srebrnalza 09.11.09, 21:28 wątek dla wszystkich nieprzytulanych, którzy chcą żeby ich przytulić, pogłaskać, pocieszyć, podać chusteczkę.. więc <przytulam> Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chrupeks Re: Wątek dla.. 09.11.09, 21:29 Ja chętnie skorzystam...gdyż mam doła od 2 tygodni... Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Wątek dla.. 09.11.09, 21:41 Proszę bardzo <przytul> co dwa doły to nie jeden, podobno od przybytku głowa nie boli no może nie zupełnie tak.. Całe dwa tygodnie? Chłopak... to stanowczo za długo.. PS. masz świetną sygnaturke ) Odpowiedz Link
chrupeks Re: Wątek dla.. 09.11.09, 21:50 No całe 2 tygodnie...w dodatku w weekend tak się spiłem, że nie pamiętam około 25% czasu spędzonych przy piciu...A Ty z czego masz doła? PS: Dziękuje Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Wątek dla.. 09.11.09, 21:56 Chrupeczku.. ja tak z całokształtu.. nic już zupełnie nie rozumiem i guupia jestem zresztą. to się pewnie nazywa szukanie dziury w ... To co z Twoim dołem, bo przecież nie z upicia, to upicie z.. PS. Proszę Odpowiedz Link
chrupeks Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:01 Z bycia nieszczęśliwym...z braku tej drugiej połówki. Jeszcze coś by się znalazło. Co do tego szukania dziury w całym, hmm to nie koniecznie się tak nazywa, bo bywa tak, że dla niektórych sprawy/rzeczy dla nas samych są istotne to dla nich są błahe. Także śmiało co Cie trapi? Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:09 Bardzo dobrze to ująłeś to, co dla mnie ważne, to do czego ja przywiązuję ogromną wagę inni traktują dużo, dużo lżej. Ja tu jestem od przytulania, nie od gorzkich żali Odpowiedz Link
chrupeks Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:17 Ale ja tu nie jestem od dołowania ludzi Nie daj się prosić, wal śmiało, może i jesteś od przytulania tutaj, ale kiedy druga osoba wyciąga pomocną dłoń, warto ją chwycić i przyjąć Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:23 Ja zwyczajnie chciałabym poukładać swoje życie na nowo, ale nie potrafię póki co. To zróbmy tak.. przytul mnie i już o nic nie pytaj, okej? Odpowiedz Link
chrupeks Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:28 Oczywiście, że przytulę. <Przytulam> Aczkolwiek, chciałbym wiedzieć co konkretnie się zdarzyło, ale po tym co napisałaś wnioskuje, ze chodzi o chłopaka. Pewnie drażliwy temat i same myśli sprawiają ból i przynoszą łzy. Także powiesz jak będziesz chcieć, jeśli nie czujesz się na siłach to spoko, nie mam zamiaru Cie dołować ani sprawiać bólu. Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:35 Nieeeeeee nie pytasz już, tylko wyciągasz samodzielne wnioski, ale mylne. Nie chodzi o chłopca.. jeszcze tego by mi brakowało, no. Nigdy nie miałeś tak, że czułeś, że czas ucieka Ci przez palce, a Ty ciągle stoisz w miejscu, które w dodatku niekoniecznie Ci odpowiada? Ja się mniej więcej tak czuję. Odpowiedz Link
chrupeks Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:45 No nie miałem tak. Ja do 19 roku życia (teraz mam 20) żyłem chwilą, wszystko tłumiłem w sobie, smutki, żale, cały ból trzymałem w sobie udając, że go ich nie ma. Gdzieś głęboko we mnie była świadomość, że jestem nieszczęśliwy, ale nie pozwalałem by to ujrzało światło dzienne. Dopiero od niedawna, przy pomocy przyjaciółki (już o niej wspomniałem) to wyszło na wierzch. Owszem teraz jest bardzo trudno, ale tak to jest jak się tłumi smutki w sobie gdzieś głęboko. Właśnie potrzebowałem takiej pomocnej dłoni, nawet odrobinę wepchniętej w gardło, ale w moim przypadku tak trza było, aby mi pomóc. Jednak tej pomocy ja akurat potrzebuje ciągle bo teraz jest tak, ale gdybym został "sam" z tym to by wszystko powróciło do pierwotnego stanu. Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:53 20 lat podobno piękny wiek, tylko jeszcze nie zauważyłam. Mało rzeczy w życiu ma trwały charakter, więc musi kiedyś być lepiej. To ogromny plus, kiedy nie jest się samemu zupełnie. Lecę spać. Pa Chrupku Odpowiedz Link
chrupeks Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:57 Papa, dobranoc i miłych beztroskich snów <przytulam> Odpowiedz Link
fallen86 Re: Wątek dla.. 09.11.09, 21:41 <pocieszacz> <przytulacz> <ściskacz> <poklepywacz> Odpowiedz Link
sensi_spring Re: Wątek dla.. 09.11.09, 21:42 Łezko, to Ty będziesz taki Bruce Wszechmogący o specjalizacji pocieszenia? Jak już nie będziesz ogarniała zleceń, to służę pomocą...też mogę poprzytulać))) "...every day for us something new...open mind for a different view...and nothing else matters..." Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Wątek dla.. 09.11.09, 21:59 To za bardzo przykre, że komuś smutno i go nawet nikt nie przytuli, więc teraz mam etat przytulania.. wirtualnego co prawda, ale zawsze to coś. Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:12 Enya.. kiedy mi cholernie smutno, chciałabym, żeby mnie ktoś przytulił choćby wirtualnie.. Ale taka myśl, że ktoś o Tobie właśnie myśli i wie, że Ci smutno i nie jest obojętny.. to może zrobi się odrobine lżej. Odpowiedz Link
chrupeks Re: Wątek dla.. 09.11.09, 22:13 Wiesz, wiele osób właśnie potrzebuje takiej optymistycznej rady, pocieszenia, słów otuchy i wsparcia u osób które ich nie znają. Po prostu niektórzy mają lęk przed opowiadaniem znajomym o swoich problemach, potrzebują "przytulenia", ale boją się, że znajomi ich nie zrozumieją. Wirtualnie mają ten komfort, że nie ma tego bezpośredniego kontaktu co daję zielone światełko ludziom nieśmiałym i nie tylko takim. Owszem to działa, ponieważ wirtualnie też idzie nawiązać więź z drugim człowiekiem np: ja i moja obecna przyjaciółka, poznaliśmy się wirtualnie, a teraz jesteśmy najlepszymi przyjaciółmi, rozmawiamy o wszystkim, o swoich problemach i nie tylko. Także jak się chce, jest się otwartym na innych ludzi (tu ostrożnie bo są i tacy co są wredni i ranią wszystkich wokół celowo) to można poznać przyjaciela zaczynając od wirtualnej znajomości. Odpowiedz Link
claire.ampres Re: Wątek dla.. 09.11.09, 23:02 Cześć Chrupens! A z tą przyjaciółką to się spotkałeś w realu chociaż? Tak z ciekawości... Albo przynajmniej zamierzasz? Odpowiedz Link
chrupeks Re: Wątek dla.. 09.11.09, 23:10 Cześć Claire Kope lat. Oczywiście, że tak. Już mamy za sobą to "pierwsze spojrzenie". Odpowiedz Link
claire.ampres Re: Wątek dla.. 09.11.09, 23:17 > Kope lat. no... ze 3 miesiące latałeś na przepustce, co? Odpowiedz Link
claire.ampres Re: Wątek dla.. 09.11.09, 23:05 Ech, ciężkie godziny za mną... ale dobrą fuchę masz dzisiaj Łezko. Przytulając innych sama też jesteś tulona Szkoda, ze tylko wirtualnie... Odpowiedz Link