Dodaj do ulubionych

nowy przewodniczący rady

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 22:49
koniec bezkrólewia w Radzie Miejskiej. Na przyszłotygodniowej sesji wybrany
zostanie przewodniczącym cień pana prezydenta ...
W sposób bezpieczny pogodzi wszystkie kluby i wiernie roztoczy parasol nad
urzędem , byle do przyszłorocznych wyborów. Dla niewtajemniczonych dodam ,że
nie będzie nim Zygmunt Majgier, ani żaden z lekarzy ,ani też mgr technologii
żywienia. Nie będzie to tez kobieta.Nie będzie nim kamienicznik ani
żeglarz,ani nikt z podrobionym prawem jazdy, i chyba też nie nauczyciel. Kto
zgadnie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: nowy przewodniczący rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 22:51
      Spekulacje.Zapytajcie pana posła Marka Rz.
      • Gość: przemyślak Re: nowy przewodniczący rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 00:09
        Pan radny J.Leja.
        • Gość: ja Re: nowy przewodniczący rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 14:46
          Grzegorz H. ?
          • Gość: abc Re: nowy przewodniczący rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 15:05
            [/b]Grzegorz H. ? [/b] doktor jest potrzebny w tej radzie, bo coniektórzy są
            bardzo chorzy "na stołki", ale nie o takiej specjalności
            • Gość: specjalista Re: nowy przewodniczący rady IP: *.114.9.182.plusnet.thn-ag3.dyn.plus.net 30.06.09, 16:31
              przewodniczacym moze zostac tylko jedna osoba: pan Zapotocki,
              specjalista znajacy sie na tej robocie, zaprowadzi porzadek i bedzie
              klawo amen
              • gah26 Re: nowy przewodniczący rady 30.06.09, 20:15
                To w przyszłym tygodniu ma być sesja?
                • solist Re: nowy przewodniczący rady 30.06.09, 23:54
                  Zadałem kiedyś pytanie, gdzie Pan doktorat robi, bo bardzo mnie ciekawi? U Jarosza?
                  • kocur_zalogowany Google gryzą? 01.07.09, 06:55
                    nauka-polska.pl/dhtml/raporty/praceBadawcze?rtype=opis&lang=pl&objectId=88554
                    • Gość: abc Re: Google gryzą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 07:43
                      no to teraz wiemy za czyją sprawa padają w Przemyślu prawie wszystkie
                      przedsiębiorstwa w tej kadencji Rady, mając taki tytuł -"Uzyskany stopień:
                      doktor nauk ekonomicznych w zakresie ekonomii, specjalność: finanse
                      przedsiębiorstw," - zrobiony u pana Jarosza trudno się temu dziwić , ta sama
                      sytuacji z finansami Miasta , zrobić go Przewodniczącym RM i jak to mówią "po
                      ptokach" - zarząd komisaryczny prawie już w tej chwili puka do bram m.Przemyśla
                      • Gość: aaa Re: Google gryzą? IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.07.09, 08:15
                        abc sakad wziales tego Jarosza?
                        • Gość: abc Re: Google gryzą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 08:48
                          gdybys dokładnie czytał zamieszczone linki to zobaczyłbyś -
                          nauka-polska.pl/dhtml/raporty/praceBadawcze?rtype=opis&lang=pl&objectId=88554
                          , a tam napisano - Promotor pracy:
                          Antoni Jarosz
                          • gah26 Gdzie zrobiłem doktorat 01.07.09, 10:11
                            Nigdy nie ukrywałem, faktu, że promotorem mojej pracy doktorskiej
                            był prof. Antoni Jarosz (było to juz chyba nawet przedmiotem
                            dyskusji na tym forum) - to po pierwsze. Po drugie prosze nie mylic
                            promotorstwa pracy z nadaniem stopnia naukowego. Stopień naukowy
                            doktora nauk ekonomicznych uzyskałem na Akademii Ekonomicznej w
                            Katowicach , a recenzentami pracy doktorskiej byli: Prof. Krystyna
                            Znaniecka (AE Katowice) i Prof. Andrzej Sławiński (SGH).
                            Stwierdzenie że doktorat "zrobiłem u Jarosza" jest po prostu
                            nieprawdziwe. Prawdziwe jest stwierdzenie że pod jego opieką.
                            • solist Re: Gdzie zrobiłem doktorat 01.07.09, 11:10
                              Rozumiem, że Jarosz był zatrudniony na wspomnianej przez Pana uczelni? Czyli tam gdzie, jak również staram się zrozumieć, na Akademii Ekonomicznej w Katowicach? Tam Pan studiował? Czy w Jarosławiu? Moje pytania są dociekliwe z kilku powodów, a pierwszy dotyczy mojej ciekawości związanej z tym jak to się stalo, że taki światły człowiek, jak Pan, pozostał w Przemyślu zamiast uciekać stąd gdzie pieprz rośnie?
                              • Gość: Karol Re: Gdzie zrobiłem doktorat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 12:10
                                A moje pytanie do gah26 jest inne, bardziej prośba o komentarz do
                                pojawiających się od dłuższego czasu informacjach o Jaroszu, a
                                zwłaszcza niezbyt czystych spraw z doktoratami prowadzonymi pod
                                opieką tego pana. Panie Gah26 jest to Pan skomentuje? Czy nadal
                                wykłada Pan na tej uczelni, czy już nie?
                                • Gość: dr Hyde Re: Gdzie zrobiłem doktorat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:11
                                  Jak można tak szybko ( w niespełna rok )klepnąć doktorat?!
                                  • Gość: abc Re: Gdzie zrobiłem doktorat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:42
                                    Prezio pisze już pracę ładnych kilka lat i ............końca nie widać .............
                                    • gah26 Odpowiedzi na pytania 01.07.09, 14:03
                                      1. A. Jarosz nie pracował na Akademii Ekonomicznej w Katowicach, a
                                      ja skończyłem studia magisterskie na Akademii Ekonomicznej w
                                      Krakowie.
                                      2. W Jarosławiu, za kadencji AJ przestałem pracować w 2000 r. Potem
                                      po jego niechlubnym odejściu wróciłem na jeden rok z kawałkiem tj w
                                      okresie luty 2006 do wrzesien 2007. Nawet nie starałem się o
                                      przedłużenie umowy m.in ze wzgledu na Radę Miejską.
                                      3. Co do spraw o które w tej chwili jest oskarżany AJ to odpowiem w
                                      ten sposób: widząc co się dzieje na uczelni odeszłem z niej w 2000
                                      r. razem z innym osobami mającymi znaczący udział w tworzeniu tej
                                      uczelni i jej funkcjonowaniu np. Wacek Kotliński, czy profesorowie z
                                      Krakowa: J. Żmija, L. Kocik i wielu innych.
                                      4. Okres pisania doktoratu to nie okres pomiędzy otwarciem przewodu
                                      a nadaniem stopnia naukowego. W moim przypadku otwiercie przewodu
                                      nastąpiło, gdy praca była w zasadzie na ukończeniu.
                                      5. Pytanie czego "taka światła osoba została w Przemyślu" jest dla
                                      mnie nie zrozumiałe. W banku w którym pracowałem dwukrotnie
                                      odmówiłem przenosin do W-wy bo Przemyśl to moje Miasto i tyle.
                                      • Gość: abc Re: Odpowiedzi na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 14:41
                                        Panie - gah26 - może Pan jako ekonomista i Radny obecnej kadencji odpowie na
                                        nurtujące pytanie związane z kosztami realizacji inwestycji:
                                        1.Nowy most w Rzeszowie za 1,4 mln zł długości 120 metrów, -
                                        www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090521/RZESZOW/752349444
                                        2.Remont mostu na ul. Topolowej w Przemyślu długości ok. 40 metrów koszt 4,7
                                        (rządowe) + 4,7 (budżet m.Przemysla) = 9,4 mln zł, już jest po przetargu,
                                        wygrała firma z Tarnobrzega za kwotę 9,3 mln zł która budowała most w Rzeszowie
                                        - patrz pkt.1
                                        www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090511/PRZEMYSL/197785676
                                        3.Budowa Centrum Handlowo-Usługowego TESCO w Przemyślu ,Centrum
                                        Handlowo-Usługowe TESCO powstaje przy ulicy Lwowskiej. Jego powierzchnia wynosi
                                        11 653 metrów kwadratowych, jest to największy hipermarket TESCO w woj.
                                        podkarpackim. Wykonawcą robót budowlanych jest firma Erbud, która zobowiązała
                                        się oddać obiekt do października 2009 roku. Wartość kontraktu wynosi 23,3 mln zł
                                        forum.przemysl24.pl/showthread.php?t=5672&page=9
                                        Porównując wielkość inwestycji ,zakres prac , oraz kwoty przypisane do
                                        poszczególnych zadań kwota w pkt.2 odbiega od realiów , może wyjaśnieniem tej
                                        kwoty powinna zainteresować się inna placówka np.Prokuratura, Czekam na Pańską
                                        odpowiedż jako Radnego i ekonomisty.
                                        • Gość: pe Re: Odpowiedzi na pytania IP: 79.139.112.* 01.07.09, 14:57
                                          A co ma piernik do wiatraka? Co ma most do zwykłego blaszaka tyle że dużego?
                                          Gdzie tu sens gdzie logika. Proszę zobaczyć ile robią przy galerii a w ile
                                          wystawili Castoramę? Mostów nie buduje się z klocków.

