tapatik 29.11.24, 23:15 Właśnie wróciłem ze spotkania klasowego. Za tydzień mam następne. Za 2 tygodnie mam wigilię w zaprzyjaźnionej organizacji. Czyżby życie dawało mi znaki? 😏 Brakuje mi jednak niektórych emotek z GG. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tapatik Re: Zaczyna się? 30.11.24, 21:54 stasi1 napisał: > Że idzie na plus? Mam nadzieję. Odpowiedz Link
baenzai Re: Zaczyna się? 30.11.24, 12:31 Ale to taka prawdziwa wigilia z opłatkiem, specjalnymi potrawami i śpiewaniem kolęd? W mojej byłej pracy wigilia to było zwykłe wyjście do pubu parę dni przed prawdziwą wigilią. W sumie to nie wiem czemu ludziom jakoś szczególnie zależało na spotkaniu w tym terminie a nie np. przed Wielkanocą kiedy była ładniejsza pogoda i można było posiedzieć przy stolikach w plenerze. Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 30.11.24, 22:02 Z opłatkiem, żarcie będzie takie jakie przyniosą goście, kolęda będzie puszczona z magnetofonu... przepraszam, z Youtube'a. Potem będzie tradycyjne, polskie gadanie o wszystkim i o niczym. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 30.11.24, 23:06 U mnie zupełna lipa, ani wigilii, ani jajeczka, szef jakiś dziwny. Żadnych romansów, nikt na nikogo nie donosi, nic się nie dzieje. Odpowiedz Link
baenzai Re: Zaczyna się? 30.11.24, 23:13 pit.dog.lover napisał: > U mnie zupełna lipa, ani wigilii, ani jajeczka, szef jakiś dziwny. > Żadnych romansów, nikt na nikogo nie donosi, nic się nie dzieje. Tak to jest na jednoosobowej działalności gospodarczej. Odpowiedz Link
po-ranna-kawa Re: Zaczyna się? 02.12.24, 15:13 baenzai napisał: > pit.dog.lover napisał: > > > U mnie zupełna lipa, ani wigilii, ani jajeczka, szef jakiś dziwny. > > Żadnych romansów, nikt na nikogo nie donosi, nic się nie dzieje. > > Tak to jest na jednoosobowej działalności gospodarczej. Dobre Ale skoro jednoosobowa działalność to takie przedsiębiorstwo w pigułce to może jednak powinno się zadbać, by było jak w prawdziwej firmie - czyli jakieś donosy na siebie do siebie pisać, wigilie sobie zrobić w pobliskiej gastronomii zrobić, premię noworoczną sobie przyznać... Tylko z tymi romansami to lepiej nie solo tylko może np. z sąsiadką/sąsiadem (w zależności od tego do jakiej płci się czuje pociąg) Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 15:51 Prawie wszystko do ogarnięcia za wyjątkiem wigilii, bo ateistą jestem Sąsiadki odpadają, obydwie w szczęśliwych związkach, zostają dziewczyny w pobliskim Dino, ale to inna kategoria wiekowa Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 02.12.24, 16:41 Ale te dziewczyny z Dino są pełnoletnie? Bo jak są to nic nie stoi na przeszkodzie. No chyba, że nie stoi, to wtedy stoi. W razie gdyby nie wyszło kupuj motorynkę i jedź do Żabki. Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 02.12.24, 18:27 "ateistą jestem" powaznie? zostales tak wychowany, czy jakies zdarzenia do tego doprowadzily? a moze po prostu argumenty za istnieniem boga do ciebie nie przemawiaja? czy o takich sprawach tez nie chcesz pisac publicznie? Odpowiedz Link
okruchlodu Re: Zaczyna się? 02.12.24, 18:35 permet napisała: > "ateistą jestem" > powaznie? zostales tak wychowany, czy jakies zdarzenia do tego doprowadzily? > a moze po prostu argumenty za istnieniem boga do ciebie nie przemawiaja? > czy o takich sprawach tez nie chcesz pisac publicznie? Mam wrażenie, że teraz więcej ateistów od wierzących. W klasie mojej córki w szkole podstawowej na religię nie chodziła 5 dzieci, w gimnazjum z 10, w LO 5 chodziła. 😉 W ostatnich latach obserwujemy bardzo duże odejście wiernych z kościoła. Jak mówiłam z 20 lat temu, że tak będzie to ludzie śmiali się ze mnie. Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 02.12.24, 18:52 u mnie kosciol zawsze nie po drodze byl i jest. ale to nie o tym. nie potrafie zaprzeczyc istnieniu jakiejkolwiek boskosci. a moze po prostu trudno mi nie wierzyc w nic. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 18:58 I to jest tak samo ważne, jak moje podejście. Każdy ma swój stosunek do takich spraw i tak powinno być. I nie ma tu „lepszego” podejścia czy „gorszego”. Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 02.12.24, 19:05 nie sugeruje, ze czyjes podejscie jest lepsze. po prostu niezmiernie ciekawi mnie jak ludzie dochodza do takiego braku wiary. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 19:09 Rozumiem Po prostu każdy z nas jest inny i ma inne potrzeby. Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 02.12.24, 19:13 no i chyba wlasnie o te potrzeby wszystko sie rozbija. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 18:53 W pewnym stopniu kościół katolicki ma w tym udział. Tak mi się przynajmniej wydaje jako komuś, kto stoi zupełnie obok tego wszystkiego. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 18:50 Poważnie. Jakoś od drugiej klasy szkoły podstawowej tak mam 😉 Raczej brak argumentów „za” do mnie przemawia. Każda nacja ma swoją wersję jakiegoś bóstwa, ja należę do tej grupy, która nie ma żadnej. Natomiast szanuję ludzi wierzących każdego wyznania. Nie obnoszę się ze swoim światopoglądem, zdarzało mi się uczestniczyć w katolickich świętach, nie psułem nigdy atmosfery innym ludziom, nie jestem pępkiem świata 🙂 Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 30.11.24, 23:24 pit.dog.lover napisał: > U mnie zupełna lipa, ani wigilii, ani jajeczka, szef jakiś dziwny. > Żadnych romansów, nikt na nikogo nie donosi, nic się nie dzieje. Dziwne. Też tak chcę Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 30.11.24, 23:36 Oj, nie wiem. Do tego wielki, czarny pies jest w pracy ale większość dnia przesypia na kanapie, czym niesamowicie demotywuje personel zakładu. Odpowiedz Link
okruchlodu Re: Zaczyna się? 01.12.24, 09:27 Spójrz na to z innej strony. Chcesz wigilię, jajeczko? Idziesz do szefa, na pewno się zgodzi. Donosy? Możesz donosić w nieskończoność, romanse? Możesz być pewny, że nikt Cię z tego powodu nie zwolni. Personel zajmuje całą kanapę (dla ciebie miejsca już nie ma), co jest formą motywowania do pracy. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 01.12.24, 09:44 Z tymi katolickimi świętami, to się chyba nie zgodzi No chyba, że powstały by związki zawodowe na terenie zakładu... Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 02.12.24, 17:57 pit.dog.lover napisał: > Z tymi katolickimi świętami, to się chyba nie zgodzi > No chyba, że powstały by związki zawodowe na terenie zakładu... Powiedz, że to zwyczaj starożytnych Polan, może się zgodzi. Jeszcze dodaj, że się wtedy prezenty rozdaje Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 19:06 Jak będzie prezent do czytania albo oglądania, to może... Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 02.12.24, 19:11 tapatikowi pewnie chodzilo o to, ze jakas fajna mikolajka te prezenty rozdaje :p Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 02.12.24, 19:19 jaki prezent do czytania by cie skusil? roczna prenumerata przyjaciolki? Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 19:24 Mam upatrzony już prezent dla siebie, dwie książki tego samego autora, do upolowania na olx Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 02.12.24, 19:47 nie znam, ale ostatni testament wyglada interesujaco :d Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 19:55 Tą właśnie czytałem Bardzo, ale to bardzo polecam. Aż sobie ją kupiłem, a jestem człowiekiem, który nie gromadzi rzeczy Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 02.12.24, 20:47 permet napisała: > tapatikowi pewnie chodzilo o to, ze jakas fajna mikolajka te prezenty rozdaje :p Akurat tym razem nie, ale skoro prosicie... No chyba, że chodziło o coś, co nazywa się Reindeer Boob, ale tutaj nie dam podglądu, bo moderator może mi ban dać. Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 02.12.24, 20:54 i masz juz pomysl na tematyczne spotkanie swiateczne, czy jak wy ram wolicie "wigilijke" :d Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 02.12.24, 21:13 myslalam o tapatiku. nie wiem jak twoj nalepszy pracownik (ten zajmujacy kanape) zareaguje ta takie reniferki :d Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 21:24 W pewien sposób reaguje… Zwłaszcza jakby nagle wtargnęły to domu 😁 Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 02.12.24, 21:33 ale to chyba taki slodki misiek, ktory zalize na smierc :p Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 21:36 Tak, sama słodycz, ale wyłącznie dla ludzi, których zna. Do tych lgnie i się przytula a nawet wchodzi na kolana 😁 Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 02.12.24, 21:40 Wypadków śmiertelnych jeszcze nie mieliśmy 😉 Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 02.12.24, 22:18 permet napisała: > i masz juz pomysl na tematyczne spotkanie swiateczne, > czy jak wy ram wolicie "wigilijke" :d Spotkanie klasowe, nie wigilia. Spotkanie wigilijne mam w winnym terminie i towarzystwie. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Zaczyna się? 02.12.24, 21:19 Powiedz, że to zwyczaj starożytnych Polan Szczodre Gody Przesilenie zimowe to jest przeciez poganskie swieto, obchodzone w Europie od neolitu. Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 02.12.24, 22:17 wilczamia napisała: > Powiedz, że to zwyczaj starożytnych Polan > > Szczodre Gody > > Przesilenie zimowe to jest przeciez poganskie swieto, < obchodzone w Europie od neolitu. Nieistotne szczegóły. Śnieżynka powinna zrobić robotę. Trans-Siberian Orchestra - Christmas Eve / Sarajevo (Timeless Version) (Official Music Video) [;HD]; Odpowiedz Link
wilczamia Re: Zaczyna się? 03.12.24, 09:58 O folk i o folk. Lubie jedno i drugie zima, nie mniej niz Slade i Earthe Kitt Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 01.12.24, 12:30 czarny lablador czy jednak rottweiler? ja sie ciagle zastanawiam, czy kolejny pies w moim zyciu to dobry pomysl. ostatnio zauwazylam, ze facet z kotem to uroczy zestaw Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 01.12.24, 12:38 Z tymi czarnymi i dużymi to jest większy wybór, ale mój to ten drugi z wymienionych przez Ciebie 🙂 Ja ponad pół życia spędziłem z psami i ten to mój ostatni już, nie dlatego, że to jakiś niedobry pies, wręcz przeciwnie - to mój najbardziej kochany pies w życiu - ale jednak jest to ogromne ograniczenie w wielu aspektach. Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 01.12.24, 12:51 no tak, zabierasz ze soba na kazdy wyjazd, albo zostawiasz pod calkiem niezla opieka zaufanych ludzi, a i tak ciagle myslisz, czy wszystko na pewno jest w porzadku. moja psica miala byc jedyna w moim zyciu, ale odeszla zbyt szybko. od jakiegos roku mysle, ze dwa psy to byloby cos ciekawego. sadze, ze dakabym z nimi rade, a byloby ciekawie :d tylko musialyby sie skonczyc miesieczne (i te dluzsze tez :d) wyloty z mojego zadupia, nie wiem czy na to jestem gotowa. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 01.12.24, 14:30 No tak, mój pies zwykle jeździ ze mną, bo jedyni przyjaciele, którzy byli się w stanie nim zająć, wyjechali na stałe za granicę. Kwestia też oczywiście rasy, łatwiej znaleźć opiekę dla spokojnego goldena niż wymagającego psa. Z dwoma lub więcej bywa różnie, może być tak, że się dogadają i będzie bajkowo, a może być tak, że będziesz rozdzielać do końca ich życia. Takie rzeczy też przerabiałem. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 01.12.24, 14:51 Na prawdę? Widzę, że jesteś ekspertem w wielu dziedzinach, nie tylko w dziedzinie spermiarstwa i mówienia innym, jak mają żyć. Odpowiedz Link
baenzai Re: Zaczyna się? 01.12.24, 15:27 * Naprawdę. Z ortografii też jestem obcykany. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 01.12.24, 15:32 To przejrzyj swoje posty i zobacz, jak napisałeś „zahaczam”, bo z tego co pamiętam, to przez ch. Ja nie twierdzę, że się nigdy nie mylę, bo myli się każdy. Natomiast nie traktuję innych ludzi, jak debili. Odpowiedz Link
baenzai Re: Zaczyna się? 01.12.24, 15:50 Nie wiem po co te złośliwości. Podrzuciłem ci propozycję co można zrobić z psiakiem na czas dłuższych wyjazdów. Hotele dla psów to dość nowy biznes i nie każdy słyszał o czymś takim. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 01.12.24, 15:54 Hotele dla psów istnieją w Polsce od 30 lat. Wie o nich większość ludzi, którzy nigdy psa nie mieli. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 01.12.24, 15:59 Nie wiem po co te złośliwości. Czytasz post kogoś, kto pisze, że pół życia spędził z psami i sądzisz, że nie wie tak elementarnych rzeczy? Druga sprawa, zwróć uwagę na formę, jakiej używasz. Nie ja pierwszy tutaj zwracam ci na to uwagę. Odpowiedz Link
permet Re: Zaczyna się? 01.12.24, 16:02 hotele dla psow wcale nie sa takim nowym tworem, byly juz dawno temu, kiedy ja mialam psa. nie wydziwiaj teraz i nie tlumacz sie tak nieudolnie jak mineta piszac, ze kazde spotkanie z kolegami z klasy nazywaja wigilia :d byc moze taki hotel jest jakims rozwiazaniem, kiedy potrzebujesz psa "przechowac" gdzies przez dzien czy dwa. nie sa natomiast zadnym rozwiazaniem, jezeli pies jest trudny, wymagajacy, albo kiedy wlasciciel jest zbyt wymagajacy :d niekiedy pies nie jest w stanie spedzic doby, w miejscu i posrod ludzi, ktorych nie zna. Odpowiedz Link
obrotowy mam sasiada, 02.12.24, 15:34 permet napisała: > ostatnio zauwazylam, ze facet z kotem to uroczy zestaw mam sasiada. ma dwa koty i jest sam. - podac namiary ? Odpowiedz Link
permet Re: mam sasiada, 02.12.24, 18:46 dawaj :d tylko wiesz, facet musi dotrzymac mi kroku, jezeli to jakis staruszek, ktory cale dnie spedza z tymi kotami w oknie, to... az tak bardzo mnie to nie rozczuli :d Odpowiedz Link
obrotowy i nadal mam sasiada, 02.12.24, 22:47 permet napisała: > dawaj :d > tylko wiesz, facet musi dotrzymac mi kroku, jezeli to jakis staruszek, ktory ca > le dnie spedza z tymi kotami w oknie, to... az tak bardzo mnie to nie rozczuli > :d przeciwnie - jest przystojny - ma 35 lat i problemy z zakonczeniem doctoratu... moja Slubna nie raz prosila, aby koty, ktore po calych dniach sa same przyslal czasem do nas... - wstydzi sie... Odpowiedz Link
permet Re: i nadal mam sasiada, 02.12.24, 22:56 "przeciwnie - jest przystojny - ma 35 lat i problemy z zakonczeniem doctoratu..." mlody... w jego wieku juz tych problemow nie mialam :d "moja Slubna nie raz prosila, aby koty, ktore po calych dniach sa same przyslal czasem do nas... - wstydzi sie..." zastanow sie, dlaczego on sie wstydzi. ty bujasz na miescie, on tobie moze buja zone, albo buja sie w zonie :d Odpowiedz Link
obrotowy i nadal mam sympatycznego asiada, 02.12.24, 23:51 permet napisała: > zastanow sie, dlaczego on sie wstydzi. bo ma 34 latam ma dwa koty i jest bez kobiety a ty bujasz na miescie, - tak, po zakupy on tobie moze buja zone, albo buja sie w zonie :d - no to bardziej . piekna ONA jest. Odpowiedz Link
permet Re: i nadal mam sympatycznego asiada, 05.12.24, 18:14 "- zastanow sie, dlaczego on sie wstydzi. - bo ma 34 latam ma dwa koty i jest bez kobiety" obstawialabym, ze niekoniecznie tego. w tym wieku moze sie calkiem dobrze bawic jako singiel :d moze bardziej go jednak frustruje zawodowe stanie w miejscu i ten rozgrzebany doktor. Odpowiedz Link
okruchlodu Re: Zaczyna się? 30.11.24, 17:17 Trzecia wigilia w firmie i ani razu jeszcze nie byłam. W tym roku w tym czasie będę się wygrzewać na Malcie. Wigilie klasowe? Nigdy. Jedynie 'Pasterka' z przyjaciółmi. Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 30.11.24, 22:04 To nie była Wigilia klasowa, tylko małe spotkanie klasowe. Gdzie będziesz na Malcie? Będziesz zwiedzać? Odpowiedz Link
okruchlodu Re: Zaczyna się? 01.12.24, 09:20 Na razie mam zablokowany nocleg w Valletcie ale może jeszcze zmienię.Tak, będę zwiedzać. Odpowiedz Link
trentino Re: Zaczyna się? 30.11.24, 17:26 To takie klasyczne spotkanie po latach które kończy się tekstem "No musimy się za jakiś czas spotkać" ale jakoś potem nikt nie ma czasu/ochoty? Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 30.11.24, 22:21 Nie do końca. My się jednak co jakiś czas spotykamy, czasami w większym, czasami mniejszym gronie, tak jak wczoraj. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Zaczyna się? 30.11.24, 20:01 Zycie Ci daje znaki, ze jest sezon na sport/kulture/zycie towarzyskie pod dachem, poniewaz nastala pogoda barowa Wiglii klasowych/pracowych/podobnych ze spiewaniem koled jeszcze nie doswiadczylam, na szczescie. Zreszta z klimatow biblijnych, to moja klasa reflektuje tylko na morze czerwone(go wina) Z oplatkiem doswiadczylam, w firmie, w ktorej ze wzgledu na jej waznosc bywal biskup. Ale byla to z kolei rozromansowana firma, oplatek nie przeszkadzal wiec w niczym, i tak klimat wigilii byl typu jemiola pod sufitem Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 30.11.24, 22:28 Jeszcze raz. Mam dwa spotkania klasowe oraz jedno spotkanie wigilijne w pewnej organizacji, której jestem członkiem. Nie wiem czemu piszecie o wigilii klasowej. Spotkaliśmy się, aby się spotkać, bo byliśmy dość zgraną klasą. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Zaczyna się? 30.11.24, 23:57 Bo jest grudzien! 😂 Ja tez mam bliskie kontakty z cala klasa plus, tzn. plus dawno wzenione w nas jednostki, ludzie z sasiednich klas i sasiedniego rocznika. My nazywamy wigilia kazde spotkanie w komplecie, w lipcu tez. To jest po prostu haslo wywolawcze, ze nalezy odwolac konkurencyjne zobowiazania i sie zjechac. Going home for xmas, no matter what 😉 Odpowiedz Link
baenzai Re: Zaczyna się? 01.12.24, 12:18 Ja na szczęście całkowicie odciąłem się od czasów szkolnych, bo nie wspominam ich najlepiej. Ogólnie to sam system szkolnictwa uważam za mocno patologiczny. Odpowiedz Link
trentino Re: Zaczyna się? 01.12.24, 12:48 Jak jeszcze istniała Nasza Klasa to pamiętam że większość ludzi z moich czasów licealnych porozjeżdżała się po świecie. A dzisiaj to już nawet nie pamiętam w większości ich nazwisk. Albo nawet nie znam bo dziewuchy powychodziły za mąż Odpowiedz Link
baenzai Re: Zaczyna się? 01.12.24, 13:17 Ja akurat mam pamięć do takich rzeczy. Chociaż chyba nieco łatwiej by mi poszło z wyrecytowaniem listy obecności z gimbazy niż z licbazy. Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 01.12.24, 22:00 Część z moich znajomych wróciła do naszego miasteczka, część została w mieście gdzie studiowali, ale nadal mamy z nimi kontakt. Tak na dobrą sprawę to albo mam kontakt, albo jestem w stanie znaleźć kontakt do wszystkich za wyjątkiem dwóch osób. Z podstawówką gorzej. Odpowiedz Link
baenzai Re: Zaczyna się? 02.12.24, 00:01 W przypadku podstawówki to może być też problem tego rodzaju, że ludziom się naprawdę różnie ułożyło w życiu - jeden poszedł w dyrektory, drugi jest robolem w fabryce, jeden robi w policji, drugi właśnie wyszedł z kryminału. Nie każdy miałby ochotę na spotykanie się z ludźmi, którzy teraz są z zupełnie innej bajki. Oczywiście w przypadku klas licealnych czy grup dziekańskich też różnie to bywa, ale dysproporcje osiągnięć życiowych są zazwyczaj mniejsze. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Zaczyna się? 02.12.24, 00:30 Nie chodzi o 'osiagniecia zyciowe' tylko o poziom umyslowy. W podstawowce spotykasz dzieci, dziecko to jeszcze nie czlowiek, dopiero polprodukt. Mozesz miec flow z podobnymi do siebie, ale to jest jeszcze wiecej zabawy i glupoty niz sensu. Ludzie sie staja ciekawi dopiero wtedy, kiedy zaczynaja doroslec, a wtedy sie wlasnie rozstales ze swoja klasa z podstawowki, wyrastacie na obcych sobie ludzi. Dopiero wtedy sie decyduje, kim bedziesz: idiota, ktory oglada seriale i kupuje rzeczy czy nieidiota, ktory ma ulubionego filozofa i ulubionego poete. Turysta czy podroznikiem. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Zaczyna się? 01.12.24, 20:50 Co moge powiedziec? Wspolczuje, bo spotkanie wlasciwych ludzi na etapie lat nastu rowna sie kaszmirowy koc na cale zycie i jeszcze w sposob organiczny wrasta sie potem wzajemnie w siec kolejnych powiazan, np. z czasow studenckich. Z czego z czasem powstaje bardzo szeroka tkanina. Ale nie sadze, ze to kwestia systemu szkolnictwa. Po prostu ludzi. To zalezy od osobowosci Twojej i tych, ktorych spotykasz. Odpowiedz Link
baenzai Re: Zaczyna się? 01.12.24, 21:17 Ogólnie to mieszanie ze sobą w podbazie bananków, patusów, normików oraz osób w jakiś tam sposób odstających od reszty nie jest dobrym pomysłem. Dodałbym jeszcze, że tak mniej więcej połowa nauczycieli nie nadaje się do tej pracy. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Zaczyna się? 01.12.24, 21:36 Nie wiem, co to sa bananki i kogo masz na mysli, piszac "odstajacy od reszty". Patusy? Nie mialam w liceum kryminalistow, jesli o to chodzi, wiec trudno mi sie wypowiedziec. Odpowiedz Link
baenzai Re: Zaczyna się? 01.12.24, 21:56 Bananki to tak zwana bananowa młodzież czyli rozpuszczone dzieciaki z dobrze sytuowanych rodzin. A odstający od reszty to zazwyczaj byli po prostu ci spokojniejsi, mniej wygadani lub w jakiś sposób specyficzni. Oni mieli najbardziej przejebane, bo jak wiadomo dzieciaki w szkole nie tolerują jakiejkolwiek inności. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Zaczyna się? 01.12.24, 22:10 Nie wiem, mam totalnie odmienne doswiadczenia. Moze mialam szczescie albo inaczej patrze na ludzi. Niektorzy pochodzili z zamoznych domow, ale nikt ze srodowska nuworyszy, byc moze w tym tkwi tajemnica. Marka butow nie byla dla nas tematem, za to chodzilismy na fantastyczny fakultet z filozofii. Ludzie byli rozni, ale zamozni rodzice oplacali wycieczki tym, ktorzy tego potrzebowali. Mialam chyba szczescie. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 30.11.24, 23:27 Brakuje mi jednak niektórych emotek z GG. Fakt, były czadowe 😁 Zwłaszcza ten tupiący nogą i tych dwoje - żółty i zielony 🙃 Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 01.12.24, 00:10 Tupiącej nogi nie znam. Tych dwoje to masz na myśli tę? i.redd.it/e2slegeqv6lb1.gif Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 05.12.24, 18:27 Były takie dwie dające sobie buziaka, śmiesznie to wyglądało. Żółty i zielony. Nie znalazłem tego w Google grafika. Ten od Tapatika jeszcze krąży w necie, widać jest bardziej popularny 😁 Odpowiedz Link
baenzai Re: Zaczyna się? 05.12.24, 18:33 Coś kojarzę. Pamiętam, że był jeszcze taki program/wtyczka do GG dzięki któremu można było sobie porobić jaja z ludzi. Coś na zasadzie, że łączyłeś np. dwóch chłopów i wtyczka zmieniała w rozmowie czasowniki z męskich na żeńskie przez co obaj byli przekonani, że piszą z laską. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 05.12.24, 18:36 Możliwe, ja nigdy się z tym nie spotkałem. Lubiłem gg, fajny był ten komunikator, szkoda, że umarł. Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 06.12.24, 12:07 Nie tyle umarł, ile ludzie przenieśli się na inne komunikatory oraz komórki. Zastanawiam się, kiedy ja przestałem instalować GG na kompie. Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 05.12.24, 22:58 www.gg.pl/pomoc/emotikony-gg/ 5 rządek, pierwsza ikona z lewej. 14 rządek, druga ikona z lewej. Odpowiedz Link
pit.dog.lover Re: Zaczyna się? 06.12.24, 07:14 No proszę, na stronie gg. Pod latarnią najciemniej 😉 Odpowiedz Link
tapatik Re: Zaczyna się? 02.12.24, 16:43 He he he, możliwe, że dostanę jeszcze zaproszenie na imprezę firmową. Odpowiedz Link