Dodaj do ulubionych

Szukam partnera

19.12.11, 15:38
Rozpoczęłam ten wątek, ponieważ jeszcze nie straciłam nadziei na związek. W moim życiu brakuje bliskości i ciepła. Chciałabym kogoś kochać, dawać poczucie bezpieczeństwa a zarazem sama czuć się kochaną. Może komuś wyda się to za dużo, ale myślę, że w normalnym związku to podstawa. Jeśli więc ktoś myśli poważnie o związkach i szuka kogoś aby stworzyć taki związek to zapraszam, porozmawiajmy. Poznajmy się bliżej.
Obserwuj wątek
    • raziel24 Re: Szukam partnera 19.12.11, 17:24
      "Chciałabym kogoś kochać, dawać poczucie bezpieczeństwa a zarazem sama czuć się kochaną."

No wiesz to raczej niewielu wyda się za dużosmile powodzenia
      • red-karola Re: Szukam partnera 19.12.11, 17:53
        Miło, że tak myślisz, ale uwierz, dla wielu to było zbyt dużo.
      • pestekwaw Re: Szukam partnera 19.12.11, 18:34
        Tylko zbyt często ludzie za póżno sobie to uświadamiają , ta niewiele trzeba od siebie dać drugiej osobie aby mieć szczęśliwe życie.

A tak, budzisz się któregoś ranka, liczysz ile masz latek, i robisz rachunek sumienia ...

ehhh, chyba do tego właśnie dążę .... sad
        • red-karola Re: Szukam partnera 19.12.11, 18:42
          pestekwaw napisał:

> Tylko zbyt często ludzie za póżno sobie to uświadamiają , ta niewiele trzeba od
          > siebie dać drugiej osobie aby mieć szczęśliwe życie.
          >
          > A tak, budzisz się któregoś ranka, liczysz ile masz latek, i robisz rachunek
          > sumienia ...
          >
          > ehhh, chyba do tego właśnie dążę .... sad
          Życie nie jest takie długie jak nam się wydaje. Gdy jesteśmy młodzi nie myślimy poważnie o związkach, gorzej bywa gdy ten stan się przedłuża. Bo pewnego dnia uświadamiamy sobie ile przez to straciliśmy. Między ludźmi powstaje szklana ściana. Niby jesteśmy obok siebie, ale bariera nie pozwala nam być razem.
          • red-karola Re: Szukam partnera 19.12.11, 19:52
            Hej, czy znajdzie się na forum jakiś wolny chłopak szukający związku. Jeśli tak to zapraszam, zostawiam kontakt karolina0409@interia.pl
            • raziel24 Re: Szukam partnera 19.12.11, 20:27
              Wolny to ja jestem ale związku nie szukam więc gitary nie zawracamsmile Swoją droga młoda jesteś radziłbym poznawać ludzi bez pisania o związkach bo mnie np. trochę to wystraszyłowink
            • janq43 Re: Szukam partnera 20.12.11, 05:39
              Here I amsmile
              • red-karola Re: Szukam partnera 20.12.11, 09:21
                Miło, że uzyskałam, aż taki odzew na mój apel. Mało jest ludzi, którzy reagują na takie rzeczy. Oczywiście ludzie mogą w tym widzieć mały akt desperacji. Chciałabym kogoś poznać tak po prostu na ulicy, czy w kawiarni. Zakochać się z wzajemnością. Miłość to nie jest prosta sprawa, nie przychodzi łatwo. Ale jeśli nie można inaczej chciałabym spróbować w ten sposób.
                • raziel24 Re: Szukam partnera 20.12.11, 10:18
                  Raczej nikt Cię tu nie będzie oceniał poza tym nie w tym nic złego, że kogoś szukasz w ten sposób to jeszcze nie desperacja (desperacją jest np. łażenie do łóżka z kim popadnie aby tylko go zatrzymać przy sobie) a czym jest miłość to ja nie wiem jeszcze tego wciąż obracam to uczucie w sferze idealizmusmile
                  • janq43 Re: Szukam partnera 20.12.11, 13:53
                    Wydawało mi sie ze desperaci to skaczą raczej z mostówbig_grin
                    Alenie miałbym nic przeciwko gdyby fajna desperatka wskoczyła mi do łózka,osobiscie bym przytrzymał na dłużejsmile)
                    • red-karola Re: Szukam partnera 21.12.11, 09:47
                      janq43 napisał:

> Wydawało mi sie ze desperaci to skaczą raczej z mostówbig_grin
                      > Alenie miałbym nic przeciwko gdyby fajna desperatka wskoczyła mi do łózka,
                      > osobiscie bym przytrzymał na dłużejsmile)
                      Desperatką można być na różne sposoby, nawet wskakując komuś do łużka. Jednak to nie mój typ.
                      • red-karola Re: Szukam partnera 21.12.11, 09:50
                        Ja szukam po prostu miłości. W dzisiejszych czasach, gdy jesteśmy tak zapracowani, tak zabiegani i zaślepieni, nie każdego stać na taki luksus.
                        • raziel24 Re: Szukam partnera 21.12.11, 11:40
                          Wielu szuka nawet w takich czasach jak piszesz ale często na drodze stoi właśnie ta nieśmiałość i niska samoocena
                          • red-karola Re: Szukam partnera 22.12.11, 17:25
                            Lęk przed odrzuceniem. To jest to czego najbardziej się boimy. A wystarczy czasami schować ego do kieszeni.
                            • raziel24 Re: Szukam partnera 22.12.11, 22:04
                              Powiedziałbym, że wystarczy dać sobie po prostu szansę
                              • red-karola Re: Szukam partnera 23.12.11, 08:59
                                Ok jest w tym coś. Może nie powinnam brać życia tak serio. Trochę wyluzować, a miłość przyjdzie samasmile
                                • raziel24 Re: Szukam partnera 23.12.11, 14:24
                                  Tak właśnie myślęsmile czerp przyjemność z tego co masz i dąż małymi krokami do poprawienia swojego żywota w sensie chłopak nie ma co wariować ja tam chłopaka nie szukam i mi z tym dobrzewink
                                • rafae Re: Szukam partnera 23.12.11, 20:58
                                  "Ok jest w tym coś. Może nie powinnam brać życia tak serio. Trochę wyluzować, a
                                  miłość przyjdzie samasmile"

przepraszam,że się wpier...................niczam.wink , bo wywodów/kombinacji tu mnóstwo,ale popieram to cytowane zdanie.
                                  P.S. Ciekawym okrutnie dlaczegoś Waćpanna dodała mnie do znajomych. Mniemam, że wyjaśnienie przyjdzie z czasem, ale może być i tak, że to zaciekawienie w deklaracji okrutne, osłabnie i zniknie. Wówczas do porządku dziennego przejdę, jak rzecz oczywista przykazano.
                                  Bardziej na privie spodziewam się jakiegokolwiek wyjaśnienia, choć od Polonistki to rzadkość, ale i tu miłym jest flirt literek wink
                                  Pozdrawiam.
                                  • red-karola Re: Szukam partnera 27.12.11, 14:50
                                    rafae napisał:

> "Ok jest w tym coś. Może nie powinnam brać życia tak serio. Trochę wyluzować, a
                                    > miłość przyjdzie samasmile"
                                    >
                                    > przepraszam,że się wpier...................niczam.wink , bo wywodów/kombinacji tu
                                    > mnóstwo,ale popieram to cytowane zdanie.
                                    > P.S. Ciekawym okrutnie dlaczegoś Waćpanna dodała mnie do znajomych. Mniemam, że
                                    > wyjaśnienie przyjdzie z czasem, ale może być i tak, że to zaciekawienie w dekl
                                    > aracji okrutne, osłabnie i zniknie. Wówczas do porządku dziennego przejdę, jak
                                    > rzecz oczywista przykazano.
                                    > Bardziej na privie spodziewam się jakiegokolwiek wyjaśnienia, choć od Polonistk
                                    > i to rzadkość, ale i tu miłym jest flirt literek wink
                                    > Pozdrawiam.
                                    Wybaczcie nieobecność. Święta to święta mają swoje prawa. Jak wszystko co dobre i te szybko się skończyły. Możemy wrócić do szarej rzeczywistości.
                                    Ciekawość Waćpana zostanie zaspokojona, jak to się Waćpan wyraził na privie.
                            • janq43 Re: Szukam partnera 23.12.11, 06:53
                              red-karola napisała:

> Lęk przed odrzuceniem. To jest to czego najbardziej się boimy. A wystarczy czas
                              > ami schować ego do kieszeni.
                              Nie pojmuje!
                              Lęk przed odrzuceniem?
                              To ze dostane kosza od kobiety to jakis problem wielki?
                              Problem moze byc gdy zaangazujemy się w związek i wszystko pryśnie i nie bedziemy wiedzieli tak naprawde co było przyczyną.To jest przykre,ale nie tragedia,z mostu skakał nie bedesmile
                              • red-karola Re: Szukam partnera 23.12.11, 08:31
                                janq43 napisał:

> red-karola napisała:
                                >
                                > > Lęk przed odrzuceniem. To jest to czego najbardziej się boimy. A wystarcz
                                > y czas
                                > > ami schować ego do kieszeni.
                                > Nie pojmuje!
                                > Lęk przed odrzuceniem?
                                > To ze dostane kosza od kobiety to jakis problem wielki?
                                > Problem moze byc gdy zaangazujemy się w związek i wszystko pryśnie i nie bed
                                > ziemy wiedzieli tak naprawde co było przyczyną.To jest przykre,ale nie tragedi
                                > a,z mostu skakał nie bede
                                Zerwanie związku, przynajmniej w teorii, nie powinno być tragedią. Ale co się dzieje, gdy tak właśnie się staje. Często nawet nieświadomie bardzo angażujemy się w związki bardzo niepewne, bo osoba ta wydaje się nam tą jedyną. Mimo wielu prób nie udaje się nam jej zatrzymać. To może być tragedią dla dalszych relacji, bo drugi raz ciężko będzie kogokolwiek zaufaniem obdarzyć.
                                • janq43 Re: Szukam partnera 23.12.11, 16:46
                                  Przestałem juz wierzyć/ufac komukolwiek;big_grin
            • krzysztof76pila Re: Szukam partnera 20.12.11, 10:18
              czesc
              mozesz napisac skad jestes i ile masz lat ?
              Pozdrawiam
              • red-karola Re: Szukam partnera 27.12.11, 15:44
                I znowu znalazłam się na zakręcie. Adekwatny byłby tu cytat z pewnej piosenki:''Znowu w życiu mi nie wyszło
                Uciec pragnę w wielki sen
                Na dno tamtej mej doliny
                Gdzie sprzed dni doganiam dzień
                W tamten czas lub jego cień''
                Pragnę zapomnieć i po części udało mi się dzięki temu forum. Fajnie się tu z wami rozmawia. Za co wszystkim serdecznie dziękuję.
                Jakieś plany na sylwestra?
                Ja w tym roku nie mam żadnych, spędzę go po prostu z rodziną.
                Jeśli ktoś będzie chciał pogadać to będę także na forum. W telewizji nie zauważyłam interesującej ramówki.
                • janq43 Re: Szukam partnera 27.12.11, 20:25
                  Ojeny,co sie stało??sad
                  • red-karola Re: Szukam partnera 27.12.11, 20:52
                    Dziękuję Ci Janku za wsparcie.
                    Wszystko i nic zarazem się stało. Po prostu znowu starałam się za bardzo. Zrobiłam wszystko by ktoś czuł się przy mnie dobrze i bezpiecznie. Upiekłam mu świąteczny piernik i podarowałam książkę. Pominęłam fakt, że spóźniał się za każdym razem na spotkanie. A on mnie po prostu olał (przepraszam za wyrażenie). No nic następnym razem będę twarda i konsekwentna.
                    Nie napiszę, że faceci to świnie, bo sama nie wierzę w te słowa. wink
                    Jakie plany na sylwestra, bo nie wspomniałeś.
                    • janq43 Re: Szukam partnera 28.12.11, 07:19
                      To mamy podobnie,tez dawno temu za bardzo sie starałem i obruciło sie to przeciw mniecrying
                      Nie mam planów na Sylwestra.
    • waltana Re: Szukam partnera 28.12.11, 00:28
      Bardzo dobrze, że nie straciłaś nadziei na udaną miłość. W życiu nigdy nie jest na nią za późno, a wręcz często się zdarza, że pojawia się ona w najbardziej niespodziewanym momencie. Dlatego zawsze trzeba mieć nadziejęsmile Dziwi mnie tylko, że szukasz poważnego związku, poczucia bezpieczeństwa i faceta na lata, a szukasz go na forum? Podając maila na ogólnym forum? W ten sposób raczej nie trafisz do tego typu facetów. Tak mi się wydaje, ale obym się myliławink Ja też swego czasu miałam podobny problem do Twojego, ale sam się rozwiązałsmile Po prostu w pracy pojawił się nowy facet, który dziś jest moim narzeczonym:] Ale jak szukałam kogoś, to założyłam sobie konto na mydwoje, portalu matrymonialnym, gdzie z reguły jednak pojawiają się faceci, którzy też szukają stabilizacji i trwałego związku. Jakbyś była otwarta na tego typu metody, to polecam takie portale, bo można spotkać naprawdę ciekawych ludzi.
      • red-karola Re: Szukam partnera 28.12.11, 13:15
        Nie straciłam nadziei na miłość i wciąż na nią czekam. Na forum trafiłam przypadkiem, podoba mi się tutaj, nie muszę niczego udawać. Mówię szczerze o związkach i o tym czego oczekuję od życia. Wiem, że ktoś mógłby to próbować wykorzystać, ale jeszcze nie trafiłam na takich ludzi. Wiem, że szukanie miłości taki sposób to szaleństwo i powodzenie misji graniczy z cudem, ale warto spróbować. Spotkałam się tu z ciepłym przyjęciem i mam z kim o tym porozmawiać. Myślałam o biurze matrymonialnym, przeglądałam oferty kilku z nich, ale na razie czekam na szczęśliwy los.
        • janq43 Re: Szukam partnera 28.12.11, 18:14
          Wszyscy czekamy na Miłość,taka wielką która nas wypełni.Mimo upływu lat,wierzę że ja spotkamsmile
          Podobno jesli czegos bardzo sie pragnie to sie to dostajesmile
          • red-karola Re: Szukam partnera 28.12.11, 18:36
            No tak. Miłość musi być wielka inaczej dla mnie to niej jest miłość. Nie nadaję się chyba do małżeństwa z rozsądku . Wielu czeka na taką właśnie i wielu się jej boi. Bo taka miłość wiąże się z pewnym zobowiązaniem. Ja też wierzę, że taką spotkam. Nie chcę pisać, że to mój życiowy cel, bo to nie o to chodzi. Miłość musi być ukoronowaniem całego tego życiowego trudu.
            Może jednak pragnąc czegoś za bardzo skupiamy się tylko na samym pragnieniu, a nie zaspokojeniu go. Już sama nie wiem.
            Z drugiej jednak strony jak to jest, że jedni mają takie problemy zawieraniem związków a inni bez żadnych problemów zmieniają partnerów.
            • janq43 Re: Szukam partnera 29.12.11, 06:15
              Miłość dopada nas niespodziewanie,znienacka,z bokowcasmileBoimy sie miłości,wiadomo,to rewolucja w zyciu,np pokochasz kogoś kto jest na drugim końcu Polski,trzeba sie przeprowadzic,ale kto ma to zrobic,zawsze cos jest nie tak,a to praca,a to mieszkanie,etc.Mamy kłody pod nogami i zaczynamy rozpatrywac za i przeciw i wówczas przychodzi refleksja,"rozsadek"??Rozsądek,cóż to jest?Jeśli pokochasz kogoś,ale według wszekich norm,zasad jest nieodpowiednim partnerem dla Ciebie wówczas rozsadek wexmie góę,powiesz sobie "to nie rozsadne"!!?Miłość i rozsadek chyba w parze nie chodzą?
              Nie ma małzeństw z rozsadku,raczej są małżeństwa z "wyrafinowania".
              Cos musi ludzi determinować do zawierania takich związków.
              Miłość jest jak piosenka i armia radziecka,nie zna granicbig_grin
              • red-karola Re: Szukam partnera 29.12.11, 09:45
                Dostałam wczoraj wieczorem super radę. Cytuję: ''Dziecko tego kwiatu to pół światu. Nie płacz za jednym.''
                No tak tylko najpierw trzeba się z tego jednego wyleczyć.
                Okrutne musi być takie małżeństwo z wyrafinowania. Odbieramy sobie wtedy prawo do miłość, tej prawdziwej. A co wtedy gdy naprawdę się zakochamy?
                Zdrada, rozwód? Krzywdzimy się nawzajem, bo kiedyś uznaliśmy, że tak będzie lepiej?
                Trzeba się dobrze zastanowić zanim podejmie się takie wyzwanie.
                Nie można igrać z uczuciami innych ludzi.
                Zdrada boli najbardziej.
                • janq43 Re: Szukam partnera 31.12.11, 07:12
                  Święta prawda,nie mozna igrac uczuciami innych,odpowiadamy nie tylko za swoje!
                  Rady radami,a zycie i tak swoje.
                  Nie potrafiłbym byc w zwiazku z wyrafinowania,więc nie wiem jak by to było.
                  Ale sadze że wielu partnerów takich związków,przezywa miłości,miłostki na tzw boku,a małzenstwo traktuja jako "interes" zycia.
                  Zdrada,odrzucenie boli bardzo,ech życiesad
                  • waltana Re: Szukam partnera 02.01.12, 22:38
                    A ja wierzę w taką prawdziwą miłość, która przesłoni Ci cały świat. Powoli traciłam nadzieję, ale na szczęście udało mi się znaleźć tego jedynego, w dodatku w internecie, więc to dodatkowo utwierdza mnie w przekonaniu, że musiało coś nad nami czuwać, i nie mówię tu tylko o moderatorachwink, tylko jakieś przeznaczenie. A to, że część osób boi się takiej miłości? Może i tak jest, ale bardziej chyba nie mają tyle cierpliwości, żeby na nią czekać. Wolą zadowolić się byle jakim związkiem i łudzą się, że z biegiem czasu taki związek przerodzi się w ten idealny. Ale moim zdaniem jak od początku nie ma tego "czegoś", to później raczej się nie pojawi. A małżeństwo z rozsądku? Nie neguję kategorycznie, ale ja raczej nie odnalazłabym się w czymś takim...
                    • janq43 Re: Szukam partnera 03.01.12, 17:38
                      W Polsce kazdego roku rozwodzi sie około 65 tys małzeństw.Najczęściej podawany powód to "niezgodność charakterów".Znam sporoudanych zwiazków w których małżonkowie sieróżnią i wspaniale uzupełniają.Zwiazki sa różne,tak jak ludzie sa różni,odmienność nie jest przeszkodą,jeśli obojgu to odpowiada,zwiazek jest satysfakcjonujacy.Bywa równiez tak ze ludzie idealnie dopasowani nie potrafia ze soba zyć!
                      Nie ma recepty,moze rzeczywiście "przeznaczenie"???
                      • red-karola Re: Szukam partnera 04.01.12, 14:34
                        Nie wszystkie związki są od razu idealna, a bywają udane. Nie można go skreślać jeżeli na początku były jakieś problemy. Nieraz trzeba wykazać trochę uporu, żeby utrzymać związek, bo czasami warto.
                        • janq43 Re: Szukam partnera 04.01.12, 17:02
                          Własnie,często rozsanie to ucieczka,pójście na łatwiznę!
                          • red-karola Re: Szukam partnera 12.01.12, 21:38
                            I dlatego jestem za walką o wiązek. Fakt faktem często jest to walka z wiatrakami, ale przecież w końcu musi się udać.
    • konk.inc Re: Szukam partnera 10.01.12, 13:57
      Witaj. Też szukam partnerki na poważnie, jeśli jesteś z okolic bielskabiałej to podaję mego maila konk@onet.pl
      • red-karola Re: Szukam partnera 12.01.12, 21:41
        Niestety to trochę za daleko. Mieszkam w okolicach Wałbrzycha, ale miło, że napisałeś.
    • pite-r89 Re: Szukam partnera 10.01.12, 17:20
      To dobrze się składa bo ja szukam partnerki. Jeżeli będziesz miała ochotę porozmawiać to tu podaje swój numer gg 40376552 i maila stach2601@wp.pl
    • gpd06 Re: Szukam partnera 10.01.12, 18:49
      WARTO BYC Z KIMS O TAK CIEPLYM SERCU WIEC NIE TRAC NADZIEJI
      • red-karola Re: Szukam partnera 12.01.12, 21:43
        Nie tracę nadziei, ale też staram się nie szukać na siłę. Wierzę, że miłość przyjdzie z czasem. Czasami Raj jest tuż za rogiem.
    • absolwencina Re: Szukam partnera 14.01.12, 20:04
      łał, ale się rozpisali panowie, odpowiadając na twój wiek, a można zapytać ile masz lat i skąd pochodzisz;
      • red-karola Re: Szukam partnera 15.01.12, 23:30
        Cieszę się, że ktoś panowie rozpisali sięsmile, dzięki nim nie straciłam wiary w mężczyzn, mam 23 lata i pochodzę z dolnego śląska
        • red-karola Re: Szukam partnera 15.01.12, 23:32
          Miło jest wiedzieć, że inni ludzie interesują się tym co piszemy. Jest to wątek o miłości, takiej prawdziwej i miło jest wiedzieć, że ktoś także jej szuka, że interesuje go coś więcej niż przygodny seks.
          • janq43 Re: Szukam partnera 17.01.12, 07:23
            Piekna zima przyszła,trza na nartysmile
            • red-karola Re: Szukam partnera 19.01.12, 00:42
              la mnie było dobrze, tak jak było. Bez śniegu, nie tęskniłam za zimą. No ale wszystkiego mieć nie można. Miłego wypadu życzę.
              • janq43 Re: Szukam partnera 19.01.12, 07:23
                Ja tęsknię za NORMALNŚCIĄ!
                Chce normalnych 4 pór roku,a zimą jest i był od zawsze śniegsmile
                Swoja droga uwielbiam zimy,zwłaszcza te z trzaskajacymi mrozami i zaspamismile
          • terttu Re: Szukam partnera 17.01.12, 07:53
            Ano są..
            obserwuje co sie dzieje wokół i ogarnia mnie panika - czemu tyle samotnych serc..

Mam 50, wyglądam młodziej, noszę jeansy i czarne golfy.
            Mieszkam w mazowieckim, projektuję domy..
            Jakby ktos chciał pogadać (:
            • janq43 Re: Szukam partnera 18.01.12, 20:35
              Nosze jeansy,golfów nie,tym bardziej czarnychsmile
              Zresztą czy to ma jakieś znaczenie?
              Domki projektujesz,fajnie,ja jestem budowlaniecsmile
              Chetnie Cie poznamsmile
          • raziel24 Re: Szukam partnera 17.01.12, 12:54
            Oj wielu szuka ale czasem wstyd się przyznać, że nie można znaleźć stąd się bierze "ja lubię być sam/sama"
            • red-karola Re: Szukam partnera 19.01.12, 00:50
              Do samotności można się przyzwyczaić i nawet ją polubić. W dzień nie jest tak źle tylko wieczorami trochę smutno. W alkoholizm w końcu bym wpadłasmile
              • janq43 Re: Szukam partnera 19.01.12, 07:20
                Pytanie,po co sie przyzwyczajać??smile
    • janq43 Re: Szukam partnera 05.02.12, 05:59
      Co robicie w ten zimowy czas?
      Zimę mamy mroźna,piękną.Ja wieczory spedzam przy kominku z ksiązką,w dzien w zaleznosci od temperatury,jak jest słonecznie9a jest0 spędzam na powietrzu,na biegówkach po lesie szusujęwink
    • piorex12 Szukam partnera 05.02.12, 17:59
      red-karola napisała:

> Rozpoczęłam ten wątek, ponieważ jeszcze nie straciłam nadziei na związek. W moi
      > m życiu brakuje bliskości i ciepła. Chciałabym kogoś kochać, dawać poczucie bez
      > pieczeństwa a zarazem sama czuć się kochaną. Może komuś wyda się to za dużo, al
      > e myślę, że w normalnym związku to podstawa. Jeśli więc ktoś myśli poważnie o z
      > wiązkach i szuka kogoś aby stworzyć taki związek to zapraszam, porozmawiajmy. P
      > oznajmy się bliżej.
      Moim zdaniem to nie to forum.
    • birczanin7 Re: Szukam partnera 26.04.12, 21:56
      Szukam partnera szukam
      w myszkę paluszkiem stukam
      Tacy sami stukają
      Nadzieję w sercach mają
      Szukają kogo? czego?
      Czegoś wirtualnego
      Jeśli chcesz znalezć kogoś
      choć trochę prawdziwego
      Weż to serce ,idż na drogę