Dodaj do ulubionych

Świąteczna

25.12.18, 10:52
... i z sercem http://emots.yetihehe.com/1/serducho.gif
Piję właśnie przy mojej krzywej, lecącej na bok choince wink
A w tych pudełeczkach jest coś dla Was wink
Miłego dnia! http://emots.yetihehe.com/1/hejka.gif

https://www.cosmopolitan.pl/u/ic/W1/u/a/15/12/kawa-w-wersji-swiatecznej_56741537.jpeg
Obserwuj wątek
    • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 10:59
      Dzięki Autosia smile
      Jakbyś mi czytała w myślach. Właśnie też mam zamiar zrobić drugą kawę...
      Wypijemy razem?
      A może jakiś zbłąkany się przyłączy? wink
      • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:10
        A pewnie smile
        Dziś mam luźniejszy dzień, leniwy, bez pośpiechu... Może nawet w tv coś obejrzę, jak nigdy...
        Wczoraj już zaczęłam wink
        Obejrzałam sobie Kevina http://emots.yetihehe.com/1/serducho.gif
        • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:12
          autoteliczna napisała:

> Obejrzałam sobie Kevina http://emots.yetihehe.com/1/serducho.gif

A ja nagrałem, dziś chyba obejrzę, to będzie mój pierwszy raz wink
          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:17
            No chyba żartujesz? wink
            Nigdy wcześniej nie słyszałam o człowieku, który by Kevina w Święta nie oglądał wink
            Jak mogło do tego dojść? wink
            • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:21
              Sam nie wiem jak mogło do tego dojść, może jeszcze za krótko żyję? wink
              • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:25
                Niemożliwe! Żyjesz pewnie dłużej niż ja - a ja oglądałam Kevina już chyba z 10 razy wink
                Więc to nie o wiek chodzi, tylko pewnie o...

no nie wiem właśnie o co... wink
                • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:34
                  Tytuł sugeruje, że to film dla dzieci, nie miałem z kim oglądnąć chyba wink
                  • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:39
                    A w którym miejscu ten tytuł to sugeruje? wink
                    • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:44
                      Cały tytuł. Jakby dorosły był sam w domu, to nie byłoby w tym nic dziwnego. Dziecko samo w domu może oznaczać kłopoty wink
                      • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:50
                        Ale Ty ten tytuł interpretujesz, znając już fabułę wink
                        Jakbyś nie znał, to czy sam tytuł powie Ci, że to film dla dzieci? wink
                        Czy mógłbyś dać głowę, że to nie film o dorosłym? wink
                        • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:58
                          Głowy bym nie dał, bo jest zbyt cenna dla mnie wink
                          Mylisz się twierdząc, że znam fabułę - proszę mi nic nie zdradzać, abym w końcu jednak ten film oglądnął! wink
                          Dla mnie tytuł sugeruje co najmniej, że to jest jakiś film rodzinny wink
                          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:06
                            No już dobrze, dobrze wink
                            Tylko Ci powiem, że nie jest rodzinny, bo Kevin jest sam w domu wink
                            • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:12
                              Ok, ale już ciiiiichutko wink
                            • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:14
                              autoteliczna napisała:

> nie jest rodzinny, bo Kevin jest sam w domu wink

rodzinny = do oglądania w gronie rodziny

wink
                              • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:16
                                Dziękuję za pouczenie wink
                                A powiesz mi jeszcze, co to znaczy "familijny"? wink
                                • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:22
                                  Autosia, uczysz się od profesora aż miło popatrzeć smile
                                  • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:28
                                    Dziękuję smile
                                    Jeśli profesor jest miły, to i uczennica szybciej postępy robi wink
                                • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:38
                                  autoteliczna napisała:

> Dziękuję za pouczenie wink
                                  > A powiesz mi jeszcze, co to znaczy "familijny"? wink

Hehe, to nie było żadne pouczenie. Siebie tłumaczyłem z użycia tego słowa. Widzę jak się bawisz znaczeniami i żarty sobie stroisz na każdym kroku i czasem mogę czegoś nie załapać, muszę być czujny wink
                                  Rzeczywiście bardziej pasowałoby słowo "familijny" wink
                                  • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:57
                                    gwen75 napisał:

> > Widzę jak się bawisz znaczeniami i żarty sobie stroisz na każdym kroku i czasem mogę czegoś nie załapać, muszę być czujny wink

