zajonc.o.poranku 27.11.13, 08:19 Przygnębion przymrozkiem porannym popełniłem haiku (nie mylić z harakiri): Wyszedłem z domu na drzewach szron okrutny zimno mi było. Jak myślicie? Powinienem startować w najbliższym “Mam talent”? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Haiku 27.11.13, 08:23 listopadowy poranek słońce i szron sikorki tańczą Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: Haiku 27.11.13, 08:43 5 + 7 + 5 sylab w wierszach powinno być. Nie żebym śmiał poprawiać poetkę, tylko gwoli formalności. Odpowiedz Link
slayer-ka Re: Haiku 27.11.13, 09:37 koncertów tyle u mnie bida z kasą jest dupa i już sylaby się zgadzają? Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: Haiku 27.11.13, 10:53 slayer-ka napisała: > koncertów tyle dobrze > u mnie bida z kasą jest dobrze > dupa i już za mało, 4 tylko jest > > sylaby się zgadzają? Odpowiedz Link
slayer-ka Re: Haiku 27.11.13, 23:00 zajonc.o.poranku napisał: > slayer-ka napisała: > > > koncertów tyle > dobrze > > u mnie bida z kasą jest > dobrze > > dupa i już > za mało, 4 tylko jest > > > > sylaby się zgadzają? > > sprzątam chałupę nauka lezy obok mnie ja potykam się podszkoliłam się Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: Haiku 27.11.13, 08:48 ame_belge34 napisała: > ze parcie na szkło masz niby ? A wręcz przeciwnie. Wolę siedzieć w kącie i obserwować. Jak ptak drapieżny z drzewa na wysokości szukając celu. Odpowiedz Link
organza7 Re: Haiku 27.11.13, 08:28 Haiku pomylić z harakiri? Za kogo Ty nas uważasz? A odpowiadając na pytanie: tak, stratuj. Dla podniesienia atrakcyjności numeru możesz układać haiku siedząc gołym tyłkiem w śniegu. Zauważ, że nie wymagam, abyś przybijał swe genitalia do trotuaru Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: Haiku 27.11.13, 08:45 organza7 napisała: > Haiku pomylić z harakiri? Za kogo Ty nas uważasz? > > A odpowiadając na pytanie: tak, stratuj. Dla podniesienia atrakcyjności numeru > możesz układać haiku siedząc gołym tyłkiem w śniegu. Zauważ, że nie wymagam, ab > yś przybijał swe genitalia do trotuaru Przybijanie genitaliów już było. W Moskwie bodajże. A śnieg jest zimy i nie lubię. Nic w ogóle się z mojej poezji nie nauczyłaś. Nic. Odpowiedz Link
mayenna Re: Haiku 27.11.13, 08:48 Zajonc, czym podpadłeś?bo tak 'poetycko' to jeszcze nie widziałam, żeby reagowała na faceta Odpowiedz Link
organza7 Re: Haiku 27.11.13, 09:09 A bo ja taka mało kumata jestem Za to inna uczennica w lot łapie Twą myśl Cudownie Odpowiedz Link
mayenna Re: Haiku 27.11.13, 09:35 Inne twoje wcielenia są sympatyczniejsze i bardziej romantyczne Odpowiedz Link
organza7 Re: Haiku 27.11.13, 09:47 Z dedykacją szybkiego powrotu do zdrowia www.youtube.com/watch?v=fUmt6B4pL9k Odpowiedz Link
mayenna Re: Haiku 27.11.13, 09:59 A może porozmawiamy o Marzence bo to też pod paranoję podpada? Tylko moja ma pewne podstawy i to dość namacalne Odpowiedz Link
slayer-ka Re: Haiku 27.11.13, 10:10 mayenna napisała: > A może porozmawiamy o Marzence bo to też pod paranoję podpada? Tylko moja ma > pewne podstawy i to dość namacalne a co się koleżanka tak na nią uparła? Odpowiedz Link
mayenna Re: Haiku 27.11.13, 16:01 slayer-ka napisała: > mayenna napisała: > > > A może porozmawiamy o Marzence bo to też pod paranoję podpada? Tylko mo > ja ma > > pewne podstawy i to dość namacalne > > a co się koleżanka tak na nią uparła? Tęsknię Odpowiedz Link
kira_koslin Re: Haiku 27.11.13, 10:46 Chyba Ci jednak nie odpowie))) w tamtym watku tez nie dowiedzieliśmy o co chodzi))) Odpowiedz Link
mayenna Re: Haiku 27.11.13, 08:32 Ze mróz, że księżyc bezsenność plącze myśli, kawa na stole. Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: Haiku 27.11.13, 08:50 mayenna napisała: > Ze mróz, że księżyc > bezsenność plącze myśli, > kawa na stole. Żółta emotka klaszcząc obiema dłońmi docenia dzieło. (Nie wiem jak się wstawia tę emotkę gdzie taka żółta mordka bije brawo. Wyobraź sobie, że wstawiłem.) Odpowiedz Link
mayenna Re: Haiku 27.11.13, 08:53 zajonc.o.poranku napisał: > > (Nie wiem jak się wstawia tę emotkę gdzie taka żółta mordka bije brawo. Wyobraź > sobie, że wstawiłem.) > E tam emotka Jak już będziesz w Mam talent to mnie pozdrów ze sceny Odpowiedz Link
stefcia41 Re: Haiku 27.11.13, 09:09 matkocórką a co wy tak świegolicie wierszem od rana? Odpowiedz Link
anirat Re: Haiku 27.11.13, 09:19 Ja to zawsze w głowę zachodzę (w przenośni oczywiście) ze macie czas w pracy wiersze klecić. Żeby nie było ja dziś ide na 11. Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: Haiku 27.11.13, 10:55 anirat napisała: > Ja to zawsze w głowę zachodzę (w przenośni oczywiście) ze macie czas w pracy wi > ersze klecić. Żeby nie było ja dziś ide na 11. Mamy fajną pracę (co nie przeszkadza mi narzekać, że za mało zarabiam) Odpowiedz Link
green.amber Re: Haiku 27.11.13, 11:13 za oknem zima (jakby...) marudzić nie chcę (wcale a wcale), ale głowa mnie boli (i to mało powiedziane...) a był już ktoś haikujący "z rękawa"?? Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: Haiku 27.11.13, 12:15 green.amber napisała: > za oknem zima (jakby...) > marudzić nie chcę (wcale a wcale), ale > głowa mnie boli (i to mało powiedziane...) > > a był już ktoś haikujący "z rękawa"?? > A co znaczy "z rękawa"? Bo ja tylko z głowy umiem Odpowiedz Link
green.amber Re: Haiku 27.11.13, 12:54 no jakoś tak mówią, że z niczego... czyli na bieżąco, sytuacyjnie czy cuś... bo obił mi się o oczy i uszy jaki poetyzujący o jury ze szczególnym uwzględnieniem " o Agnieszko o Chylińsko" zdaje się sporo uczucia wkładał w swą sceniczną działaność, ale nie wiem czy mu się powiodło, bo chyba straszne harpie w tym jury... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Haiku 27.11.13, 11:43 siedzę tu chora byłam juz u doktora bo przyszła pora -/-/- szron był na aucie więc zmarzły mi palce ciepło wracaj tu Odpowiedz Link
stefcia41 Re: Haiku 27.11.13, 11:46 osszsz... u mnie więcej reumatyzmu niż romantyzmu ale jestem pod wrażeniem Odpowiedz Link
81belona03 Re: Haiku 27.11.13, 12:02 -Różą byłam! och! Lecz utyłam,zamroziłam! uczuć żar. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Haiku 27.11.13, 12:08 niebo szare znów gardło kolor purpury ja pod kocem dziś Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Haiku 27.11.13, 16:20 Ja bym Ci rzekła, Że po mrozie nie lata się na golasa Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Haiku 27.11.13, 18:44 Brak pomyslu co by rzec moze uda sie.... Jakies hakiru tu wplesc co mi powstalo? Czy liczba sylab ok? Musi sie zgadzac Gdy wstalam rano wtedy myslalam sobie: "jaki bedzie dzien" Toz to przecie noc, Wiec dlaczego ja wstaje? Moglo byc gorzej Echhh, jednak jest zle.... Bo przekrecily mi sie... Dwa pierwsze wersy hakiru nie ma Du-pa, nie chce mi sie... Glowa mnie boli ale nie tak bardzo.... Oooo kawy sie napije i bedzie juz ok.... Chyba..... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Haiku 27.11.13, 22:53 słoność czerwieni twoje usta spierzchnięte krzepnie skrząca noc Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Haiku 27.11.13, 23:14 wstydzę się.... ja tak nie potrafię... ładnie to brzmi Odpowiedz Link