gaggi 28.01.05, 01:40 Witam! Szukam stron internetowych poswieconych problematyce origami - jesli chodzi o walor edukacyjny i terapeutyczny. Czy moglibyscie cos polecic? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graz.ka Re: origami-edukacja,terapia 28.01.05, 22:10 Na kilku polskich stronach poświęconych origami są te walory zazwyczaj podkreślane - natomiast o przydatności prezentowanych materiałów musisz sama zdecydować. Nie chcę tu wyrażać mojego zdania, ponieważ mam do tego problemu określone podejście, nie zawsze zgodne z prezentowanymi przez autorów poglądami. www1.zetosa.com.pl/%7Eburczyk/origami/ - strona Krystyny Burczyk, to oczywiście moduły i bryły; www.kztt.webpark.pl/1/index2.html - strona Haliny Rościszewskiej-Narloch www.origami.art.pl/konspekty.html - strona Rafała Sabata, tutaj linki do konspektów w Internecie i na stronie "Papierowe Fantazje". Być może ktoś z bywalców forum poleci jeszcze inne strony? Ja radziłabym Ci zajrzeć do innych wątków - np. w tym o Bożym Narodzeniu są linki na proste składanki, nie tylko świąteczne. Odpowiedz Link
graz.ka Re: origami-edukacja,terapia 04.02.07, 11:06 Hop - może nowe strony się pojawią? Ja polecam pismo pedagogów PCO - "Origami w Terapii i Edukacji", informacje na stronie: www.origami.org.pl/pismo/index.php Odpowiedz Link
graz.ka Re: origami-edukacja,terapia 03.02.08, 15:42 Ciekawe artykuły także w tym dziale: www.origami.org.pl/Sections-article23-p1.phtml Odpowiedz Link