A bardzo to jest dla Ciebie uciążliwe? wink
                                    Może powinnam przestać podkręcać? wink

• gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:07
                                      autoteliczna napisała:

> A bardzo to jest dla Ciebie uciążliwe? wink
                                      > Może powinnam przestać podkręcać? wink

Fajne to jest, nie przestawaj, widać w Tobie taką pozytywną energię, radość - same pozytywy smile
                                      • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:18
                                        Dobrze, nie będę przestawać. smile
                                        Tylko czy Ty to wytrzymasz? wink
                                        • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:24
                                          Dam radę, energię czerpię od Ciebie big_grin wink wink
                                          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:28
                                            gwen75 napisał:

> Dam radę, energię czerpię od Ciebie big_grin wink wink

Ale co to będzie, jak ze mnie wszystko wyciągniesz? wink
                                            Jak nie zdążę się nakręcić, to co wtedy? wink
                                            • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:32
                                              Spokojnie, nie jestem zachłanny, czerpię tak z wyczuciem, delikatnie, aby nikt nie był stratny wink
                                            • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:48
                                              autoteliczna napisała:

> Jak nie zdążę się nakręcić, to co wtedy? wink

Ja poczekam, bez pośpiechu, trzeba się cieszyć każdą chwilą, delektować się wink
                                              • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:07
                                                Czasem brak pośpiechu to mnie jeszcze bardziej nakręca wink
                                                Bo się wtedy wyrywam do przodu wink
                                                • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 14:15
                                                  Jak to się ładnie wszystko zgrywa ze sobą, wszyscy szczęśliwi i zadowoleni. To się chyba sprawdza w wielu dziedzinach: jak człowiek za bardzo chce, tym bardziej tego nie dostaje i tylko się frustruje wink
                                                  Ta cnota to się jednak przydaje do czegoś wink
                                                  • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:28
                                                    Coś za bardzo zakręcona chyba jestem, bo nie bardzo załapałam wink
                                                  • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 14:32
                                                    No, kiedyś rozmawialiśmy... że cierpliwość może być cnotą ;D
                                                  • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:38
                                                    Ach tak, pamiętam smile
                                                    Tylko, że czasami moja energia nad tą cnotą próbuje przeważyć wink
                                      • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:19
                                        Autosia, jak ty zniesiesz tyle pozytywnych emocji? wink
                                        Czy aż tak dobrze, jak ja znoszę te negatywne? tongue_out
                                        • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:31
                                          dolores2222 napisała:

> Autosia, jak ty zniesiesz tyle pozytywnych emocji? wink

No nie wiem, jak zniosę - jak będę miała za dużo, to pewnie jakoś się z nich otrząsnę wink
                                          Nie wiem tylko, czy równie szybko jak Ty z tych negatywnych kiss

• dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:36
                                            Ja się nie otrząsnęłam do tej pory tongue_out
            • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:27
              To masz drugiego człowieka, który nie widział.
              Mnie tongue_out
              • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:28
                No następna! Ludzie, skąd Wy się bierzecie? wink
                Dolorka, czy zamierzasz nadrobić ten rażący brak?! wink
                • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:46
                  autoteliczna napisała:

> czy zamierzasz nadrobić ten rażący brak?! wink

Mnie do tego zobowiązał kolega z pracy wink
                  • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:05
                    A mnie nikt nie zobowiązał i mam to gdzieś big_grin
                    Powiem więcej:
                    Młoda też nie widziała big_grin
                    Normalnie jaka mać taka nać tongue_out
                    • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:17
                      Oj tam, Dolorka, czasami dobrze jest mieć jakieś zobowiązanie - człowiek wtedy nabywa nowych doświadczeń wink
                      • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:19
                        Ale od razu Kevin?
                        Wolę naszego forumowego big_grin
                        • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:07
                          A do czego chcesz się zobowiązać wobec tego naszego? wink
                          • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:13
                            Nie łap mnie za słówka tongue_out
                            • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:14
                              A Ty znowu o tym łapaniu wink
                              Tylko jedno Ci w głowie wink
                              • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:17
                                Akurat w tym przypadku to CI w głowie tongue_out
                                • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:19
                                  Przecież to Ty chciałaś złapać Kevina! wink
                                  • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:20
                                    Nie złapać.
                                    Powiedziałam, że lubię naszego. Ot co! big_grin
                                    • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:33
                                      Dobra, dobra, i tak wiem, co Ci po głowie chodzi wink
                                      Jak się kogoś lubi, to łapanie jest tylko kwestią czasu. wink
                                      • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:37
                                        Kevin jest młody i miły.
                                        Ja mogłabym go tylko zdeprawować. suspicious
                                        Tak nie wolno big_grin
                                        • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:45
                                          To o którym Kevinie Ty w końcu mówisz? wink
                                          • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:55
                                            Naszym forumowym przecie big_grin
                                            • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:00
                                              No to przecież nasz forumowy to jest akurat w sam raz młody i w sam raz miły do takiej deprawacji wink
                                              • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 14:06
                                                Myślisz? wink
                                                Przemyślę to tongue_out
                                                • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:29
                                                  Ja nie myślę. Ja to wiem wink
        • kevinjohnmalcolm Re: Świąteczna 25.12.18, 21:46
          autoteliczna napisała:
          > Obejrzałam sobie Kevina http://emots.yetihehe.com/1/serducho.gif