Po drugie, nie sam most a remont mostu i ulicy a to zupełnie zmienia postać
                                          rzeczy. Radzę nie opierać się na marnych artykułach prasowych a czytać u źródła
                                          i ze zrozumieniem.
                                        • gah26 Re: Odpowiedzi na pytania dot. Mostów 01.07.09, 15:53
                                          Troche mi to zajęło - musiałem znaleźć dane dotyczące "mostu" w
                                          Rzeszowie. Most w Rzeszowie nie ma 120 metrów tylko 7,8 m. Całość
                                          odcinka objetego pracami to 50 m (czyli z drogami dojadowymi).
                                          Topolowa to 58 m mostu + ponad 100 m. dróg dojazdowych dostosowanych
                                          do nośności 40t. Pozostałe informacje są dla mnie zbyt techniczne
                                          żebym zrozumiał. Jeżeli kogoś to interesuje to specyfiację mostu w
                                          Rzeszowie można znaleźć w bip Rzeszowa, natomiast Topolowe na
                                          stronie ZDM Przemysl.
                                          • Gość: abc Re: Odpowiedzi na pytania dot. Mostów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 16:29
                                            dziękuję za odpowiedż, czyli dziennikarska kaczka z Rzeszowa,
                                      • Gość: kropka Re: Odpowiedzi na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 14:59
                                        "widząc co się dzieje na uczelni odeszłem z niej w 2000"

i całe szczęście, że Pan dr odeszedł :)
                                        • gah26 Re: Odpowiedzi na pytania 01.07.09, 15:54
                                          Ja też się cieszę.
                                          • solist Re: Odpowiedzi na pytania 01.07.09, 18:32
                                            Może to pogoda, albo nieumiejętność czytania między wierszami. Żeby uściślić: doktorat zrobił Pan na uczelni w Katowicach pracując na uczelni w Krakowie, którego promotorem był Jarosz niezatrudniony ani w Katowicach, ani w Krakowie, ale zatrudniony na uczelni w Jarosławiu? Czy do tego momentu dobrze zrozumiałem?
                                            • gah26 Re: Odpowiedzi na pytania 01.07.09, 20:33
                                              solist napisał:

> Może to pogoda, albo nieumiejętność czytania między wierszami.
                                              Żeby uściślić: d
                                              > oktorat zrobił Pan na uczelni w Katowicach pracując na uczelni w
                                              Krakowie, któr
                                              > ego promotorem był Jarosz niezatrudniony ani w Katowicach, ani w
                                              Krakowie, ale
                                              > zatrudniony na uczelni w Jarosławiu? Czy do tego momentu dobrze
                                              zrozumiałem?

Niestety pogoda. Zeby obronić pracę doktorską nie trzeba być
                                              pracownikiem jakiejkolwiek uczeli. Ja akurat w tym czasie byłe
                                              pracownikiem Politechniki Rzeszowskiej Katedra Ekonomii - którą
                                              kierował A. Jarosz (był już wówczas rektorem nowo powstałej PWSZ w
                                              Jarosławiu). Równolegle też pracowałem w banku. Uczelnię w Krakowie
                                              skończylem w 1991 r. (pracowałem na niej do wrzesnia 1992).
                                              A tak wogóle to jeżeli chcesz ten temat kontynuować to proponuje
                                              mail lub nowy wątek - bo ten nie do końca dotyczył mojej historii
                                              zawodowej
                                        • Gość: dwukropek Re: odeszłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 17:24
                                          Mogło być gorzej: "odejszłem" albo "ja żem odszedł (ew.odeszedł)"
                                          ;)
                                          • Gość: wielkropek Re: odeszłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 20:55
                                            No i co się dwukropo czepiasz?! Przecież Pan dochtor piszą, ze są dochtorem od
                                            ekonomii a nie od filologii polskiej.
                                          • Gość: cien Re: odeszłem IP: *.toya.net.pl 01.07.09, 21:34
                                            doktorze do roboty bo to miasto umiera jest was kilku
                                            jeszcze "normalnych" w tej radzie
                                            moja propozycja zwiazana z patem dot. wyboru przewodniczącego -
                                            złóżcie mandaty i nowe wybory skoro obenie nie jesteście w stanie
                                            podejmować decyzji
                                            • Gość: xyz Re: odeszłem IP: 82.36.169.* 02.07.09, 00:07
                                              Gość portalu: cien napisał(a):

> doktorze do roboty bo to miasto umiera jest was kilku jeszcze "normalnych" w
                                              tej radzie > moja propozycja zwiazana z patem dot. wyboru przewodniczącego -
                                              złóżcie mandaty i nowe wybory skoro obenie nie jesteście w stanie
                                              podejmować decyzji
                                              ---
                                              może by i przyjęli takie rozwiązanie, ale pod warunkiem, że otrzymają z góry
                                              diety za ''utracone'' miesiące. W końcu 30 patyków piechotą nie chodzi, nie?
                                              Przecież za darmo kasy nie biorą. Flaki sobie wypruwają dla ''dobra miasta'',
                                              tylko to niewdzięczne, przypadkowe spułyczeństwo tego nie rozumi, jakby
                                              powiedziała ikona tej rady...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka