Dodaj do ulubionych

Pamiętacie?? :-)

26.01.07, 11:43
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=17723237&a=17723276

Przyznam szczerze, że mi Was brakuje...
Pozdrawiam wszystkich z cytowanego wyżej watku!!

:-)
Obserwuj wątek
    • ka_27 Pamiętamy :-) 26.01.07, 11:45
      Dzień Dobry Mandarynko:)

gorącej kawki w ten zimowy dzionek? ;-)
      • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 26.01.07, 11:49
        Taaak!! :-)

Jedną małą, czarną jak za starych dobrych czasów proszę...

Dzień dobry Ka! :-)

Dzionek jest uroczy, jaki biały i niewinny...:-)
        • ka_27 Pamiętamy :-) 26.01.07, 12:12
          Mandarynko:)

jedna mała czarna i estra cuś :-)

Taki dzionek, jak Twój humor i cała Ty ... :-)
          • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 26.01.07, 12:18
            Ech, lat mi od tamtej pory Panie Ka przybyło, ale rozumu za grosz...:-)

Nadal mi się chce "wojować"!

• ka_27 Pamiętamy :-) 26.01.07, 12:21

ależ cóż za androny waćpanna plecie?!

Młoda, piękna i powabna, nic tylko szczyty zdobywać,
              miast niedorzeczności prawić :P

Zatem Manadraynko:) miła kogóż na "walkę" pozywasz? ;-)
              • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 26.01.07, 12:44
                KA...
                Miły i cukierkowy jak zawsze...:-)

Żeby było bardziej przekornie, to pozywam samą siebie!
                Będę zmierzać się z własnymi słabościami...:-)
                • ka_27 Pamiętamy :-) 26.01.07, 13:00

nie, całkiem zwykły :-)

No proszę, cóz za emocjonująca walka bedzie ... :-)
                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 26.01.07, 13:08
                    Eeee, tam! Nie kokietuj!:-)
                    Niezwykły, niezwyczajny...:-)
                    Bo zwyczajna, to jest tylko kiełbasa...:-)

To będzie "bellum omnia, contra omnes!" :-)
                    • ka_27 Pamiętamy :-) 26.01.07, 14:24

etam, nie kokietuję :P Ty za to mozesz, dlaczego nie :-)

A wiesz, że nie dla psa kiełbasa :P
                      Zatem jesteś dla Kogoś ... :-)

Oooo ... a o czym Ty do mnie mówisz? ;P
                      • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 26.01.07, 14:55
                        Kokietować każdy może,
                        trochę lepiej,
                        lub trochę gorzej...

Ale nie o to chodzi,
                        jak to komu wychodzi... ;-)

Ech, jak Ty ładnie potrafisz wszystko sprowadzić, do obowiązku przynależenia
                        czegoś, do kogoś...:-) Musisz mieć( tak mniemam) silne poczucie własności...:-)
                        Ale to bardzo dobrze!! :-)

Wolne tłumaczenie:
                        "Wojna wszystkich względem wszystkiego..."

Taka starożytna hipoteza chaosu...
                        • Gość: ka_27 Pamiętamy :-) IP: 212.244.72.* 27.01.07, 16:38

no ta ja gorzej :P

Ale Ty potrafisz, że hej :-)

Ja tam nic nie potrafię :P
                          No nie tam nic, coś tam umiem, ale co? :-)

Ale kazdy chaos moze się "uporządnić", jak Ty ... :-)
                          • kobietabezserca Re: Pamiętamy :-) 27.01.07, 16:42
                            Coś niecos potrafie
                            pamietam tez wiele
                            ale wtedy, kiedy Wy to pamiętacie
                            na Forum mnie jeszcze nie bylo
                            ta przygoda zaczela sie w grudniu 2004
                            POZDRAWIAM WAS NAJ...MOCNIEJ
                            KbS
                            • Gość: ka_27 Pamiętamy :-) IP: 212.244.72.* 27.01.07, 16:46
                              Kobietobezserca :-)

a moze jednak z ... :-)

Czyżby neverendingstory? ;P
                              • Gość: KbS Re: Pamiętamy :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 16:57
                                endingstory
                                for small moment
                                __
                                poznacie mnie po tresci
                                • Gość: ka_27 Pamiętamy :-) IP: 212.244.72.* 27.01.07, 17:09
                                  Impossible :P
                            • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 28.01.07, 08:53
                              I dziękujemy za zaznaczenie swej obecności.:-)

I oto Proszę Państwa zetknęła się Przeszłość z Teraźniejszością...:-)

Pozdrawiam bardzo serdecznie!:-)
                          • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 28.01.07, 08:50
                            Waćpan jakoweś dziwy prawisz...:-)

Podłączymy Cię pod wykrywacz kłamstwa...
                            Założę się, że jesteś omnibusem!:-)

Ja zawsze byłam uporządniona...:-)
                            Choć podświadomie miałam potrzebę, aby "stawać na głowie" :-)
                            • Gość: ka_27 Pamiętamy :-) IP: 212.244.72.* 28.01.07, 19:30

Waćpanna mnie czaruje tu i już! :-)

Wykrywać Waćpanna chce? A co, jesli można wiedzieć? :P

Omnibus to taki autobus ciągnięty przez konie? :-)

Cały Świat do góry nogami
                              cały Świat w zasiegu ręki :-)
                              • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 29.01.07, 10:25
                                Nie umiem Ka czarować...
                                A bardzo bym chciała...:-)

Omnibus to taki młodszy brat Oldbusa...

Cały świat w zasięgu ręki,
                                tylko ręka zbyt krótka, aby po niego sięgnąć...
                                • ka_27 Pamiętamy :-) 29.01.07, 10:47

gorącej kawki? ;-)

Hmmm ... myślę, że umiesz :-)
                                  Ten trzepot rzęs, to spojrzenie, krok, powab dłoni, uśmiech ... :-)

A ten Oldbus to juz chyba nie jedno widział (przejechał) :P

Zatem stań na paluszkach ... :-)
                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 29.01.07, 11:16
                                    Dzień dobry Ka! :-)

Tak, poproszę...

Umiem. Ale, zachowuję to na specjalne okazje...:-)

Oooj tak, Oldbus to prawdziwy wehikuł czasu. Moglibyśmy się z jego opowieści
                                    uczyć historii naszych odległych dziejów...

Ok, Ok... Podstawię sobie stołeczek.:-)
                                    • ka_27 Pamiętamy :-) 29.01.07, 11:31

i cuś extra także do kawki ;-)

A jakież to specjalne okazje?

Odległe dzieje to są takie, kiedy byłem młody :P

I na paluszkach ... :-)
                                      • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 29.01.07, 15:55
                                        To takie okazje kiedy dostajemy od życia coś extra! ;-)

O, to znaczy, że dla Ciebie czas zatrzymał się w miejscu...:-)

PALUSZKI, PALUSZKI, PALUSZKI PEŁNE SNU!
                                        GDZIE SPOJRZEĆ, PALUSZKI, PALUSZKI TAM I TU...:-)

Słone, z makiem, z pasternakiem
                                        • Gość: ka_27 Pamiętamy :-) IP: 212.244.72.* 29.01.07, 17:56

od życia zawsze dostaje się coś ekstra :-)

Chyba, że nie jesteśmy grzeczni :P

Czas to pojęcie względne, Foog okrążając świat w odpowiednim kierunku,
                                          zaoszczędził jeden dzień :-)

Paluszki Mandarynki;)
                                          paluszki małe, zwinne
                                          wywijaja tu i tam
                                          świat Mandarynki:)
                                          pokazując tu nam :-)

A figi z makiem to już nie? :P
                                          • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 30.01.07, 08:29
                                            Mniemam, że Ci niegrzeczni otrzymują od życia znacznie więcej, niż Ci pokorni
                                            i ułożeni. Ot, przewrotność doczesności... :-)

Jeśli spojrzy się "w okno czasu", to dostrzec można, że to Zwycięzcy piszą
                                            historię, narzucając późniejszym pokoleniom WŁASNE słowa prawdy...

Paluszki Mandarynki, potrafią równie zwinnie zacisnąć się w piąstki, :-)
                                            I...
                                            Przyłożyć komu trzeba! ;-)

Dzień dobry Panie Ka...:-)
                                            • ka_27 Pamiętamy :-) 30.01.07, 08:52

gorąca kawka już na Ciebie czeka :-)

mniemaj, tylko czy mniemanie jest zawsze słuszne? ;P

I nie masz narzucać, lecz normalnie prawić prawdę :-)

Hmmm ... panna już od rana nic, tylko o przyjemnościach paluszków Mandarynki:)

Przyłożyć do podusi? :P
                                              • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 30.01.07, 09:03
                                                Mniam! Pyszna kawa, taka jak lubię...:-)

Słuszne, niesłuszne, ale - moje własne, zaobserwowane moimi patrzydłami! :-)

Ja nie mogę narzucać, ponieważ startuję z przegranej pozycji. Siedzę zatem
                                                cicho pod miotłą ( no prawie cicho...;-) i wyciągam wnioski, takie tylko dla
                                                siebie:-)

Jeśli na tej podusi leżą czyjeś ząbki, to tak! Przyłożyć do podusi...:-)
                                                • ka_27 Pamiętamy :-) 30.01.07, 09:27

coś do kawki sobei życzysz?

To z Ciebie niezła obserwatorka jest :-)

Z przegranej? A myślałem, że siła w Tobie jest :-)
                                                  Taka mała szara myszka, co po miotłą cicho kwili? :P

A jakież to wnioski mandarynkowe są? :-)

A oprócz ząbków cos jeszcze na tej podusi leżeć ma? :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 30.01.07, 09:46
                                                    Do kawy?
                                                    Nie, dziękuję. Tak przy samej kawce sobie pobajerzymy;-)

Lubię obserwować. Phi ( wzruszam ramionami):-)
                                                    I robię to na tyle dyskretnie, że mój punkt obserwowany przeze mnie nawet nie
                                                    wie, że go obserwuję...:-)

Narazie siły u mnie deficyt. Ale ja się jeszcze odrodzę... Niech no tylko
                                                    zakwitną jabłonie!! :-)

Oprócz ząbków nic na podusi!! Nic, a nic... Nie lubię tłoku... :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 30.01.07, 10:16

popatrz, a myślałem, że ... rozmawiamy ;P

Lubisz obserwować, analizować i wyciągac wnioski :-)

Punkt to nie osoba :P

Odrodzisz się niczym Mandarynka:) z popiołów ;-)

Nic, a nic? Jesteś pewna, że tak jest wygodbie? ;P
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 30.01.07, 12:55
                                                    Rozmawiać, bajerzyć, bajdurzyć, rozprawiać, rozważać, dywagować, rozwodzić
                                                    się "nad"... itp. Wszystko jedno jak to nazwać, byle tematów ku temu nie
                                                    zabrakło...:-)

Lubię...
                                                    To cała ja! ;-)

W tym znaczeniu punkt i osoba, to terminy tożsame. :-)

Tak już jest z mandarynkami, że odradzają się na wiosnę:-)

Tak jest wygodnie. Taki stan jest wypróbowany i posiada atest Państwowego
                                                    Zakładu Higieny...;-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 30.01.07, 14:08
                                                    Mandatynko:)

a tematów ci tu bez liku :P

Cała Ty? Taka mandarynkowa? :-)

Tożsamość z czymś, lub z kimś jest bardzo ważna :-)

A myślałem, że mandarynki, szczęśliwe, rozkwitają cały rok ... :P

Ale nie ma się jak wtulić ... :P
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 30.01.07, 14:27
                                                    Fiku miku-tematów bez liku...

Taka mandaryniasta! ;-)

Tożsamość z kimś...:-)

Oj nie, Panie Ka... Natura tego nie przewidziała:-(. Tylko wiosna im sprzyja,
                                                    latem dojrzewają, jesienią są bestialsko konsumowane... A zimą - wegetują...

Nie ma...
                                                    Ale można się przyzwyczaić... :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 30.01.07, 14:34
                                                    Mandarynko;)

fiku-miku już w kominie
                                                    ten kominiarz, co się pnie po drabinie ;P

Taka ze słodką skórką :-)

Właśnie, tożsamość z kimś, kto lubi mandarynki, pomarańcze ... :-)

Oj tak, Pani Mandarynko:) natura przewiduje wiele rzeczy, ale i mandarynki
                                                    muszą chciec byc mandarynkowe ... :-)

Jest i ne nalezy przyzwyczajać się do niewygód ;P
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 30.01.07, 15:06
                                                    Trzeba złapać tego kominiarza za guzik! Może przyniesie szczęście...? ;-)

Skórka jest niezdrowa. Można zapaść na niestrawność...:-)

Nooo, zważywszy, że mandarynki i pomarańcze to kultowe owoce sezonowe,
                                                    spożywane zimą, to... tym kimś musi być ktoś spod znaku... (??) :-)

To prawda. Muszą tego chcieć, i dobrze czuć się we własnej skórce, nie starać
                                                    się przy tym upodabniać do kaktusów! :-)

Z niewygodami mi do twarzy... :-)

• ka_27 Pamiętamy :-) 30.01.07, 15:12

zatem na co jeszcze czekasz? Łap! :-)

Ale odpowiednia jest najsmaczniejsza :P

Właśnie tego, który lubisz najbradziej :-)

Zatem bądź sobą, taką kochaną Mandarynką:)

Do twarzy Ci z radością :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 30.01.07, 15:22
                                                    Och, nie podpuszczaj mnie...:-)
                                                    Bo jak złapię, to mu dziurę w mundurku zrobię! ;-)

Ale trudno trafić na tę >odpowiednią<, nieprawdaż...? :-)

A najbardziej lubię... ?? :-)

Jestem... ??

:-) To mój jedyny przywilej... :-)
                                                  • Gość: ka_27 Pamiętamy :-) IP: 212.244.72.* 30.01.07, 17:21

ja i podpuszczanie? :P

Myslę, że ochotkę masz, nie tylko na małe co nieco :P

Złap, złap i nie puszczaj! ;p

A najbardziej lubisz to, co sprawia, że mandarynkową radością tryskasz ... :-)

Jesteś :-)

Nie tylko ten ... :p
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 01.02.07, 08:50
                                                    Dzień dobry Ka!:-)
                                                    Małą, mocną kawę poproszę... :-)

I wiadereczko orzechów pistacjowych. :-)
                                                    Jak przyniesiesz mi od razu taką dużą ilość, to nie będziesz musiał chodzić tam
                                                    i z powrotem, aby uzupełnić braki. :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 01.02.07, 09:04

już podaję, małą, mocną kawę,
                                                    która postawi Cię na nózki :-)

i talerzyk orzechów pistacjowych :-)

Talerzyk, bym mógł to iść po nie,
                                                    to z nimi wracać do Ciebie ... :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 01.02.07, 09:11
                                                    Ciorp, chlup, mniam! Pycha! :-) Taka jak lubię! :-)

No widzisz, jaki Ty nieposłuszny jesteś... :-) Mówię o wiaderku, a Ty mi tylko
                                                    talerzyk podsuwasz. A zaraz będziesz się kręcił w tą i z powrotem i przeciągi
                                                    robił... ;-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 01.02.07, 09:39
                                                    Mandarynko;)

tylko takie orzeszki są na talerzyku, jakie lubisz najbardziej :-)

Dbam o Ciebie Mandarynko:) dlatego zamiast wiaderka jest mały talerzyk ;P

Jak Ci bedzie zimno, to może Cię ogrzeję ... :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 06.02.07, 10:42
                                                    Już dawno pochłonęłam zawartość talerzyka,
                                                    a kolejnej porcji jak nie widzę, tak nie widzę...:-)

Ty tylko lubisz obiecywać...
                                                    Zresztą, jak każdy facet! :-)

Dziń dybry...:-)
                                                  • puszek007 Re: Pamiętamy :-) 06.02.07, 11:05
                                                    Dzień dobry mandaryn_ko!!
                                                    Mmmmmmmmrrrrraaaauuuu!!!!
                                                    Czy pamiętasz jeszcze tego "starego" kocura??;-))
                                                    Co u Ciebie słychac?
                                                    Pozdrawiam gorąco i serdecznie!!
                                                    Mmmrrrrrraaaauuuuu!!!
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 06.02.07, 11:09
                                                    Pamiętam, pamiętam... :-) starego psotnika...:-)

Ja też Cię pozdrawiam! :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 06.02.07, 11:07

nie widzisz, ponieważ ciągle pustoszysz talerzyk ;P

Mandarynko:) przykro mi, ale nie jestem facetem ...

Kawy? :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 06.02.07, 11:22
                                                    No już taki ze mnie odkurzacz! ;-)

Ka...!! No popatrz, znam Cię już ze 3 lata, a cały czas żyłam w przekonaniu, że
                                                    Ty jesteś rodzaj męski!! :-)

Hmmm, ale mi głupio!!:-) Od razu nabrałam do Ciebie respektu!! :-)

Poproszę o duuuuuże kubło kawy... :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 06.02.07, 11:33

taki kochany odkurzacz? :-)

I żyjesz w dobrym pzrekonaniu :-)
                                                    Dobrze czujesz, ale tylko źle myslisz - nie jestem facetem :P

Proszę bardzo
                                                    kubeczek kawki z mlekiem ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 06.02.07, 11:42
                                                    No nie wiem, czy odkurzacz można pokochać...? ;-)
                                                    Ale z drugiej strony skoro można pokochać swoj samochód, to czemu nie
                                                    odkurzacz?? :-)

No trzymajcie mnie... bo skoro facet jest rodzaju żeńskiego, to kobieta
                                                    wychodzi na to jest rodzaju męskiego... O mamo:-( Patrzę na siebie z
                                                    przerażeniem> :-(

To miało być kubło, nie kubeczek! :-)))
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 06.02.07, 11:46

a Ciebie się nie da? ;P

Samochód to można polubić ;P

Nie, nie, nie ...
                                                    Echhh ... kobiety sa ponoć domyślne ...
                                                    Nie o rodzaj tu chodzi ... Rodzaj męski się zgadza,
                                                    ale niestety nie jestem facetem :P

Wedle życzenia domyślna panno :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 06.02.07, 12:05
                                                    Oooj... mocno w to wątpię!! :-)

A widzisz, jak Ty niewiele wiesz o mężczyznach?? Mogę Ci wskazać conajmniej
                                                    kilku takich, którzy je więcej niż lubią...:-)

Wiem, wiem, wiem!! :-) Ty jesteś mężczyzną! :-)
                                                    Chciałam się tylko z Tobą podroczyć...:-)
                                                    Przepraszam.

Czemu Ci się źle kojarzy "termin" facet??
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 06.02.07, 12:10

watpisz, więc jesteś ... :P

Myślę, że się da i to nawet więcej, niż myślisz ... :-)

Wiem dużo ... ;P Samochód dla mężczyzny to wazna rzecz, ale jest dla niego coś
                                                    ważniejszego ... kochana kobieta :-)

:-) proszę bardzo młoda damo :-)

Jak humorek? :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 06.02.07, 12:58
                                                    No to ja jestem bezmyślna...:-)

Ale, to dla mężczyzny niemal "rzeczy" o znaczeniu tożsamym...:-) Po zużyciu
                                                    zarówno jedno, jak i drugie chętnie zamieniają na nowszy model. :-)

Humorek jak " tralala" ;-)
                                                    I z minuty na minutę staje się jeszcze lepszy, gdy patrzę w projekt, który
                                                    przed chwilką spoczął na moim biurku, a za który kompletnie nie chce mi się
                                                    zabierać! :-) Nie chcem, ale muszem...:-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 06.02.07, 13:09

androny panna pleciesz bez liku :P

Ja z bezmyślnymi pannami się nie zadaję - mama mi zabroniła :P

Tak czynia faceci - zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości :-)

Jesteś bardzo dzielną Mandarynką:) i szast-prast i projekt będzie gotowy :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 06.02.07, 13:23
                                                    Czy androny mają kształt arbuza...?? :-)

Ta Mama, to mąądra Kobieta! Ukłon dla Mamy!! :-)

Spryciarz! :-)

Projekt jest gotowy, ale ja go muszę zatwierdzić...:-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 06.02.07, 13:44

mogą mieć i kształt arbuzów, a i manadarynek także :P

Dziękuję, nie omieszkam przekazać :-)

Etam ... :P

Zatem do dzieła Mandarynko:)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 07.02.07, 10:20
                                                    Czeka tam na mnie jakieś wiadro kawy...? :-)

Dzień dobry panie Ka...:-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 07.02.07, 12:14
                                                    Dzień Dobry uśmiechnięta Mandarynko:)

emaliowane wiaderko pełne kawy
                                                    specjalnie dla Ciebie gorące czeka :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 07.02.07, 13:53
                                                    Hmmmm...
                                                    Myślałam, że uda mi się je całe opróżnić, ale brzuch mi już urósł jak balon! :-)
                                                    Zachłanność nie popłaca... :-)

• ka_27 Pamiętamy :-) 07.02.07, 14:09

myślałaś powiadasz ... a może myślałaś o niebieskich migdałach? :P

A zachłanne pocałunki także? ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 07.02.07, 14:30
                                                    A może...?? ;-)

Ooo, a jakie to są zachłanne pacałunki?? :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 07.02.07, 14:48

myślę, że z pewnością :-)

To takie pocałunki, po których świat zaczyna Ci wirować pod stópkami ... :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 08.02.07, 10:29
                                                    :-) dzień dobry Panie Ka! :-)
                                                    Nie martw się, nie będę Cię prosić, abyś mi pokazał jak to smakuje...;-) Nie
                                                    jestem aż taka ciekawska...;-)

Wiaderusio, kawy proszę, ale takie malusie...:-)
                                                    Tyci, tyci...:-)
                                                  • ka_27 Re: Pamiętamy :-) 08.02.07, 11:22
                                                    Dzień Dobry Pani Mandarynko:)

nawet jakbys na kolanach błagała ... :P

Wiadereczko pełne kawy, specjalnie dla Ciebie,
                                                    z czymś ekstra do niego :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 08.02.07, 11:25
                                                    Och Ty, Niewdzięczniku!! :-))))

Murzyna z wachlarzem poproszę, w ramach tego "extra cuś"...

• ka_27 Pamiętamy :-) 08.02.07, 11:47

i tak mnie lubisz :-)
                                                    I to bardzo ... :-)

Cóż, specyficzne extra cuś, ale Pani życzenie zostanie spełnione :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 08.02.07, 12:00
                                                    Ka...:-)

No pewnie, że Cię bardzo lubię!! :-) ( Choć nadal nawet nie wiem, jak masz na
                                                    imę?? ) :-)
                                                    Inaczej nie dokuczałabym Ci już 30-ci rok z rzędu!! :-)
                                                    Widzisz, jaka ze mnie bezpośrednia bestia??!! :-)

Odpraw murzyna...:-)
                                                    Niech sobie odpocznie...;-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 08.02.07, 12:13

w końcu taka kobieta, jak Ty, z takim serduszkiem wypełnionym miłością ... :-)

Bestia, ale jaka kochana :-)

Murzyn już coś zrobił, że ma odejść, tylko co? :P
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 08.02.07, 12:25
                                                    Z czekoladowym serduszkiem, w musztardzie sarebskiej...;-)

:-)) Bestia, Koffana Ananna...;-)

Umył to tycie wiaderusio po kawie...:-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 08.02.07, 12:28

proszę bardzo :-) Choć czekoladowe serduszko nijak pasuje do musztardy ;P
                                                    Może do niej kiełbaskę? :-)

Kochana przez dwa małe serduszka - to na pewno :-)
                                                    A powinno być jeszcze jedno - duże ... :-)

Taki wielki murzyn i takie tycie wiaderusio?????? :P
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 08.02.07, 12:59
                                                    Musztarda i czekolada jest jak yin i yang...;-)

Ooooj nie mam tu żadnej wątpliwości...:-))

:-)) Też mu na to zwróciłam uwagę:-).
                                                    I myślisz, że się tym nie przejął?? :-)
                                                    Wzuszył tylko ramionami i stwierdził, że "małe jest piękne" :-))
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 08.02.07, 13:39

co Ty nie powiesz? :P

I jak zwykle mam rację - to juz nudne się zrobiło :P

Malutka Mandarynka:) w wielkich, silnych ramionach ... :-)
                                                    Tak, to prawda, małe jest cudne :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 08.02.07, 14:03
                                                    Miód z boczkiem zresztą też...!! :-)

No bo już taka ze mnie stara nudziara...:-))

Ja tu o małym wiadereczku, a Ty o przewrocie majowym... :-))
                                                  • Gość: ka_27 Pamiętamy :-) IP: 212.244.72.* 08.02.07, 18:21

i kołacze, kołacze, ale bez pracy :P

Stara? Coś panna bredzi :P

Był maj, pachniała Saska Kepa ... :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 09.02.07, 09:38
                                                    A dziś szklaneczkę soku marchwiowego proszę...:-)
                                                    Ale takiego najprawdziwszego w świecie! :-)
                                                    Bez żadnych sztuczności...:-)

Dzień dobry Kakusiu! :-)
                                                    Kakusiu Kaczusiu!! :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 09.02.07, 09:41

kogóż tak wylewnie witasz?

Przoszę bardzo, szklaneczka soku z prawdziwych marchwi, posto z sokowirówki :-)
                                                    W końcu Mandarynka;) zdrowa musi być :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 09.02.07, 09:51
                                                    No Ciebie Koczkodanie! :-)
                                                    Tylko mi się nie obraź, bo koczkodany, to moje ulubione małpiątka...:-)

No w końcu tak...! :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 09.02.07, 10:23

tak czule kobieta mówi do kogoś bliskiego jej serduszku :-)

Zdrowa Mandarynka:) to uśmiechnięta Mandarynka:) tryskająca energią, radością i
                                                    tym czymś ... :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 09.02.07, 10:44
                                                    :-) Nie bądż małostkowy...:-)
                                                    Tak mówi kobieta do kogoś, kogo poprostu bardzo lubi i tyle! :-)

A co to jest, to coś?? Gdybyś to miał zdefiniować, to...?? :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 09.02.07, 11:03

nie jestem :P
                                                    To Ty mnie tak bardzo lubisz ... mmmmmmmm ... :-)

Musiałbyś zamknąć swoje oczka i nadstawić uszka ... ;-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 09.02.07, 11:18
                                                    Ha, ha...:-)
                                                    Jesteś niemożliwec! :-)
                                                    Bardzo, bardziście...;-)

O nie!! Nie ma tak!!
                                                    Wytrzeszczę oczy jak orbity, a Ty mi to ładnie wytłumaczysz...;-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 09.02.07, 11:56

a jestem, ha! :-)
                                                    Tak najbardziej na świecie? :-)

A jak jest? :P

A nie masz duuuużych ocząt? :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 09.02.07, 12:34
                                                    Najbardziej w Trzecim Świecie! ;-)

A tak, i już!! :-)

Mam! :-))
                                                    I to jakie ślicne...;-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 09.02.07, 12:41

hmmmm ... kontakty trzeciego stopnia pałętają się po mandarynkowej główce :P

Oooo ... jaka pewna decyzja :-)

Takie, w których widać całą Ciebie? :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 09.02.07, 12:45
                                                    Raczej, kontakty z krajami "trzeciego świata", czarnym lądem...:-)

No tak, trzeba wiedzieć, czego się chce! :-)

A ja Ci to wieeem...?? :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 09.02.07, 12:49

wiedziałem, że Ci chodzi po główce ten murzyn :P
                                                    A ja niestety jestem biały :P

A wiesz, czego chcesz? ;-)

A ja mam Ci to wiedzieć? :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 09.02.07, 12:54
                                                    Jaki murzyn??:-)
                                                    Aaa, ten od wachlarza...??
                                                    Oj taaak, był taki ładnie opaloooony!! ;-)

Wiem, wiem i jeszcze raz wiem! :-)

A chciabyś?? :-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 09.02.07, 12:55

własnie ten, dokładnie ten :-)

A co wiesz, powiesz? :-)

A chciałabyś? :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 09.02.07, 13:01
                                                    Nieee, nie powiem, nie będę Cię zanudzać...;-)

:-)))
                                                    Nie!!
                                                    Bo jak Cię znam, to nawet gdybym Cię prosiła na kolanach, to byś tego nie
                                                    zrobił...! ;-) I za to Cię baaaardzo cenię!!:-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 09.02.07, 13:11

ależ zanudzaj mnie, zanudzaj, o niczym innym nie marzę :P

Nie znasz mnie ;P Ale choćbyś na kolanach błagała ... ;P
                                                    Dalej już znasz :-)
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 09.02.07, 14:01
                                                    Ależ Ty masz dziwne marzenia!! :-)

No i dostałam kosza...!:-))
                                                    Idę się utopić! ;-)
                                                  • ka_27 Pamiętamy :-) 09.02.07, 14:12

Ty jesteś dziwnym marzeniem? Nie wiedziałem ;P

Tak łatwo pasujesz, no wiesz, nie spodziewałem się ... :P
                                                    Idziesz się utopić, tak? A ja iby potem mam Cię reanimować metoda usta-usta? :P
                                                    Niedoczekanie Twoje :P

Kawki?
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętamy :-) 09.02.07, 14:19
                                                    Nic nie wskazywało na to, że o takie marzenie Ci chodziło...?;-)

Ha, ha, ha...;-)
                                                    Ok, ok... może jakiś wieloryb mnie wyratuje...? ;-)
                                                    Połknie mnie na ten przykład, i będę w jego brzuchu żyła długo i
                                                    szczęśliwie!! ;-)

Filiżankę zielonej herbatki poproszę...

• ka_27 Pamiętamy :-) 09.02.07, 14:25

a to Ty nie masz kobiecej intuicji? :-)

Zaraz tam wieloryb :P Przecież ten murzyn jest, zapomniałas? :P

Długo i szczęśliwie to mozesz żyć, będąc kochaną :-)

Już podaję, w filiżance z miśnieńskiej porcelany :-)
    • malinka48 Re: Pamiętacie?? :-) 26.01.07, 12:21
      Ciekawe co u Libressy słychać:))Bardzo ją lubiłam,chociaż czasami byłam niemiła.
      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 26.01.07, 12:41
        Myślę, że Libresska nie ma Ci tego za złe:-). My wszyscy niekiedy miewamy
        nastroje, że nic tylko nas w klatkach pozamykać, bo pogryźć wszystkich dookoła
        byśmy mogli...
      • libressa Wybacz,Malinko48,dopiero teraz zauważyłam Twój 29.01.07, 17:47

Oczywiście,że nie mam Ci za złe, niezwykle trudno wyprowadzić mnie z równowagi:)

To takie dziwne, ale mam sporo empatii w sobie,chociaż bywa i tak,że gardło
        potrafię przegryźć ;)

Pozdrawiam
        Libressa
    • troll16 Re: Pamiętacie?? :-) 26.01.07, 14:40
      Witaj Mandarynko :-)
      Dziekuje za pozdrowienia i tez sciskam mocno :-)

Ech... stare, dobre czasy....
      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 26.01.07, 14:58
        Witaj moja milusia imienniczko!! :-)

Sto lat w zdrówku i słodyczy Mandarynka Ci życzy!!
        z okazji imieninek...:-)

Buziaki!!:-)
        • troll16 Re: Pamiętacie?? :-) 26.01.07, 15:03
          Och i wzajemnie Mandarynko :-)
          Jeszcze mnie głowka boli od zeszło tygodniowego świetowania ;-)
          • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 26.01.07, 15:06
            :-) Dziękuję!!

To musiało być wesoło!!
            I o to chodzi, żeby w koło było wesoło!!
          • Gość: ka_27 Pamiętacie?? :-) IP: 212.244.72.* 28.01.07, 19:35
            Witaj Trollinko:)

jak tam egzaminy wszelkiej maści?
            Myślę, że możesz sie spokojnie pochwalić :-)

I z innych sfer swojego życia także :-)
    • konrado80 Re: Pamiętacie?? :-) 26.01.07, 21:10
      brakuje tu jeszcze kilka osob :)
      ale one juz chyba tu nie zagladaja...
      Pozdrawiam Mandaryn_ko ;)
      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 27.01.07, 10:58
        Mam nadzieję, że pozostałe osoby również kiedyś tu zabłądzą...
        Będę w tym celu podbijać ten wątek! I cierpliiiiiwie, z pokorą czekać na nich...
    • konrado80 Re: Pamiętacie?? :-) 26.01.07, 21:12
      ale zaraz zaraz, mnie w tym watku nie ma :(
      i co teraz??
      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 27.01.07, 10:55
        Wielkie mi hallo!! :-)

Ale za to teraz jesteś!! :-)

I baardzo się z tego cieszę!!:-)

Pozdrawiam Cię Konrado serdecznie!!
        Trzymaj się dzielnie tam na obczyźnie!! Pokaż im wszystkim, że Polak
        potrafi!! :-)
    • libressa Re: Pamiętacie?? :-) 28.01.07, 01:08
      Jeszcze tak :)))

Buziaczki mandarn_ko, słodka dziewczynko :)

Pozdrawiam
      Libressa
      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 28.01.07, 08:57
        :-))))

Udało mi się wywołać Ducha Wszechczasów! :-)

I niech mi ktoś zaprzeczy, że niemożliwe nie może stać się możliwym. I to nie
        tylko w bajkach...:-)

Mam nadzieję, że sprawy układają Ci się pomyślnie Libressko...

Ściskam Cię najmocniej!
        I dziękuję, że przybyłaś!!
        • libressa Re: Pamiętacie?? :-) 28.01.07, 15:27
          od razu Ducha, zaglądam, czytam, zaglądam, ale na pisanie nie zawsze mam czas :)

Nowe pokolenie na Romantice, złamane serca, zdradzone, porzucone, polujące,obcy
          mi ten świat.

Sprawy układają się na miarę moich potrzeb, nawet oczekiwań. Jestem szczęśliwa.

Żyję swoim rytmem, w swoim świecie,ogromny dystans do rzeczywistości.

Pracuję, podróżuję i zawsze są ramiona, w których mogę się ukryć, to bardzo
          ważne dla takiej Kobiety, jaką jestem :)

Buziaczki :)*

Libressa
          • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 10:09
            Cieszę się Twoim szczęściem Libressko - szczęśliwa Kobieto!!:-)

Pozdrawiam raz jeszcze...
            • libressa Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 17:50
              Mandaryn_ko, to bardzo cięzka praca być Kobietą,a szczęsliwą w szczególnośći;)

pozdrawiam
              Libressa
              • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 08:33
                :-)))
                Masz rację Trzpiocie!! :-)

"Każdy jest kowalem swego losu". I powinien "kuć żelazo póki gorące". A jeśli
                przy tym jest mistrzem w wykuwaniu szczęścia, tak jak TY... To ja już nie mam
                więc pytań...:-)
                • libressa Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:18
                  No to jeszcze jedno "trening czyni mistrza" :))))

"zelazo" może być cały czas gorące :)))

Libressa
                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:30
                    Zatem...
                    Na cześć Mistrzów!!

www.youtube.com/watch?v=sogKUx_q7ig
                    • libressa Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:49
                      Cicho...bo się wyda ;)

Dziękuję ;)

Libressa
                      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 09:00
                        I niech się wyda!! :-)

Reklama dźwignią handlu!! ;-)
                        • libressa Re: Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 14:41
                          Znasz hasło Media-Markt? :)))

Pozdrawiam
                          Libressa
                          • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 06.02.07, 10:45
                            Pewnie, że tak!!
                            Cały świat je zna! :-)

Zawsze wiedziałam, że Jesteś " nie dla idiotów",
                            bo Tobie należy co najmniej sprostać,
                            a nie biec za Tobą gdzieś daleko w tyle...:-)

Skąd ja to znam...??!! ;-)

• libressa Re: Pamiętacie?? :-) 06.02.07, 21:57
                              Nie jeden dostał zadyszki, to fakt:))

Ale i ja czasem dostaję :)))
                              • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 10:21
                                Pogoń za lisem jest baaardzo efektowna! :-)

Nawet zadyszka tu nie przeszkadza, przy tak pysznej zabawie! :-))
                                • libressa Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 16:20
                                  Tak, piekna kita warta jest zadyszki :)))
                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 10:30
                                    Oj taaak, zresztą "kitoman" - jej posiadacz także! ;-)
                                    • libressa Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 18:32
                                      W zasadzie tak, gdyby nie ten "wredny" charakter:))
                                      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 09:41
                                        Charakter, co 7 lat ulega przekształceniu.:-) Cierpliwości Libressko!! :-)
                                        • libressa Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:13
                                          A jak się zamieni na co gorsze? :)))

Pozdrawiam
                                          Libressa
    • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 07:20
      Mandaryn_ka:))
      Pamiętam, nawet bez wspomagaczy pamiętam;)
      Było mi bardzo miło Was poznać i z Wami tutaj poharcować. Teraz, bez Was, to
      już nie "moje" forum.
      W wątku, który sobie wspominamy już brakowało dwóch osób.

Pozdrawiam Mandaryn_kę, którą przygnał tutaj sentyment - miałyśmy kiedyś
      słabość do tego miejsca:)
      Pozostałych uczestników tamtego i tego wątku ściskam mocno, mocno.
      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 10:19
        I nam było miezmiernie miło dokazywać tu w Twoim towarzystwie!! :-)

Przyznasz sama, że mieliśmy wiele szczęścia, że mogliśmy "wpaść " tu na siebie
        i tak fajnie z sobą nawzajem "poobcować"... :-)

To miejsce nie jest już takie jak dawniej... Niemniej jednak od czasu do czasu
        pozwolę sobie wyrwać Was z uśpienia i sprawdzić listę obecności, pozdrawiając
        Was przy tym najgoręcej!! :-)

Buziaki Malino!!
        Ściskam Cię najmocniej!! :-)
        • andrexx Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 10:23
          miejsce jest to samo, tylko my juz jestesmy inni i spotykamy nowych ludzi
          • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 10:27
            Pewnie masz rację...

Spotykamy nowych ludzi,
            ale tęsknimy
            za tymi, których niegdyś znaliśmy...

Pozdrawiam!! :-)
            • andrexx Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 10:33
              właściwie zycie to ciągła tęsknota za tymi co byli albo za tymi co mogli by być
              cholera co ja dziś taki sentymentalny ?
              • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 11:10
                Tęsknota, to chyba najpopularniejsze uczucie...:-)

Założę się, że zajęło by pierwsze miejsce w rankingu popularności wszelkich
                uczuć! :-)
                • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 18:24
                  W moim postrzeganiu świata nie musisz się zakładać, jesteś wygrana:)

A co do forum, do jego miejsca, to ono jest tu gdzie jest. Bez zamian. Nie
                  przesunęło się ani w prawo ani w lewo. Jest tylko troszkę inne bez Was. I
                  właśnie to słowo "troszkę" znaczy dla mnie wiele.
                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 08:58
                    Forum jest trochę inne bez nas Malino, ale my, to także i TY. A właściwie w
                    dużej części TY!! :-)
                    I tak możemy zganiać jedno na drugie, że "nic o nas bez nas (...)" ;-)

Ale skoro udało nam się zebrać tu ponownie " pod jednym dachem" to... :-(
                    spróbujmy to pielęgnować...

Nawet jeden post na dwa dni od serdecznej osoby daje poczucie, jakiejś
                    przyjacielskiej więzi. I nie chodzi tu o niewiadomo jakie słowa mądrości, a
                    tylko mały sygnał, który pozwoli uśmiechnąć w się w ciągu dnia do kogoś..." po
                    drugiej stronie lasu"... :-)
                    • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 11:24
                      Mandarynko, coś mi się tłucze o kotle i garnku;)))

Mimo całej masy pracowania, która tu u mnie sobie jest, przychodzę uśmiwechnąć
                      się do miłych ludzi z drugiej strony lasu. Hej-hoooo, hop-hop, heeeej! Jest tu
                      kto? Nic nie szkodzi, spokojnie poczekam na was pod ulubionym jaworem.
                      • samowolny Re: Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 12:19
                        cześć wam:)
                        widze ze "apel poleglych" został wyczytany..to ja staje do apelu:)
                        • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 12:39
                          Oooo, i rycerstwo też ruszyło do zmasowanego ataku uśmiechem:)
                          Witaj, fajnie, że jesteś to sobie razem postoimy pod tym jaworem;)
                          • samowolny Re: Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 13:17
                            m_alina napisała:

> Oooo, i rycerstwo też ruszyło do zmasowanego ataku uśmiechem:)
                            > Witaj, fajnie, że jesteś to sobie razem postoimy pod tym jaworem;)

ech szkoda że nie pod jemiołom Pani moja:))
                            ps. ta niebieska wstążka mocno sie zbroi mej trzyma...
                            • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 13:30
                              Podnieś głowę w górę, popatrz, na głównej gałęzi jawora piękna kula jemioły
                              wesoło na wietrze kołysze się:)
                              Wstążeczka wciąż jeszcze niebieska? Bo to widzisz, tułaczka rycerska, słota,
                              słońce palące, śniegi po pas i kolory mogą blednąć. Jeśli trzeba to własną ręką
                              wymiany błękitu na twej piersi dokonam;)
                              • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 06.02.07, 10:48
                                No, trochę mi zeszło.:-) Przepraszam. :-) Stałam w kolejce po niebieską
                                wstążkę, cobyś mogła Malino ją wynienić na nową na samowolnego piersi! :-)

Taka jestem!! ;-)... altruistka...;-)
                                • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 06.02.07, 18:26
                                  Dziękuję Ci Dobra Kobieto, jednak o wstążeczkę zadbam sama;)
                                  Wybacz, jesteś mi bardzo miła i bliska sercu i duszy jednakowoż dekoracji
                                  rycerza w błękity wolałabym dokonać sama od początku do końca;)

Miło, że wpadłaś pod jawor, bo my tu tak staliśmy i staliśmy (w końcu
                                  soiedliśmy) i mało nie zakwitliśmy czekając na towarzystwo:) Trochę sobie
                                  podśpiewywaliśmy, a już szczególnie Samowolny ryczał tak żeby go z drugiej
                                  strony kniei usłyszeli.
                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 10:26
                                    No masz!! :-)
                                    Nawet nie śmiałabym Ci dekorować samowolnego, wszak Twoja to rola...:-))

Ja tylko na atłasowej podusi podtrzymam tę błękitna wstęgę, służąc Ci jako
                                    hostessa w tej uroczystej chwili...;-)

Śpiewając Wam pieśń ludową:
                                    " Pod zielonym jaworem, jaworem
                                    stoi lipa zielona,
                                    stoi lipa zielona...
                                    A pod tą lipą śliczna poznanianka
                                    samowolnego dekorowała..." :-)
                                    • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 12:12
                                      Hihihi, Mandarynko, popatrz jak ten swawolny samowolny już oczami strzela za
                                      beczką piwa, która tu się przyturlała:)

Przyspawamy szybko to odświeżone niebieskie i zakończmy tę dekorację, bo nam
                                      Samowolny uschnie od tego cierpliwego stania pod jaworem.
                                      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 13:55
                                        Malino...:-)
                                        Co Ci mężczyźni widzą w tym złotym napoju?? Przecież to takie paskudztwo! :-)

Jak kocha to cierpliwie poczeka ( postoi...) ;-)
                                        • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 14:47
                                          E, dziewczyny, nie takie znowu paskudztwo!
                                          Ja tam lubię na ten przykład:))
                                          • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 07:38
                                            Niektórzy tak mówią, że jest nawet dobre.
                                            No to proponuję piwny toast dla Ciebie i dla samego dekorowanego.
                                            My z Mandarynką zadowolimy się źródlanką. No chyba, żeby....nigdy nie wiadomo
                                            kiedy ktoś z pyszną kawą przybędzie.
                                            Pozdrawiam Was wszystkich i wracam do zajęć kończąc sączyć resztki kawki.
                                            • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 09:49
                                              Dzień doberek Malinko!:))
                                              A co Ty dziewczynko tak od rana już harujesz?
                                              Starczy Ci energii na cały dzionek?;))

A zamiast piwa może być czerwone wino? Albo białe? Albo jakiś inny szlachetny
                                              trunek, a nie zaraz źródlana?;))
                                              • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 10:32
                                                Cześć Dziewinki!! :-)
                                                Widzę, że częstujecie czymś dobrym!!:-)
                                                To ja poproszę o lampkę czerwonego wytrawnego....

Malino, tą źródlankę zostawimy na leczenie kaca. :-)
                                                • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:12
                                                  Witaj Mandarynko!:))
                                                  No właśnie, widzę, że wiesz co dobre:))
                                                  Mam tylko obawy, że jak tak wcześnie zaczniemy to z pracy będą Cię koledzy
                                                  musieli zanieść do domku;))
                                                  Ja w domku jestem, ale jeszcze nie wiem czy umiem poruszać się o kulach w
                                                  stanie wskazującym...;))
                                                  A gdzie Malinka? Zapracowane biedactwo...
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:28
                                                    Nieee, w pracy nie popijemy, zabronione! :-)

Ale za to w domku...
                                                    Damy do wiwatu!! :-)
                                                    Malina pracuje, żebyśmy miały za co balować! ;-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:34
                                                    No! Chociaż jedna odpowiedzialna osoba w naszym gronie;))
                                                    Mówię o Malinie:)))
                                                    Zatem wpadaj do mnie po południu, nie zapomnij o naszej sponsorce, a ja
                                                    wyczyszczę przedpole cobyśmy spokojnie oddać się mogły balowaniu;)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:41
                                                    Ha, ha, ha...:-)
                                                    Ooooj Meg!! Bo zajrzę do Ciebie naprawdę...:-))

Nie wygłupiaj się z tym czyszczeniem przedpola! Uporządkujesz go po naszym
                                                    wyjściu, bo na pewno będzie większa ku temu potrzeba... :-)
                                                    Zresztą, pomożemy Ci w tym z Maliną...:-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:00
                                                    Pisząc o czyszczeniu przedpola miałam na myśli oczyszczenie go z wszelkiej
                                                    maści intruzów;))
                                                    A pomoc przy sprzątaniu po libacji, ups, chciałam powiedzieć imprezie, przyjmę
                                                    z ochotą.
                                                    Będę siedziała wygodnie w fotelu i pokazywała kulą co trzeba zrobić;)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:02
                                                    Ot, spryciara!! :-)
                                                    Ok, ok...

Raz w życiu, mogę gdzieś posprzątać...;-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:07
                                                    Kurczę, żeby tylko Malinka nie wpadła nam w pracoholizm, bo wtedy nici z
                                                    przyjęcia!
                                                    MALINKO!!!!!
                                                    Kończ powoli swą zbożną pracę cobyście zdążyły na pociąg;)))

Zasłużę sobie na wdzięczność rodziny mandarynkowej, Mandarynka nauczy się
                                                    sprzątać;)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:16
                                                    Oooj Meg! Moja rodzina Cię za to ramki oprawi z wdzięczności!! :-)
                                                    Bo jezdem nierób i leniuch!! ;-)

Malino, kupiłam dla nas bilety na ciapąg i czekam na peronie!! :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:33
                                                    Chi, chi... w ramkach jeszcze nie wisiałam;)))
                                                    Czy gwóźdź wytrzyma?
                                                    Lepiej postawić mnie na komodzie;)))
                                                    (ale komódka solidna musi być)

Przynajmnie jeden dobry uczynek na moim koncie;))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:51
                                                    :-))) Oj Meg, to tylko jeden z wielu dobrych uczynków na Twym koncie!! :-))

Jak ich znam, to posadzą Cię na honorowym miejscu, czyli na telewizorze!! :-)))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:00
                                                    Mam nadzieję, że to nie plazma, bo tam ciut za mało miejsca jak na mnie;)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:04
                                                    Ha, ha, ha...:-)))
                                                    No nie, nie plazma...:-) Zmieścisz się, i jeszcze miejsce dla mnie zostanie...;-
                                                    )
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:08
                                                    I tak sobie będziemy dyndać nogami siedząc na tym telewizorze?
                                                    Łoj nie, ja dyndać nie będę, bo mnie ramki ograniczą;))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:05
                                                    Oj Meg!! Ależ to centralne miejsce!!:-)
                                                    Każdy by tak chciał!! :-)

Jak będziemy się bardziej wiercić, to może nam się uda wpaść do środka, i
                                                    będziemy w telewizji...:-))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:07
                                                    Oj to ja chcę, chcę;))
                                                    Wierćmy się Mandarynko ino mocno;)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:24
                                                    Ha, ha, ha...:-)))
                                                    No tak, przecież są różne sposoby na dostanie się do telewizji i zrobienie
                                                    kariery...:-)))
                                                    Ważna jest skuteczność!! :-))

Meeeg, jak to pudło strasznie trzeeeeszczy....:-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 15:00
                                                    Mandarynko, może jest mu ciężko?:))
                                                    Trochę boję się reakcji Mandaryniątek jak telewizor się rozleci!
                                                    Wtedy nawet moje zasługi nie pomogą;)))
                                                  • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 17:54
                                                    :))) ot, co:))
                                                    Zebyście się tak dobrze bawiły to ja jestem gotowa pracować i pracować i
                                                    pracować...;)
                                                    A ciapągów duuuuzo już zagwizdało - z żadnego z nich nie wyszła na peron dama i
                                                    jeszcze druga dama w wspomagająca tę pierwszą z pięknym gipsem obutym w
                                                    wytworną szpilę:)
                                                    Czekałam, czekałam:)
                                                    Ale co tam, dziewczyny! I tak mi dobrze, mam szczęście, że wiem o waszysm
                                                    istnieniu tam-gdzieś-w świecie:)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 20:11
                                                    Ależ droga, zapracowana Malinko, do tego ciapągu miałaś wsiąść Ty z Mandarynką
                                                    i przyjechać do mnie:)))
                                                    I to ja czekam i czekam...;)))
                                                    Ale nic to! Co się odwlecze...:))

A tak swoją drogą to patrzę na ten swój gips i chociaż na wyobraźnie nie
                                                    narzekam to jakoś eleganckiej szpilki nie mogę sobie wyobrazić;)))

Miłego wieczoru Ci życzę,
                                                    ciepłego i uśmiechniętego:)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 09:47
                                                    Malino!!:-)
                                                    Ale Ty szlachetna dziewczyna jesteś!!:-)
                                                    Wiedziałam w kogo inwestuję moją przyjaźń...:-)))

No, nie zdążyłyśmy z Meg na ten ciapąg! :-) Megusia nie mogą się zdecydować, w
                                                    co się ma wystroić na tą okoliczność. Próbowała z całych sił włożyć swe śliczne
                                                    atłasowe spodnie. Ale chora nózia nie chciała wejść w nogawkę, więc, jej ją
                                                    obcięłam...:-)
                                                    No, a jak tak później stanęła w lustrze i się sobie przyjrzała, to stwierdziła,
                                                    że taki poszarpany strój nie pasuje do tak uroczystej wizyty...:-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 10:00
                                                    Ło matko, Mandarynko! Zanim doczytałam do końca Twój post, zimny pot mnie oblał!
                                                    "Ale chora nózia nie chciała wejść w nogawkę, więc, jej ją
                                                    obcięłam...:-)"
                                                    Aż spojrzałam czy aby chora moja nózia jest na swoim miejscu...;)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 10:07
                                                    O rany!:-))) rzeczywiście to zabrzmiało jak scenariusz z horrroru...:-)
                                                    Ale chodziło mi o obcięcie nogawki spodni, a nie nózi.:-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 10:18
                                                    :)) na szczęście!

A jak tam Twoje kolanka? Bolą jeszcze?
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 10:22
                                                    Jak grzecznie siedzę, to nie bolą...:-)
                                                    Ale wczoraj grasowałam po chałupce na kolanach i ścierałam podłogę, i znów
                                                    zaczęły mi dokuczać...
                                                    Ale!! Taki ból, to żaden ból!
                                                    Znam gorsze...;-)

A jak Twoja nóżka Meg??
                                                    Dobrze się zrasta?? Do kiedy lekarz przewiduje usztywnienie w gipsie??
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 10:34
                                                    No szczerze powiem, że na potłuczonych kolankach zmywać podłogę to mało
                                                    rozsądne jest! Mandarynko:))

13 lutego jadę do szpitala i po prześwietleniu zadecydują, czy zdejmą czy
                                                    jeszcze dwa tygodnie gips zostanie.
                                                    Ponoć się zrasta, ale jest niewielkie przesunięcie, którego nie da się
                                                    zlikwidować operacyjnie, zatem pewnie długa rehabilitacja przede mną.

• mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 10:49
                                                    Meguś, my matki Polski robimy wiele rzeczy niekoniecznie rozsądnych i słusznych
                                                    dla naszego zdrowia:-) Ale można się przyzwyczaić, prawda? Mało tego, po pewnym
                                                    czasie dochodzimy do wniosku, że bez tego nie da się żyć... :-))

13 lutego to na szczęście już niedługo!!
                                                    A rehabilitacja na pewno pomoże szybciutko powrócić do zdrowia...
                                                    Czego z serca Ci życzę!!
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 10:56
                                                    A dziękuję Kochana Mandarynko, matko Polko:))

Robimy, robimy... ale wiesz, ktoś mi kiedyś powiedział, że jak sama o siebie
                                                    nie zadbasz, to nikt tego za ciebie nie zrobi. I coś w tym jest:))

Zatem wstawaj z tych kolan i daj im wydobrzeć niegrzeczna dziewczynko;))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 11:23
                                                    Dbam o sobie ile wlezie...
                                                    Codziennie gimnastykuję się przy garach, prasowaniu, praniu, sprzątaniu,
                                                    kontrolowaniu szkolnych postępów, zakupach, które wyciągają ręce do ziemi...:-)
                                                    I wielu, wielu innych miłych sposobach na spędzanie wolnego czasu...;-))))
                                                  • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 11:39
                                                    Meg, życzę zdjęcia gipsu i szybkier rehabilitacji chorej nóżki. Co prawda potem
                                                    znowu stracimy Ciebie z oczu, ale lepiej już bądź zdrowa!

Mandarynko, ale Ty wysportowana jesteś. Ja nie tarzam się po podłogach, mam za
                                                    mało skóry na plecach i źle mi się przykuca;))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 11:53
                                                    Chi, chi...:)))
                                                    Piękne Malinko, po prostu cudne!
                                                    Za mało skóry na plecach:DDD
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 11:55
                                                    Malinko, dziekuję:)
                                                    Postaram się chociaż od czasu do czasu odzywać się:))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 12:36
                                                    Malino! :-)))
                                                    Trening czyni mistrza!! :-))
                                                    No! Jakby nie było, tą dyscyplinę sportu uprawiam już parę ładnych laaat, więc
                                                    i wyniki są odpowiednie!! :-))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 11:51
                                                    Litości!

Mam nadzieję (niewielką), że chociaż od czasu do czasu jak Mandaryn z
                                                    Mandaryneczką śpią słodko, kładziesz się w wannie pełnej ciepłej, pachnącej
                                                    wody, wesoło mruga zapalona świeca, a Ty z kieliszkiem czerwonego wina oddajesz
                                                    się marzeniom...:))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 12:41
                                                    Meeeg, to u mnie wykluczone!! :-)
                                                    "Stać mnie" tylko na szybki prysznic. A i tu po 10 min. słyszę pukanie do drzwi
                                                    z pytaniem: " Mamusiu juuuuż??, mamusiu, co Ty tam tak długo robisz??, Mamusiu
                                                    chodź już do mnie..." :-))
                                                    Moje mandaryniarze tak mnie energetycznie ekspoloatują, że gdy one zasypiają,
                                                    to ja padam razem z nimi...:-))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 13:24
                                                    I to jest właśnie ten PLUS posiadania "odchowanych" dzieci:)))

Ale poczekaj, zleci ani się obejrzysz i będziesz mogła robić sobie takie
                                                    przyjemności, wszystko przed Tobą Mandarynko:)))
                                                    A ja wtedy zamiast pachnących kąpieli wnuki będę bawić:))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:04
                                                    Oooj tak Meguś!! Święta prawda...:-))

Ale może i ja doczekam tego czasu... Tylko czy ja będę wiedziała, co z jego
                                                    nadmiarem zrobić?? ;-))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:12
                                                    He, he... nie byłabyś Mandarynką gdybyś nie wiedziała:)))
                                                    Ale gdybyś miała z tym jakiś problem, to zapytasz siwowłosej babci Meg, a ja
                                                    wtedy sięgnę pamięcią w przeszłość i sypnę Ci kilka fajnych sposobów
                                                    zagospodarowania wolnego czasu..;)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:23
                                                    Ha, ha...;-)
                                                    Rzucisz mi link do naszych szaleńczych wariactw tu na forum z
                                                    przykazem: "wtedy marzyłaś, to teraz realizuj - gadzie! " ;-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:30
                                                    Wariackie kuligi, spotkania z niedźwiedziem...
                                                    Fajna paczka z nas była, aż łezka się w oku kręci...

No widzisz, nawet nie będzie musiała mnie pytać, już sama wiesz co zrobisz w
                                                    razie co!;))
                                                    A za gada uduszę;))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:36
                                                    Ale ten gad to był o mnie Meg, nie o Tobie! :-))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:52
                                                    Uderz w stół...
                                                    Chi, chi:)))
                                                  • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 11:25
                                                    :) Witajcie, parsknęłam na dokument czytając mrożące krew w zyłach informacje o
                                                    obcinaniu. Zniszczyłam dokument, idę sobie stąd:)

Meg, też myślę, że trzeba troszczyć się o siebie, nikt tego lepiej nie zrobi:)

Zaraz doczytam dlaczego Mandarynka klęczy i w ogóle zobaczę co tu się dzieje.
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:35
                                                    Pamiętam Malinko takie zdarzenie z podstawówki, kiedy opracowywaliśmy lekturę
                                                    Sienkiewicza, "Krzyżacy". Pani odpytywała nas ze znajomości treści książki.
                                                    Zapytała moją koleżankę. Ania miała opowiedzieć o wyprawie Juranda ze Spychowa
                                                    po córkę Danusię, na zamek w Szczytnie. Opisując przy tym bestialskie
                                                    potraktowanie Juranda przez braci zakonnych...
                                                    Książki nie zdążyła przeczytać. Stoi tak myśli, myśli i w końcu wypala: "
                                                    Krzyżacy coś Jurandowi obcięli..."
                                                    Klasa w śmiech, a pani konsternacja...
                                                    Pani podpytuje: - Ale co Aniu Krzyżacy obcięli Jurandowi??
                                                    Ania na to... "Nie jestem pewna proszę pani, ale moim zdaniem nogę..." :-)))

Pamiętam to do dziś...:-)
    • hetacus Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 13:06
      To uz se ne vrati....
      • ka_27 Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 13:32
        Hetacusie!!!!!!

jak mozesz tak mówić???????

Zawsze wraca to, co najlepsze :-)
      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 15:37
        :-) Pewnie nie...
        Ale zawsze to miło zamieszać w kotle czasu,
        i przeszłość ze spodu wyłowić na wierzch...

Pozdrawiam Cię Hetacusie!
        I dziękuję za podpisanie listy...
        • libressa Zawsze cos mnie gna, fascynuje,mam tyle jeszcze do 29.01.07, 18:06
          ...odkrycia, poznania :)

Jakis już czas, fascynuje mnie fotografia...analogowa :D

Libressa
          • caruzzo Re: Zawsze cos mnie gna, fascynuje,mam tyle jeszc 29.01.07, 21:34
            libressa napisała:

> ...odkrycia, poznania :)
            >
            > Jakis już czas, fascynuje mnie fotografia...analogowa :D
            --------
            Witaj Libresso. Kopę lat.;)
            Slusznie skierowała swoje zainteresowania na fotografię.
            Fotografia analogowa jest fascynująca.Wszystko trzeba zrobic
            wlasnymi rączkami...to daje satysfakcję. A wszystkie
            idiotkamery,zgoda są wygodne ale to nie to.;)
            Pozdrawiam Pani;)
            >
            > Libressa
            • libressa Re: Zawsze cos mnie gna, fascynuje,mam tyle jeszc 30.01.07, 07:16
              Witaj Caruzzo:)

Może nie do końca na samą fotografię, raczej na Kogoś kto już w tym "siedzi" od
              lat :)))

Obróbka mnie nie interesuje za bardzo,ale samo fotografowanie, szczególnie
              "manualne ostrzenie" i takie tam wynalazki :)

BTW większość moich pasji, to zauroczenie Obiektami tych fascynacji :)))))

Pozdrawiam serdecznie

Libressa
          • mandaryn_ka Re: Zawsze cos mnie gna, fascynuje,mam tyle jeszc 30.01.07, 08:38
            O widzisz!:-)
            Bardzo interesujące zajęcie...
            Też bardzo lubię fotografować.
            Ale z pasją oddaję się połykaniu książek. No i spektaklom teatralnym i
            operowym. To dla mnie prawdziwy relaks...:-)
            • libressa Re: Zawsze cos mnie gna, fascynuje,mam tyle jeszc 30.01.07, 14:22
              To rownież bardzo piękna pasja, właściwie, wszystkie są piękne, które pozwalają
              poznawać nowe obszary...no i "obszarników" :)))))

Libressa
              • mandaryn_ka Re: Zawsze cos mnie gna, fascynuje,mam tyle jeszc 30.01.07, 14:32
                Ha, ha, ha... :-)
                Ci obszarnicy najbardziej mi się podobają...;-)

Jesteś niemożliwa Libress!! :-)
                • libressa Re: Zawsze cos mnie gna, fascynuje,mam tyle jeszc 30.01.07, 14:45
                  Od razu niemożliwa,jestem tylko Kobietą :)))

Libressa
                  • mandaryn_ka Re: Zawsze cos mnie gna, fascynuje,mam tyle jeszc 30.01.07, 15:15
                    No masz!! :-)
                    I to jeszcze jaką??!! ;-) Prawdziwą!! Nieodgadnioną!! Nieposkromioną!! :-)
                    • libressa Re: Zawsze cos mnie gna, fascynuje,mam tyle jeszc 30.01.07, 19:22
                      Jakos tak wyszło :)))

Pozdrawiam mandarynkowo
                      Libressa
      • jmx Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 19:28
        hetacus napisał:

> To uz se ne vrati....

A od kogo to zależy...?
        (jednak tu zaglądasz... :) )

Odpowiedż na pytanie główne: pamiętamy!! chociaż mnie na przywołanym wątku
        nie było ;D. Pozdrawiam wszystkich - z dołu, z góry, dawno nie widzianych ale
        pamiętanych :))).
        • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 09:06
          Jmx:-))
          W tym wątku akurat jesteś nieobecna, ponieważ byłaś reprezentantką tzw. drugiej
          zmiany... :-) i ciężko nam bywało wpaść na siebie... :-)Zainteresowani wiedzą,
          co mam na myśli. Ale równie podobnie jak wszyscy tu obecni, jesteś niewątpliwą
          głowną bohaterką "tamtej epoki" :-)
          Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie!!
          • jmx Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 01:46

Och, dziękuję za miłe słowa! Również pozdrawiam :))), jak zwykle po północy ;)
            Szkoda, ze "tamta epoka" już minęła... ale może uda się stworzyć jakąś nową?
            miłoby było :)
            • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 10:30
              Czołem, nocna zmiano bluesa!! :-)

Cytując słowa poety:
              "Każda epoka ma swe własne cele..."

I my w tej, która nadchodzi
              również znajdziemy miejsce dla siebie! ;-)

Uwaaaaga!! :-)

"Nadeeeejszła wiekopomna chwila...." :-)

Pamiętasz z jakiego filmu jest ten cytat? :-)
              • jmx Re: Pamiętacie?? :-) 20.02.07, 21:57

Ach, ta moja skleroza.... ;)))
                (dzisiaj jestem wcześniej! :)
      • m_alina He-ta-ku-sieeeeee! 31.01.07, 18:56
        Wrati nie wrati, zobaczymy.
        Tymczasem szpinak wcinam namiętnie i zapraszam na zieleninę;)
        P.S. Na wszelki wypadek paluszki solone też są;)
    • caruzzo Re: Pamiętacie?? :-) 29.01.07, 21:32
      mandaryn_ka napisała:

> Przyznam szczerze, że mi Was brakuje...
      > Pozdrawiam wszystkich z cytowanego wyżej watku!!
      --------------
      Odzięki mandarynko,ze zahaczyłas o tak odległą historię.
      To miłe.
      Pozdrawiam;)
      >
      > :-)
      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 08:44
        Historia ma to do siebie, że potrafi koło zatoczyć i stanoć w punkcie wyjścia...
        :-)stwarzając wrażenie, że czasy odległe stają się nam tak bliskie...

I tylko my - JEJ główni bohaterowie wciąż jesteśmy piękni i młodzi...:-)

Pozdrawiam Cię Caruzzo!
        Dziękuję za wpis.
    • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 13:11
      Stawiam się i ja na Twoje wezwanie Mandarynko!:))
      Moja wybiórcza pamięć na szczęście odrzuca to co złe, ale to co dobre na zawsze
      w niej zostaje... i jest jak znalazł w trudnych chwilach...
      Sciskam gorąco!:)))
      Meg
      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 13:46
        Meeeeg!! :-)
        Jak fajnie, że gdzieś tam jesteś!! :-)
        Dziękuję za Twój miły gest w moim kierunku...:-)

Mam tylko taką cichutką nadzieję, że to zło, które odrzuciła Twoja pamięć nie
        było moim udziałem? :-(

Zdrówko Ci dopisuje Droga Meg? Jak się miewasz?? O mamo, tak dawno nie miałam
        okazji do Ciebe napisać, że sama nie wiem, o co mogę, a o co nie powinnam Cię
        pytać...?

• meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:01
          Mandarynko... dla mnie to Ty jesteś Samo Dobro:)))
          A pytać możesz o wszystko, no... prawie;))

Co do zdrówka to ok. Jest. Tylko... dwa tygodnie temu złamałam nogę no i jestem
          trochę... hmmm... unieruchomiona:(
          Ale ponieważ nie ma tego złego... to teraz mam czas coby na forum zajrzeć:)))

A co u Ciebie Mandarynko? Jak tam małe mandaryniątka? O kurcze, chyba już nie
          takie małe?:)))
          • ka_27 Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:09
            Witaj Meg:)

popołudniowej kawki? :-)
            • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:18
              Oj, Ka! Pewnie!:))
              Marzę o dobrej kawie i czymś puszystym!

Och, z tego wszystkiego zapomniałam: witaj:)))
              • ka_27 Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:35
                Meg:)

pyszna kawa tu dla Ciebie :-)

i coś puszystego do niej także ... :-)
                • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:39
                  Ka, na Ciebie to zawsze można liczyć:)))
                  Gorąca kawa, słodkie puszyste ciacho...
                  Nawet gips mi przetał dokuczać;))
                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:45

ooo ... a coż się stało?
                    • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:54
                      a fiknęłam kozła i moja kostka tego nie wytrzymała:(
                      Teraz do chodzenia służą mi dwie kule!:(
                      • ka_27 Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:04
                        Oj Meg:)

żeby kózka nie skakała ... ;P

A do wsparcia męskie ramiona? ;-)
                        • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:09
                          no są, męskie i silne.
                          Jedne syna, a drugie... byłego męża:))
                          • ka_27 Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:13

czyli mimo nieszczęścia jesteś szczęśliwą Meg:)
                            • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 31.01.07, 13:08
                              To chyba za dużo powiedziane Ka,
                              ale nie jestem nieszczęśliwa, a to już coś:))
                              • ka_27 Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 09:05
                                Dzień Dobry Meg:)

to za mało powiedziane,
                                to Ty sama czujesz bardzo dobrze :-)

Z uśmiechem witasz każdy dzień pzrecież :-)

Kawy?
                                • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 06.02.07, 10:27
                                  Witaj Ka:))

Kawa pewnie wystygła...
                                  a może nie?:))
                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 06.02.07, 11:06

kawa pewnie gorąca cała na Ciebie czeka ... :-)
                                    • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 06.02.07, 17:04
                                      Dobrze, że kawa nie pozbawia mnie snu, bo mogę ją jeszcze wypić.
                                      Oj, pychotka..
                                      Jesteś Ka Mistrzem w robieniu kawy:))
                                      Pewnie zresztą nie tylko...:))

• Gość: ka_27 Pamiętacie?? :-) IP: 212.244.72.* 06.02.07, 18:22

pyszna kawa nie pozbawia snu,
                                        lecz raczej dodaje wigoru ... :-)

Jestem tylko zwykłym mężczyzną ... :-)

Coś słodkiego do kawki? :-)
                                        • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 11:12
                                          Dzień dobry Ka:))

Czy zostawiłeś dla mnie trochę tych słodkich pyszności, których wczoraj nie
                                          zdążyłam już zjeść?

A mężczyzną jesteś może i zwykłym ale ze zdecydowaną nutką niezwykłości...:)))
                                          • ka_27 Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 12:16

do południowej kawki dla Ciebie
                                            pyszności pachnace, chrupiące, rozpływające się w ustach
                                            bez liku czekają ;-)

Etam, na pewno nie ;P
                                            • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 13:54
                                              Spierać się nie będę, Ty swoje ja swoje:)))
                                              Uuuu... uwielbiam te wszystkie wspaniałości, które pachną, chrupią i rozpływają
                                              się w ustach:))
                                              A potem płaczę, że spodnie za ciasne;))
                                              • ka_27 Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 14:11

kobieta i tak łatwo się poddaje? :P

Zatem delektuj się nimi przy popołudniowej kawce ... :-)

Bo spodnie można zdjąć na przykład ... :P
                                                • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 14:46
                                                  Poddaję się Ka, bo znam Cię już na tyle, że nie wierzę w możliwość przegadania
                                                  Cię:))
                                                  Ale i tak wiem swoje.

A co do spodni... to już lepiej niech zostaną na miejscu, a ja odmówię sobie
                                                  kolejnej porcji chrupiących smakołyków:P
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 14:49
                                                    Ależ Meg:)

prawdziwa kobieta nigdy nie staje tuż przed końcem drogi ;P

A co wiesz, powiesz? :-)

W pewnych okolicznościach nie byłoby to wskazane ... ;P

A co do smakołyków, to przyjemnosci nigdy nie za wiele :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 15:02
                                                    Hmm, zależy co jest na jej końcu;P

Nic nie powiem nawet pod groźbą tortur! No chyba, że torturą będzie całkowite
                                                    pozbawienie mnie smakołyków;))

Decyzja zapadła, spodnie zastąpię spódnicą w gumkę (będę wyglądała jak snopek
                                                    siana) i będę mogła dalej się delektować:D
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 15:04

co jest na jej końcu?
                                                    Musiałabyś sama sprawdzić ... :-)

Wiesz, że jest taka rzecz, która roztapia nawet najbardziej lodowate i odporne
                                                    kobiety ... ;P

Hmmm ... spódnica, nawet i lepiej, niż spodnie ;P
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 15:12
                                                    Nie podpuszczaj mnie Ka, bo co będzie jak zechcę sprawdzić?;))

Pewnie, że wiem! Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi! Przynajmniej
                                                    mnie...;))

Dresik, dresik to jest to:P
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 08:00

ja podpuszczanie? Nie :P To jak ogień i woda ;P

A sprawdza zawsze ten, kto ma pęd ku nowemu :-)

Do porannej kawki, dlaczego nie :-)

Dresiara :P
                                                    A myślałem, że wykwintna dama ;-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 09:59
                                                    Halo, halo, tu wykwintna dama... w dresie;)))
                                                    Witaj drogi Ka:))
                                                    Nie zawsze pęd ku nowemu wskazany... ale czasami...:))

Szarlotki nie mam, ale lody waniliowe owszem, zatem szykuj
                                                    filiżanki z kawą:)

• ka_27 Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:20
                                                    Witam wielce szanowną wykwintną damę - Meg:)

czasami to można oddać się swoim marzeniom ... :-)

Filiżanki z gorącą, aroatyczna kawką już Cię oczekują Meg:)

A ja tak na dostawkę :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:29
                                                    Nie, Ka...
                                                    na dostawkę to są waniliowe lody,
                                                    a gorąca, aromatyczna kawka jest dodatkiem do Ciebie:))

No co? Oddaję się marzeniom...;))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:50

pyszne są waniliowe lody, z polewą truskawkową :-)

Eeee, nie, kawa jest pyszniejsza :-)
                                                    Szczególnie, gdy się usmiechasz ... :-)

Zamknij swe oczy ... :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:02
                                                    zamknęłam, Ka...:))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:14

i teraz widzisz swoje pragnienia ... :-)

I teraz czujesz swoje marzenia .. :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:30
                                                    Ciemność widzę, ot co!
                                                    Oj... jakiś płomyczek migocze...
                                                    nieee, lepiej już otworzę oczy;))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:37

Tobie to od razu z przyjemnościami się kojarzy ;P Ta ciemnosć oczywiście ;-)

Płomyczek, w odpowiedniej oprawie
                                                    moze strzelić w górę wysokim płomieniem ... :-)

I cóż zobaczysz, jak je otworzysz? :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:45
                                                    Bo widzisz Ka, ja już tak mam, że wiele rzeczy kojarzy mi się z
                                                    przyjemnościami;))

Ale czasami zamiast strzelić w górę, gaśnie...:(

Biały ekran i czarne literki: ka_27 napisał:
                                                    :)))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:58

i bardzo dobrze, kobiecie wszystko, co ją otacza, co jej dotyczy, co czuje, co
                                                    myśli, co słyszy i co robi, powinno kojarzyć się z przyjemnościami :-)

Jeśli ktoś nie potrafi obchodzić się z ogniem ... :P

Wstrętny ten typ, dawaj mi go tu, to pogadam z nim po męsku! ;P
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:06
                                                    Oj, Ka...:))

Są rzeczy i sprawy, które nijak nie mogą kojarzyć się z przyjemnością...
                                                    przesadziłeś:P

Ogłoszenie: Pilnie poszukiwany ogniomistrz Kaleń;))

Tak, Ka, należy mu się, a co!;))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:41

przesadzam tylko kwiatki ;P
                                                    Oczywiście, że nie wszystkie, a kto mówił, że 100%? ;P

Ale nie uważasz, że to, co robisz, powinno sprawiać radość? :-)

Na działo wstąpiłem, dwieście harmat grzmiało ... :P

To ja mu pokaże ... :P
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:59
                                                    Ależ Ka:)

napisałeś wyraźnie: wszystko, a wszystko to jest 100%:P

Komu?;))

O rany, mnie chodziło tylko o mały, ciepły ogienek:))

A co?
                                                  • Gość: ka_27 Pamiętacie?? :-) IP: 212.244.72.* 08.02.07, 18:22

ja nie piszę, ja rozmawiam, z Tobą Meg:)

Tobie Meg:) i komuś Tobie bardzo bliskiemu ... :-)

O rany Julek :P

A coś :P
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 20:21
                                                    Ka:))

Gadu, gadu, gadu... nocą...;))
                                                    właściwie wieczorem:))

Nie zawsze jest to możliwe, chociaż staram się bardzo:)
                                                    Nie zawsze jest to też doceniane, ale to już zupełnie inny temat...:(

Znałam Julka, był strażakiem, to też specjalista od ognia;))

:P
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 08:28

porannej aromatycznej kawki? :-)

Wieczorem to na przykład blask świec, malutki stolik, wygodna kanapka i ... :-)

Kto nie próbuje, ten nie otrzymuje Meg:)

Skąd wiesz, że nie zawsze? Moze nie za kazdym razem sa to wiwaty, okrzyki i
                                                    fajerwerki ;P

Hmmmm ... taki to dopiero potrafi rozpalić ... :P
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 09:07

Poproszę:) Niech będzie też mocna, bo ledwo na oczy patrzę...aaa(to było
                                                    ziewnięcie):))

i... moje przyjaciółki, które postanowiły umilić mi dzisiejszy wieczór:))
                                                    Będzie wesoło:))

Ale też nie bywa zraniony...

Wiwaty, okrzyki, fajerwerki? Cisza, po prostu okrutna cisza...

nooo, piękne ogniska rozpalał, a potem grał na gitarze i świt nas zastawał przy
                                                    dymiącym jeszcze ognisku;))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 09:34

kawa czarcio mocna, taka, która postawi Cię na nóżki
                                                    i doda wigoru na cały dzień ... :-)

Hmmm ... nie tylko przyjaciółki są wazne w życiu kobiety, chyba się nie mylę? ;-
                                                    )

Każdą ranę da się wyleczyć, odpowiednim opatrunkiem ... :-)

Cisza, w niektórych momentach, jest jak najbardziej wskazana Meg:)

Hmmm ... Meg:) moze sobie zatem przypomnisz te rzeczy? :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 10:09
                                                    Pyszna Ka, tego mi właśnie było trzeba:))

Nie mylisz się...Tylko że One są niezawodne:))

Gdzie szukać tego odpowiedniego? W aptece?;))

Dobrze powiedziane: "w niektórych".

Ło matko! Chyba musiałabym rozniecić ognisko w pokoju!;P
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 10:25

proszę bardzo, delektuj się Meg:)

I znów ma rację, bleeee ... :P
                                                    On także moze być niezawodny ... :-)

Oczywiście, że w "aptece", na "receptę" :P

I znowu mam rację? :P

Nie tylko w pokoju Meg:) ... :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 11:01

Jeszcze bardziej bym się delektowała gdybym dostała jakąś pyszną babeczkę z
                                                    owocami:))

Okropność! Ta kobieta wciąż się ze mną zgadza! Bleee;P
                                                    Znasz niezawodnego?:))

Wypisz mi, proszę...;))

I znowu! Blee..:P

W sercu, w głowie? Nie ma podpałki;))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 11:07

tylko tym byś się delektowała? :P
                                                    A gdzie dreszcz emocji i ciepło? :-)

Zabrakło "m" przy "ma" ;P

Może znam, może nie ... :-)

Bleeee ... znowu bleeee ... :P

I w serduszku i w umyśle i w duszy moja droga ... ;-)

Nie ma? Nie wierzę ... :P
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 11:17
                                                    Ciepło od kawy...
                                                    dreszcz emocji: co też kryje się w tej babeczce... budyń, a może krem?;)))

Wiem, że zabrakło:P

O la la! Tajemniczy gość z Ciebie Ka:P

Od teraz nie zgadzam się z Tobą w niczym!;))

Nie ma i już!
                                                    Zimna, lodowa pustynia;P
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 11:59
                                                    Alez Meg;)

ale to ciepło opchodzi skądinond :P

Te dreszcze takze ... :-)

A nie powinno Ci nic brakować moja droga :-)

O la la, ja zwyczajny jestem gość :-)

Nie zgadzaj sie, ciekawe jak długo ;P

Każdy lód da się stopić, tzreba tylko wiedzieć jak ... :P
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 12:11
                                                    Wiem Ka:)

Ciepło i dreszcze pochodzą z paskudnej grypy, anginy itp...;P

Brakuje mi świeżego powietrza, możliwości pójścia na spacer, słońca...
                                                    wymieniać dalej?:P

To już kiedyś ustaliliśmy :zwyczajny ale nie do końca...:)))

Wracamy do punktu wyjścia : poszukiwany ogniomistrz Kaleń!;))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 12:19

ja także wiem :-)

Nie, nie, takie błogie ciepło i przyjemne dreszcze ... ;-)

Zatem w czym problem? Wyziągnij łapkę, by ja móc chwycić, żeby pójść z Tobą na
                                                    spacer w promieniach Słoneczka :-)

Wymień, wymień :-)

Nie do końca? Czyli jakiś taki ... niedorobiony? :P

Ach, Meg:) jakaś spragniona tego ognia ... :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 13:33
                                                    I wszysko jasne!
                                                    Błogie ciepło i przyjemny dreszczyk poczułam gdy złapałeś moją wyciągniętą
                                                    łapkę:)) Słoneczko grzeje... idę na spacer z jak najbardziej dorobionym,
                                                    zwyczajnie nadzwyczajnym Ka, paplę mu o tym wszystkim czego mi brakuje
                                                    (właściwie to w tej chwili staje się to zupełnie nieistotne), nawet ogniomistrz
                                                    może sobie pójść wsiną dal...;))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 13:53

o widzisz :-) Jakie to łatwe :-) Wystarczy tylko chcieć :-)
                                                    I od razu widac po Tobie radość życia :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:07
                                                    Ka:)

A bo tę radość albo się ma albo nie;))
                                                    Ja mam, tylko czasem jakieś obłoki w kolorze szarym zakryją ją i wtedy wszystko
                                                    wydaje się byle jakie...

P.S. chyba trzeba zazdrościć kobiecie, którą Ka bierze na spacerze za rękę...
                                                    (tu westchnienie, ale nie wiem jak napisać);))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:13

myślę, że ją masz, w całej sobie :-)
                                                    Czasem musi spaść deszcz, bo inaczej susza będzie ;P

Jest wspaniałe, tylko postaraj się to dostrzec Meg:)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:24
                                                    No dobrze, już dobrze Ka:))
                                                    Do suszy nie mogę dopuścić, a i powódź nie wskazana;))
                                                    Zaczynam nowy rozdział w swoim życiu;)))
                                                    Ciekawe ile ich jeszcze będzie?;))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:27

no proszę, panna mi tu o nowym, szczęśliwym etapie swojego życia :-)

Kiedy będą nastepne? Na przykład jak zmienisz fryzurę ;P
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:34
                                                    Drogi Ka:))

A gdzie ja powiedziałam o szczęśliwym?
                                                    Diabli wiedzą jaki będzie, a może też nie wiedzą?;))

O, to nie prędko, najpierw muszę stanąć na obie nogi:)))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 14:36

diabli może wiedzą, a może nie :P
                                                    Ale czy nie warto choć spróbować? :-)
                                                    W końcu chciałabyś być najszczęśliwszą Meg:) na ziemi? :-)

Hmmm ... ale jakie nózki :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 15:00
                                                    Oj Ka, zawsze warto...
                                                    Po co potem żałować, że się nie spróbowało?:))

Wystarczy jak będę najszczęśliwszą Meg... w moim bloku;))
                                                    Co nie będzie trudne, bo w około same emerytki i z tego co wiem, żadna nie
                                                    nazywa się Meg;))

W tej chwili zimne;)))
                                                  • ka_27 Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 15:03

zatem Meg:) do dzieła! Całe życie przed Tobą stoi otworem, jak Świat wokół
                                                    Ciebie :-)

Bedziesz, bedziesz :-)

A jak się je ogrzeje? :P
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 15:52

a więc ruszyłam i... umyłam sobie sama głowę:))) Odkąd jestem jednonoga jeszcze
                                                    tego sama nie robiłam:)) Hurra!:D

Co prawda Świat wokół mnie jest chwilowo mocno zawężony, ale nic to!:))

Będę? W każdym razie spróbuję:))

To będą cieplutkie... tyle, że jedna w pancerzu;))
                                                  • Gość: ka_27 Pamiętacie?? :-) IP: 212.244.72.* 10.02.07, 14:18

popołudniowej aromatycznej kawki? :-)

To jesteś bardzo dzielna Meg:) Az jestem z Ciebie dumny :-)

To idź śmiało do przodu, tam, gdzie Świat jest szeroki ... :-)

Próbuj i to najlepiej już!

Hmmm ... cieplutka Meg:) a może gorąca Meg:)? :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 10.02.07, 14:32

O tak, jak zwykle nie odmówię:))

Och, Ka... ja sama jestem z siebie bardzo dumna, wczoraj jeszcze kilka rzeczy
                                                    zrobiłam zupełnie samodzielnie, moje przyjaciółki zrobiły taaakie oczy:DD
                                                    Wieczór był super:))

Pójdę Ka, mam nadzieję, że już niedługo:))

A pewnie, JUŻ!:))

To nie jest wykluczone...;))
                                                  • Gość: ka_27 Pamiętacie?? :-) IP: 212.244.72.* 10.02.07, 14:42

jak zwykle urocza Meg:)

A jakie to jeszcze były rzeczy, hę? :P
                                                    Widzisz, jak chcesz, to potrafisz :-)

Niedługo? Ale nie za pół roku? ;P

TERAZ!

A co wykluczasz? :P
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 10.02.07, 15:54

Och, czasem mi się zdarza;))

O! Wszystko byś chciał wiedzieć;P
                                                    Ponoć chcieć to móc:))

Tak jest!:D

Letnią Meg;))
                                                  • Gość: ka_27 Pamiętacie?? :-) IP: 212.244.72.* 10.02.07, 18:11

tylko czasem? Myslałem, że wówczas, gdy trzeba :-)

Pewnie, bo ja ządny wiedzy jestem :P

Chcieć - to móc! I to na p e w n o :-)

Proszę, jak zwykle mam rację :P

Letnią Meg:) która jest niczym wulkan ... :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 11.02.07, 18:29

Chciałam wypaść skromnie;))

Jak chodziłam do podstawówki to było takie powiedzonko: ucz się dziecko ucz, bo
                                                    nauka to potęgi klucz, ale jest też... ciekawość, pierwszy stopień...;)))

Och, ciągle to sobie udowadniam;))

Proszę, jak zwykle masz rację:P

Wulkan jest groźny, niebezpieczny... Meg nieee;))
                                                  • Gość: ka_27 Pamiętacie?? :-) IP: 212.244.72.* 11.02.07, 18:35
                                                    Dobrywieczór Meg:)

jak zwykle skromna panienka Meg:)

To prawdziwe stwierdzenie :-) A u kobiet ciekawość jest silniejsza niż ... ;P

I bardzo dobrze, w końcu wiesz, na co Cię stać :-)

Bleeee ... :P

A jaka jest Meg:) niczym wulkan gorrrrrąca? :-)
          • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:20
            Ojeeej Meguś!! Że też potrzebowałaś aż takiego wspomagania, aby zajrzeć na
            FR!! :-)

Biednusia Megusia...:-( Ale, do wesela się zagoi!! Jak nie mojego, to Twojego!
            Ale zagoi się na pewno!! :-)

Mały Mandaryn I, to Zuch i moja Duma! :-) Mam w nim ( póki co;-) ) prawdziwą
            ostoję, pociechę, i pocieszyciela... To już pół mężczyzny;-) ( III kl. szk.
            podstaw.

A Mandaryniątko II jest rozchuśtaną trzpiotką. Zupełne przeciwieństwo
            swego "dobrze ułożonego" braciszka :-). Od września Kl. "0".
            Pamiętam jak wylewałam gorzkie łzy, gdy po raz piewszy młodsze mandaryniątko
            zaprowadzałam do przedszkola... A tu... Szast prast... Szkółka za pasem. Meeeg,
            ten czas nie ma nad nami litości... :-)
            • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:37
              Hmm, tak sobie myślę, że to była ingerencja z Góry, żebym wreszcie mogła
              odpocząć. Tylko czy nie można było ciut delikatniej?;))

Rozchuśtana Trzpiotka? Toż to wypisz wymaluj Ty Mandarynko!!! Dobrze, że
              chociaż macie tego Zucha to ma Was kto hamować w tym rozbrykaniu i
              rozchuśtaniu;)))

Mandarynko, czas to straszny łobuz, zawsze działa na przekór...
              chociaż czasem jest błogosławieństwem...
              • troll16 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:44
                Witajcie :-)

Masz rację Meg, czas jest czasem błogosławieństwem...

duzo, duzo zdrówka Ci życzę :-)
                • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:55
                  Dzięki Trolciu:)))
                  Mam nadzieję, że u Ciebie dobrze?
                  • troll16 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:58
                    Powiedzmy, ze co nas nie zabije to nas wzmocni :-)
                    Po długiej i kretej drodze jest juz troche jasnej :-)
                    • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:06
                      Pod koniec życie będziemy Kobietami ze Stali!;))
                      Cieszę się, że jest już jaśniej... zasługujesz na to Trollciu:))
                      • troll16 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:09
                        Ja to juz się czuję jak ze stali :-)))
                        • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:10
                          Chi, chi... ja też tak się czułam, a nóżka się złamała!;)))
                          • troll16 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:14
                            To tylko mały wypadek przy pracy :-)))
                            • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 31.01.07, 13:13
                              Jasne, mam nadzieję, że przede mną same fajne przypadki, a nie wypadki jak już
                              stanę na obie nogi:)))
                • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:36
                  Witaj Trollinko, wzmocniona Kobieto!! :-)

To nasz przywilej, że wbrew pozorom jesteśmy znacznie silniejsze od tych
                  pasożytów mężczyzn!! :-)
              • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:56
                Hmmm... Góra podobno wie co robi?? A może tym cierpieniem chciała uchronić Cię
                przed jeszcze większym, które gdzieś tam grasowało w pobliżu Ciebie...?

Taaak, gdy tak na nią patrzę, to widzę w niej siebie!! :-)
                A Zuch? Istotnie niekiedy jego >dojrzałość< i sposób pojmowania rzeczywistości
                stawia mnie do pionu... I w duchu, dziękuję górze za niego.

Ale, choć tak się różnią, to kocham je tak samo! :-) I pewnie nie jestem w tym
                oryginalna, ale w istocie dla matki, wszystkie dzieci to największy skarb...:-)

Oj tak... Ale ważne jest, aby wycisnąć z tego łobuza najwięcej ile się da,
                zanim on wyciśnie z nas ostatnie tchnienie...
                • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:04
                  A wiesz Mandarynko, że mój skarb, który przez lata dostarczał mi wrażeń,
                  których nikomu nie życzę, teraz opiekuje się mną tak, że można mi
                  pozazdrościć?:))
                  Życie jest nieprzewidywalne...
                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:12
                    :-))))
                    Widzisz, dobro jednak procentuje!! Wydoroślał, zmężniał, spoważniał, a otaczany
                    Twoją miłością i opieką teraz oddaje ją Tobie :-) Piękna kolej rzeczy...:-)
                    • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 31.01.07, 13:35
                      Tak, rzeczywiście Mandarynko, to teraz jedna z jaśniejszych stron mojego życia:)
                      • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 01.02.07, 09:08
                        A tak z ciekawości zapytam, czy ta druga jeśniejsza strona Twego życia zmieniła
                        już swój stan cywilny:-)? Pamiętam, że wszystko było na dobrej drodze,
                        wspominałaś o przyszłym zięciu?? :-)
                        • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 06.02.07, 10:25
                          O... stare czasy... ;))

Ale jest nowa miłość i... moje dziecko wyprowadziło się:)))
                          Popatrz Mandarynko, ten mój czas to dopiero zasuwa!;))
                          • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 06.02.07, 10:53
                            Ech...
                            Pamiętam ten dzień, kiedy ja się wyprowadziłam od rodziców...

Po 5 min. gdy przekroczyłam próg mojego nowego mieszkania zadzwoniła moja mama
                            z płaczem, pytając mnie, czy może do mnie przyjechać i pomóc mi układać rzeczy
                            na półkach...:-)
                            • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 06.02.07, 17:07
                              Ja nie płaczę, jakieś takie nowe relacje są między nami... fajne:)))
                              • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 10:31
                                Oooo, bo Wy bardzo postępowe dziewczyny jesteście!! :-) I bardzo dobrze!! :-)
                                • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 11:17
                                  A pewnie:))

Witaj Mandarynko, u Ciebie zima czy wiosna? Bo u mnie za oknem pruszy śnieg:))
                                  Już zaczynam się gubić, nie wiem jaka pora roku... bo jak wiosna to może czas
                                  się zakochać;))?
                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 13:58
                                    Cześć Muguś! :-)
                                    U mnie tez śnieg pruszy :-) I baaardzo dobrze! Po pracy idę na łyżwy!!:-)
                                    Obiecałam to mandaryniątkom!! :-)

Zakochiwać się możemy przez cały rok! A kto nam zabroni?? :-)
                                    • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 07.02.07, 15:06
                                      Ale Wam zazdroszczę, też bym chciała pojeździć!!!
                                      Zabierzcie mnie ze sobą... co prawda nie wiem jak się jeździ na jednej noce,
                                      ale wiem, że można (widziałam w telewizji) więc może mi się uda;))

• mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 10:36
                                        Meg!! Zabierzemy Cię z rozkoszą!! :-)

Wczoraj na łyżwach, omal nie podzieliłam Twojego losu. Mandaryn mnie podjechał
                                        i bęcnęłam tak potwornie, że mam dwa kolany do wymiany...;-) Bolą jak jasna
                                        ( ... piiii....) ;-)
                                        • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:17
                                          O rany Mandarynko!
                                          Musisz kupić sobie nakolanniki, kobiece kolanka są bardzo wrażliwe, a
                                          mandarynkowe w szczególności:)
                                          A tymczasem niech Ci czułe łapki posmarują kolanka i uważaj na siebie
                                          dziewczynko-mandarynko!:))
                                          Chyba jednak na razie zrezygnuję z wyprawy na łyżwy;))
                                          • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:30
                                            Wczoraj jeździłam w zwykłych dżinsach i dlatego nie było podczas upadku
                                            amortyzacji.:-) Ale następnym razem założę sobie "pompowane spodnie"... ;-)
                                            • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:36
                                              A pod pompowane spodnie włóż jeszcze pompowane kalesony, będzie jeszcze
                                              bezpieczniej;))
                                              • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 11:42
                                                Tak się zrobi!! :-)
                                                • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:11
                                                  Mandarynko, teraz przyszła mi do głowy super myśl.
                                                  Załóż taki pompowany skafander, w którym udaje się tych zawodników sumo..., na
                                                  głowę chełm i wio...
                                                  Bezpieczna będziesz jak nie wiem co!;)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:19
                                                    Meg:-)))
                                                    Litości...:-)))
                                                    Bolą mnie mięśnie brzucha ze śmiechu!! :-)

Wyobrażam sobie, jak by się całe lodowisko śmiało, gdy zobaczyło na ślizgawce
                                                    takiego Yeti!! :-)))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 12:36
                                                    Śmiech to zdrowie:)))
                                                    A bezpieczeństwo Mandarynki najważniejsze!:)))

Prawdę mówiąc sama chichocze wyobrażając to sobie:)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:02
                                                    Meg, w przyszłym roku, jak mi znów nie pokrzyżujesz planów swymi fikołami, to
                                                    Cię wyciągnę na ślizgawkę pod Pałac Kultury!! Tam jest pyszna zabawa. Jeżdżą
                                                    całe rodziny od roczniaków po setkę! :-)) Wiem z autopsji...:-)
                                                  • larix31 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:10
                                                    Weźcie mnie ze sobą dziewczyny...witajcie kopę lat sie niewidzieliśmy...:))))
                                                    pozdrawiam wszystkich znajomych.
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:13
                                                    Hurrrra! Larix!!!
                                                    Pewnie, że Cię weźmiemy, tylko tę skrzynkę z piwem będziesz musiał zostawić, bo
                                                    na lodowisko Cię nie wpuszczą;)))

Ale fajnie Cię widzieć:))
                                                  • larix31 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:15
                                                    ...ze skrzynką coś się wymyśli...oleum jest potrzebne, na trzeźwo na łyżwach
                                                    każdy potrafi jeździc...:)))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:20
                                                    Chyba wiem co masz na myśli:)))
                                                    Tylko czy jak wypijemy w dwójkę (Mandarynka piwa nie pije) skrzynkę to uda nam
                                                    się w ogóle na to lodowisko wleźć?;)))
                                                  • larix31 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:25
                                                    ale wyobraź sobie jakie piruety wykręcimy...i to bez treningu...:))))
                                                    a Mandarynka zapewne dobrego winka nie odmówi..:)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:40
                                                    Zapewne nie odmówi:))
                                                    Ale damy do wiwatu!;))

A jak tam Twoje Księżniczki???
                                                  • larix31 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:56
                                                    teraz troszeczkę chorują...ale ogólnie mają się dobrze...prześlę Ci na @
                                                    zdjątka...
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:01
                                                    Oj, koniecznie:)))
                                                    Dawno ich już nie widziałam:))

Mam nadzieję, że to zwykłe przeziębienie i jeszcze zdążą pojeździć na sankach:))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:14
                                                    Nooo, Larix...
                                                    Księżniczki coraz cudniejsze:)))
                                                    Ty jakąś armatkę przyszykuj na tych wszystkich nicponi, którzy za kilka lat
                                                    zaczną przychodzić po Twój dom...;)))
                                                  • larix31 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:17
                                                    ...dziadek już za mnie pomyślał...i dwie fuzje mysliwskie ma...:))))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:20
                                                    Widzę, że mężczyźni w Twojej rodzinie zapobiegliwi:))
                                                    I słusznie:))

Dalej urządzasz polowania na piękne widoki?
                                                  • larix31 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:24
                                                    ...jak tylko mam chwilkę...zaraz Ci coś podeślę na @...
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:39
                                                    Twój talent jest niewątpliwy Larixie:))
                                                    Czy te kolory są autentyczne?
                                                    Bo mnie po prostu zatkało!
                                                  • larix31 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:45
                                                    tak kolory autentyczne...coś takiego można uzyskac tylko poczas wschodu
                                                    słońca...i oczywiście doskonałej przejrzystosci powietrza...
                                                    akurat trafiłem na takie warunki...:)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 15:04
                                                    Niesamowite po prostu:))
                                                    Fotografowałam kiedyś wschód słońca w Grecji... nawet się nie umywa do tego.
                                                    Mam nadzieję, że nigdy nie porzucisz fotografii dla innego hobby:))
                                                  • mandaryn_ka No trzymajcie mnie, 08.02.07, 14:06
                                                  • larix31 Re: No trzymajcie mnie, 08.02.07, 14:08
                                                    ...dlaczego i za co Cię trzymac Mandarynko????
                                                    ...:)))))
                                                  • mandaryn_ka Re: No trzymajcie mnie, 08.02.07, 14:12
                                                    Uch! Trzymajcie za co chcecie, byle byście nie puścili, bo na nogach nie mogę
                                                    się utrzymać z wrażenia!! :-))

Co u Ciebie leśny ludku?? :-)
                                                    Muszę Cię dotknąć, bo nie wierzę, że to Ty...?? :-)
                                                  • larix31 Re: No trzymajcie mnie, 08.02.07, 14:15
                                                    wszystko w porządku...właściwie to wszystko po staremu...tylko czasu niestety
                                                    coraz mniej...
                                                    Miło Cię widziec...:))))
                                                  • mandaryn_ka Re: No trzymajcie mnie, 08.02.07, 14:17
                                                    A co się stało z tym czasem, że tak go niewiele..??

Ciebie również!! :-))
                                                  • larix31 Re: No trzymajcie mnie, 08.02.07, 14:21
                                                    ...dołożyli mi obowiązków w robocie...i zostaje siedzenie przy biurku, a w
                                                    ternie jestem gosciem...czego żałuję...
                                                  • mandaryn_ka Re: No trzymajcie mnie, 08.02.07, 14:25
                                                    Hmmm...
                                                    Biednusi...

Ale nie martw się!!
                                                    Przynajmniej Cię nogi nie będą bolały od ciągłego chodzenia...:-)
                                                  • mandaryn_ka Larix!! :-) 08.02.07, 14:07
                                                    Zaraz zemdleję z wrażenia!! :-)
                                                    Ale fajnie Cię widzieć!! :-)
                                                  • larix31 Re: Larix!! :-) 08.02.07, 14:09
                                                    Cała przyjemnośc po mojej stronie...:)
                                                  • mandaryn_ka Re: Larix!! :-) 08.02.07, 14:13
                                                    No to, ja tą stronę ciachnę na pół i zabieram swoją część dla siebie!! :-))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 13:11
                                                    Trzymam za słowo!:))
                                                    Co prawda znaaacznie bliżej mi do setki niż do roczniaków, ale może dam
                                                    radę:)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:15
                                                    Oooj Meg :-)!! Dasz radę, ja Ci to obiecuję!! :-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:18
                                                    :)))
                                                    Mandarynko, mamy trzeciego do paczki!:))
                                                    No, potem to będzie nam potrzebne morze źródlanej wody...;)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:21
                                                    Uch... Meg, po takim szaleństwie, to by będziemy w stanie sami sobie tą wodę
                                                    wykopać!! :-))
                                                    Larix, będzie różczkażem, wskaże nam gdzie łopatę wbijać...;-)
                                                  • larix31 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:23
                                                    Właśnie sobie wyobraziłem jak z różdżką w rękach, z łyżwami na nogach w stanie
                                                    wskazującym namierzam żródełko...i to pod PKN-em...to już może dziewczyny
                                                    lepiej tą skrzynke pod dachem wypic..:))
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:26
                                                    Dobra, najbliżej będzie do mnie!:)))
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:33
                                                    Huuurrrrraaa!! Mamy lokum! Taka miałam nadzieję że nas zaprosisz...
                                                  • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:28
                                                    Ha, ha...
                                                    No widzisz Larix, jaki Cię z nami czeka los?? :-)

Bo my to nie potrafimy usiąść i grzecznie opróżnić całej skrzynki, musimy od
                                                    razu eksperymenty przeprowadzać!! ;-)
                                                  • meg25 Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 14:24
                                                    Pod Pałacem Kultury?:))
                                                    Bo nie sądzę byśmy byli w stanie przemieścić się w jakieś inne rejony;))
                                                  • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 08.02.07, 17:41
                                                    Olaboganiewytrzymam, Larix darz bór, najpierw po myśliwsku z dwururki w poliki
                                                    powitanie, oj cieszę się, że i Ciebie tu w kniei zastać można:)
                                                  • larix31 Re: Pamiętacie?? :-) 09.02.07, 07:29
                                                    Witaj Malinko..:) oddaję z dubleta z drugiej strony
            • weronika8881 Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 14:43
              A mam się ubrać? Bo siedzę w samym szlafroku.
              • mandaryn_ka Re: Pamiętacie?? :-) 30.01.07, 15:17
                Może być i szlafrok! :-)

Byle by to nie był strój kosmonauty, bo mogłoby być Ci troszkę niewygodnie...:-)
      • konrado80 Meg25 01.02.07, 00:31
        witaj meg, co tam slychowac? mielismy na rower sie kiedys umowic i co? ;)
        Pozdrawiam
        • meg25 Re: Meg25 06.02.07, 10:30
          Czołem Konrado!!!

A mieliśmy, mieliśmy... a teraz to pewnie długo nie będzie to możliwe, bo jak
          czytam jesteś ciut daleko:)))
          Co Cię wywiało w obce strony?
          • konrado80 Re: Meg25 07.02.07, 16:17
            no hej ;)
            nie boj, specjalnie przyjade zeby z Toba pojezdzic ;))
            ech, nie mialem za co kontynuowac nauki, wiec zostalem skreslony z listy
            studentow, a co za tym idzie, do woja chcieli mnie wcielic, wiec czmychnalem ;))
            a co u Ciebie?? na kiedy umawiamy sie na ten rower? ;)
            • meg25 Re: Meg25 08.02.07, 10:05
              Aaa... i wszystko jasne!:))
              Dobrze Ci tam w świecie?

Z przyjazdem na rower nie musisz się śpieszyć, trochę czasu minie zanim będę
              mogła wybrać się na wycieczkę. Lekarze przewidują, że gdzieś we wrześniu
              zapomnę o złamaniu. Szmat czasu...

Trzymaj się tam ciepło:))
              • konrado80 Re: Meg25 08.02.07, 16:37
                no wiesz, samotnie to i w domu kiepsko, ale siakos daje rade ;)

a co Ci sie stalo??
                mozesz na priv jak nie chcesz tutaj
                • meg25 Re: Meg25 08.02.07, 20:28
                  Dzielny ludek z Ciebie to i dasz radę, a może jakaś sama tam na obczyźnie
                  potrzebuje bratniej duszy? Rozejrzyj się Konrado:)))

A nic takiego, fiknęłam kozła i nóżka złamana. Już czwarty tydzień w gipsie się
                  męczę, ale dzięki temu mam czas coby na forum pobyć:))
                  Gdybym była zdrowa nie miałabym tej możliwości:))
                  • konrado80 Re: Meg25 09.02.07, 16:32
                    latwiej juz w kraju jakas znalezc niz tutaj

ech Meg, zeby kuzka nie skakala, to by nozki nie zlamala :P
                    kurcze, 4 tyg. to troche duzo jak na zwykle zlamanie, to chyba cos
                    powazniejszego bylo? mam nadzieje ze szybko wyleczysz i uda nam sie wczesniej
                    pojezdzic ;) z mysla o Twojej nozce, bedziemy tak rekreacyjnie jezdzili ;))
                    wracaj szybko do zdrowia :*
                    • meg25 Re: Meg25 10.02.07, 14:38
                      Dzięki Konrado:))

Złamanie jest w kostce, a to dosyć poważne, staw skokowy, rozumiesz...
                      W każdym razie jak już tylko będę mogła to trening zacznę na rowerku
                      stacjonarnym:))Potem przyjdzie kolej na jazdę w terenie:))

Nigdy nie wiesz kto stanie na Twojej drodze i gdzie;))
    • Gość: . Re: Pamiętacie?? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:32
      Zbyt długiiiiii...
      • m_alina Re: Pamiętacie?? :-) 22.02.07, 19:10
        Wszystkie osoby z wątku zapewniam o jeszcze całkeim dobrej pamięci:) czyniąc
        tym samym wątek jeszcze dłuższym ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka