20.08.06, 22:28
Przepraszam jesli kogoś uraze tym watkiem, ale cóż,samo życie. chodzi mi o
depilacje bikini. nie interesuje mnie depilacja brazylijska, mam za duzo
włsoów obawiam sie bolu odrastania. jednakze chciałabym je moze przyciać zeby
pod kostiumem się nie odznaczały. doradzcie, lepiej sie jednak poswiecic i
wygolić na zero, czy moze przyciac nozyczkami na długosc około 1cm???

Obserwuj wątek
    • chilka25 Re: bikini... 22.08.06, 18:35
      Witam
      Jeśli przytniesz nożyczkami beda szybciej odrastac po goleniu efekt bedzie taki
      sam wiec uwazam ze jak sie juz poswiecac to zrobic sobie bikini pasta cukrowa o
      wiele mniej boli niz bikini woskiem a włosy po tym beda odrastac za jakies 3
      tyg bedzie ich mniej i nie takie twarde i naprawde nie jest to takie straszne
      ja taka depilacje stosuje sama w domu :) polecam
      • ni3zapominajka Re: bikini... 24.08.06, 14:07
        a co to jest ta depilacja pastą cukrowa??
        • magwol Re: bikini... 27.08.06, 13:01
          Pasta cukrowa to rodzaj gęstego karmelu zrobiony z cukru, wody i soku
          cytrynowego. Używa sie tego podobnie jak wosku tyle że pasta nie przykleja się
          do skóry a tylko do włosów (mniej bólu, mniej podraznień) nie musi byc taka
          ciepła i nie uczula. I przede wszystkim resztki ze skóry zmywa sie b. łatwo -
          ciepłą wodą. Robie od jakiegos czasu taka paste sama. Depiluje sobie w ten
          sposób nogi, pachy i włosy łonowe (całkowicie). W tym ostatnim czasami jest
          potrzeba pomoc drugij osoby. Mnie pomaga mąż. :)
          Przepis na pastę cukrową: 1,5 szklanki cukru, 1/4 szklanki wody, 1/4 szklanki
          soku z cutryny. wszystko mieszamy razem i podgrzewamy na małym ogniu. Nie wolno
          zwiększac ani zmniejszac płomienia w trakcie gotowania. Najpierw wszystko się
          rozpuści, potem zacznie pienić na koniec zacznie brąazowiec. Pasta jest dobra
          gdy ma kolor miodowo - brazowy, jest klarowna i kropla wrzucona na zimna wode
          tworzy elastyczną kulkę (nie może sie rozpuszczać, rozdzielac na nitki ani
          rozklapywać na dnie). Jeżeli kropla pasty rzucona na zimną wodę "trzaska" to
          gotowalismy za długo, mamy landrynkę i cały nabój do wyrzucenia - trzeba
          zaczynac od nowa :)
          Gotową pastę cukrową można tez kupic bez trudu na allegro.
          Polecam ten sposób - o niebo lepsze niz wosk.
          • lienka84 Re: bikini... 06.10.06, 16:51
            a jak się zdejmuje taką pastę? tak jak wosk na cieplo naklada się na nia paski
            papiru? Tkanine jakas?
            • marko_moni Re: bikini... 28.01.07, 19:13
              up
              czego używacie zamiast plastra?
              • mama_igora Re: bikini... 30.01.07, 12:23
                Pastę cukrową się zrywa bez użycia plastra, z tego co wiem czeka się aż trochę
                wyschnie. Czytałam trochę o paście cukrowej, niektóre dziewczyny twierdzą że im
                się kruszy i nie jest wystarczająco spójnej konsystencji (nie pamiętam czy
                chodziło o kupioną czy własnej roboty).
                Odpowiadając założycielce wątku: ja całość obcinam na długość kilku milimetrów
                nożyczkami mniej więcej raz w miesiącu, a wszystko co wystaje poza stringi
                depiluję woskiem cukrowym (nie mylić z pastą cukrową) który bardzo ładnie
                pachnie i łatwo zmywa się wodą. Depilację robię co 2 - 3 tygodnie i wcale nie
                potrzebuję do tego czyjejś pomocy. Wosk cukrowy jest do kupienia na allegro,
                pasków nie trzeba dużo kupować bo można je myć ciepłą wodą, szpatułka wystarczy
                jedna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka