adziunia 24.10.04, 13:11 Czy ktos studiowal na tym kierunku?? Co mozecie powiedziec o tych studiach?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szirin-javaheri Re: Iranistyka UJ 25.10.04, 02:15 Studiowalam. Jestem aktualnie na urlopie dziekanskim. Studia fajne, chyba lekkie. Bardzo dobrze nauczylam sie perskiego, jednak mimo wszystko nie kazdemu to jest dane ... Ludzie ogolnie bardzo sympatyczni. Sa stypendia do Iranu. Natomiast to co jest dostepne w bibliotece to niezbyt dobrze sie prezentuje :( Ostatnio sporo osob "ucieka" z tego kierunku. Byc moze dlatego, ze jest troche "oderwany" od tego prawdziwego Iranu. Wyszlam za maz za Iranczyka i wiem, ze praktyka rozni sie znacznie od teorii. Jednak mimo wszystko polecam. Odpowiedz Link
gajomaratan Ponieważ... 23.11.04, 16:44 Europocentryczna, skostniała, klika, układziki, lizusostwo, niewystarczająca biblioteka, życie na popłuczynach legendy, arogancja, brak wizji. Grzeczne dzieci chodzące grzecznie do swojej szkółki, odrabiające ćwiczonka, powtarzające słowa i myśli wykładowców. Bon apetit. Odpowiedz Link
szirin-javaheri Wybacz ale ... 26.11.04, 02:06 jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie to i na popłuczynach się nauczy. Rzeczywiście dzieje się źle na iranistyce w Krakowie. Ale zamiast odradzać czy krytykować, można się wziąść do roboty i coś zmienić. Bo w ten sposób to ludzie do niczego nigdy nie dojdą. A lizusostwo i bezsensowne zajęcia są chyba na każdym kierunku czy uczelni. Tylko w małym środowisku to bardziej kole w oczy. Odpowiedz Link
mrufkaa Re: Wybacz ale ... 22.01.05, 16:56 Wiecie, ja skonczylam iberystyke we Wroclawiu. Wasze opisy celuja w dziesiatke. A jednak bardzo cieplo wspominam tamte studia (skonczylam tez inne). Zgadzam sie z Szirin, grunt to postawa... Odpowiedz Link