thorgalla 14.07.12, 09:52 Njusy,zdjęcia i takie tam Aktorzy,którzy dołączą do serialu w nowym serialu.Przyznam,że niektórych postaci zupełnie nie kojarzę.Czyżby HBO pozmieniało imiona albo dodało nowe postacie? Game of Thrones Season 3: New Cast Members - Comic Con Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: GoT 3 14.07.12, 14:44 Imiona nie pozmieniane, te postacie były . Fajnie dobrali lady Olennę, chociaż mogłaby byś bardziej "zasuszona" . Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: GoT 3 14.07.12, 19:41 oo, chlopcu z love actually w ogole sie nie zmienil Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: GoT 3 16.07.12, 11:42 bingo. mysle mysle z skund ja tego chlopine znam... a ten co gra orrela chyba to z serii o jacku sparrow'ie chyba co nie? Odpowiedz Link
mas.uka Re: GoT 3 16.11.12, 14:27 Nie myślałam o Dondarrionie że jest taki przystojny i Blackfish też niezły I zupełnie inaczej wyobrażałam sobie żabojadów Reed'ów. Za to idealnie tak samo wyobrażałam sobie Królową Cierni Odpowiedz Link
thorgalla Re: GoT 3 17.07.12, 17:10 Może ktoś chce kupić figurkę Dany albo Tyriona? store.hbo.com/?v=hbo_comic-con&spid=1676 Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: GoT 3 17.07.12, 21:19 sama nie wiem co gorzej tu wyglada ona czy smok.. figurka tyrona wyszla nieco lepiej, ale mimo to, jakis mam niesmak estetyczny;D Odpowiedz Link
sil.wen Re: :> 25.08.12, 20:27 Jak na mój gust to brakuje tego targetu, w który ja bym mu chętnie poszczelała ---------------------------------- "Every night is time for drink" Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 04.10.12, 20:08 A wiesz, że musiałam popatrzyć dwa razy, żeby zakumać? Odpowiedz Link
thorgalla Re: GoT 3 04.10.12, 20:43 hihi ja też. Jak rozpoznałam tego pana w okularach to było wszystko jasne. Jak on mógł mi to zrobić?????????? Tak nożem w brzuch???? buuuuuuuu Odpowiedz Link
thorgalla Re: GoT 3 07.10.12, 10:11 Cholerka,trochę drogi ten mieczyk. Cóż,w tym roku obejdę się bez. Odpowiedz Link
thorgalla Re: dla Thorgalli :) 27.10.12, 16:09 Dzięki,kochana jesteś ale to jest Robb,który mnie wkurza niebożebnie. Pewnie chciałaś Jonusia wstawić? PS.Ale wilczek słodki Odpowiedz Link
ilekobietamalat :> 28.10.12, 20:38 tekst wyczajony na kwejku: "jaram sie jak flota stannisa" Odpowiedz Link
ilekobietamalat nowa wersja got ;) 27.11.12, 22:07 Game of Thrones as a Seinfeld Sitcom Odpowiedz Link
eo_wina Re: GoT 3 13.02.13, 19:17 Alez to fajowskie jest! Gdyby bylo w poziomie - to ani chybi - powiesilabym se na scianie A powiedzta Wy mnie, dziewczeta, kiedy to sie w telewizorze nowy sezon zaczyna? Bo mnie tu podpytowywuja, a ja gebe rozdziawiam - toz to wstyd! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 13.02.13, 20:08 Nowy sezon rusza 31.03 czyli w sieci w Prima Aprilis . Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 3 25.01.13, 20:49 Trochę fotek . Kurcze inaczej sobie niektórych nowych wyobrażałam. Np lord błyskawica miał być przystojny www.facebook.com/photo.php?fbid=10151251494552734&set=a.10151251493777734.457895.74133697733&type=1&theater Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: GoT 3 12.02.13, 14:29 Game Of Thrones Season 3 Chaos Preview / Gra o tron Sezon 3 Promo "Chaos" NAPISY PL [;HD]; Odpowiedz Link
thorgalla Re: GoT 3 23.02.13, 13:04 Ja się do strasznej rzeczy muszę przyznać. Straciłam serce do tego serialu. Próbowałam wymęczyć Taniec i nijak mi nie szło. Może to chwilowe "zmęczenie materiału" I wcale nie czekam na 3 sezon. Odpowiedz Link
thorgalla 3x01 01.04.13, 15:14 Ja już po seansie. Nudnawe trochę ale Jonuś i ruda wywłoka byli. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 3x01 01.04.13, 15:46 Fakt, nudnawo trochę było . Ale chcę wierzyc, że to dlatego, że początek . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 3x01 01.04.13, 16:10 Bo to tak naprawdę nudny serial niestety jest. Tylko łażą i marudzą. Przez cały sezon przygotowują się do wojny, a potem pokażą jej 5 minut i na tym finito. A początek sezonu właśnie powinien być porywający, aby wciągnąć trochę już "zapomnianego" widza w serial. Czyli telenoweli ciąg dalszy ? Odpowiedz Link
eo_wina Re: 3x01 02.04.13, 07:53 Chyba Wam sie primaaprilisowo pozajaczkowalo Jak dla nie - bardzo dobrze. Fajna, wierna rozmowa Tyriona z ojczulkiem (ja juz widzialam Tywina na klozecie), dobra scena z odcinaniem sutka nieskalanemu. Jedynie postac Mance'a rozczarowala - siakis taki inny w ksiazce mi sie wydawal Generalnie - jest git. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 3x01 02.04.13, 08:17 amen siostro amen.... rozmowa tyriona z papą...miszczostwo! dla mnie fana ksiazki- ten odcinek bo miszczostwo. Odpowiedz Link
eo_wina Re: 3x01 02.04.13, 12:00 A juści, że miszczostFo nawet I na pohybel malkontentom Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 3x01 02.04.13, 12:09 Bo może to tylko serial dla tych co czytali książkę Dla mnie od uśmiercenia Beana, niestety jest równia pochyła i wieje nudą. Co z tego że Tyrion powie coś fajnego, jak fabularnie to jest bida. Serial ma tak niesamowity potencjał, a oni tylko łażą i gadają. I mnie wcale nie chodzi o bitwy, ale po prostu o ciekawą fabułę. A tu tylko wędrówki i gadanie, gadanie i wędrówki. No dżiza! Odpowiedz Link
yvi1 Re: 3x01 02.04.13, 12:22 No ale chyba gorzej by bylo,gdyby tylko chodzili i milczeli ? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 3x01 02.04.13, 13:05 Noo :. Pantomima by wtedy była i dopiero byśmy marudzili . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 3x01 02.04.13, 13:36 moze... bo w ksiazce to zabicia neda to byl katalizator do wszystkiego. od tego sie ze tak powiem zaczelo szalenstwo. Odpowiedz Link
mas.uka Re: 3x01 03.04.13, 21:02 ale czy mi się wydaje czy: A) Stannisa w S3 gra inny aktor? B) w książce Baristan Selmy ujawnił się dużo później a przy tym odkrył przed Daenerys że Niedźwiedź szpiegował dla Pająka? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 3x01 03.04.13, 21:17 > A) Stannisa w S3 gra inny aktor? No własnie jakiś taki inny mi sie wydawał, ale specjalnie sprawdzać mnie się nie chce > B) w książce Baristan Selmy ujawnił się dużo później a przy tym odkrył przed Da > enerys że Niedźwiedź szpiegował dla Pająka? Ojj to było zdecydowanie później. Myślę, że na potrzeby serialu tak zrobili a Mormont zostanie zdemaskowany za jakiś czas. (hmmm chyba tu troche spoilerujemy...) Tak czy siak znowu zmieni się sens całej sytuacji, jak juz wiele razy sens utracono w porównaniu z ksiązką. Cholera wysłowić się chyba dziś nie umiem, ale chyba wiadomo o co kaman . No i Selmy jest sam a w ksiązce ma grubaśnego towarzysza (kurde cały czas zapominam jak mu tam było). Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 3x01 04.04.13, 08:06 aktor ten sam znaczy sie tak. odkryl przed danny ze jest tym kim jest pozniej. bo pojawic sie pojawil jakos tak w tym momencie wlasnie. od razu szat nie rozdarl ze tak powiem. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 3x01 04.04.13, 09:58 To może wyprzystojniał z deczka, bo pierwsze wrażenie jak go zobaczyłam w serialu to "eeeee Stannis tak nie wygląda" . > znaczy sie tak. odkryl przed danny ze jest tym kim jest pozniej. bo pojawic si > e pojawil jakos tak w tym momencie wlasnie. od razu szat nie rozdarl ze tak pow > iem. No tak, tak . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 3x01 04.04.13, 10:09 www.filmweb.pl/person/Stephen+Dillane-2541 mowimy o tym? moim zdaniem to caly czas ten sam... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 3x01 04.04.13, 10:18 No ten, ten. Ale jak go zobaczyłam pierwszy raz jak się pojawił w serialu to taki jakiś nie za bardzo mi się wydał . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 3x01 16.04.13, 17:35 aniuta75 napisała: > Fakt, nudnawo trochę było . Ale chcę wierzyc, że to dlatego, że początek . Nie trochę, ale była jedna, wielka nuda ! A wiecie czemu ? Bo w jednym odcinku pokazują wątki 15 bohaterów, więc o jednym jest 3 minuty, to nie może się coś dziać. Chwilę pogadają i następna scena i następny bohater. Zanim wątki bohaterów wystarczająco "urosną" to się zbliżymy do końca sezonu. Dlatego 1 sezon był najlepszy, bo bohaterów było jeszcze stosunkowo niewielu, pokazywali głównie Starka i wtedy coś się działo. A teraz to nuda na kółkach, 3 odcinek o niczym... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: GoT 3 05.04.13, 11:37 kultura.gazeta.pl/kultura/1,127222,13671105,To_juz_pewne___bedzie_czwarty_sezon__Gry_o_tron__.html#BoxKultTxt Odpowiedz Link
aniuta75 2 08.04.13, 20:43 Jojen dokładnie taki jak sobie wyobrażałam, za to Meera nie za bardzo . W książce to wszystko inaczej ale już kij z tym. Ciekawe, czy w ogóle się rozdzielą... Bardzo fajnie rozegrana scena Sansa + Margery + lady Olenna. Chociaż Sansa ciut drewniana . No i podoba mi sie serialowa lady Olenna (wiem, wiem, w książce ona z tego co pamiętam to sucha i mała była ), ale mogę nie być obiektywna, bo bardzo lubię tę postać . Zajebista scena walki Brienne vs Jamie. Czyli podobało mi się, pomimo lekkich lub dość mocnych rozbieżności z książką. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 2 11.04.13, 14:58 pewno sie nie rozdziela. ojciec dostojnej cat nie zyje a jej brat gdzie? to nie bedzie slubu? czy ja go nie zauwazylam tego jej brata? olenna jest cudna. margery tez jest wporzo. widac ze szpakami jak gupia sansa karmiona nie jest... i tak se z mezmem bo my dopiero wczera ogladalismy jak patrzalam na tego glupiego theona i mowie mi ze go mi zal... a on mi na to ze dlaczego? sam jest sobie winien. no jest..ale i tak mi go glupiego zal. scena walki no moze byc. mecza mnie te niescislosci Odpowiedz Link
yvi1 Re: 2 11.04.13, 17:25 A ja sie ciesze,ze rzucilam ksiazka w sciane .Teraz ogladam serie ,tak jak moj maz.Co ma byc to bedzie,wola scenarzysty i rezysera.I nadal nie cierpie Cat,uwielbiam Brianne i Thyriona Olena i wnuczka ,bardzo fajny duet,Mare tez wyobrazalam sobie inaczej,no i za malo wilkorow mi jest,najchetniej co w drugiej scenie bym je chciala widziec,a najlepiej takiego w domu miec Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2 11.04.13, 18:38 Pszczołu mnie też męczą . No ale trza brać co dają. Trudno, żeby wiernie odtworzyli książkę. A chciałoby się, chciało pooglądać taką adaptację... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 2 11.04.13, 21:40 A ja się bardzo cieszę, że nie czytam ksiażki ! Bo tak to zamiast oglądać serial, to bym tylko porównywał obraz do książki Co właśnie robicie I jaka to frajda z oglądania? Do duooooopy. Odpowiedz Link
bucefal_macedonski Re: 2 15.04.13, 20:34 > Pszczołu mnie też męczą . No ale trza brać co dają. Trudno, żeby wiernie odtw > orzyli książkę. A chciałoby się, chciało pooglądać taką adaptację... Tja, dwudziestoparuminotowa scena piętnastodaniowego śnia dania, którym Tyriona gości Illyrio i dzieli się z nim swoimi planami w stosunku do królowej smoków, podczas gdy Karłu w głowie kołacze tylko jedna myśl, o tym gdzie się ladacznice prowadzają (o! najlepiej, jakby z offu taki głos echem brzęczał wherever whores go), to byłoby oscarowe wręcz dokonanie. Nie oszukujmy się, seria książek średnich jest lotów, (szczególnie ostatnie księgi brzuchem po ziemi szurają) i producenci serialu stają na głowie, żeby wycisnąć z tego porywające widowsko dla pryszczatych nastolatków, dla których tatuaż na biodrze i kolczyk w nosie to szczyt niepokorności i którym z głów jeszcze smoki i rycerze nie wywietrzały, a już się wciorności cycate zalęgły. "Pankrockowa" muzyka pod koniec trzeciego odcinka tej serii nie pozostawia co do tego żadnych złudzeń. Jak dla mnie hajlajtem całej serii były dworskie intrygi, których sporo było w pierwszym i drugim sezonie. Szczególny smaczek miały werbalne wymiany ciosów pomiędzy Chochlikiem a jego siostrą Szczypawicą, a tego jak na razie malutko. Całe te przygody z dzieciakami pałętającymi się po lesie w towarzystwie komputerowo rozdmuchanych wilków i rozczochranej dzikuski o wzorcowej figurze, czy gniewna mina pięknego niedogolonego bruneta, co nic nie wie kompletnie, jak mu dobrze prawi inna, też nieco zbyt powabna ruda dzikuska, to już nie moja kategoria wiekowa. -- IHAHAHA!!! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2 15.04.13, 21:33 No tak, wszyscyśmy tu są nastolatki . Się nie podoba, się nie czyta. Się nie podoba, się nie ogląda. Filozofii żadnej w tym chyba nie ma, co? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 2 16.04.13, 08:21 rozbawiles mnie tym opisem wracajac do rzeczy- 3-ci odcinek. scena w sali komnatowej....z tymi krzeslami jak sie usadowili i druga scena z dziwkami i giermkiem tyriona. po prostu palce lizac ciekawe. jaimiemu opierdzieli reke...a glupiego theona chyba oszczedzili? jeszcze jakos tak stawiam ze ten w plaszczu to moze byc prawdziwy bekart. a zabity to poprzedni fetor... ale oczywiscie moge sie mylic. p.s. bucefalu. moim zdaniem ksiazka nie jest srendich lotow Odpowiedz Link
bucefal_macedonski Re: 2 16.04.13, 14:22 Ten, co Theona niby ratuje, to jest Ramsay Snow. Na niby, bo to czesc jego rycia Theonowi beretu, zeby jego zaufanie zdobyc, a potem uczynic z niego wiernego, cuchnacego psa. W ksiazce byly napominane te chore gierki Bekarta, pozorowane ucieczki, zeby potem uciekiniera lapac i torturowac. Prawdziwego Fetora wycieli, (bo tez go w ksiazce bylo tyle, co kot naplakal), zeby wiecej czasu antenowego oddac przygodom Poda w burdelu. Zobaczysz, za odcinek lub dwa wyjdzie na jaw prawdziwa natura nieslubnego Boltonowego, ku zdumieniu widowni z jednej strony naiwnej, a z drugiej strony skonfudowanej coraz bardziej niespojna, poszarpana narracja. Jak jeszcze Dornijczycy sie na ekranie pokaza, to juz w ogole biez wodki nie razbieriosz... O galerii tysiaca nowych postaci i egzotycznych, zbednych miejscach i epizodach w Essos, ktore czekaja w nastepnych czterech sezonach nie wspomne nawet, bo mnie od siewcow spojlerow zaczniecie wyzywac zaraz, powazni czytelnicy powaznej literatury. ;o) Cztery sezony, hehe... Beda musieli uzyc calej mocy CGI, zeby te przemile dzieciaki odtwarzajace glowne postaci przestaly przez ten czas rosnac. To co sie stalo z Branem, to nawet mimo, ze lezy pod kocem biedny kaleka to od razu widac, ze przynajmniej z 20cm sie wyciagnal chlopak i japko Adama dostal. Serialowa Arya (Maisie Williams) tez juz od przyszlego sezonu sie nada do scen rozbieranych. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 2 16.04.13, 14:59 no przeciez wiem co bylo z theonem. swego czasu tutaj namietnie z aniuta pisalysmy ze ejst nam go zwyczajnie zal...bo choc szuja...to chyba lepiej dla niego byloby gdyby zginal. ale byc moze nie mialby kto uratowac pozniej jane pole czy jak ona sie tam nazywala? moze inaczej sie nazywala nie pamietam juz. ale co bedzie w ksiazce z theonem to wiem. nie moge sie doczekac dornijczykow i zmij! i my tu generalnie czesto i gesto spojlerujemy tylko piszemy przed spojlerami slowo SPOJLERUJE zeby wszyscy wiedzieli ze czytaja na wlasna odpowiedzialnosc nie rozumiem skund w tobie taka ironia nie moge sie doczekac slubu muodego zuego dżofreja lanistera z tyrellowną nie moge sie doczekac krwawych godow nie moge sie doczekać sceny kiblowej. a najbardziej chce przeczytac wreszcie co bedzie dalej. o! pisze to ja powazny czytelnik powaznej literatury Odpowiedz Link
thorgalla Re: 2 16.04.13, 18:33 Krwawe gody będą w 9 odcinku tego sezonu.Sam Mistrz napisał scenariusz. Wesele Jofusia w nastepnym sezonie,chyba 2 odcinek,Mistrz też autorem scenariusza. Odpowiedz Link