kitek_maly Re: zapomniałaś o samochodzie i mieszkaniu 06.09.09, 22:50 Piesek już był. Teraz czas na portfel. :P Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 06.09.09, 22:49 Eh, za szybko enter. :) Zwracacie na to uwagę? Facet, który nosi kasę w kieszeni albo szmacianym portfelu ma u mnie dużego minusa. I nie chodzi o grubość portfela (bo przecież karta do dobrze wyposażonego konta nie musi być gruba :P), ale o to, że portfel musi być porządny. :) Dla mnie portfel to taka wizytówka człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: Facet i jego portfel 06.09.09, 23:00 Przecież nie liczy się wygląd, liczy się wnętrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Facet i jego portfel 06.09.09, 23:04 niebieski_lisek napisała: > Przecież nie liczy się wygląd, liczy się wnętrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Facet i jego portfel 06.09.09, 23:07 kitek_maly napisała: > Facet, który nosi kasę w kieszeni albo szmacianym portfelu ma u mnie dużego > minusa. u mnie kobieta, która czepia się takich pierdół ma jeszcze większego :) Odpowiedz Link Zgłoś
bakejfii Re: Facet i jego portfel 06.09.09, 23:13 A U MNIE MA6 PLUSOW NA POCZATEK. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:38 > u mnie kobieta, która czepia się takich pierdół ma jeszcze większego :) Eh, żeby to był pierwszy, to bym się przejęła. :P Nie chodzi o to, że się czepiam. Nie zwracam na to specjalnie uwagi, nie sprawdzam. Po prostu czasem coś takiego przy okazji płacenia ma miejsce. No i wtedy minus. :P Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Dobry sposób 08.09.09, 17:30 A co potem? Gromadzisz sobie najpierw minusy za portfel, zegarek z brązowym paskiem, breloczek przy kluczach i picie Nałęczowianki gazowanej, a potem wklejasz je sobie do Excela i sprawdzasz, czy facet jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Dobry sposób 09.09.09, 20:34 Dokładnie, na randki chodzę z liczydłem. I to co zliczę wrzucam później do Excela. :P Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 10:08 jest wiele innych wizytówek, ja mam stary i niech bedzie, nie mam kasy na zbytki, wole wydac na inne rzeczy, wyglad, wnetrze, ubrania, samochod, potem portfel :) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 12:06 kitek_maly napisała: > > Eh, za szybko enter. :) > Zwracacie na to uwagę? > Facet, który nosi kasę w kieszeni albo szmacianym portfelu ma u mnie dużego > minusa. I nie chodzi o grubość portfela (bo przecież karta do dobrze > wyposażonego konta nie musi być gruba :P), ale o to, że portfel musi być > porządny. :) Dla mnie portfel to taka wizytówka człowieka. > no tak,bo jeśli nie ma sążnie wyposażonego konta w banku i skórzanego portfela za 800 zł,to na męża się nie nada ;) Zaskakuje mnie na prawdę jak wiele kobiet sugeruje się dochodami potencjalnego partnera...ale zdumiewa całkowicie,że wyglądem portfela też ,lol :D nie zwracam uwagi na takie snobistyczne wymogi... Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:33 > no tak,bo jeśli nie ma sążnie wyposażonego konta w banku i skórzanego portfela > za 800 zł,to na męża się nie nada ;) Niestety nie wiem jak wyglądają portfele za 800zł. :) > nie zwracam uwagi na takie snobistyczne wymogi... A na snobkę to nawet zadatków nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna.de.rivendell Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 12:35 Nie. Wizytówka to wizytówka, portfel to portfel. Tym bardziej, że najczęściej - mimo posiadania portfela - pieniądze mam poupychane po wszystkich kieszeniach spodni, płaszcza, kurtek i nigdy nie wiem, ile ich tak naprawdę mam. Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 18:10 kitek_maly napisała: > > Eh, za szybko enter. :) > Zwracacie na to uwagę? > Facet, który nosi kasę w kieszeni albo szmacianym portfelu ma u mnie dużego > minusa. I nie chodzi o grubość portfela (bo przecież karta do dobrze > wyposażonego konta nie musi być gruba :P), ale o to, że portfel musi być > porządny. :) Dla mnie portfel to taka wizytówka człowieka. > Aż się zaintrygowałem. Proszę rozwiń swoją myśl, jak to jakość portfela wpływa jakość faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:42 Dla mnie to część 'stroju', tzn oznaka schludności bądź niechlujności. Poza tym obrazuje to stosunek do pieniędzy. No po prostu z paru względów jest to dla mnie istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 10:13 a ja mam właśnie taki portfel - marzenie kobiet (nie mówię o zawartości:P) jest duży, czarny, skórzany itd itp. i szlag mnie trafia bo jest za wielki, trudno go gdzieś wsadzić, a kieszeń z nim odstaje jakbym sobie ulotek do niego napchał. ktoś chciałby się zamienic?:P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 10:21 mason_i_cyklista napisał: > ktoś chciałby się zamienic?:P Na mały, zgrabny, czerwony? Nie wiem, jak prezentowałby się w kieszeni.:P Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 10:39 może być nawet w ciapki Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:07 Po pierwsze to portfela nie nosi się w kieszeni, ale w teczce (oczywiście teczka kolorystycznie musi pasować do portfela, butów, paska do spodni i paska od zegarka). Jeśli wychodzę gdzieś wieczorem (bez teczki oczywiście), to wkładam tylko kartę do kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:21 eee, a potem wyciągać to z teczki, wkładać zapinać... przerost formy nad treścią Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:34 To tak samo jak z zegarkami i kalendarzami. Każdy ma dokładny czas i kalendarz w telefonie, ale wypada mieć ładny czasomierz na ręce i kalendarz w skórzanej oprawie. Forma, forma, forma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:45 Teorię znam, ale gorzej z praktyką, bo nie noszę eleganckiej skórzanej teczki, ale służbowego laptopa w oryginalnej torbie z logo producenta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:47 Nie szkodzi. :) Najważniejsze, że rozumiesz mój odchył. Jak widać nie wszyscy to są w stanie pojąć. :P Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:48 odchył jak odchył sprawa specyficzna dla jednostek niezrozumiała dla ogółu :D Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:52 I dobrze. :P Najważniejsze, że są te jednostki... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 21:01 OK. Porozmawiam z moją dziewczyną. Żona to poważna sprawa i wypada, aby moja partnerka wiedziała, że coś takiego planuję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 09.09.09, 20:34 Hmm w sumie, to tylko ja to planuję, więc nie musisz jej mówić. :P Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 09:50 (oczywiście teczka kolorystycznie musi pasować do portfela, butów, > paska do spodni i paska od zegarka). niestety nie masz racji ;) nie jest to zaden wymog, mozesz miez buty czarne a pasek brazowy i zadnego fopa nie popelnisz wychodzac tak na ulice, wazne zeby kolorystycznie to gralo z reszta stroju Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: Facet i jego portfel 09.09.09, 22:13 faux pas to jest jak się pisze faux pas jako "fopa":P Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 10:20 A dla mnie wizytówka są zawsze buty i nie chodzi o to czy to venezia, włoskie czy znane, ale czyste, zadbane. Jak facet ma eleganckie buty, ale nie są zadbane to ma minusa. A portfel?... jego nie widać na pierwszy rzut:). Odpowiedz Link Zgłoś
coyotegirl1 Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 10:27 a mi sie podobaja takie "składane", że tam mają dokumenty np od auta w takich plastikowych kieszonkach przeźroczystych, miejsce na dowód osobisty i prawo jazdy, zapinana kieszonka na drobniaki i wielka przegroda wzdłuż całego na banknoty. i nie musi być skórzany, może być skóropodobne, albo widziałam takie parciane zielone, też fajne. Nie, aż takiego znaczenia dla mnie to nie ma . Faktycznie dla mnie tez ważniejszy jest stan obuwia (oby nie zdarte adidasy ani też nie półbuty z nosami na pół metra w przód. A i tak na mnie największe wrażenie robi jego spojrzenie.. :] Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 10:49 coyotegirl1 napisała: > a mi sie podobaja takie "składane", że tam mają dokumenty np od auta > w takich plastikowych kieszonkach przeźroczystych, miejsce na dowód > osobisty i prawo jazdy, zapinana kieszonka na drobniaki i wielka > przegroda wzdłuż całego na banknoty. o właśnie taki mam. zupełnie nie praktyczny (poza tym, że można tam wsadzic dokumenty od auta, co kwalifikuje jako jego największy plus) Odpowiedz Link Zgłoś
coyotegirl1 Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 10:51 a to nie wiem, sporo moich kolegów taki nosi i nie narzekają... ale może mi się nie przyznają :) ja nie jestem facetem i nosze na zamek tam gdzie sa drobniaki i na zatrzaskę tam gdzie banknoty :) taki mój ulubiony, ma z 9 lat i dalej działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:39 coyotegirl1 napisała: > a mi sie podobaja takie "składane", że tam mają dokumenty np od auta > w takich plastikowych kieszonkach przeźroczystych, miejsce na dowód > osobisty i prawo jazdy, zapinana kieszonka na drobniaki i wielka > przegroda wzdłuż całego na banknoty super sprawa dla złodzieja, jak zwinie to ma komplet :D Odpowiedz Link Zgłoś
dziabdzik Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 14:39 Mam fajny zgrabny skórzany portfelik, który sobie leży w domu. Zazwyczaj noszę pieniądze w kieszeniach właśnie, chyba, że wybieram się na większe zakupy lub do knajpy. Do kart i dowodu wystarczy małe skórzane etui, którego też zwykle nie noszę. Ech, mam minusa ale da się z tym żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:39 O, miałbyś dwa plusy - za portfel i etui. :P Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 20:41 to po co Ci etui skoro nie używasz? I dlaczego nosisz portfel podczas zakupów i w knajpie? Odpowiedz Link Zgłoś
dziabdzik Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 09:26 Bo formalnie jest jeszcze lato i do pracy ubieram się trochę inaczej, np nie nosze marynarek. A jak nie ma marynarki to i niema gdzie poupychac klamotów. Komórka po przyjściu do roboty od razu na biurko. Mam 10 minut pieszo i nie biorę ze sobą żadnych papierów tylko jakies 20 zł na gazetę albo coś do picia. W knajpie czy "na mieście" jednak co innego, mam dokument, czasem się uzyje karty i jednak troche głupio płacić blaszakami z kieszeni przy kimś, na kim chce się zrobić wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 11:25 zz tego wynia że portfel to tylko utrudnienie i niepotrzebne zarwracanie głowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynawitryna Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 21:14 Facet po trzydziestce bez skórzanego, eleganckiego portfela i porządnych butów (porządny zegarek odpuszczam, choć jest mile widziany) nie bardzo jest męski. Nawet robotnik w fabryce jest w stanie kupić te dwie rzeczy porządnej jakości raz na parę lat (częściej nie ma potrzeby). Chyba że facet jest artystą albo jakimś innego rodzaju dziwadłem, to więcej mu uchodzi i pod ogólne kryteria nie podpada. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 23:09 Piona! :] Chciałam też od razu ten zegarek dorzucić, ale się powstrzymałam, bo przecież by mnie zjedli. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Re: Facet i jego portfel 07.09.09, 23:44 i tak cię jemy, mlask mlask, chrum chrum! :P Odpowiedz Link Zgłoś
dziabdzik Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 09:48 Zegarek wbrew pozorom nie musi być drogi aby dobrze wyglądać. [url=http://www.watchesshop.com/products/M2713746-Gents-Series-3000-Classic-Beige-769.html]Wystarczy coś takiego.[/url] Nie każdy musi wiedzieć, że nie kosztował 1000 zł, za to zgodnie z prawdą można przyznać, że został kupiony w Londynie :-) Łapie się na plusa? Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 10:03 Ja też zawsze zwracałam uwagę na portfel, bądź jego brak. Brak=minus. Portfel szmaciany, bądź nieelegancki=minus ;) Raczej na portfel nie poleciałam, ale mój luby ma czarny, skórzany portfel=ideał. Ogólnie poukładany jest. Z etui na telefonie,wypastowanymi butami etc. Nie to co ja. Buty kupuję takie, aby nie trzeba było pastować :p portfel mam stary szmaciany z Final Fantasy :P A mój telefon, wciąż wymaga nowych folii, bo nie mogę wybrać mu pokrowca od zakupu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziabdzik Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 15:21 A po co prezerwatywa na telefon? Żeby dzieciaki mogły nim w kury rzucać? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 09.09.09, 20:37 Nie chce mi się strona otworzyć, ale zegarek nie musi być drogi, ważne, żeby wyglądał porządnie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annbell Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 21:13 hihih zabawny wątek:P Po co zegarek:P Szczęśliwi, pełni harmonii ludzie czasu nie liczą;) No chyba po to, aby ona na randce zapytała się, która godzina:P Ciekawe gdzie panowie noszą komórki? Panie w torebce. A oni? Pozostaje tylko kieszeń:P Pytanie tylko, która:P Od spodni, kurtki itp:) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 09:56 popieram Dzwitryne, facet grzebiacy po kieszeniach spodni i wyjmujacy jakies drobniaki (cieple :P) i zwitki banknotow ... ble Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 19:05 > Facet po trzydziestce bez skórzanego, eleganckiego portfela i porządnych butów > (porządny zegarek odpuszczam, choć jest mile widziany) nie bardzo jest męski. Jak to dobrze,ze ile kobiet tyle definicji meskosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 09.09.09, 20:39 Oj dobra, kup sobie porządny portfel (koło 150zł już znajdziesz coś fajnego) i będziesz mniej zgryźliwy. :P Odpowiedz Link Zgłoś
ejzojeden Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 13:37 skórzany portfel 200zł dobre buty 900 dobry mechaniczny zegarek 12 000/kwarcowy 4 000 kobiety to materialistki Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_i_asia Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 14:19 dolicz do tego jeszcze szkolenie, żeby jej w końcu dogodzić... milion orgazmów Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Facet i jego portfel 09.09.09, 20:41 Natomiast 99% mężczyzn wiedzie żywot na wzór św. Franciszka z Asyżu. Żaden nie goni za kasą i karierą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynawitryna Re: Facet i jego portfel 09.09.09, 20:48 Ja tam jestem klasa średnia (średnia krajowa), dla mnie wystarczająco porządny jest skórzany portfel za 150 zł, oksfordy na skórzanej podeszwie za 500 zł i zegarek za 1000 zł. Nikt mi nie powie, że zakup portfela i butów raz na cztery lata oraz zakup zegarka raz na dziesięć wykończy go finansowo. Ale po co się tak wysilać - w końcu lepiej to wydać na gry komputerowe, części do motoru, sprzęt akwarystyczny albo gadżety do aparatu fotograficznego, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Facet i jego portfel 08.09.09, 16:51 Mój portfel to mój talizman, nazywam go Gwidonem i zawsze kupuję taki sam kiedy poprzedni Gwidon się zużyje. Gwidon zawsze jest duży, z czarnej skóry, koniecznie ze skórzanymi przegródkami na karty, i zazwyczaj kupuję poczciwe polskie produkty firmy Wittchen. Odpowiedz Link Zgłoś