Dodaj do ulubionych

Kampania życia w październiku

22.09.04, 22:05
Nie wiem czy wiecie, że w październiku Avon dofinansuje nam USG piersi -
każda kobieta w wieku 20-40 lat będzie mogła zrobić sobie badanie za 10 zł
(pamiętam że jak robiłam 2 lata temu takie USG, to zapłaciłam 60 zł).
Informacje są na stronie internetowej Avonu.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Kampania życia w październiku 23.09.04, 09:52
      popieram tę inicjatywę, tylko zastanawiam się, skąd to ograniczenie wiekowe?
      czy po 40 r.ż. kobietom nie grozi już rak piersi? moja mama chętnie zrobiłaby
      sobie takie badanie... będą sprawdzać wiek w dowodzie osobistym przy wejściu? wink
      • edziecko_ulcik Re: Kampania życia w październiku 23.09.04, 15:02
        moze stąd te ograniczenia że w późniejszym wieku zaleca się mamografię ...

ulcik
      • chicarica Re: Kampania życia w październiku 23.09.04, 16:48
        W tym wieku właśnie powinna robić już mammografię. To ma coś wspólnego z
        gęstością piersi czy coś.
      • petitka Re: Kampania życia w październiku 23.09.04, 17:03
        justa_79 napisała:

> popieram tę inicjatywę, tylko zastanawiam się, skąd to ograniczenie wiekowe?
        > czy po 40 r.ż. kobietom nie grozi już rak piersi? moja mama chętnie zrobiłaby
        > sobie takie badanie... będą sprawdzać wiek w dowodzie osobistym przy
        wejściu? ;
        > )

No cóż, uważam, że dobrze zrobili z tym ograniczeniem wieku do 40 roku życia.
        Mieszkam w kujawsko pomorskim, w Bydgoszczy jest szpital onkologiczny, który
        robi takie akcje, ale od 40 i nawet 50 roku życia (ostatnia akcja właśnie na
        dniach była). W przeciągu ostatnich 10 lat badań za darmo były z 4 czy 6 razy i
        nie było ograniczeń ilościowych tylko własnie wiekowe. Oprócz tego, jakieś 3
        razy był mammobus - też dla pań powyżej 40 roku życia. Ja z moimi 30 nie mam
        żadnych szans. Nie chodzi bynajmniej o dyskryminację, ale kobiety w pewnym
        wieku są bardziej narażone i dla nich takie akcje przeprowadzane są częściej.
        Nie wspominając o kosztach.
        Dzwoniłam do jednej z przychodni w Bydgoszczy i pani powiedziała mi, że co
        prawda szczegóły jeszcze nie są dopracowane (min. dni i godziny przyjęć), ale
        nie zamierzają odprawić z niczym żadnej kobiety.
        • justa_79 Re: Kampania życia w październiku 23.09.04, 17:10
          ale to, że są u Ciebie po 40-tce, nie znaczy, że są wszędzie. u nas były tylko
          raz, ale akurat w godzinach, kiedy moja mama była w pracy. a następna okazja
          pewnie nieprędko się nadarzy.
          • petitka Re: Kampania życia w październiku 23.09.04, 22:34
            Przykro mi bardzo, nie spodziewałam się, że jest aż taka różnica, jeśli chodzi
            o różne części Polski... sad
      • mrowka191 Re: Kampania życia w październiku 24.09.04, 00:32
        Ja tez popieram.Odkrylam przychodnie w ktorej spokojnie mozna zrobic usg za
        darmola.Dla zainteresowanych warszawianek:miesci sie przy Grojeckiej pomiedzy
        Dickensa a Korotynskiego,w budynku tym samym co sklep Karkowiak.
        • kjojik Re: Kampania życia w październiku 24.09.04, 11:08
          no tak, ale tylko pierwsze USG!!! A to byłoby już twoje kolejne... Hmmmm ale
          może da sie to oszukać
          Ja robiłam na NFZ, dzieki skierowaniu, ale u mnie normalnie kosztuje 50 zł. - i
          takie sa zwykle ceny, stad hasło 5 sprzedanych misiów, wstążek itd ratuje życie
          jednaj kobiecie!!!!
          • mrowka191 Re: Kampania życia w październiku 21.10.04, 23:16
            Robilam juz dwa USG i obydwa za darmo.Po prostu taka przychodnia-robia za
            darmoche smile

Magda
    • pomyslowa Re: Kampania życia w październiku 23.09.04, 20:32
      Marnie z tymi punktami wykonujacymi usg - we Wrocławiu jest az... 1 !!!!
      • asjak Re: Kampania życia w październiku 23.09.04, 23:11
        I tak masz się z czego cieszyć- Poznań: O (słownie: zero)... a tak sie cieszyłam na to badanie...
    • mariolkka Re: Kampania życia w październiku 23.09.04, 23:17
      A Legionowo? i Warszawa?
      • asjak Warszawa 23.09.04, 23:46
        Raczej narzekac nie można smile)
        Prywatna Specj. Praktyka Lekarska, Gabinet Lekarski, ul. Bartnicza 4/U7, 03-358 Warszawa, tel. 0-22 814 15 11 pn., pt.15.00-18.00

Centrum Medyczne LIM sp. z o.o., Al. Jerozolimskie 65/79, 00-697 Warszawa, tel. 0-22 458 70 00, pn.-pt. 8.00-19.00, sob. 8.00-12.00

Pracownia USG, ul. Siennicka 38 m 24, 04-393 Warszawa, tel. 0-22 756 30 52, 0-22 810 49 15, pn., wt. 16.00-20.00, śr. 7.30-12.30 i 18.00-20.00, czw. 12.00-20.00, pt. 16.00-20.00

LUX MED Sp. z o.o., ul. Racławicka 132B, 02-634 Warszawa, tel. 0-22 646 99 77
        Gabinet USG, ul. Siemiradzkiego 15/7, 01-630 Warszawa, tel. 0-601145410

Klinika Medyczna IBIS, ul. Kacza 8, 01-013 Warszawa, tel. 862 52 32–34, wt. i śr. 14.00-17.00
    • ciemnogrodzianka Re: Kampania życia w październiku 24.09.04, 15:24
      chicarica napisała:

> Nie wiem czy wiecie, że w październiku Avon dofinansuje nam USG piersi -
      > każda kobieta w wieku 20-40 lat będzie mogła zrobić sobie badanie za 10 zł
      > (pamiętam że jak robiłam 2 lata temu takie USG, to zapłaciłam 60 zł).
      > Informacje są na stronie internetowej Avonu.

A w ktorym miejscu na stronie? Jakos nie moge znalezc, a mapa witryny nie chce
      mi sie ladowac
      • justa_79 Re: Kampania życia w październiku 24.09.04, 15:30
        na głównej stronie znajdziesz smile po prawej jest menu nowości - wybierz Zadbaj o
        sobie, bo życie jest piękna.
        nie wiem, czy link wejdzie:
        www.pl.avon.com/PRSuite/buying/showcase.jsp?subCatID=CAT16
        • nea2 Re: Kampania życia w październiku 26.09.04, 18:25
          Po ilości przychodni,w których można zrobić badanie (np.Poznań 0,Wrocław 1)
          widać,że firmie najbardziej zależy na zdrowiu warszawianek (bez obrazy
          dziewczyny).A przecież tyle się mówi o tym,że pacjentki z mniejszych miast i
          wsi mają utrudniony kontakt z lekarzem.Akcja odniosłaby większy sukces,gdyby po
          Polsce krążył specjalny autobus (akcja potrwałaby dłużej,ale można by było
          dotrzeć do większej ilości kobiet).
    • petitka Re: Kampania życia w październiku 07.10.04, 17:00
      Ja już jestem po. Dostałam ulotkę z adresami ośrodków medycznych włączonych do
      akcji, ulotkę o badaniu sobie piersi, avonowski długopis z kokardką, opis
      badania i niestety zdjęcie. Niestety, gdyż zdjęcie dostaje się wtedy, kiedy coś
      znajdą. Torbiel jest, ale pani doktor uspokoiła mnie, na razie obserwować,
      sprawdzić za rok. Tak więc dziewczyny, jeśli macie okazję to korzystać z niej,
      20latki również.
    • kati_p Re: Kampania życia w październiku 09.10.04, 19:56
      USG od Avonu przypada zaledwie 150 krakowiankom. To jest bardzo mało!!! Żałosne.
      Akurat wystarczyłoby dla pań OKS i KRD uncertain
      • justa_79 Re: Kampania życia w październiku 11.10.04, 10:38
        czyli obowiązują jakieś limity dla każdego miasta?
        • konkubinka Re: Kampania życia w październiku 14.10.04, 14:46
          11 go dzwonilam do wszystkich wymienionych przychodni - wkurzylam sie.
          Jeszcze nie ma polowy miesiaca a juz limit wyczerpany.Reklama w tv nadal leci
          nie mowiac o tym , ze bardzo zachecaja uliczne bilboardy.
          Smutne.....
          • justa_79 Re: Kampania życia w październiku 14.10.04, 15:14
            konkubinka, a skąd jesteś? bo ja próbowałam się dodzwonić do jednej przychodni
            w Gdańsku...
            • chicarica Re: Kampania życia w październiku 15.10.04, 10:00
              Ja byłam wczoraj na badaniu w Swissmedzie na Morenie. Fakt, że rejestrowałam
              się już we wrześniu, jak tylko była informacja o badaniach.
              Wszystko ok smile
              • justa_79 Re: Kampania życia w październiku 15.10.04, 11:18
                Kasiu, ale tego Swissmedu nie ma na stronie podanego sad tam jest tylko 1 zakład
                w Gdańsku na Zwycięstwa i 3 w Gdyni. czy jest jakaś druga lista zakładów, o
                której nie wiem?
              • justa_79 Re: Kampania życia w październiku 15.10.04, 11:24
                na infolinii powiedzieli mi, że w Gdańsku jest tylko jeden zakład, ten na
                Zwycięstwa. szczegół, że na stronie jest podany zły numer sad ale mam już dobry
                z infolinii. oczywiście limit wyczerpany. powiedzieli, żeby próbować pod koniec
                miesiąca, bo może ktoś zrezygnuje. Kasia, jeśli ten Swissmed to co innego, to
                daj znać.
                • chicarica Re: Kampania życia w październiku 15.10.04, 11:50
                  Faktycznie, Swissmed zniknął ze strony Avonu, na początku był a teraz nie ma. sad
                  Wiesz co, zadzwoń do rejestracji w Swissmedzie i zapytaj.
          • kati_p Re: Kampania życia w październiku 20.10.04, 07:49
            pewnie więcej musieli wydać na reklamę, niż na te badania... sad
    • mrowka191 Re: Kampania życia w październiku 20.10.04, 00:03
      A ja nie place ani zlotoweczki ,a badam sie regularnie w panstwowej przychodni .

Magda

• justa_79 Re: Kampania życia w październiku 20.10.04, 09:53
        robią Ci USG za darmo??? gdzie? u mnie w przychodni USG nie jest darmowe,
        kosztuje 50 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka