Dodaj do ulubionych

Niebawem 2015

29.12.14, 23:53
Witam Przedsylwestrowo, radośnie i w ogóle!

Jak się macie?
Jak będzie go spędzać?

Uwielbiam haiku, proszę:

Koniec roku -
Wszystkie kąty
Tego niestałego świata
Zamiecione.

(Basho)

Zupełnie dosłownie traktuję te słowa i lubię domykać stary rok choćby i banalnym sprzątaniem. Rytualnym z lekka.

Szczególne pozdrowienia dla Ergo, która się zagubiła.
Przytulenia i klepanie po plecach. Walczymy.
Obserwuj wątek
    • 39.a Re: Niebawem 2015 07.01.15, 19:41
      Zamówione rewelacyjne sushi musiałam jeść sama, osoba, z którą spędzałam Sylwestra "mi zasnęła", czułam się z tym dość **ujowo. OK, pracowała, była zmęczona, a później ponad godzinę naprawiała jakimś ciapom coś zdalnie w komputerze. Później została obudzona, a co.

Może nie najszczęśliwszy Sylwester, ale źle nie było. Wystarczy wink

A teraz śpię po kilkanaście godzin, a budzę się myśląc, że jest 9:00...
      Cały styczeń będę czytać w łóżku, czasem będę wychodzić.
      • chaderka Re: Niebawem 2015 07.01.15, 22:02
        Powitałam Nowy Rok śpiąc w najlepsze i okazuje sie, ze ten nowy gorszy od starego sad((
        • 39.a Re: Niebawem 2015 07.01.15, 22:19
          Dopiero się zaczął, więc głowa do góry!
          • obecna_xyz Re: Niebawem 2015 08.01.15, 12:19
            Znajduję Cię Aniu w dobrej formie: ani śladu depresji. Jakie tak w ogóle masz leki i w jakich dawkach? smile
            • 39.a Re: Niebawem 2015 08.01.15, 16:29
              Pozory [śmiech]

smile

Niezmiennych. Pod koniec stycznia wizyta, zapytam o zmianę antydepresanta.
              Śpię ponad miarę. Wykonam, co konieczne i walę się spać.

Koniec grudnia był nieco aktywniejszy, wyjechałam na krótko, stąd może takie wrażenie smile
              • obecna_xyz Re: Niebawem 2015 09.01.15, 12:39
                Przepraszam cię Aniu: nie myślałam,że pytanie o leki będzie zbyt obcesowe. Ja po prostu leczę się sama odkąd lekarz odmówił mi zlecenia antydepresanta i chciałam skorzystać z Twoich doświadczeń. Oczywiście każdy ma swoją dynamikę procesu chorobowego. Ja ostatnio jestem bliska dna w zw z atakami derealizacji o których pisałam w innym miejscu. Te stany robią ze mnie inwalidkę. Pozdrawiam smile
                • 39.a Re: Niebawem 2015 09.01.15, 15:06
                  Spokojnie, nie chciałam być nudna bo wymieniałam je wiele razy.
                  Już podaję.
                  Setaloft obecnie 75mg, co się przekłada na: dziś pół tabletki, jutro cała etc.
                  200mg Aminzepinu, 200 lamotrixu. To poranek.
                  Na noc: 200mg Aminzepin + 300 Kwetaplex.

Dziś jest nie bardzo. Wpadam w smutek, gdy zimą jest deszczowo i jednocześnie zimno.
                  Uśmiechy dla Ciebie smile

Znajdź lekarza, który będzie leczył Ciebie, nie chorobę, mogę polecić, ale tylko z Warszawy.
                  Nie mieszkam tu, ale tu się leczę.
                  Drżenie, lęki mam rzadko, nieprzyjemne są, ale na szczęście szybko mijają.
                  Wejdź na Znanylekarz.pl i może tak poszukaj lepszego specjalisty?
                  Wiem, że to tak łatwo radzić, ale nie ma sensu męczyć się z jakimś niedobranym lekarzem, który metaforycznie też jest lekiem smile a broń Cię borze bukowy, abyś leczyła się sama!

smile
                  • 39.a Re: Niebawem 2015 09.01.15, 15:16
                    Możliwe, że nie powinnam, ale wyrzucę to z siebie:

mój ojciec zdradza mamę, partner mojej siostry jak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują ma równoległe życie w innym mieście. jednego i drugiego mam ochotę spoliczkować. chce mi się wymiotować jak ich widzę. bezradność. z siostrą rozmawiałam 4 x, nie widzi tego albo nie chce. zajmę się sobą, nie ma sensu tracić niewielkich zasobów energii na innych...
                    tylko, że to tak cholernie podkopuje wiarę w ludzi, świat.
                    • obecna_xyz Re: Niebawem 2015 10.01.15, 12:20
                      Aniu! Dziękuję za podanie swoich leków. Bardzo jestem zawsze ciekawa jak inni lekarze ustawiają terapię. Wbrew pozorom mój lekarz jest jedynym do którego wiedzy mam zaufanie tylko ostatnio chyba się naczytał, że amerykanie nie podają antydepresantów. Musiałam zatem wziąć Escitalopram sama. Zobaczę co będzie na następnej wizycie.
                      W sprawie mężczyzn w ogóle. Dzielą się oni na monogamicznych i poligamicznych. Mój ojciec też należał do tych drugich. Ci poligamiczni są CAŁKOWICIE NIEREFORMOWALNI. Nic nie zdziałasz choć bardzo mi przykro,że musisz bezradnie na to patrzeć. Mogę Ci Tylko poradzić byś odcięła się od problemu emocjonalnie i z czułością i miłością zaopiekowała się SOBĄ. Jedyną osobą na świecie którą powinniśmy się opiekować najtroskliwiej jesteśmy my sami. Przesyłam Ci moc ciepłych myśli. smile
                      • 39.a Re: Niebawem 2015 10.01.15, 16:01
                        Czuję fajne ciepło gdy piszesz. Dziękuję.

Zabbo, dzięki za fucka, pomógł.

• kara.mija Re: Niebawem 2015 15.01.15, 15:14
        jaw tym roku miałam wyjatkowo udanego Sylwestra - od lat tak się nie bawiłam ale i tak pierwszą połowę stycznia przespałam i spała bym dalej gdyby nie to, że musiałam juz do pracy wrócić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka