bezsenna 19.10.04, 22:10 Jetsem ciekawa czy macie jakies wypróbowane sposoby na zdobywanie tudzież "uzależnianie" od Avonu swoich klientek?Posłucham, bądź wymienie sie spostrzezeniami...Chyba,że nie przykładacie sie do sprzedaży)nie wierze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilnianka Re: wasze sposoby na klientki... 19.10.04, 23:26 Szczerosc jest bardzo skuteczna Bozenka sloneczna miodzio dziewczyna Warszawa Odpowiedz Link
bezsenna Re: wasze sposoby na klientki... 20.10.04, 10:33 no nie koniecznie w 100% szczerosc moze byc dobra-bo mozna czyms urazic danego czlowieka-nalezy rowniez miec wyczucie smaku... Odpowiedz Link
jodarek1 Re: wasze sposoby na klientki... 20.10.04, 16:46 bezsenna napisała: > no nie koniecznie w 100% szczerosc moze byc dobra-bo mozna czyms urazic danego > czlowieka-nalezy rowniez miec wyczucie smaku... chyba bardziej chodzi o szczerość odnośnie kosmetyków Avon Joasia Odpowiedz Link
nea2 Re: wasze sposoby na klientki... 20.10.04, 19:28 Przede wszystkim nie być natarczywym.Jak ja współczuję osobom,które dostały się w ręce pań (najczęściej emerytek-takie są moje obserwacje)mówiących co chwilę: o to musi mieć Pani koniecznie,lepszego Pani nie znajdzie itd. Najczęściej ktoś coś weźmie dla świętego spokoju,ale myślę że więcej u takiej osoby nic nie będzie kupować.Więcej taktu, a klientka nie ucieknie )) Odpowiedz Link
bezsenna Re: wasze sposoby na klientki... 20.10.04, 22:08 no dobra, a co ze sposobami typu: "...zaznacz nowości-będą miały lepsze zdjęcie..."-upiekrzacie jakoś swoje katalogi- czy uważacie to za zbedny element "zachęty"? Odpowiedz Link
asiek501 Re: wasze sposoby na klientki... 21.10.04, 08:40 kilka razy zdarzyło mi się zaznaczać "oczodajnym" markerem kosmetyki, które były w promocji i które uważałam za godne wypróbowania, albo takie które łatwo przeoczyć w katalogu (np. serum do włosów) mialo to nawet efekt ale np. jedna klientka wzięła te zaznaczenia za PRZEKREŚLENIA i myślała ze kosmetyki te nie są dostępne. generalnie nie upiększam - głównie z braku czasu chcialam też naklejać próbki w katalogu, ale wszystko rozbiło się o brak odpowiedniego kleju lub taśmy staram się być szczera właśnie - nie wciskam nikomu kitu, sama nie znosze gdy ktoś to robi wobec mnie co z tego że wcisnę komuś jakis produkt jeśli okaże się on klapą i stracę wiarygodność właśnie w ten sposób odradziłam ostatnio ponczo Odpowiedz Link
pynia15 Re: wasze sposoby na klientki... 21.10.04, 13:49 ja zaczelam oznaczac promocje w katalogu 12 i podzialalo np.bardzo niewidocznie byla oznaczona promocja celebre :jesli kupisz jakis produkt tej seri to antyperspirant za 50 gr ) napisalam na antyperspirancie wielkie czarne "50 gr"i ku mojemu zdziewieniu zamowilo je az 10 osob ,a wczesniej nie bylo zainteresowania ta seria raczej pur blanka gorowala takze polecam ta forme zachety do kupna )))) jest sprawdzona ) Odpowiedz Link
bezsenna Re: wasze sposoby na klientki... 29.10.04, 01:30 ja nie ukrywam zawsze zaznaczam TOP 10 i inne- i powiem,ze zawsze z tego cos jest kupione-ale lepiej im pomagac... choc Celebre u mnie nie przyniosło efektów... Odpowiedz Link