Hmm...
          Idę szukać ukrytych kamer w łazience...
          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 21:53
            To nie było w łazience... wink
            • kevinjohnmalcolm Re: Świąteczna 25.12.18, 22:05
              Właśnie przeszukuję sypialnię.
              Potem będą pozostałe pomieszczenia, ale najpierw korzystając z tego że teren sprawdzony, wezmę http://emots.yetihehe.com/1/prysznic.gif
    • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:10
      O jaka pyszna! I jak ładnie podana, dziękuję! wink
      • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:13
        Nie ma za co wink
        A do pudełeczka zaglądałeś? wink
        • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:19
          Zaglądnąłem, była tam czekoladka w kształcie kotka, zgadza się? wink
          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:27
            A do którego zaglądałeś? wink
            • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:29
              Do czerwonego, tam spodziewałem się jakiejś gorącej niespodzianki wink
              • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:35
                A nie wiedziałeś, mój drogi, że dla chłopaków to są rzeczy niebieskie? wink
                • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:49
                  Kurczę... mam zwrócić?
                  To niebieskie pudełeczko wydało mi się takie zimne, wręcz mroźne, wolałem tam nie zaglądać wink
                  • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:55
                    No dobra, nie musisz oddawać wink
                    Miej sobie tę czekoladkę wink

Zimne pudełko zostanie dla tych, co pragną więcej ekscytacji... wink
                    • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:04
                      Hehe, no trudno, raz na wozie, raz pod wozem, ŻYCIE! wink
                      • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:09
                        No ale co Cię podkusiło, żeby wziąć czerwone, no?
                        Naprawdę sądziłeś, że gorącą niespodziankę to przygotowałam dla dziewczyn? wink
                        • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:18
                          Nic nie napisałaś, że kolory opakowań cokolwiek znaczą... Nie było instrukcji... wink
                          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:23
                            Ach, chcesz powiedzieć, że to mój błąd? wink
                            • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:30
                              A skąd! Chcę powiedzieć, że nieźle nakręcasz zabawę! wink
                    • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:09
                      Czyli dla mnie big_grin
                      No oczywiście tongue_out
                      • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:13
                        No i widzisz, Dolorka, wyszło na Twoje wink
                        • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:15
                          Aż chce się powiedzieć: Każdemu według jego potrzeb wink
                          Tobie moc ekscytujących wrażeń, a dla Gwena czekoladka wink
                          • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:18
                            Ano wink
                            Niech Gwen żałuje tongue_out
                            • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:22
                              No pewnie, że niech żałuje! I to jeszcze jak! http://emots.yetihehe.com/1/plotki.gif
                              http://emots.yetihehe.com/1/figielek.gif
                              • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:23
                                Baby to jednak cholery są big_grin
                                • marcepanka313 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:26
                                  Idę sobie zrobić drugą kawę, bo ta wypita i prezenów zabrakło. wink
                                  • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:32
                                    Ciiiiii, jeszcze mam pudełeczka, starczy dla wszystkich wink
                                    • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:34
                                      E no, tak się nie robi... sad
                                      I teraz mnie skręca, co masz w tych, co nie dla mnie tongue_out
                                    • marcepanka313 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:40
                                      To js poproszę w żółtym opakowaniu, jeśli takie jest.
                                      • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:59
                                        Marcysia jak zwykle wymyśla! Nie ma żółtych! wink
                                        Są niebieskie i czerwone. Tylko teraz już mi się wszystko pomyliło, i nie wiem, w których jest czekolada, a w których inne przyjemności wink
                                        • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:08
                                          A jakie to są te inne przyjemności? suspicious
                                          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:21
                                            A jakie to ma dla Ciebie znaczenie, skoro już masz czekoladkę z kotkiem? wink
                                        • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:12
                                          Nic ci się nie pomyliło. wink
                                          Przyjemności są w...
                                        • marcepanka313 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:20
                                          To ja poproszę te inne przyjemności. wink
                                          A że tak dopytam nieśmiało, to jakie one są? Mam jakiś wybór?wink
                                          • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:20
                                            Ogromny..... big_grin
                                            • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:24
                                              marcepanka313 napisała:

> To ja poproszę te inne przyjemności. wink
                                              > A że tak dopytam nieśmiało, to jakie one są? Mam jakiś wybór?wink

Tak, masz wybór. Możesz wybrać niebieskie pudełeczko ze wstążeczką zakręconą w lewo lub niebieskie pudełeczko ze wstążeczką zakręconą w prawo. wink
    • searam Re: Świąteczna 25.12.18, 11:33
      A ja tradycyjnie obejrzalem "Zycie Briana"...
      • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:36
        O, a tego filmu to z kolei ja nie znam wink
        Powiedzcie, czy jest więcej takich zapóźnionych jak ja? wink
        • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:42
          Ja nie widziałem. W ogóle ja wielu filmów nie widziałem tongue_out
        • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:53
          Czasami wyciągnięcie kogoś do kina graniczy z cudem wink
          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:56
            Nawet na sznurku nie dałeś się zaciągnąć? wink
            • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:03
              E nie nie, to ja czasami komuś proponuję, ale odzew jest słaby wink
              Trudno uzgodnić tytuł, który by wszystkich zadowolił. Chciałem iść na Zimną Wojnę albo Kamerdynera - nikt się nie kwapił uncertain
              • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:07
                No mam tak samo. Niestety sad
                Znajomi chodzą na głośne tytuły a i to nie zawsze.
                Sama chodzić nie lubię.
                Z Młodą nie na wszystko jednak mogę.
                No i cierpię przez to straszliwie. wink
                • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:12
                  A wiecie, że ja też nie za bardzo mam z kim do kina chodzić?
                  Jeśli chodzi o nowe filmy, to jestem do tyłu.
                  Sama w kinie nigdy nie byłam, jakoś średnio sobie to wyobrażam.
                  To podobnie jak z koncertem, nie ma uroku tak samemu.
                  Tylko, że na koncert, to mi jest jeszcze ciężej ludzi wyciągnąć niż do kina wink
                  • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:21
                    Oj tak.
                    Ludziska jakieś takie mało chodzące. wink
                    Mnie najbardziej rozwala hasło:
                    no poszłabym, ale w sobotę to posprzątać trzeba, ugotować na niedzielę, bo mąż, dzieci... No kurna, a jakby raz mąż posprzątał? A dzieci pizzę zjadły, to świat by się zawalił? big_grin
                  • marcepanka313 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:23
                    Nie byłaś sama w kinie???Nie mam z tym problemu. Chodzę.
                  • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:25
                    Ja czasami chodzę sam i w sumie nie ma tragedii - bo są inni ludzie, którzy też jakoś przeżywają film, robi się rodzaj wspólnoty.
                    Ale zdecydowanie fajniej jest wybrać się z kimś smile
                    Ostatnio to tylko udało się nam wybrać na Kler w 6 osób - i to by było na tyle wink
                    • marcepanka313 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:27
                      Na Klerze byłam sama. wink
                      • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:32
                        No to szacun! wink
                        • marcepanka313 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:45
                          No bez przesady. Chciałam to poszłam. wink
                          • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:21
                            Tak tak. Tylko też bym sobie poszedł na to, czy tamto. I nie idę. A jakbym się z kimś zgadał, to już by nie było to-tamto! Trzeba by było iść wink
                      • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:33
                        Ja też.
                        Choć w tłumie wink
                        • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:04
                          No serio, samej mi się nie chce.

gwen75 napisał:

> Ja czasami chodzę sam i w sumie nie ma tragedii - bo są inni ludzie, którzy też
                          > jakoś przeżywają film, robi się rodzaj wspólnoty.

Ale siadasz koło ludzi?
                          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:05
                            Bo w innym przypadku ciężko mi jest sobie wyobrazić taką wspólnotę...
                            Ale możliwe, że mam za duże oczekiwania wink
                            • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:10
                              Miejsce wybieram przez internet. Jakoś w centralnym miejscu, nie za blisko ekranu. I zwykle wokoło jest sporo ludzi wink
                          • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:12
                            autoteliczna napisała:

> No serio, samej mi się nie chce.

Tak to już jest, że inni ludzie motywują człowieka do wielu fajnych aktywności wink
        • searam Re: Świąteczna 25.12.18, 12:26
          autoteliczna napisała:

> O, a tego filmu to z kolei ja nie znam wink
          > Powiedzcie, czy jest więcej takich zapóźnionych jak ja? wink

Obejrzyj np. na cda.pl..Twoja wiara zostanie wystawiona na probe przez klasyke Monthy Pytona..smile This is a must ! Dla twojego zdrowia i IQ..smile

• autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:01
            Dobrze, dobrze, postaram się obejrzeć.
            Hm... Zdrowie jak zdrowie, w sezonie zimowym może lekko podupaść, ale... sugerujesz, że moja inteligencja również ? wink
            • searam Re: Świąteczna 25.12.18, 13:37
              autoteliczna napisała:

> Dobrze, dobrze, postaram się obejrzeć.
              > Hm... Zdrowie jak zdrowie, w sezonie zimowym może lekko podupaść, ale... sugeru
              > jesz, że moja inteligencja również ? wink
              Postaram sie..?! O niebiosa !! Prawdziwa kobieta: byc moze, postaram sie, zobaczymy..wink
              "Zycie Briana" ogladane wlasnie teraz to swiateczna uczta...smile To jak balanga na stypie..wink
              Twojego IQ nie tykam, niech samo sobie tyka...smile
              • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:48
                searam napisał:

> autoteliczna napisała:
                >

> Postaram sie..?! O niebiosa !! Prawdziwa kobieta: byc moze, postaram sie, zobaczymy..wink

No właśnie specjalnie tak napisałam, żeby podkreślić, że jednak nie jestem z plastiku ani z gumy wink

• gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:51
                  big_grin
                • searam Re: Świąteczna 25.12.18, 14:29
                  autoteliczna napisała:

> searam napisał:
                  >
                  > > autoteliczna napisała:
                  > >
                  >
                  > > Postaram sie..?! O niebiosa !! Prawdziwa kobieta: byc moze, postar
                  > am sie, zobaczymy..wink
                  >
                  > No właśnie specjalnie tak napisałam, żeby podkreślić, że jednak nie jestem z pl
                  > astiku ani z gumy wink

Ma byc "Zywot Briana"...smile Prawdziwa, swiateczna kobieto...smile
                  >
                  • searam Re: Świąteczna 25.12.18, 14:35
                    searam napisał:

> autoteliczna napisała:
                    >

> Ma byc "Zywot Briana"...smile Prawdziwa, swiateczna kobieto...smile
                    www.youtube.com/watch?v=qySnJ934SEg
                    • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 14:36
                      Dzięki Searam!
                    • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:40
                      Oooo, dzięki kiss
                      • searam Re: Świąteczna 25.12.18, 14:52
                        autoteliczna napisała:

> Oooo, dzięki kiss
                        Zabawisz sie setnie...kiss
                        • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:53
                          Niedługo zaczynam smile
            • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 14:04
              autoteliczna napisała:

> Dobrze, dobrze, postaram się obejrzeć.

Obejrzyj koniecznie Autośka… dużo dystansu trzeba, ale film świetnie pasuje do twojego poczucia humoru... monty python wiecznie żywy.. całkiem jak u nas bareja.
              Tu masz próbkę... ja dziś to oglądam, bo potrzeba mnie tego spojrzenia dziś, bardziej niż w inne dniwink

youtu.be/SJUhlRoBL8M
              • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:11
                Ej, no, takie rzeczy to ja lubię! http://emots.yetihehe.com/1/zacieszacz.gif

A czemu dziś Ci potrzeba bardziej niż w inne dni?
                • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 14:58
                  autoteliczna napisała:

> A czemu dziś Ci potrzeba bardziej niż w inne dni?

