elokwentna_marysia 11.10.09, 09:16 Koło Gospodyń Forum informuje, że dziś rosół gotujemy Chętnych zapraszamy z własnym makaronem ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vidmo76 Re: zapisy 11.10.09, 10:07 A może gotowany fallen86 hehehe !!! Rosołek na fallenie hmmm, jak moja droga elokwentna koleżanko myślisz? Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: zapisy 11.10.09, 10:16 niedziela kanibali? ) wiesz, gdybym miała chłopa pod ręką, myśl o ... konsumpcji owszem, przemknęłaby mi przez głowę Odpowiedz Link
fallen86 Re: zapisy 11.10.09, 10:20 To ja lepiej przyniosę kostkę rosołową... Nie3 chce być zjedzony a może... hmmm... Odpowiedz Link
vidmo76 Re: zapisy 11.10.09, 10:21 No luna mieszaj, mieszaj tylko nie zapomnij soli wsypać ! Odpowiedz Link
buena_luna Re: zapisy 11.10.09, 11:21 ufffff....... strasznie gorąco przy tym kociołku Qrde, a w dodatku jakaś mamałyga zamiast rosołu wychodzi ;/........Ej!!!! kto zamienił sól z mąką????????? ;-D Odpowiedz Link
tetika Re: zapisy 11.10.09, 11:23 Kluski mam tylko.......kura nie doleciala Tak wiec dzis z racji tego zem chora bedzie cos szybszego. Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: zapisy 11.10.09, 11:37 też Cię przeziębienie dopadło? oj, to tak jak i mnie. Odpowiedz Link
fallen86 Re: zapisy 11.10.09, 11:18 Marysiu, na którą ten rosołek? Obowiązuje garniak? Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: zapisy 11.10.09, 11:36 nie wyobrażam sobie, że mógłbyś przyjść na proszony niedzielny obiadek bez krawata ) Odpowiedz Link
buena_luna Re: zapisy 11.10.09, 11:36 przeczuwałam, że tak będzie..... ale jak to mówią: gdzie kucharek 6 tam 12 piersi....czy jakoś tak....????? p.s. może lepiej naważmy sobie piwa!!!!??? ;-p Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: zapisy 11.10.09, 11:40 ale koniecznie z imbirem, takie piwo lubię! Odpowiedz Link
buena_luna Re: zapisy 11.10.09, 11:44 elokwentna_marysia napisała: > ale koniecznie z imbirem, takie piwo lubię! o.k. ale jak zaczniemy kombinować przy komponowaniu składników to może nam niezły bigos z tego kucharzenia wyjść...;-D p.s. to może po herbacie????)) Odpowiedz Link
buena_luna Re: zapisy 11.10.09, 11:52 z prONdem a jakże...niech tylko drugą fazę włączą..hehhe ))) Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: zapisy 11.10.09, 11:59 może na deser ...tetika tiramisu przygotuje zdolna z niej Bestia i co najważniejsze jej się chce ... Odpowiedz Link
vidmo76 Re: zapisy 11.10.09, 11:56 Fachowcy czy nie fachowcy rosół czy tam żurek ma być!! Ale piwo imbirowe yyyhhhh, niemów tego więcej bo brzmi to jak profanacja jakaś! Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: zapisy 11.10.09, 12:00 imbirowe, imbirowe, imbirowe więcej jak trzech nie wypiję Odpowiedz Link
buena_luna Re: zapisy 11.10.09, 12:02 vidmo76 napisał: > Fachowcy czy nie fachowcy rosół czy tam żurek ma być!! > Ale piwo imbirowe yyyhhhh, niemów tego więcej bo brzmi to jak profanacja jakaś! > ALEŻ WODZU!!!! CO WÓDZ??? p.s. Vidmo, ty masz praktykę przy mieszaniu w kociołku ze smołą...to mógłbyś po pilotować ten kulinarny maraton a poza tym, to mężczyźni są najlepszymi kucharzami na świecie więc zakasuj rękawy i do roboty! ;p Odpowiedz Link
vidmo76 Re: zapisy 11.10.09, 12:15 A więc do wódz proponuje szczyptę improwizacji wsypać, potem dorzucić niepewności lub zwątpienia trochę, a na koniec zaprawić wszystko wiarą że się uda ! Powinno coś tam wyjść, damy spróbować to wszystko naszej cudownej młodzieży i zobaczymy czy są skutki uboczne. Odpowiedz Link
donnied Re: zapisy 11.10.09, 13:04 oraz dodać głębie wieczności i pomnożyć przez nieskończoność Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: zapisy 11.10.09, 13:06 nie wiem jak Wy gawędziarze ale ja już PO rosołku jestem ) Odpowiedz Link
mary171 Re: zapisy 11.10.09, 13:18 kochana z nieba mi spadłaś z tym rosołkiem własnie wstałam po imprezce polej troszkę Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: zapisy 11.10.09, 13:24 opowiem Wam dowcip Przychodzi cygan do pracy do starszej pani, pora śniadania więc gospodyni zaprasza do stółu, po zjedzeniu cygan przeciągnął się i mówi... wiecie co? To podajcie mi obiad, jak już wstanę od stołu będę pracował do zmroku non stop. Gospodyni się zgodziła, w miarę szybko przygotowała i podała obiad. Cygan znów przeciągnął się, a że nijak nie chciało mu się do pracy zabierać mówi: a to podajcie mi jeszcze kolację, jak już wstanę od stołu zabiorę się za pracę i do nocy będę non stop pracowął, Gospodyni zgodziła się, cygan zjadł kolację po czym stwierdził, że po kolacji to on zawsze chodzi spać Odpowiedz Link
li_sa_li Re: zapisy 11.10.09, 13:30 Juz wiem dlaczego spac nie moge...bo nie jadam kolacji heheeh;- )))...no tak -blondina, a ja myslałam zem nocny marek jestem hehehe ;-D Odpowiedz Link
buena_luna Re: zapisy 11.10.09, 13:35 hehe....i nawet jest misyjne przesłanie na niedzielę...;D "...Dla całego świata możesz być nikim, dla kogoś możesz być całym światem..." Odpowiedz Link
vidmo76 Re: zapisy 11.10.09, 23:25 No proszę człowiek wpada na miseczkę, a tu... Gary puste i wsio wyżarli!! Och wiaro nikczemna Ty! Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: zapisy 12.10.09, 19:40 możesz przyjść pozmywać? ) ładnie proszę, wiem że potrafisz ) Odpowiedz Link
tetika Re: zapisy 25.10.09, 18:01 Vidmo jakby co to u mnie troche bitek zostalo, pychosci palce lizac Odpowiedz Link