aniouek1 15.03.03, 03:35 Ja też listy piszę i nawet bardzo lubię pisać Czasami, nawet otrzymuję...choć bywa, że...puste koperty... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniouek1 Kocham ludzi 15.03.03, 15:58 Kocham ludzi. Po prostu kocham ludzi. Nie pytaj może dlaczego,za co? Nie wiem, ani dlaczego, ani za co. Może kocham bo są by ich kochać. Kocham bo każdy potrzebuje być kochanym. ...i nieważne czy o tym wiedzą czy nie.. Odpowiedz Link
aniouek1 List do Pana Boga 15.03.03, 16:02 List do Pana Boga Dlaczego Boże tak to jest, że ludzie cierpieć muszą? Dlaczego kochasz ich aż tak, że boleć musi dusza? W ogniu hartuje się stal, lecz ludzkie serca inne.. żywe, tęskniące do miłości, szukające przyjaźni, pieszczoty, przytulnego schronienia... Zejdź Boże czasem na Ziemię sam i nie wyręczaj się ludźmi. Wiem. Słyszę. Mówisz „nie bluźnij” Ale jak mam to robić, kiedy wiem, kiedy czuję, kiedy wokoło tyle łez, kiedy pustka, kiedy żal, rozpacz, kiedy przelewają się troski i zmartwienia, a nie przychodzi ukojenie, nie zjawia się...człowiek? Więc znów masz rację – jednak – człowiek. Odpowiedz Link
aniouek1 Człowieku.. 15.03.03, 16:07 podaj mi swoje chłodne dłonie – ja je ogrzeję podaj mi swoje głodne serce – ja je nakarmię podaj mi swoje myśli – spróbuję poukładać a potem ułożymy z serdecznych puzli świat Twój świat ...może mój także? Odpowiedz Link
aniouek1 Zapytano mnie dzisiaj.. 15.03.03, 16:13 ...masz wrogów, nieprzyjaciół? Pewno mam, ale.. to nie mój problem. Mnie ich żal,bo nie dostrzegają słońca na niebie, miłości co na wyciągnięcie ręki, choroby, która w nich rozkwita bez potrzeby, a tylko dlatego, że przesłaniam im świat ograniczając pole widzenia. "Kto nie ma wrogów nie zasługuje na przyjaźń" - hmm, skąd ta myśl? Odpowiedz Link
aniouek1 Jestem 15.03.03, 16:25 Jestem Jestem na wyciągnięcie ręki, odległość szeptu. Rozpalam, gaszę, rozpalam, w kółko dzień za dniem, a jednak każdy inny dzień dniem. Każdego dnia inna świeca się zapala, inna gaśnie, nie ma mowy o powrotach do nikąd - tylko do Kogoś Odpowiedz Link
aniouek1 Do przyjaciela 15.03.03, 16:26 Do przyjaciela Wiem, że jesteś i wiem, że zawsze mogę na Ciebie liczyć. Ale nie chcę. Rozumiesz? Nie chcę! Nie chcę zawsze na Ciebie liczyć! ...choć to miło wiedzieć, że jesteś.. Odpowiedz Link
aniouek1 Do Listopisów 15.03.03, 16:44 Nasze listy są przekładańcem smutków i radości tęsknot i nadziei, melancholii i znudzenia, klęsk i zwycięstw w słodko-gorzkiej polewie z marzeń w naszych listach drży serce w naszych listach pachnie iskrą życia w naszych listach umiera ból z rozczarowań w naszych listach rodzą się pragnienia czy dojrzeją? urosną? rozkwitną? przemienią się w owoc? nasycą? czy w w szufladzie rozpocznie się cud? P.S. oczekujących na cud zapraszam...na herbatę z konfiturą Odpowiedz Link
aniouek1 bardzo spokojnie w szufladzie.... 25.03.03, 12:08 Marucha1 wpadł na chwilkę jakiś czas temu, tylko Mrouh ostatnio zagląda częściej, Nict1 nie zadowolił się w przegródką, a nawet saloników mu było mało Może z wiosną zrobi sie weselej? Może zacznie przybywać listów? Może Listopisze zaczną wpadać na herbatę, a może bałagan Nict1 będzie dobrym bałaganem? W nocy przez Nict1 odsunięta została kurtyna. Hihihi co z tego wyniknie? Odpowiedz Link
aniouek1 Tak niewiele, a wiele tak... 06.04.03, 17:02 W codzienności po brzegi wypełnionej troskami od świtu do zmroku, z rzadka znajdujemy czas, dla naszych własnych marzeń,pragnień... Opędzamy się przed nimi. jak przed natręctwem melodii, która spada skądś nagle, i nie chce się poddać zapomnieniu. Tak niewiele, a wiele tak... zamykamy w szufladkach swoich serc i szarych komórkach, bez pytania o zgodę. A może także, bez potrzeby? Odpowiedz Link
aniouek1 mury w chmury..to nic nie znaczy, to znaczy nic... 13.06.03, 21:33 Gdzie się tylko pojawią ludzie,wszędzie muszą zaistnieć - obok całkiem koniecznych - niekonieczne granice? JA - TY - ON - ONA - ONO - MY - WY - ONI - ONE, WSZYSTKO oznaczone od - do A... poza WSZYSTKO co? Graniczne kamienie są szare i zimne nawet w chmurach. Dobrze że ludzie nie mieszkają na Słońcu, Księżycu... Dobrze, że myśli i uczucia nie muszą prosić o paszport do CZŁOWIEKA. Dobrze, że ani do "nieba", ani do "piekła", nie kupuje się biletu w kiosku z gazetami... Co mi jest? Nic, tylko trochę smutno. Odpowiedz Link
aniouek1 Zgoda między dobrem i dobrem... 02.08.03, 04:05 Zgoda między dobrem i dobrem, a jednak..to problem, bo chociaż TO dobre i TO, pogodzić się nie sposób, choć chcę.. Toczące się życie drwi, porywa jak woda wzburzona w potoku, zostawia urwiska, łzę zastygłą w oku i zasady bezradne wobec pragnień, którym rosną skrzydła... Odpowiedz Link
aniouek1 Samotność mieszka w sercu człowieka. 09.08.03, 12:03 Lubi się w nim rozgościć, zagnieździć, a nawet potrafi się rozmnażać. Wokół człowieka nie ma samotności, są tylko -i aż- inni samotni w tłumie ludzie. Samotność nie lubi "świeżego powietrza". Wystarczy otworzyć serce dla ludzi, samotność znika jak świtem sen, jak dym z komina wypuszczony z wiatrem na świat. Czasem wraca.. bo "czasem", bywa często zamknięte serce dla ludzi Odpowiedz Link
aniouek1 Nie. 20.08.03, 20:44 Nie. Od świtu po zmrok, od zmroku po świt, nic nie oddala - nie oddala nic. Tak. Znam miłość co ponad, znam miłość co poza czas i przestrzeń On mną, ja Nim. Odpowiedz Link
aniouek1 ...tak to już chyba być musi.. 16.09.03, 23:08 że jak śmierć bliźniaczą siostrą życia, tak wielki smutek bliźniaczym bratem radości... Odpowiedz Link
aniouek1 UWAGA! UWAGA! UWAGA! KOMUNIKAT SPECJALNY! 18.09.03, 00:41 Wielka prośba do Wszystkich życzliwych Szufludków tak widzialnych jak i ...niewidzialnych Proszę z całego serduszka i duszy całej o trzymanie kciuków i czego Kto może i chce, o wysyłanie samych dobrych myśli i uczuć pod adresem ULALKA SZUFLUDEK, Która ma dzisiaj swój bardzo ważny dzień. Życzmy NASZEJ ULALCE powodzenia, i niech się nasze życzenia z wielu w jedno WIELKIE zejdą, i spotkają, a nade wszystko spełnią dla ULALKI satysfakcji i radości tak wielkiej, jak wielkie ULALKI marzenie z tym dniem związane jest. Odpowiedz Link
aniouek1 TO nie moje, ale.. takie bliskie, aże "moje" ;) 23.09.03, 21:12 Słonko tnie złotym nozem las trowe i goje i juz nie wiem mały cłeku kany biedy twoje idzies w scęścio złotyk butak po zielonym sodzie a słonecko ciepłom łapke na ocak ci kładzie pogłosko uboćko utońcy z tobom utarasi o miłości do ucha ci suśnie a kie juz cyrwone spać sie kładzie za uboc pogrozi co MOS KOCHAĆ! NIE ZABOC! i... uśnie. Wanda Czubernatowa "Płoty za koty" szukałam, naszłam i Wam przyniosłam, bo... to mi sie podobo hihihi )) Odpowiedz Link
aniouek1 nie moje, ale..podoba mi się.Czy Ktoś wie "czyje"? 28.09.03, 16:48 Poprosiłem Boga o kwiat I dał mi łąkę Poprosiłem Go o owoc I dał mi ogród Poprosiłem Go o drzewo I dał mi las Poprosiłem Go o kamień I dał mi górę Poprosiłem Go o rzekę I dał mi ocean Poprosiłem Go o gwiazdkę I dał mi całe niebo Poprosiłem Go o anioła I zesłał mi Ciebie Odpowiedz Link
aniouek1 ..przepraszam za zagubienie... 29.10.03, 11:12 jestem... odnalazłam się... w Szuflandii Odpowiedz Link
aniouek1 dostałam! dostałam najprawdziwszy LIST 06.12.03, 23:45 od Świętego Mikołaja! Ludkowie, ja od zawsze marzyłam by św. Mikołaj napisał do mnie LIST... Wiecie co? Zaniemówiłam, zamarłam w zachwycie gdy otworzyłam swoją pocztę i zobaczyłam, że JEST... że nadawca... to właśnie On... Myślałam że źle widzę, albo raczej, że widzę coś czego prawdziwie nie ma, tylko dlatego, że chcę widzieć. Listu nie otworzyłam. Wyszłam z poczty i.. znów tam wróciłam. Był! Jest nadal! Teraz nie śmiem odpisać... Nigdy dotąd nie pisałam takiego listu do Niego. Zawsze w moich listach do Niego o coś prosiłam... Nigdy dotąd nie napisałam w żadnym moim dla Niego liście... DZIĘKUJĘ... <wstydnomiwstydnomiwstydnomi> Odpowiedz Link
aniouek1 Ludkowie, prosze pomóżcie jeśli pamiętacie 14.12.03, 22:51 tekst piosenki zespołu Ali-Babki "Jak dobrze mieć sąsiada". Ten tekst ...prześladuje mnie i jest mi potrzebny wręcz ...instrumentalnie do Szuflandii Odpowiedz Link
aniouek1 JESTEŚ-MY CZEKANIEM 04.01.04, 20:10 Wróciłam do NASZEGO DOMU ...zastałam wielką ciszę i ślady Twoje wszędzie i głos Twoj jeszcze słyszę Jestem i czekam ...w DOMU choć pustka zewsząd wieje ciągle wbrew rozumowi spotkać Cię mam nadzieję... Odpowiedz Link
aniouek1 Miło 28.01.04, 08:49 Miło się spotkać z dawną swą rozpaczą - słuchaj stara - powiedzieć - co się z tobą stało wyoprzystojniałaś nie pociągasz nosem nie jesteś już jak diabeł smutny z urodzenia wyleczyły się rany wykąpały deszcze można jędzę pokochać gdy żyje się jeszcze Jan Twardowski; 1994 a dla mnie...2004 Odpowiedz Link
aniouek1 22.02.2003 - 22.02.2004 22.02.04, 02:36 Dla mnie...cudny rok... pełen zadziwień, zachwytów pełen, spełnianych marzeń i pięknych snów... a wszystko TO zaczęło się TU ...w magicznej Szuflandii... Zrodziło się z umierania...SŁOWO...zakiełkowało, rośnie, kwitnie wśród Was, otulane Waszą cieplutką życzliwością, uczuciami samymi dobrymi wspierane i Waszą życiową mądrością... ...JEST jak tęcza co sobą nie zabiera miejsca choć prawdziwie JEST... Odpowiedz Link