30.07.11, 20:54
Szukam sensu życia. Wiem, że wielu go szuka ale mi jest bardzo potrzebny.
Obserwuj wątek
    • oszukany.32 Re: Szukam 31.07.11, 18:57
      Może klasztor kamedułów

www.fundacjakameduli.pl/grafika/ulotkapl2.jpg
      nie ukrywam że pobudka o 3:30 i śniadanie w celi mocno mnie zachęciło
      • noajdde Re: Szukam 31.07.11, 19:05
        Jak to pogodzić z moim ateizmem?
        • drugifuckultetzla Re: Szukam 31.07.11, 22:05
          szybszy seks, twarzy nie widać bo jest za tobą, zero wpadek wink
      • gyubal_wahazar Re: Szukam 31.07.11, 22:03
        Jak koedukacyjny, to pakuję mandżur wink
      • noajdde Re: Szukam 31.07.11, 22:24
        Z tej ulotki wychodzi mi, że pracują 4 godziny dziennie, 4 godziny na jedzenie, 2 godziny pogadanek i reszta na spanie. To jest życie!
    • mseth Re: Szukam 01.08.11, 00:14
      Po co szukać skoro i tak nie znajdziesz bo samotność Ci wszystko przesłania? smile

Poza tym ... gdy się nie szuka można jeszcze mieć nadzieję że jakiś jest i nie myśleć o tym zbyt wiele, chyba lepiej tak niż stwierdzić że tego sensu nie ma w ogóle ...
    • coelka Re: Szukam 01.08.11, 01:28
      Jak słyszę takie teksty to przyponima mnie sie pies snoopi z fistaszków.
      -Nic nie ma sensu , całe zycie jest bez sensu, nawet ksiązki o zajączkach nie maja sensu.
      Wchodzi jego pan z miska pełna psiego zarcia Snoopi to zobaczył i powiedział:
      - o jest sens
      Może ty masz podobny, choc w twoim przypadku optowała bym za książkami o zajączkach. Fistaszki w ogóle są super.Jak byałm na studiach to chodziłyśmy z kolezanka do MC na zestawy dla dzieci poniewaz dokładali do nich zabawki fistaszki, miałam wtedy kilka rodzajów Snoopiego z plastiku, rozdałam po drodze dzieciom znajomych.Wtedy np. przez pewien czas moim sensem zycia było uzyskanie plastikowego Snoopiego w MC hihi, ale tak było i miałam wtedy na pewno wiecej niż 10 lat hehe.
      • coelka Re: Szukam 01.08.11, 01:42
        Ja przeto sam przywabie ja,
        wyprowadze na pustynieby przemówić do jej serca.
        Ja własnie mam wrazenie ze ktos mnie wywablł na pustynie, przemowił do mojego serca i tkwie na tej pustyni i obawiam sie ,ze moge sie po niej platac jak zydzi po wyjsciu z Egiptu. Jestem na tej pieprzonej pustyni sama a pustynia ma to do siebie ,ze potrafi sie ciagnąc tysiącami kilometrów i mozna na niej walnąc z pragnienia. Sa oazy ochronne , ale oazy to tylko oazy, maly, krótki skrawek ziemi i tak sie błakam, błakam i błakam a kilometry piachu za mna i przedmną , przerąbane po całosci mam.
    • lavinia5 Re: Szukam 01.08.11, 13:35
      Noajdde jesteś świetnym facetem, który piszę, więc jak sądzę, również myśli rozsądnie. Rozumiem, że marudzisz i jęczysz wyłącznie po to, by Ciebie pocieszać i głaskać po głowie. Ja też to teraz robię. Na ogół, jak się zorientowałam przeglądając dosyć pobieżnie różne wpisy, to Ci się udaje. Użalasz się nad sobą – jesteś pocieszany itd.

A myślę, że problemem zwykle jest znalezienie równowagi między oczekiwaniami i rzeczywistością. Jak ma się do tego sens życia, cóż to tak, jak wyjść rano na łąkę, zmoczyć stopy rosą i wierzyć, że od tego się urośnie i czekać, czekać, czekać naprawdę, albo tylko podświadomie, bo według mnie to jakaś mglista przyszłość, która będzie, albo nie będzie, ale daje nadzieję na jutro...,
      inni mówią, że to jakieś równanie i cel – jak będziesz ... (tu wpisz, co chcesz), to .... spotka Cię szczęście lub po prostu luz w grupie przyjaciół, będziesz dobrym człowiekiem, mężem, ojcem, albo posadzisz wiele drzew i na dokładkę uratujesz społeczność lokalną od działań jakiegoś szaleńca. Możliwości jest multum, zwykle związanych z tym, co robisz, w jakim kręgu się obracasz i w tym wszystkim jest sens nawet, jeśli tego nie dostrzegasz, narazie ...

„Wszystko jest piękne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć” (C.P.)
    • witrood Re: Szukam 01.08.11, 13:59
      Myślisz, że jak znajdziesz jakąkolwiek kobitę i zrobisz jej dzieciaka, to będzie to wielki sens życia (bo inni tak mają - tak wnioskuję ze smętów z powodu samotności)? Ja osobiście powątpiewam... wink
      Rozwijaj się może i łap endorfiny... wink
      • oszukany.32 Re: Szukam 01.08.11, 15:44
        Tak, a potem będzie spacerował w te i we wte 8 godzin po korytarzu, bo się okaże że komplikacje.
        Albo urodzi się, a tu bum bez rąk, ślepe, albo mukowiscydoza.
        Liczba warzyw zwiększa się wraz z rozwojem hiopermarketów, sztucznego żarcia, manganu dodawanego do wody.
        Zazdroszczę tym co żyli w Sparcie. Kalekie, do morza. Teraz niestety są "prawa człowieka" czyli hodowla słabych i schorowanych. Gdyby obowiązywały normalne prawa, takiego zera jak ja by nie było, i nie musiałbym się męczyć. smile
        Jak ktoś chce proszę bardzo. Ja jak zachoruję, to samodzielnie zażywam co nieco, i mam spokój. Życie chorego jest bezsensowne. Widział ktoś psa bez dwóch łap.
        • mr.kev Re: Szukam 01.08.11, 18:32
          Naprawdę urodziłeś się jako kaleka?

Sensu życia nie ma, sorry. Można sobie jakąś protezę tego sensu wstawić. Hedonizm, rozwój duchowy, miłość, wolontariat, osiągnięcia naukowe czy sportowe, zarabianie pieniędzy, używki.
          Wszystko naraz raczej nie przejdzie.

Noa, Twoje hobby nie daje Ci podobnych wrażeń?
        • lavinia5 Re: Szukam 01.08.11, 19:26
          Mam studenta na wózku inwalidzkim. W ramach wolontariatu opiekuje się nim dziewczyna z innego kierunku. Jest śliczna, świetnie się dogadują i nie patrzy na jego nogi, tak, jak większość osób, które z nim rozmawiają, tylko po prostu w oczy. Chłopak ma plany, masę zajęć dodatkowych, zainteresowań, nawet gra na jakimś instrumencie, wózek, który teraz go ogranicza, nie jest najważniejszy. Nie mam pojęcia, jak potoczą się ich losy, z przyjemnością natomiast obserwuję bardzo młodych ludzi, którzy są ponad codziennością, marnością szarych dni. Sądzę nawet, że część kolegów zazdrości mu tego, że dziewczyna spędza z nim tyle czasu.
          Życie jest takie dziwne, że Ty Oszukany być może wcale oszukany nie jesteś...
    • przegapionamilosc Re: Szukam 03.08.11, 18:25
      Ty tak na poważnie piszesz? Szukasz sensu życia, czyli go straciłeś, a zatem jest z tobą bardzo źle. Ze mną też nie najlepiej, ale daleko mi do ciebie, widzę ciągle jakiś sens tego mojego życia...
      • oszukany.32 Można go znaleźć potrzebne 03.08.11, 20:40
        jest 6-9 piw i youtube

wrucamy kolejno co przyjdzie do głowy np.

Zakazane piosenki
        Porwanie Baltazara Gąbki
        Pomysłowy Dobromir
        Czterdziestolatek
        07 zgłoś się
        Sonda
        Piątek z Pankracym
        Dom
        Tik-Tak
        Wielki Szu
        5-10-15
        Rambit
        Policjanci z Miami
        Och Karol
        Przyłbice i kaptury
        Tulipan
        Pan Kleks w kosmosie
        Robin z Sherwood
        Przybysze z Matplanety
        Kwant
        Było sobie życie
        Kingsajz
        Kogel-mogel
        W labiryncie
        Konsul
        He-Man
        Dempsey i Makepeace
        Ośmiornica
        Tęczowy Music Box
        Piłkarski poker
        W piątą stronę świata
        Kroll
        Pogranicze w ogniu
        Psy
        Goodbye Rockefeller
        Samowolka
        Miasto prywatne
        Nocna zmiana
        Komedia małżeńska
        Nic śmiesznego
        Młode wilki
        Kawaleria Powietrzna
        Cześć Tereska
        Dzień świra
        Symetria
        Alfabet mafii
        Komornik
        Katyń
        Galerianki
        MacGyver
        Żar tropików
        Nieustraszony
        Airwolf
        Świat według Bundych
        Słoneczny patrol

możecie mi tylko POzazdrościć samopoczucia smile

• drjackyl Re: Szukam 05.08.11, 10:30
      Wal ze mną na jeziora. Poszukamy razem. smile
    • witrood Re: Szukam 08.08.11, 08:34
      Coś mi nie poszło za pierwszym razem, więc daję jeszcze raz. wink
      Szukasz - masz. wink
      Pewnie to ogólnie znane, ale wczoraj pierwszy raz to (w kościele!) usłyszałem. I nieważne, że religijne. Nawet jak ktoś jest na "nie", to wydaje się to być niegłupie. wink

DESIDERATA

Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu - pamiętaj jaki pokój może być w ciszy. Tak dalece jak to możliwe nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi. Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść. Jeśli porównujesz się z innymi możesz stać się próżny lub zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od ciebie.

Ciesz się zarówno swymi osiągnięciami jak i planami. Wykonuj z sercem swą pracę, jakakolwiek by była skromna. Jest ona trwałą wartością w zmiennych kolejach losu. Zachowaj ostrożność w swych przedsięwzięciach - świat bowiem pełen jest oszustwa. Lecz niech ci to nie przesłania prawdziwej cnoty, wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu.

Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć: nie bądź cyniczny wobec miłości, albowiem w obliczu wszelkiej oschłości i rozczarowań jest ona wieczna jak trawa. Przyjmuj pogodnie to co lata niosą, bez goryczy wyrzekając się przymiotów młodości. Rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.

Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien.

Tak więc bądź w pokoju z Bogiem, cokolwiek myślisz i czymkolwiek się zajmujesz i jakiekolwiek są twe pragnienia: w zgiełku ulicznym, zamęcie życia, zachowaj pokój ze swą duszą. Z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami ciągle jeszcze ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.

Autor: Max Ehrmann
      • oszukany.32 Re: Szukam 08.08.11, 12:38
        Jeszcze tylko 2 miesiące ... i będzie już po co żyć.

www.youtube.com/watch?v=gmm7pTeYbdc
        smile
    • tapatik Mogę oddać kawałek swojego. 09.08.11, 13:25
      Chcesz? tongue_out
    • finka9 eee tam... 09.08.11, 13:47
      noajdde napisał:

> Szukam sensu życia. Wiem, że wielu go szuka ale mi jest bardzo potrzebny.

Myślałam ,że zmądrzałeś i szukasz kobity .tongue_out
      • noajdde Re: eee tam... 11.08.11, 13:11
        Zmądrzałem i wiem, że kobiety nie znajdę więc po co szukać?
        • mr.kev Re: eee tam... 11.08.11, 14:00
          a jak tam z sensem? da się coś znaleźć?
          • noajdde Re: eee tam... 11.08.11, 14:12
            Jedyne co w moim życiu ma sens wciąż napawa mnie zbyt wielkim strachem.
            • mr.kev sens 11.08.11, 14:44
              czyli?
              • noajdde Re: sens 11.08.11, 15:28
                www.youtube.com/watch?v=tIbRQpANt0c&feature=relmfu
                • mr.kev Re: sens 11.08.11, 16:22
                  w tym przypadku to chyba naturalna bariera, że się boisz...
                • coelka Re: sens 11.08.11, 21:14
                  To chyba dobrze, ze sie boisz, bo jeżeli chcesz odleciec w sensie , takim jak mysle to sie bój
                  • oszukany.32 Re: sens 11.08.11, 22:33
                    Śmierć poprzez samobójstwo? To jak wyprawa do Warszawy na stopa. Jeden doleci w 1,5 h samolotem. Inny męczy się. A i tak każdy dotrze do celu - i każdego zjedzą później robaki.
    • easydobranocka Re: Szukam 12.08.11, 13:30
      Jak znajdziesz sens życia,to wówczas poznasz mężczyznę który zabierze Cię na romantyczną randkę w rzeczywistości.
      • baenzai Re: Szukam 12.08.11, 14:04
        easydobranocka napisał:

> Jak znajdziesz sens życia,to wówczas poznasz mężczyznę który zabierze Cię na ro
        > mantyczną randkę w rzeczywistości.

Myślę, że autor tematu raczej nie chciałby poznać żadnego mężczyzny. A nawet jak chciałby to raczej w celu koleżeństwa, na pewno nie romantycznej randki. ;]
    • s-t-x Re: Szukam 12.08.11, 22:12
      kup sobie porządny rower i jedź ...pozornie bez sensu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka