2senior 26.08.09, 23:43 Witam, jestem emerytowaną nauczycielką,kocham swój zawód. Chetnie porozmawiam z osobami, które tak jak ja przepracowały całe życie w szkole,poświęcały się dla dzici, szkoły, rodziny, a teraz samotnie przeżywaja emeryturę.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogromne.oko Re: nauczycielka 26.08.09, 23:50 Moze na jakims forum tematycznym? Typu "nauczyciele" albo cos takiego. Bo tu moze byc ciezko. Aczkolwiek moge sie mylic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: nauczycielka 26.08.09, 23:53 Polecam Uniwersytet Trzeciego Wieku. Proszę wyjść do ludzi i nie siedzieć w domu! Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: nauczycielka 27.08.09, 11:22 0ffka napisała: > Polecam Uniwersytet Trzeciego Wieku. > Proszę wyjść do ludzi i nie siedzieć w domu! Popieram. Moja mama co prawda nigdy nie była nauczycielką, ale chodzi na zajęcia na Uniwersytet Trzeciego Wieku i jest bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: nauczycielka 27.08.09, 08:32 Jest bardzo duży popyt (zwłaszcza w większych miastach) na opiekunki do dzieci na kilka godzin dziennie. Chodzi o odbieranie dziecka z przedszkola i zajmowanie się nim np. przez 2 godziny, dopóki ktoś z rodziców nie wróci z pracy. Czasem chodzi też o dziecko chodzące już do szkoły i przypilnowanie, żeby odrobiło lekcje. Zmusza to emerytkę do regularnego wychodzenia z domu, spacerów i w ogóle nieco absorbuje. No i zawsze jest jakiś dodatkowy dodatek do emerytury - też nie do pogardzenia. Jeżeli Cię to interesuje, to poszukaj ogłoszeń typu "niania", jest też chyba forum na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: nauczycielka 27.08.09, 08:37 A dlaczego samotnie siedziec w domu i przeżywac emeryturę? Proszę wychodzić tu i tam:). Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: nauczycielka 27.08.09, 10:58 Hehe, moja Mama jest nauczycielką i nie może się doczekać przeżywania emerytury:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: nauczycielka 27.08.09, 11:27 Kliknij w W&C w mojej sygnaturce i napisz w wątku opcjonalnym : "chcę wejść". Wpuszczamy wszystkich chętnych. Jest tam kilka nauczycielek w wieku balzakowskim. Co prawda teraz są wakacje, więc mało się tam dzieje, ale normalnie to często są watki dotyczące problemów nauczycielskich. Odpowiedz Link Zgłoś