troleska 11.07.06, 13:11 jestem tu nowa i na wstepie mam pytanie do was: co myślicie o moich piersiach, mam już 17 lat i jestem ich rozmiarem lekko a czasami bardziej załamana.... pokacycki.fotolog.pl/762171,komentarze.html pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska2444 Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 13:50 Hej jaki masz rozmiar biustonosza??Ja mam 18 lat(tzn w pazdzierniku bede miala i tez mam male :(.Daj znac Odpowiedz Link
troleska Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 22:11 do aska2444: nosze najmniejszy rozmiar pushapów A choć są za duże. no ale co ja na to poradze, bez niego bym się nie pokazała poza moim pokojem... Odpowiedz Link
nikitka84 Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 20:24 Sa male, ale za to bardzo ladne. Wsrod komentujacych nie brak mezczyzn, ktorym by sie podobaly - i wcale sie im nie dziwie:) Nie ma co sie lamac, trzeba je polubic:) PS. Tez mam malutkie:) Odpowiedz Link
aska2444 Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 22:43 Wiesz ja od poniedzialku(to dopiero dwa dni)stosuje ten krem maximum biust i zobaczymy ci bedzie:)Masz moze gadu troleska?? Odpowiedz Link
melka2005 Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 23:14 a coto za krem??? gdzie kupilas i ile kosztuje???:>:> Odpowiedz Link
aska2444 Re: Zobacz i Oceń 12.07.06, 10:03 Kupilam go na allegro i kosztuje 44.90 jak dobrze pamietam.Starcza on na miesiac i wlasnie po miesiacu biust jest wiekszy o rozmiar:)Jak masz jakies pytania napisz chetnie odpowiem:) Odpowiedz Link
alicja_wk Re: Zobacz i Oceń 14.07.06, 13:12 No to może Cię pociesze, bo ja jestem o 10 lat starsza, a mój biust jest nie wiele większy od Twojego (co prawda noszę 70B - push'up, ale to chyba tylko dlatego, ze maja pełniejsza miske niż A, bo normalnie to mam 12 cm różnicy). Do tego, w ramach pocieszenia, dodam, że nie powinnaś się aż tak martwić, bo w tym wieku można jeszcze dużo zdziałać, aby pobudzić gruczoły do wzrostu, bo jesteś w okresie dojrzewania. Dlatego radziłabym najpierw ustalic przyczynę, z powodu której piersi zatrzymały się w rozwoju, a potem podjąc odpowiednie kroki w celu jej zlikwidowania, bo jeśli będziesz liczyła tylko na czas i przybywające latka, to w wieku 30 lat możesz nadal być rozczarowana, że nawet po ciązy i dziecku nic sie nie zmieniło. Na początek radziłabym udać się do kompetentnego ginekologa, który być może sam skieruje na badania hormonalne, które wykaża, czy sprawa powinien się zając endokrynolog. Jesli wyniki wyjdą w normie, tzn, że przyczyną nie są zaburzenia hormonalne i leczenie nie jest konieczne. Wtedy starałabym sie podjąc jakieś działania na własną rękę: masaże, odpowiednia dieta (podobno duże ilości nabiału sprzyjają powiększeniu tkaniki tłuszczowej piersi). Nie chcę Cię jeszcze bardziej dołować, ale też nie będę pocieszać, że jest wszystko ok, bo sama mam ten problem i wg mnie nie jest ok, że kobieta ma miniaturowe lub nie ma prawie wcale piersi. Pozdrawiam i zyczę powodzenia! Odpowiedz Link
nikitka84 Re: Zobacz i Oceń 14.07.06, 15:26 U mnie praktycznie wszytskie kobiety w rodzinie sa posiadaczkami malych piersi. Mialam robiona mase roznych badan hormonalnych i nie tylko i wszyscy ginekolodzy i endokrynolodzy twierdza, ze wszystko jest OK i mam normalne, zdrowe, w pelni rozwiniete, tyle ze malutkie piersi. Odpowiedz Link
troleska Re: Zobacz i Oceń 14.07.06, 19:35 z tymi badaniami to dobra myśl ale ja boje się iść do jakiegoś lekarza, rozebrać się przed nim i słuchac co ma do powiedzenia na temat pawdopodobnych przyczyn mojego małego biustu. najgorsze jest to że moja mama nosi C i próbując mnie uspokoić że będzie dobrze mówi że wyobraża sobie jak musi mi byc z tym źle a wcale nie ma pojęcia jak to jest.. Odpowiedz Link
83kimi Re: Zobacz i Oceń 19.07.06, 18:26 ja mam 23 lata i 8 cm różnicy, ale przestałam się tym przejmować. Teraz byłam nad morzem, kupiłam sobie w H&M fajny kostium, stanik push-up i wcale nie wyglądałam płasko. :-) A zresztą mój facet przy każdej okazji zdejmuje mi stanik, więc chyba nie jest tak źle. Lepiej mieć małe A niż E. Odpowiedz Link
alicja_wk Re: Zobacz i Oceń 08.08.06, 10:13 > z tymi badaniami to dobra myśl ale ja boje się iść do jakiegoś lekarza, > rozebrać się przed nim i słuchac co ma do powiedzenia na temat pawdopodobnych > przyczyn mojego małego biustu. W takim razie wolisz potem się wstydzić samej siebie przed facetem, z którym będziesz, niż pojść teraz do lekarza?! Nie wiem, który wstyd jest większy, bo lekarz tylko obejrzy i nawet jesli cos sobie głupiego pomysli, to nie musisz więcej do niego iść, a jak spotkasz faceta, z którym bedziesz chcicała byc całe zycie, to mimo, że on bedzie akceptował Twoje piersi, to Ty sama będziesz się z tego powodu zle czuła, bo to, że ktoś nas kocha takimi jakimi jestesmy, nie wpływa od razu cadotwórczo na nasz sposób myslenia o samych sobie. Nie mówię, że tak nie może być, że właśnie przy mężczyźnie swojego zycia poczujesz się dowartościowana taką jaka jesteś, ale raczej ciężko jest, by ktoś wpłynął na nasz sposób myslenia i zmienił w nas to, co wmawiałysmy sobie od zawsze. Dlatego uważam, że lepiej spróbowac czegokolwiek, nawet jeśli nie pomoże, to przynajmniej za jakiś czas nie bedziesz miała do siebie pretensji, że mogłas spróbować, a nic z tym nie zrobiłas i żyć ze świadomością tego, że może jednak dało się temu zaradzić. Jeśli poradzisz sobie z problemem małych piersi, to super, ale jesli to zawsze będzie Twoją zmorą, to bedziesz się zadręczać nie tylko z powodu, że są małe, ale że nic nie zrobiłas, aby temu zaradzić. Więc radzę działać, póki jesteś jeszcze młoda. Powodzenia! Odpowiedz Link