rumcajs-76 10.09.09, 07:29 Jakie znaczenie mają dla Was słowa? Łatwo Was urazić, dotknąć, szczególnie jeśli mówi je ktoś o ładunku nie do końca dla Was obojętnym? Mnie łatwo. Chyba jestem zniewieściały Plątał się gdzieś tu taki wątek ale oczywiście go nie przeczytałem ;@ () Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dona_76 Re: słowa 10.09.09, 08:16 Słowa potrafią ranić, zwłaszcza te wypowiedziane przez bliską osobę, a te rany goją się ciężko... Odpowiedz Link
s_mag_s Re: słowa 10.09.09, 08:28 U mnie to działa w dwie strony, niestety wrażliwość przekracza granicę za którą stoi przewrażliwienie i nawet w słowach, które nie koniecznie miały na celu zranienie mnie widzę strzałki, a w tych wypowiedzianych przeze mnie znajduję rzeczy, które mogły dotknąć słuchacza. Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: słowa 10.09.09, 08:49 Najbardziej podpisuję się smags (ciekawy nick Nadwrażliwy jestem po prostu. Z drugiej strony ja raczej ważę słowa zanim je wypowiem przez co pozbawiam się ostatnich oznak spontaniczności. Odpowiedz Link
eb13 Re: słowa 10.09.09, 08:39 Dzień dobry Szacownemu Gronu Słowa na pewno potrafią zranić, ale u siebie zauważyłam coś takiego, że ludziom, których lubię szybciej wybaczam. Zawsze staram się ich w jakiś sposób wytłumaczyć lub zastanowić czy aby nie mają racji. Bardziej mnie chyba boli utrata zaufania do takich ludzi. Nie jesteś zniewieściały, tylko masz dobrą duszę Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: słowa 10.09.09, 08:40 Pewnie ten Ktoś w złości wyrzucił z siebie owe słowe, one miały zranić! ale wcale ten Ktoś nie myśli tak... Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: słowa 10.09.09, 09:18 coś mnie sie wydaje, że Ty jesteś straszny...pieszczoch ;p Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: słowa 10.09.09, 09:33 Tak tak, prąd mnie kiedyś popieścił i tak mi zostało Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: słowa 10.09.09, 09:40 hahahahahahaha jaki szybki, w lot wytłumaczenie znalazł Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: słowa 10.09.09, 10:06 szybki to jest kot który uderzy w płot, a takie ma wytłumaczenie że płot był po przecenie Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: słowa 10.09.09, 09:41 Aaaaa, zapomniałem dodać że straszny też jestem oczywiście Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: słowa 10.09.09, 09:44 straszny? straszny materialista? straszny bałaganiarz? kurdĘ, co gdzie masz straszne Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: słowa 10.09.09, 09:47 wracam do pracy, juz Cię nie magluję miłego dnia! Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: słowa 10.09.09, 10:03 Mam takie straszne trzy kulki. Nawet boję się je wszystkie na raz wyciągać takie sa przeraźne. Trzymam je w piwnicy żeby nie przerazić nikogo na ulicy Odpowiedz Link
claire.ampres Re: słowa 10.09.09, 12:07 Myślę, że sporo tu nadwrażliwców, a takich jak my bolą słowa wymierzone przeciwko nam przez osoby, na których nam jakoś tam zależy. Lub - odwrotnie - słowa świadczące o lekceważeniu nas, naszych odczuć itd. Czy to zniewieścienie w przypadku mężczyzny? No proooszę Cię... nigdy w życiu. Zniewieścienie to chyba trochę bardziej skomplikowane zjawisko Odpowiedz Link
monikame Re: słowa 10.09.09, 13:01 niektórzy twierdzą że nie słowa się liczą tylko czyny ale nie do końca się z tym zgadzam. dla mnie słowa są bardzo ważne i długo pamiętam. i to właśnie słowa sprawiły że przestałam kochać a zaczęłam nie znosić. bo po słowach które padały czyny później nie miały znaczenia bo SŁOWA cały czas słyszałam były w mojej głowie. Odpowiedz Link
li_sa_li Re: słowa 10.09.09, 17:54 Podpisuję sie pod każdą literka napisaną przez claire.ampres. Rumcajs - małpo jedna!;p ( a teraz się obraż* ) Odpowiedz Link
vidmo76 Re: słowa 10.09.09, 18:05 Ludzkości zdarza się mnie ostro urazić, raz może dwa razy do roku, jakimiś tam słowem. Raczej nie jestem człowiekiem, co się zaraz przejmuje czyjąś wypowiedzią na własny temat. Swego czasu pomyślałem. Co mnie obchodzi co o mnie myślą inni, niech innych zacznie obchodzić co o nich myślę ja! Odpowiedz Link