Dodaj do ulubionych

Zobacz i Oceń

11.07.06, 13:11
jestem tu nowa i na wstepie mam pytanie do was:

co myślicie o moich piersiach, mam już 17 lat i jestem ich rozmiarem lekko a
czasami bardziej załamana....

pokacycki.fotolog.pl/762171,komentarze.html
pozdro dla wszystkich
Obserwuj wątek
    • aska2444 Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 13:50
      Hej jaki masz rozmiar biustonosza??Ja mam 18 lat(tzn w pazdzierniku bede miala
      i tez mam male :(.Daj znac
      • troleska Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 22:11
        do aska2444: nosze najmniejszy rozmiar pushapów A choć są za duże. no ale co ja
        na to poradze, bez niego bym się nie pokazała poza moim pokojem...
    • nikitka84 Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 20:24
      Sa male, ale za to bardzo ladne. Wsrod komentujacych nie brak mezczyzn, ktorym
      by sie podobaly - i wcale sie im nie dziwie:) Nie ma co sie lamac, trzeba je
      polubic:)
      PS. Tez mam malutkie:)
    • aska2444 Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 22:43
      Wiesz ja od poniedzialku(to dopiero dwa dni)stosuje ten krem maximum biust i
      zobaczymy ci bedzie:)Masz moze gadu troleska??
      • aska2444 Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 22:44
        sorki maximum bust:)a nie biust
        • melka2005 Re: Zobacz i Oceń 11.07.06, 23:14
          a coto za krem??? gdzie kupilas i ile kosztuje???:>:>
    • aska2444 Re: Zobacz i Oceń 12.07.06, 10:03
      Kupilam go na allegro i kosztuje 44.90 jak dobrze pamietam.Starcza on na
      miesiac i wlasnie po miesiacu biust jest wiekszy o rozmiar:)Jak masz jakies
      pytania napisz chetnie odpowiem:)
      • troleska Re: Zobacz i Oceń 12.07.06, 12:55
        mój nr gg to 1645711
      • melka2005 Re: Zobacz i Oceń 13.07.06, 14:26
        aha:) ale dziala cos, czy nie bardzo??:>
    • alicja_wk Re: Zobacz i Oceń 14.07.06, 13:12
      No to może Cię pociesze, bo ja jestem o 10 lat starsza, a mój biust jest nie
      wiele większy od Twojego (co prawda noszę 70B - push'up, ale to chyba tylko
      dlatego, ze maja pełniejsza miske niż A, bo normalnie to mam 12 cm różnicy).
      Do tego, w ramach pocieszenia, dodam, że nie powinnaś się aż tak martwić, bo w
      tym wieku można jeszcze dużo zdziałać, aby pobudzić gruczoły do wzrostu, bo
      jesteś w okresie dojrzewania. Dlatego radziłabym najpierw ustalic przyczynę, z
      powodu której piersi zatrzymały się w rozwoju, a potem podjąc odpowiednie kroki
      w celu jej zlikwidowania, bo jeśli będziesz liczyła tylko na czas i
      przybywające latka, to w wieku 30 lat możesz nadal być rozczarowana, że nawet
      po ciązy i dziecku nic sie nie zmieniło.
      Na początek radziłabym udać się do kompetentnego ginekologa, który być może sam
      skieruje na badania hormonalne, które wykaża, czy sprawa powinien się zając
      endokrynolog. Jesli wyniki wyjdą w normie, tzn, że przyczyną nie są zaburzenia
      hormonalne i leczenie nie jest konieczne. Wtedy starałabym sie podjąc jakieś
      działania na własną rękę: masaże, odpowiednia dieta (podobno duże ilości
      nabiału sprzyjają powiększeniu tkaniki tłuszczowej piersi).
      Nie chcę Cię jeszcze bardziej dołować, ale też nie będę pocieszać, że jest
      wszystko ok, bo sama mam ten problem i wg mnie nie jest ok, że kobieta ma
      miniaturowe lub nie ma prawie wcale piersi.
      Pozdrawiam i zyczę powodzenia!
      • nikitka84 Re: Zobacz i Oceń 14.07.06, 15:26
        U mnie praktycznie wszytskie kobiety w rodzinie sa posiadaczkami malych piersi.
        Mialam robiona mase roznych badan hormonalnych i nie tylko i wszyscy
        ginekolodzy i endokrynolodzy twierdza, ze wszystko jest OK i mam normalne,
        zdrowe, w pelni rozwiniete, tyle ze malutkie piersi.
        • nitka_ss Re: Zobacz i Oceń 14.07.06, 19:29
          mój biust wygląda prawie identycznie:(
          • troleska Re: Zobacz i Oceń 14.07.06, 19:35
            z tymi badaniami to dobra myśl ale ja boje się iść do jakiegoś lekarza, rozebrać
            się przed nim i słuchac co ma do powiedzenia na temat pawdopodobnych przyczyn
            mojego małego biustu. najgorsze jest to że moja mama nosi C i próbując mnie
            uspokoić że będzie dobrze mówi że wyobraża sobie jak musi mi byc z tym źle a
            wcale nie ma pojęcia jak to jest..
            • 83kimi Re: Zobacz i Oceń 19.07.06, 18:26
              ja mam 23 lata i 8 cm różnicy, ale przestałam się tym przejmować. Teraz byłam
              nad morzem, kupiłam sobie w H&M fajny kostium, stanik push-up i wcale nie
              wyglądałam płasko. :-) A zresztą mój facet przy każdej okazji zdejmuje mi
              stanik, więc chyba nie jest tak źle. Lepiej mieć małe A niż E.
            • alicja_wk Re: Zobacz i Oceń 08.08.06, 10:13
              > z tymi badaniami to dobra myśl ale ja boje się iść do jakiegoś lekarza,
              > rozebrać się przed nim i słuchac co ma do powiedzenia na temat pawdopodobnych
              > przyczyn mojego małego biustu.

W takim razie wolisz potem się wstydzić samej siebie przed facetem, z którym
              będziesz, niż pojść teraz do lekarza?! Nie wiem, który wstyd jest większy, bo
              lekarz tylko obejrzy i nawet jesli cos sobie głupiego pomysli, to nie musisz
              więcej do niego iść, a jak spotkasz faceta, z którym bedziesz chcicała byc całe
              zycie, to mimo, że on bedzie akceptował Twoje piersi, to Ty sama będziesz się z
              tego powodu zle czuła, bo to, że ktoś nas kocha takimi jakimi jestesmy, nie
              wpływa od razu cadotwórczo na nasz sposób myslenia o samych sobie. Nie mówię,
              że tak nie może być, że właśnie przy mężczyźnie swojego zycia poczujesz się
              dowartościowana taką jaka jesteś, ale raczej ciężko jest, by ktoś wpłynął na
              nasz sposób myslenia i zmienił w nas to, co wmawiałysmy sobie od zawsze.
              Dlatego uważam, że lepiej spróbowac czegokolwiek, nawet jeśli nie pomoże, to
              przynajmniej za jakiś czas nie bedziesz miała do siebie pretensji, że mogłas
              spróbować, a nic z tym nie zrobiłas i żyć ze świadomością tego, że może jednak
              dało się temu zaradzić. Jeśli poradzisz sobie z problemem małych piersi, to
              super, ale jesli to zawsze będzie Twoją zmorą, to bedziesz się zadręczać nie
              tylko z powodu, że są małe, ale że nic nie zrobiłas, aby temu zaradzić.
              Więc radzę działać, póki jesteś jeszcze młoda. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka