autoteliczna 25.12.18, 10:52 ... i z sercem Piję właśnie przy mojej krzywej, lecącej na bok choince A w tych pudełeczkach jest coś dla Was Miłego dnia! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 10:59 Dzięki Autosia Jakbyś mi czytała w myślach. Właśnie też mam zamiar zrobić drugą kawę... Wypijemy razem? A może jakiś zbłąkany się przyłączy? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:10 A pewnie Dziś mam luźniejszy dzień, leniwy, bez pośpiechu... Może nawet w tv coś obejrzę, jak nigdy... Wczoraj już zaczęłam Obejrzałam sobie Kevina Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:12 autoteliczna napisała: > Obejrzałam sobie Kevina A ja nagrałem, dziś chyba obejrzę, to będzie mój pierwszy raz Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:17 No chyba żartujesz? Nigdy wcześniej nie słyszałam o człowieku, który by Kevina w Święta nie oglądał Jak mogło do tego dojść? Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:21 Sam nie wiem jak mogło do tego dojść, może jeszcze za krótko żyję? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:25 Niemożliwe! Żyjesz pewnie dłużej niż ja - a ja oglądałam Kevina już chyba z 10 razy Więc to nie o wiek chodzi, tylko pewnie o... no nie wiem właśnie o co... Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:34 Tytuł sugeruje, że to film dla dzieci, nie miałem z kim oglądnąć chyba Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:44 Cały tytuł. Jakby dorosły był sam w domu, to nie byłoby w tym nic dziwnego. Dziecko samo w domu może oznaczać kłopoty Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:50 Ale Ty ten tytuł interpretujesz, znając już fabułę Jakbyś nie znał, to czy sam tytuł powie Ci, że to film dla dzieci? Czy mógłbyś dać głowę, że to nie film o dorosłym? Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:58 Głowy bym nie dał, bo jest zbyt cenna dla mnie Mylisz się twierdząc, że znam fabułę - proszę mi nic nie zdradzać, abym w końcu jednak ten film oglądnął! Dla mnie tytuł sugeruje co najmniej, że to jest jakiś film rodzinny Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:06 No już dobrze, dobrze Tylko Ci powiem, że nie jest rodzinny, bo Kevin jest sam w domu Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:14 autoteliczna napisała: > nie jest rodzinny, bo Kevin jest sam w domu rodzinny = do oglądania w gronie rodziny Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:16 Dziękuję za pouczenie A powiesz mi jeszcze, co to znaczy "familijny"? Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:22 Autosia, uczysz się od profesora aż miło popatrzeć Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:28 Dziękuję Jeśli profesor jest miły, to i uczennica szybciej postępy robi Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:38 autoteliczna napisała: > Dziękuję za pouczenie > A powiesz mi jeszcze, co to znaczy "familijny"? Hehe, to nie było żadne pouczenie. Siebie tłumaczyłem z użycia tego słowa. Widzę jak się bawisz znaczeniami i żarty sobie stroisz na każdym kroku i czasem mogę czegoś nie załapać, muszę być czujny Rzeczywiście bardziej pasowałoby słowo "familijny" Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:57 gwen75 napisał: > > Widzę jak się bawisz znaczeniami i żarty sobie stroisz na każdym kroku i czasem mogę czegoś nie załapać, muszę być czujny A bardzo to jest dla Ciebie uciążliwe? Może powinnam przestać podkręcać? Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:07 autoteliczna napisała: > A bardzo to jest dla Ciebie uciążliwe? > Może powinnam przestać podkręcać? Fajne to jest, nie przestawaj, widać w Tobie taką pozytywną energię, radość - same pozytywy Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:18 Dobrze, nie będę przestawać. Tylko czy Ty to wytrzymasz? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:28 gwen75 napisał: > Dam radę, energię czerpię od Ciebie Ale co to będzie, jak ze mnie wszystko wyciągniesz? Jak nie zdążę się nakręcić, to co wtedy? Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:32 Spokojnie, nie jestem zachłanny, czerpię tak z wyczuciem, delikatnie, aby nikt nie był stratny Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:48 autoteliczna napisała: > Jak nie zdążę się nakręcić, to co wtedy? Ja poczekam, bez pośpiechu, trzeba się cieszyć każdą chwilą, delektować się Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:07 Czasem brak pośpiechu to mnie jeszcze bardziej nakręca Bo się wtedy wyrywam do przodu Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 14:15 Jak to się ładnie wszystko zgrywa ze sobą, wszyscy szczęśliwi i zadowoleni. To się chyba sprawdza w wielu dziedzinach: jak człowiek za bardzo chce, tym bardziej tego nie dostaje i tylko się frustruje Ta cnota to się jednak przydaje do czegoś Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:28 Coś za bardzo zakręcona chyba jestem, bo nie bardzo załapałam Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 14:32 No, kiedyś rozmawialiśmy... że cierpliwość może być cnotą ;D Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:38 Ach tak, pamiętam Tylko, że czasami moja energia nad tą cnotą próbuje przeważyć Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:19 Autosia, jak ty zniesiesz tyle pozytywnych emocji? Czy aż tak dobrze, jak ja znoszę te negatywne? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:31 dolores2222 napisała: > Autosia, jak ty zniesiesz tyle pozytywnych emocji? No nie wiem, jak zniosę - jak będę miała za dużo, to pewnie jakoś się z nich otrząsnę Nie wiem tylko, czy równie szybko jak Ty z tych negatywnych Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:27 To masz drugiego człowieka, który nie widział. Mnie Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:28 No następna! Ludzie, skąd Wy się bierzecie? Dolorka, czy zamierzasz nadrobić ten rażący brak?! Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:46 autoteliczna napisała: > czy zamierzasz nadrobić ten rażący brak?! Mnie do tego zobowiązał kolega z pracy Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:05 A mnie nikt nie zobowiązał i mam to gdzieś Powiem więcej: Młoda też nie widziała Normalnie jaka mać taka nać Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:17 Oj tam, Dolorka, czasami dobrze jest mieć jakieś zobowiązanie - człowiek wtedy nabywa nowych doświadczeń Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:07 A do czego chcesz się zobowiązać wobec tego naszego? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:14 A Ty znowu o tym łapaniu Tylko jedno Ci w głowie Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:20 Nie złapać. Powiedziałam, że lubię naszego. Ot co! Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:33 Dobra, dobra, i tak wiem, co Ci po głowie chodzi Jak się kogoś lubi, to łapanie jest tylko kwestią czasu. Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:37 Kevin jest młody i miły. Ja mogłabym go tylko zdeprawować. Tak nie wolno Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:00 No to przecież nasz forumowy to jest akurat w sam raz młody i w sam raz miły do takiej deprawacji Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Świąteczna 25.12.18, 21:46 autoteliczna napisała: > Obejrzałam sobie Kevina Hmm... Idę szukać ukrytych kamer w łazience... Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Świąteczna 25.12.18, 22:05 Właśnie przeszukuję sypialnię. Potem będą pozostałe pomieszczenia, ale najpierw korzystając z tego że teren sprawdzony, wezmę Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:19 Zaglądnąłem, była tam czekoladka w kształcie kotka, zgadza się? Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:29 Do czerwonego, tam spodziewałem się jakiejś gorącej niespodzianki Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:35 A nie wiedziałeś, mój drogi, że dla chłopaków to są rzeczy niebieskie? Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:49 Kurczę... mam zwrócić? To niebieskie pudełeczko wydało mi się takie zimne, wręcz mroźne, wolałem tam nie zaglądać Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:55 No dobra, nie musisz oddawać Miej sobie tę czekoladkę Zimne pudełko zostanie dla tych, co pragną więcej ekscytacji... Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:04 Hehe, no trudno, raz na wozie, raz pod wozem, ŻYCIE! Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:09 No ale co Cię podkusiło, żeby wziąć czerwone, no? Naprawdę sądziłeś, że gorącą niespodziankę to przygotowałam dla dziewczyn? Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:18 Nic nie napisałaś, że kolory opakowań cokolwiek znaczą... Nie było instrukcji... Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:30 A skąd! Chcę powiedzieć, że nieźle nakręcasz zabawę! Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:15 Aż chce się powiedzieć: Każdemu według jego potrzeb Tobie moc ekscytujących wrażeń, a dla Gwena czekoladka Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:22 No pewnie, że niech żałuje! I to jeszcze jak! Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:26 Idę sobie zrobić drugą kawę, bo ta wypita i prezenów zabrakło. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:32 Ciiiiii, jeszcze mam pudełeczka, starczy dla wszystkich Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:34 E no, tak się nie robi... I teraz mnie skręca, co masz w tych, co nie dla mnie Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:40 To js poproszę w żółtym opakowaniu, jeśli takie jest. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:59 Marcysia jak zwykle wymyśla! Nie ma żółtych! Są niebieskie i czerwone. Tylko teraz już mi się wszystko pomyliło, i nie wiem, w których jest czekolada, a w których inne przyjemności Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:21 A jakie to ma dla Ciebie znaczenie, skoro już masz czekoladkę z kotkiem? Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:12 Nic ci się nie pomyliło. Przyjemności są w... Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:20 To ja poproszę te inne przyjemności. A że tak dopytam nieśmiało, to jakie one są? Mam jakiś wybór? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:24 marcepanka313 napisała: > To ja poproszę te inne przyjemności. > A że tak dopytam nieśmiało, to jakie one są? Mam jakiś wybór? Tak, masz wybór. Możesz wybrać niebieskie pudełeczko ze wstążeczką zakręconą w lewo lub niebieskie pudełeczko ze wstążeczką zakręconą w prawo. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 11:36 O, a tego filmu to z kolei ja nie znam Powiedzcie, czy jest więcej takich zapóźnionych jak ja? Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:42 Ja nie widziałem. W ogóle ja wielu filmów nie widziałem Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 11:53 Czasami wyciągnięcie kogoś do kina graniczy z cudem Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:03 E nie nie, to ja czasami komuś proponuję, ale odzew jest słaby Trudno uzgodnić tytuł, który by wszystkich zadowolił. Chciałem iść na Zimną Wojnę albo Kamerdynera - nikt się nie kwapił Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:07 No mam tak samo. Niestety Znajomi chodzą na głośne tytuły a i to nie zawsze. Sama chodzić nie lubię. Z Młodą nie na wszystko jednak mogę. No i cierpię przez to straszliwie. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 12:12 A wiecie, że ja też nie za bardzo mam z kim do kina chodzić? Jeśli chodzi o nowe filmy, to jestem do tyłu. Sama w kinie nigdy nie byłam, jakoś średnio sobie to wyobrażam. To podobnie jak z koncertem, nie ma uroku tak samemu. Tylko, że na koncert, to mi jest jeszcze ciężej ludzi wyciągnąć niż do kina Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:21 Oj tak. Ludziska jakieś takie mało chodzące. Mnie najbardziej rozwala hasło: no poszłabym, ale w sobotę to posprzątać trzeba, ugotować na niedzielę, bo mąż, dzieci... No kurna, a jakby raz mąż posprzątał? A dzieci pizzę zjadły, to świat by się zawalił? Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:23 Nie byłaś sama w kinie???Nie mam z tym problemu. Chodzę. Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 12:25 Ja czasami chodzę sam i w sumie nie ma tragedii - bo są inni ludzie, którzy też jakoś przeżywają film, robi się rodzaj wspólnoty. Ale zdecydowanie fajniej jest wybrać się z kimś Ostatnio to tylko udało się nam wybrać na Kler w 6 osób - i to by było na tyle Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:21 Tak tak. Tylko też bym sobie poszedł na to, czy tamto. I nie idę. A jakbym się z kimś zgadał, to już by nie było to-tamto! Trzeba by było iść Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:04 No serio, samej mi się nie chce. gwen75 napisał: > Ja czasami chodzę sam i w sumie nie ma tragedii - bo są inni ludzie, którzy też > jakoś przeżywają film, robi się rodzaj wspólnoty. Ale siadasz koło ludzi? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:05 Bo w innym przypadku ciężko mi jest sobie wyobrazić taką wspólnotę... Ale możliwe, że mam za duże oczekiwania Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:10 Miejsce wybieram przez internet. Jakoś w centralnym miejscu, nie za blisko ekranu. I zwykle wokoło jest sporo ludzi Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 13:12 autoteliczna napisała: > No serio, samej mi się nie chce. Tak to już jest, że inni ludzie motywują człowieka do wielu fajnych aktywności Odpowiedz Link
searam Re: Świąteczna 25.12.18, 12:26 autoteliczna napisała: > O, a tego filmu to z kolei ja nie znam > Powiedzcie, czy jest więcej takich zapóźnionych jak ja? Obejrzyj np. na cda.pl..Twoja wiara zostanie wystawiona na probe przez klasyke Monthy Pytona.. This is a must ! Dla twojego zdrowia i IQ.. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:01 Dobrze, dobrze, postaram się obejrzeć. Hm... Zdrowie jak zdrowie, w sezonie zimowym może lekko podupaść, ale... sugerujesz, że moja inteligencja również ? Odpowiedz Link
searam Re: Świąteczna 25.12.18, 13:37 autoteliczna napisała: > Dobrze, dobrze, postaram się obejrzeć. > Hm... Zdrowie jak zdrowie, w sezonie zimowym może lekko podupaść, ale... sugeru > jesz, że moja inteligencja również ? Postaram sie..?! O niebiosa !! Prawdziwa kobieta: byc moze, postaram sie, zobaczymy.. "Zycie Briana" ogladane wlasnie teraz to swiateczna uczta... To jak balanga na stypie.. Twojego IQ nie tykam, niech samo sobie tyka... Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 13:48 searam napisał: > autoteliczna napisała: > > Postaram sie..?! O niebiosa !! Prawdziwa kobieta: byc moze, postaram sie, zobaczymy.. No właśnie specjalnie tak napisałam, żeby podkreślić, że jednak nie jestem z plastiku ani z gumy Odpowiedz Link
searam Re: Świąteczna 25.12.18, 14:29 autoteliczna napisała: > searam napisał: > > > autoteliczna napisała: > > > > > Postaram sie..?! O niebiosa !! Prawdziwa kobieta: byc moze, postar > am sie, zobaczymy.. > > No właśnie specjalnie tak napisałam, żeby podkreślić, że jednak nie jestem z pl > astiku ani z gumy Ma byc "Zywot Briana"... Prawdziwa, swiateczna kobieto... > Odpowiedz Link
searam Re: Świąteczna 25.12.18, 14:35 searam napisał: > autoteliczna napisała: > > Ma byc "Zywot Briana"... Prawdziwa, swiateczna kobieto... www.youtube.com/watch?v=qySnJ934SEg Odpowiedz Link
searam Re: Świąteczna 25.12.18, 14:52 autoteliczna napisała: > Oooo, dzięki Zabawisz sie setnie... Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 14:04 autoteliczna napisała: > Dobrze, dobrze, postaram się obejrzeć. Obejrzyj koniecznie Autośka… dużo dystansu trzeba, ale film świetnie pasuje do twojego poczucia humoru... monty python wiecznie żywy.. całkiem jak u nas bareja. Tu masz próbkę... ja dziś to oglądam, bo potrzeba mnie tego spojrzenia dziś, bardziej niż w inne dni… youtu.be/SJUhlRoBL8M Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 14:11 Ej, no, takie rzeczy to ja lubię! A czemu dziś Ci potrzeba bardziej niż w inne dni? Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 14:58 autoteliczna napisała: > A czemu dziś Ci potrzeba bardziej niż w inne dni? A bo troszki mi smutno... Powiedziałam w życiu "sprawdzam" i wyszło xujowo… w święta bardziej czuję ból życia … ale i tak je lubię Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 15:12 bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała: Powiedziałam w życiu "sprawdzam" i wyszło xujowo… w ś > więta bardziej czuję ból życia A jakbyś nie powiedziała, to byś była nadal w miejscu, w którym nie chciałaś być - nie tak? Niechaj smuteczek przepłynie. Czuje się to w Święta pewnie bardziej niż w inne dni - ale pomyśl sobie, że to nie jest coś stałego. Nigdy nie wiesz, co przed Tobą Po Świętach idę kupić sobie prezent gwiazdkowy - nową książkę Agnieszki Maciąg. Widziałaś? Fajna lektura może być, taka dla kobiecej duszy Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 15:48 autoteliczna napisała: > A jakbyś nie powiedziała, to byś była nadal w miejscu, w którym nie chciałaś by > ć - nie tak? Tak. Ale ja taaaka odważna jezdem! A potem płacz i zgrzytanie zębów > Po Świętach idę kupić sobie prezent gwiazdkowy - nową książkę Agnieszki Maciąg. > Widziałaś? > Fajna lektura może być, taka dla kobiecej duszy Widziałam, fajna! Chyba sobie kupię na czytnik... no i te poradniki też usze w empiku, czuję w życiu niedosyt poradników "jak żyć!" Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 16:06 bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała: no i te poradniki też usze w > empiku, czuję w życiu niedosyt poradników "jak żyć!" Taaaak. Aktualnie mam w domu tylko jeden taki poradnik - myślisz, że to jest przyczyną mojego życiowego pogubienia? Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 16:07 Że odpowiem niepytana... Tak To na pewno absolutnie i bezwzględnie dlatego Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 16:18 Myślisz, że jak nakupię poradników, to odnajdę sens życia? Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Świąteczna 25.12.18, 16:21 Spróbuj. Powiesz mi, jak poszło. To się nie wykosztuję niepotrzebnie Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 16:33 Czy zdajesz sobie sprawę, że właśnie podcięłaś mi skrzydła? Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 16:51 autoteliczna napisała: > Myślisz, że jak nakupię poradników, to odnajdę sens życia? O, Monty Python i na to miał odpowiedź Polecam "Sens życia wg Monty Pythona" … po Żywocie briana. Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 16:59 I właściwie kiedy już się zaakceptuje, że poradniki "jak żyć" są o kant dupy, wszystko się sprowadza do dystansu i poczucia humoru … youtu.be/AhOpta3EYXY Odpowiedz Link
searam Re: Świąteczna 25.12.18, 18:24 bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała > O, Monty Python i na to miał odpowiedź > Polecam "Sens życia wg Monty Pythona" … po Żywocie Briana. Zdecydowanie tak ! Wtedy Zycie naprawde nabierze sensu.. Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 16:48 autoteliczna napisała: > Taaaak. Aktualnie mam w domu tylko jeden taki poradnik - myślisz, że to jest pr > zyczyną mojego życiowego pogubienia? > Nie chcę Cię zawieść, ale … NIE! Ja uwielbiam czytać te bzdury, ale nie mam złudzeń, że odkryją przede mną tajemnicę szczęśliwego życia Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 17:12 Teraz się zastanawiam, czy mam wyrzucić przez okno ten poradnik czy... siebie Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 15:00 gwen75 napisał: > Ooo, też muszę to oglądnąć koniecznie! duuużo dystansu do "naszych" tabu … i można się uśmiać Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 15:30 No. A ja się nadal nie mogę zabrać, bo mi ciągle coś przerywa Chyba za dużo rzeczy chcę dziś naraz zrobić (mimo, że dziś dzień nicnierobienia ) Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 20:10 Oglądnięte Takie szyderstwo z wielu ludzkich wad. Ciekawi mnie czy ten film może obrażać "uczucia religijne" osób wierzących... Odpowiedz Link
searam Re: Świąteczna 25.12.18, 20:24 gwen75 napisał: > Oglądnięte > Takie szyderstwo z wielu ludzkich wad. Ciekawi mnie czy ten film może obrażać " > uczucia religijne" osób wierzących... To wyglada jak geneza powstawania religi.... Tych nam znanych i jeszcze nieznanych z 50-u tysiecy istniejacych obecnie. Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 20:30 searam napisał: > To wyglada jak geneza powstawania religi.... Też tak myślę. Zagubieni ludzie potrzebują jakiegoś kierownictwa, objawienia; prawdy, która ich uszczęśliwi i nada sens ich życiu Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Świąteczna 25.12.18, 20:27 gwen75 napisał: Ciekawi mnie czy ten film może obrażać " > uczucia religijne" osób wierzących... No bez dwóch zdań obraża... dlatego, nie znając twojego "poziomu" uczuć religijnych - pisałam o niezbędnej dużej dawce dystansu... ja oglądając ten film po raz pierwszy miałam baaardzo mieszane uczucia ... Ale czyż właśnie nie o to chodzi? Wejść na wyższy stopień samorozwoju, nauczyć się z przymrużeniem oka traktować siebie i swoje "tabu" ? Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 20:38 Mnie ten film w ogóle nie obraża. Raczej mogę twórcom pogratulować odwagi, poczucia humoru, zdolności do swobodnego myślenia nieograniczonego żadnymi tabu i znajomości ludzkiej psychiki Odpowiedz Link
searam Re: Świąteczna 25.12.18, 20:51 gwen75 napisał: > Mnie ten film w ogóle nie obraża. Raczej mogę twórcom pogratulować odwagi, pocz > ucia humoru, zdolności do swobodnego myślenia nieograniczonego żadnymi tabu i z > najomości ludzkiej psychiki Front Wyzwolenia Judei...Rzymianie do domu...Kto pierwszy powie Jehowa..Bylem najlepiej zarabiajacym tredowatym zanim sie Jezus pojawil, Biggus Dickus... Niedopchnieta, kobietom nie wolno uczestniczyc w kamieniowaniu.. O to chodzi zeby sie smiac Odpowiedz Link
gwen75 Re: Świąteczna 25.12.18, 21:14 Tak, te scenki są genialne. Krzyżowanie za się śmianie ;D Będę musiał kiedyś oglądnąć jeszcze raz Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Świąteczna 25.12.18, 20:53 Myślę, że ten film może obrażać uczucia religijne, ale tylko tych ludzi, którzy nie mają dystansu. To nie jest film dla takich ludzi i tyle. Przecież to oczywiste, że to nie jest na serio. Jeśli się komuś nie podoba - nie musi oglądać Dla mnie film jest świetny, i nie czuję się obrażona mimo że jestem wierząca. Odpowiedz Link
searam Re: Świąteczna 25.12.18, 21:19 autoteliczna napisała: > Myślę, że ten film może obrażać uczucia religijne, ale tylko tych ludzi, którzy > nie mają dystansu. > To nie jest film dla takich ludzi i tyle. > Przecież to oczywiste, że to nie jest na serio. Jeśli się komuś nie podoba - ni > e musi oglądać > Dla mnie film jest świetny, i nie czuję się obrażona mimo że jestem wierząca. : > -) Bylem ciekaw twojej opini i teraz wiem dlaczego tlukac orzechy walnalem sie w palec...To z tej ciekawosci... Odpowiedz Link