A bo troszki mi smutno... Powiedziałam w życiu "sprawdzam" i wyszło xujowo… w święta bardziej czuję ból życiawink … ale i tak je lubię smile
                  • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 15:12
                    bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała:

Powiedziałam w życiu "sprawdzam" i wyszło xujowo… w ś
                    > więta bardziej czuję ból życiawink

A jakbyś nie powiedziała, to byś była nadal w miejscu, w którym nie chciałaś być - nie tak?
                    Niechaj smuteczek przepłynie.
                    Czuje się to w Święta pewnie bardziej niż w inne dni - ale pomyśl sobie, że to nie jest coś stałego.
                    Nigdy nie wiesz, co przed Tobą smile

Po Świętach idę kupić sobie prezent gwiazdkowy - nową książkę Agnieszki Maciąg. Widziałaś?
                    Fajna lektura może być, taka dla kobiecej duszy smile
                    • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 15:48
                      autoteliczna napisała:

> A jakbyś nie powiedziała, to byś była nadal w miejscu, w którym nie chciałaś by
                      > ć - nie tak?

Tak. Ale ja taaaka odważna jezdem! tongue_out A potem płacz i zgrzytanie zębówwink

> Po Świętach idę kupić sobie prezent gwiazdkowy - nową książkę Agnieszki Maciąg.
                      > Widziałaś?
                      > Fajna lektura może być, taka dla kobiecej duszy smile
                      Widziałam, fajna! Chyba sobie kupię na czytnik... no i te poradniki też usze w empiku, czuję w życiu niedosyt poradników "jak żyć!" tongue_out big_grin big_grin
                      • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 16:06
                        bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała:

no i te poradniki też usze w
                        > empiku, czuję w życiu niedosyt poradników "jak żyć!"

Taaaak. Aktualnie mam w domu tylko jeden taki poradnik - myślisz, że to jest przyczyną mojego życiowego pogubienia? big_grin

• dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 16:07
                          Że odpowiem niepytana...
                          Tak big_grin
                          To na pewno absolutnie i bezwzględnie dlatego tongue_out
                          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 16:18
                            Myślisz, że jak nakupię poradników, to odnajdę sens życia? wink
                            • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 16:21
                              Spróbuj.
                              Powiesz mi, jak poszło. To się nie wykosztuję niepotrzebnie tongue_out
                              • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 16:33
                                Czy zdajesz sobie sprawę, że właśnie podcięłaś mi skrzydła? wink
                                • dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 18:31
                                  Nie.
                                  To zwykły realizm, Kochanie big_grin
                            • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 16:51
                              autoteliczna napisała:

> Myślisz, że jak nakupię poradników, to odnajdę sens życia? wink

O, Monty Python i na to miał odpowiedź tongue_out
                              Polecam "Sens życia wg Monty Pythona" … po Żywocie briana.
                              • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 16:59
                                I właściwie kiedy już się zaakceptuje, że poradniki "jak żyć" są o kant dupy, wszystko się sprowadza do dystansu i poczucia humoru …
                                youtu.be/AhOpta3EYXY
                              • searam Re: Świąteczna 25.12.18, 18:24
                                bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała

> O, Monty Python i na to miał odpowiedź tongue_out
                                > Polecam "Sens życia wg Monty Pythona" … po Żywocie Briana.

Zdecydowanie tak ! Wtedy Zycie naprawde nabierze sensu..smile
                        • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 16:48
                          autoteliczna napisała:

> Taaaak. Aktualnie mam w domu tylko jeden taki poradnik - myślisz, że to jest pr
                          > zyczyną mojego życiowego pogubienia? big_grin
                          >
                          Nie chcę Cię zawieść, ale … NIE!wink
                          Ja uwielbiam czytać te bzdury, ale nie mam złudzeń, że odkryją przede mną tajemnicę szczęśliwego życia big_grin
                          • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 17:12
                            Teraz się zastanawiam, czy mam wyrzucić przez okno ten poradnik czy... siebie big_grin
              • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 14:19
                Ooo, też muszę to oglądnąć smile
                • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 15:00
                  gwen75 napisał:

> Ooo, też muszę to oglądnąć smile

koniecznie! wink duuużo dystansu do "naszych" tabu … i można się uśmiać big_grin
                  • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 15:15
                    Widziałem już fragment, to jest genialne!
                    • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 15:30
                      No. A ja się nadal nie mogę zabrać, bo mi ciągle coś przerywa wink
                      Chyba za dużo rzeczy chcę dziś naraz zrobić wink
                      (mimo, że dziś dzień nicnierobienia wink )
                  • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 20:10
                    Oglądnięte wink
                    Takie szyderstwo z wielu ludzkich wad. Ciekawi mnie czy ten film może obrażać "uczucia religijne" osób wierzących... wink
                    • searam Re: Świąteczna 25.12.18, 20:24
                      gwen75 napisał:

> Oglądnięte wink
                      > Takie szyderstwo z wielu ludzkich wad. Ciekawi mnie czy ten film może obrażać "
                      > uczucia religijne" osób wierzących... wink
                      To wyglada jak geneza powstawania religi.... Tych nam znanych i jeszcze nieznanych z 50-u tysiecy istniejacych obecnie.smile
                      • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 20:30
                        searam napisał:

> To wyglada jak geneza powstawania religi....

Też tak myślę. Zagubieni ludzie potrzebują jakiegoś kierownictwa, objawienia; prawdy, która ich uszczęśliwi i nada sens ich życiu wink
                    • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 20:27
                      gwen75 napisał:

Ciekawi mnie czy ten film może obrażać "
                      > uczucia religijne" osób wierzących... wink

No bez dwóch zdań obraża... dlatego, nie znając twojego "poziomu" uczuć religijnych - pisałam o niezbędnej dużej dawce dystansu...
                      ja oglądając ten film po raz pierwszy miałam baaardzo mieszane uczucia ...
                      Ale czyż właśnie nie o to chodzi? Wejść na wyższy stopień samorozwoju, nauczyć się z przymrużeniem oka traktować siebie i swoje "tabu" ? smile
                      • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 20:38
                        Mnie ten film w ogóle nie obraża. Raczej mogę twórcom pogratulować odwagi, poczucia humoru, zdolności do swobodnego myślenia nieograniczonego żadnymi tabu i znajomości ludzkiej psychiki wink
                        • searam Re: Świąteczna 25.12.18, 20:51
                          gwen75 napisał:

> Mnie ten film w ogóle nie obraża. Raczej mogę twórcom pogratulować odwagi, pocz
                          > ucia humoru, zdolności do swobodnego myślenia nieograniczonego żadnymi tabu i z
                          > najomości ludzkiej psychiki wink
                          Front Wyzwolenia Judei...Rzymianie do domu...Kto pierwszy powie Jehowa..Bylem najlepiej zarabiajacym tredowatym zanim sie Jezus pojawil, Biggus Dickus... Niedopchnieta, kobietom nie wolno uczestniczyc w kamieniowaniu..smile O to chodzi zeby sie smiacsmile
                          • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 21:14
                            Tak, te scenki są genialne. Krzyżowanie za się śmianie ;D Będę musiał kiedyś oglądnąć jeszcze raz wink
                        • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 20:53
                          Myślę, że ten film może obrażać uczucia religijne, ale tylko tych ludzi, którzy nie mają dystansu. wink
                          To nie jest film dla takich ludzi i tyle. smile
                          Przecież to oczywiste, że to nie jest na serio. Jeśli się komuś nie podoba - nie musi oglądać wink
                          Dla mnie film jest świetny, i nie czuję się obrażona mimo że jestem wierząca. smile
                          • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 21:13
                            Oglądnęłaś! wink
                            • autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 21:18
                              Si.
                              Na raty oglądałam, ale oglądałam! wink
                              • gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 21:19
                                http://emots.yetihehe.com/1/okok.gif
                          • searam Re: Świąteczna 25.12.18, 21:19
                            autoteliczna napisała:

> Myślę, że ten film może obrażać uczucia religijne, ale tylko tych ludzi, którzy
                            > nie mają dystansu. wink
                            > To nie jest film dla takich ludzi i tyle. smile
                            > Przecież to oczywiste, że to nie jest na serio. Jeśli się komuś nie podoba - ni
                            > e musi oglądać wink
                            > Dla mnie film jest świetny, i nie czuję się obrażona mimo że jestem wierząca. :
                            > -)
                            Bylem ciekaw twojej opini i teraz wiem dlaczego tlukac orzechy walnalem sie w palec...To z tej ciekawosci...wink
                          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna