Dodaj do ulubionych

Spotkania origami w Łodzi 2010/2011

03.10.10, 15:22
Zapraszam 5 października o 18.00 - Murarska 42.
Tematem będą nasze wakacyjne wspomnienia - jak zwykle trzeba przynieść własny papier.

Ustalimy też terminarz spotkań na cały rok szkolny.
Obserwuj wątek
    • graz.ka Terminy i miejsce 10.10.10, 13:48
      Na samym poczatku spotkania chwyciłysmy kalendarze i zostały ustalone terminy:
      9.11.2010 - godzina 17.00, Przedszkole Niepubliczne PAPIEROWY WIATRACZEK, ul. Wapienna 21 a.
      Na spotkaniu Sonatinka pokaże świateczne modele, potrzebny będzie papier czerwono-zielony - kwadraty o boku 15 cm. Można przynieśc samemu lub zakupic u prowadzącej na miejscu.
      Do końca tego roku kalendarzowego będzie to jedyne spotkanie - ewentualnie ustalimy, kiedy i gdzie odbywa się warsztat świąteczno-gwiazdkowy - otwarty dla wszystkich zainteresowanych, a poprowadzony przez hobbystki z koła.

W roku 2011:
      w styczniu spotkania nie ma - w tym roku w łódzkiem mamy wczesne ferie, więc czasu na spotkanie nie będzie.

W następnych miesiącach spotykamy się:
      1. lutego; 1. i 29. marca; w kwietniu nie ma spotkania; 10. maja.
      W maju zdecydujemy, co z warsztatem letnim.

Wszystkie spotkania odbywaja się w Przedszkolu Niepublicznym PAPIEROWY WIATRACZEK, ul. Wapienna 21 a o godzinie 17.00.

Zapraszamy!

• graz.ka co składałyśmy w listopadzie? 20.02.11, 18:08
        Pamiętacie?
        Sonatinko, czyj to był model? I co poza tym?
        wzruciłam wreszcie zdjęcia na stronę - Światowe Dni Origami - ale nawet chyba nie mam tych modeli.
    • graz.ka 1 lutego, czyli pojutrze! 30.01.11, 22:44
      Przypominam i zapraszam. Ma być kilka całkiem nowych osób - więc proszę o propozycje skladanek -zwłaszcza nasze najbardziej doświadczone origamistki :)

Mamy już dorosłe krzesła, więc będzie wygodnie :)
      • graz.ka Re: 1 lutego, czyli pojutrze! 20.02.11, 18:11
        Ala - kusudama ze schematu z papieru emikowskiego.
        Ja - kamelia z ori-clubu.
        To tak dla kronikarskiego porządku, bo mam wrażenie, że jednak to nie wszystko było.
    • graz.ka 1 marca 28.02.11, 19:27
      Jutro!

Może coś na wiosnę? Żeby wreszcie przyszła? :)
    • graz.ka 29 marca 27.03.11, 18:17
      i już bardziej świątecznie :)
      • graz.ka Re: 29 marca 29.03.11, 22:02
        zajączek z chińskiej stronki wymagał sporo dobrej woli i nieco przerobiony "ujdzie" :)

Linki na obiecane żonkile i inne powysyłałam.

Czapki z daszkiem szukam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka