Dodaj do ulubionych

Korekta historii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 09:50
To, że państwo polskie powstało, to był wielki przypadek. Złożyło się na to wiele elementów - od uderzenia Węgrów na państwo wielkomorawskie po powstanie Słowian Połabskich i zagrożenie czeskie od południa. Gdyby Piastom nie udało się utrzymać, ich państwo zostałoby rozparcelowane. Wielkopolska dostałaby się w sferę wpływów niemieckich. Mazowsze i Małopolska podlegałyby książętom ruskim, a Śląsk, może też Małopolska, byłby pod zwierzchnictwem czeskim w ramach państwa niemieckiego. Państwo polskie po prostu by nie powstało.

A wszystko to sobie sami poczytajcie:

www.przemyslanin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=124&Itemid=76
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Korekta historii 07.12.10, 10:30
      ..a Ty zamiast pisac glupoty po polsku tanczylabys czardasza.
      • Gość: pysio Re: Korekta historii IP: 213.25.24.* 07.12.10, 11:14
        Widzę że propagandyści po nocnych ustaleniach znowu zmieniają front. No to w zw. z tym ja mam takie pytanie; a które państwo na świecie nie miało innej szansy jak tylko powstać?
        • Gość: jobrave Re: Korekta historii IP: *.range109-158.btcentralplus.com 07.12.10, 13:04
          Ale w jakiej kwestii zmieniają front, tylko bądź łaskaw uczynić to zgodnie z zasadami logiki ogólnie znanej, a nie "polskiej".
          • Gość: kres Re: Korekta historii IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.12.10, 13:55
            wszystko jest dziełem przypadku ale porozmawiać można ,ciekawy artukuł w tym temacie: fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news/dlaczego-rozpadaja-sie-panstwa,1549727,3439?gclid=CJG29deV2qUCFYOIDgod3D4OlQ

Mogła Polska nie powstać,ale skoro już powstała to dla mnie bardziej intrygującym zagadnieniem jest to dlaczego Polska ma zawsze problemy ,dlaczego my Polacy zawsze niszczymy nasze państwo,dlaczego nie potrafimy zbudować silnego państwa ?
            • wampir-wampir Re: Korekta historii 07.12.10, 14:00
              No jak to? Przecież udzieliłeś odpowiedzi w sąsiednim wątku. Wszystko przez Żydów, którzy mieszkali i jeszcze mieszkają w Polsce. Moja babcia była Żydówką i ja się z tym narodem utożsamiam, więc Polska nie będzie silna do końca mego żywota, bo sę nigdzie nie wybieram. Proste jak drut.
            • Gość: aaa Re: Korekta historii IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 07.12.10, 14:03
              Gimbus Ika znowu kombinuje, jak kon pod gore.
              Tak samo przypadkiem bylo powstanie USA, Meksyku, Wloch, Wielkiej Brytanii itd itp.
              Gdyby Kolumb nie odkryl ameryki, gdyby Inkowie, Majowie czy Aztekowie nie dali sie wybic, gdyby ktorys z Cezarow nie uganial sie za mlodymi d....i, gdyby Anglicy nie cos tam cos tam, to zadnego panstwa nie byloby w obecnym ksztalcie.
              Czego Was w tych gimbusach ucza?
              • Gość: aaa Re: Korekta historii IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 07.12.10, 14:04
                Czy niechec do lechowskiego, mata, kresa czy do mnie juz Wam kopletnie przeslania mozliwosc logicznego rozumowania?
              • Gość: jobrave Re: Korekta historii IP: *.range109-158.btcentralplus.com 07.12.10, 14:07
                Polska powstała przypadkiem,ale pozostałe państwa zorganizowali judeo-neobanderowcy, którzy pózniej osaczyli Naród Polski ZAwsze Dziewica, ze wszystkich stron i tak już zostało.
                • Gość: pysio Re: Korekta historii IP: 213.25.24.* 07.12.10, 14:30
                  Było ustalanie historii teraz mamy korektą historii. Czy tu komuś czasem nie odbiło na amen?
                  • Gość: kres Re: Korekta historii IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.12.10, 16:29
                    Wampir, przecież Ty jesteś mądry gość. Przecież napisałem że nie mam nic przeciwko Żydom, przeciwko ich mądrości, mam pretensje do głupoty Polaków. Nie wiem czy czujesz się Żydem,Polakiem ,Szwedem/zdaje się że masz też takie korzenie/ i jest mi to obojętne ,wiem że jako człowiek inteligentny powinieneś to zrozumieć. Ale szanuję też Twoje prawo do odmiennego zdania.
                    • wampir-wampir Re: Korekta historii 07.12.10, 16:50
                      Ze strony ojca mam jeszcze szkockie i takież nazwisko, mój stary to Lubelak z dziada pradziada, a szkockie osadnictwo w Lublinie to temat dość znany. Mieszka tu sporo ludzi z takimi korzeniami. Z żydowskimi przodkami identyfikuję się najbardziej trochę dlatego, że po prostu miałem okazję poznawać od małego ich zwyczaje, a trochę z przekory. Szwedzi ani Szkoci jakoś nikomu nie wadzą, a Żydów wielu Polaków chętnie by stąd przegoniło.
                      • wampir-wampir Re: Korekta historii 07.12.10, 16:54
                        To znaczy przegoniliby chętnie te niedobitki, które tu zostały, bo Żydów we współczesnej Polsce Kres praktycznie nie ma, a ci którzy się do żydowskości przyznają mają najczęściej mieszane pochodzenie. Pewnie nie wiesz, ale najliczniejsza w Polsce gmina warszawska liczy niewiele ponad 400 osób, moja lubelska 27. Wytłumacz mi w jaki sposób ci ludzie szkodzą Polsce, bo naprawdę trudno mi to zrozumieć.
                        • Gość: aaa Re: Korekta historii IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 07.12.10, 17:21
                          Wampirze ale popatrz, jakie to obludne i falszywe. Nie zauwazylem np. zeby Ci wszyscy obroncy Zydow obruszali sie, kiedy na. w RPA wyganiano i mordowano bialych. Nie protestuja kiedy w Afryce jedno plemie wyrzyna drugie (Hutu i Tutsi).
                          Jak taka garstka moze szkodzic Polsce? Wszystko zalezy od tego co ta garstka robi. Popatrz na Parlament. Tam jest napewno mniej (bo tylko 560) ludzi niz oficjalnych (tzn. zrzeszonych w gminach) Zydow a jak potrafia zaszkodzic Polsce.
                        • kocur_zalogowany A ja nieśmiało przypomnę, że w Przemyślu 07.12.10, 17:24
                          było w początkach XI wieku chyba pierwsze stałe skupisko Żydów na ziemiach polskich. Ciekawe kiedy do Przemyśla przybyli przodkowie niektórych forumowiczów.
                          • Gość: aaa Re: A ja nieśmiało przypomnę, że w Przemyślu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 07.12.10, 17:37
                            A czy jest jakis obowiazek lubic swoich przodkow? Albo lubic kogos?
                            Kazdy z Was zapewne czegos/ kogos nie lubi, bo nie. I uwazacie, ze w porzadku byloby, gdyby Was obrazano tylko dlatego, ze np. nie lubicie przesolonej zupy? Albo sasiada, ktory w kazda niedziele o piatej rano wypuszcza psa, zeby sobie pobiegal a ten szczeka i Was budzi?
                            • wampir-wampir Re: A ja nieśmiało przypomnę, że w Przemyślu 07.12.10, 17:48
                              A czy ja Cię obraziłem Aaa? Ja zasadniczo obrażam wyłącznie tych, którzy mnie obrażają. Oczywiście, że nie wszystkich lubię, są ludzie, których wręcz nie cierpię i wcale nie wymagam od innych, by lubili wszystkich dookoła, ale nigdy nie uogólniam. Nie twierdzę, że rudzi są be, bo jeden rudy gość działa mi na nerwy. Ty twierdzisz, że z Polski należy wygonić Nigeryjczyków i nie wpuszczać następnych, bo to import przestępców, ale sam nie chcesz być deportowany z UK jako Polak, choć Polacy popełniają tam nie mało przestępstw i wcale Ci się nie dziwię. Dziwi mnie stosowanie odpowiedzialności zbiorowej wobec innych nacji, a swojej nie. To wszystko. A co do Żydów w parlamencie, którzy Polsce tak strasznie szkodzą to też poprosiłbym Cię o jakieś konkrety, bo szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia co i kogo masz na myśli.
                              • Gość: aaa Re: A ja nieśmiało przypomnę, że w Przemyślu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 07.12.10, 19:34
                                Wampir, czy moglbys przeczytac co napisalem, zanim mi odpiszesz?
                                NIgdzie nie napisalem, ze ty obrazasz. tylko Wy, majac na mysli ogol osob, ktore nie polemizuja z argumentami (nawet glupimi ale jadnak argumentami), tylko uciakaja sie do wyzwisk lub prob osmieszania inczaj myslacych. Tylko dlatego, ze wlasnie mysla inaczej niz powinni wedlug politycznie poprawnych idiotow.
                                Gdzie ja pisalem o zydach w parlamencie?
                                Ja napislaem,, ze wbrew temu co uwazasz, mala grupka ludzi moze znacznie zaszkodzic i podalem jako przyklad 560 parlamentarzystow, lktorzy mimo, ze nieliczni szkodza Polsce jak s.......n, uchwalajac idiotyczne prawa. Chodzi wiec to, ze nawet jesli Zydow jest 427 to ulokowani w odpowiednich miejscach moglby zaszkodzic.
                                Oczywiscie, ze nie chce byc deportowany z UK ale gdyby OBYWATELE tego kraju ustanowili takie prawo musialbym sie do niego dostosowac. Czasem odpowiedzialnosc zbiorowa wczle nie jest najgorszym wyjsciem.
                                Nie ma przeciez problemu, zeby kazdy Nigeryjczyk (i obcokrajowiec) mial zalozona kartoteke, w ktorej bylyby dane o nim- gdzie mieszka, gdzie pracuje i coroczne zeznania podatkowe.
                                Nie twierdzisz, ze rudzi sa be i ale jesli tych rudych bedzie juz np. 10 tysiecy i zaczna domagac sie aby wszyscy przefarbowali sie na rudo, bo oni czuja sie dyskryminowani, co zrobisz? Bedziesz musial sie przefarbowac bo inaczej wyjdziesz na rudofoba :) I dalej rudzi nie beda be?
                                • wampir-wampir Re: A ja nieśmiało przypomnę, że w Przemyślu 07.12.10, 19:53
                                  Gość portalu: aaa napisał(a):

> Gdzie ja pisalem o zydach w parlamencie?
                                  > Ja napislaem,, ze wbrew temu co uwazasz, mala grupka ludzi moze znacznie zaszko
                                  > dzic i podalem jako przyklad 560 parlamentarzystow, lktorzy mimo, ze nieliczni
                                  > szkodza Polsce jak s.......n, uchwalajac idiotyczne prawa. Chodzi wiec to, ze
                                  > nawet jesli Zydow jest 427 to ulokowani w odpowiednich miejscach moglby zaszkod
                                  > zic.

Aha, sorki, źle Cię zrozumiałem. Ale dlaczego uważasz, że Żydzi mogliby szkodzić Polsce w jakichś odpowiednich miejscach i które to są i czy uważasz, że Żydom należy np. zakazać piastowania niektórych urzędów albo odebrać prawa wyborcze tak na wszelki wypadek, żeby na pewno nie zaszkodzili?

> Oczywiscie, ze nie chce byc deportowany z UK ale gdyby OBYWATELE tego kraju ust
                                  > anowili takie prawo musialbym sie do niego dostosowac. Czasem odpowiedzialnosc
                                  > zbiorowa wczle nie jest najgorszym wyjsciem.

Ja uważam, że jest.

> Nie ma przeciez problemu, zeby kazdy Nigeryjczyk (i obcokrajowiec) mial zalozon
                                  > a kartoteke, w ktorej bylyby dane o nim- gdzie mieszka, gdzie pracuje i coroczn
                                  > e zeznania podatkowe.

Nie wiem czy jest taki problem, czy nie ma. Nie znam się na tym i nie za bardzo mnie to interesuje.

> Nie twierdzisz, ze rudzi sa be i ale jesli tych rudych bedzie juz np. 10 tysiec
                                  > y i zaczna domagac sie aby wszyscy przefarbowali sie na rudo, bo oni czuja sie
                                  > dyskryminowani, co zrobisz? Bedziesz musial sie przefarbowac bo inaczej wyjdzie
                                  > sz na rudofoba :) I dalej rudzi nie beda be?

Ale Ty piszesz o kompletnej abstrakcji. Nikt ode mnie nie wymaga farbowania się na rudo, tak jak nikt w Polsce nie wymaga od nikogo biegania do synagog, meczetów albo na Jordan, czy kupowania u Wietnamczyków. Nie zauważyłem, żeby mniejszości narodowe w Polsce miały jakieś specjalne przywileje albo się ich domagały. Wszystko czego chcą to kultywować bez przeszkód swoją tradycję religijną i narodową. Co w tym złego?
                                  • Gość: aaa Re: A ja nieśmiało przypomnę, że w Przemyślu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 07.12.10, 21:23
                                    Przeciez to Ty pytales w jaki sposob grastka moglaby zaszkodzic. Odpowiedzialem Ci wiec, ze jest to mozliwe.
                                    No mogliby, gdyby chcieli. ale to nie uprawnia do twierdzenia, ze ja uwazam, ze chca szkodzic.

Bo Ty jeszcze tego nie dostrzegasz. Ale klade to na karb braku stycznosci z takimi sytuacjami.
                                    Moge Ci podac przyklad UK.
                                    1. Domaganie sie przez muzulmanow, aby obowiazywalo ich prawo szariatu przed prawem panstwowym. Zauwaz, ze zaczeli sie domagac tego dopiero, gdy urosli w sile i kiedy poczuli, ze moga sie tego domagac, bo panstwo w ramach poprawnosci politycznej ustepowalo im krok po kroku.
                                    Tutaj bardzo popularne sa sklepy z zabawkami dla dzieci- Early Learning Centre. Mozna w nim kupic m.in Farme- zabawke z zestawem zwierzatek i tabliczka na ktorej jesli nacisniesz guzik, to odpowiednie zwierzatko wyda dzwiek; lrowa zamuczy ,owieczka zameczy, lpm zarzy itd. No i wyobraz sobie, ze z tej farmy usunieto swinke, bo domagali sie tego muzulmanie jako za dla nich jest to zwierze nieczyste.
                                    Uwierzylbys w cos takiego?
                                    Na szczescie po prostestach "bialych" swinka wrocila na farme.
                                    To niektorzy Anglicy jeszcze kilka lat temu tez uwazali za abstrakcje.
                                    Uwazasz, ze w Polsce takie rzeczy sa niemozliwe? Juz masz przyklady; rugowanie z kanonu wierszy Murzynka Bambo. Przy okazji widziales gdies moze wznowienie innego dziale Makuszynskiego, tego o malpce Fiki- Miki?
                                    A to, ze katolicka agancja adopcyjna musial sie zlikwidowac, bo nie chciala prowadzic adopcji przez pary homoseksualne? Sad orzekl, ze nie moze taka agancja odmowic obsugi komoseksualistow, bo to dyskryminacja. Jednoczesnie stwierdzono, ze homoseksualne agencje adopcyjne nie musza obsugiwac par heteroseksualnych.
                                    Idiotyczne? Jasne ale tal bylo.

Tradycja Islamu a przynajmniej jego niektorych nurtow, jest kamieniowanie niwiernej zony, zabijanie nastolatek, ktore spotykaja sie z niemuzulmanami czy tez wysadzanie sie w powietrze wsrod niewernych.
                                    No i co, pozwolisz im? Bedziesz musial- skoro sie powiedzialo "a" (wyzszosc prawa szariatu nad prawem panstwowym), to jak zabronisz im kultywowac tradycje religijna (mordowanie niewiernych, mordowanie nastolatek, kamieniowanie cudzoloznic)?

• Gość: pysio Re: A ja nieśmiało przypomnę, że w Przemyślu IP: 213.25.24.* 07.12.10, 18:08
                              Wielu ma tak że jak kogoś lubią lub nie lubią to jest to wynikiem wiedzy zdobytej nie w praktyce lecz czytając propagandę i ulegając jej sugestiom. Do żydów mam taki sam stosunek jak do Zulusów. Normalnie mi zwisaja tak samo jak zeszłoroczny śnieg. Praktycznie nie ma ich u nas i trudno sobie wyrobić zdanie pochodzące z autopsji. Miałem serdecznego kumpla który był żydem i nigdy nie było miedzy nami z tego powodu zgrzytów. Równocześnie jego bratanek zaciągnął mnie do sądu z nadzieją że wydusi ze mnie kasę. Czyli jest 1:1. To stanowczo za mało żeby twierdzić że cała nacja jest taka czy owaka! Jeśli chodzi o ścisłość to współżycie z żydami jest na pewno lepsze niż z ukraińcami. Wiem co mówię bo nie kieruję się w życiu owczym pędem lecz realizmem.
                              • Gość: dark Ja nie próbowałem, Pysiu, IP: 77.236.26.* 07.12.10, 19:04
                                współżyć ani z Żydem, ani z Ukraińcem, ale wierzę ci na słowo.
                                • Gość: kres Re: Ja nie próbowałem, Pysiu, IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.12.10, 20:02
                                  dzisiaj wyczytałem/może onet lub wp lub tvn24 -juz nie wiem/ że dwie Polki założyły w jakimś angielskim mieście knajpę, musiały ją zamknąć z uwagi na szykany.Otrzymywały mn óstwo telefonów z propozycja bonifikaty na gaz ,bonifikaty na komory gazowe,i inne zwiazane z zagładą Żydów. My Polacy przez to że Żydzi mieszkali w naszym kraju jesteśmy utożsamiani czy wręcz zarzuca sie nam udział w tej zagładzie conajmniej na równi z Niemcami. Niemcy z kolei prowadza sprytną i konsekwentną politykę wybielania i rozkładania winy czemu sie nie przeciwstawiamy/przynajmniej za mało/ Nigdzie Wampirze nie napisałem że Żydów nie znoszę,nie lubię czy coś gorszego. Przyznaję też ze są niechlubne wyjątki z czasów wojny i powojenne dot. Żydów gdzie Polacy zapisali się tragicznie, po prostu w kazdej nacji zdarzają się kanalie. Raz po raz w prasie zagranicznej pisze sie o polskich obozach koncentracyjnych.My nie mordowalismy Żydów . Mam pretensje do społeczności żydowskiej na całym świecie zwłaszcza amerykańskiej że mimo że przez tyle wieków tu żyli w zasadzie robią niewiele a często nic aby z Polski i Polaków to odium zdjąć. Żle się z tym czuję i może dlatego m.in. wolałbym aby Żydów w Polsce nie było.
                                  • Gość: dark Zdjąć odium ? IP: 77.236.26.* 07.12.10, 20:37
                                    "Mam pretensje do społeczności żydowskiej na całym świecie zwłaszcza amerykańskiej że mimo że przez tyle wieków tu żyli w zasadzie robią niewiele a często nic aby z Polski i Polaków to odium zdjąć."

Myślę, że gdyby przejrzeć wspomnienia Żydów wyjeżdżających z Polski, to nie tylko nie zdjęto by odium z Polaków, tylko by nas przygniotło ono kompletnie.
    • Gość: Hajduszoboszlo A co na to Fania? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.10, 19:48
      Tak nie można milczeć, Ona wie co trzeba powiedzieć. Czekam na komentarze, ale wartościowe, prawidzywych patryjotów, ludzi ze Wschodu.
      • Gość: M Re: A co na to Fania? IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.12.10, 20:01
        Fania chyba nie ma czasu, bo na pewno odbiera telefony od wielbicieli :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka