Dodaj do ulubionych

Iranistyka UJ

24.10.04, 13:11
Czy ktos studiowal na tym kierunku?? Co mozecie powiedziec o tych studiach??
Obserwuj wątek
    • szirin-javaheri Re: Iranistyka UJ 25.10.04, 02:15
      Studiowalam. Jestem aktualnie na urlopie dziekanskim. Studia fajne, chyba
      lekkie. Bardzo dobrze nauczylam sie perskiego, jednak mimo wszystko nie kazdemu
      to jest dane ... Ludzie ogolnie bardzo sympatyczni. Sa stypendia do Iranu.
      Natomiast to co jest dostepne w bibliotece to niezbyt dobrze sie prezentuje :(
      Ostatnio sporo osob "ucieka" z tego kierunku. Byc moze dlatego, ze jest
      troche "oderwany" od tego prawdziwego Iranu. Wyszlam za maz za Iranczyka i
      wiem, ze praktyka rozni sie znacznie od teorii. Jednak mimo wszystko polecam.
    • gajomaratan ODRADZAM. 20.11.04, 21:22
      Po prostu.
      • steinbock Re: ODRADZAM. 21.11.04, 00:42
        A dlaczego?
        • gajomaratan Ponieważ... 23.11.04, 16:44
          Europocentryczna, skostniała, klika, układziki, lizusostwo, niewystarczająca
          biblioteka, życie na popłuczynach legendy, arogancja, brak wizji.
          Grzeczne dzieci chodzące grzecznie do swojej szkółki, odrabiające ćwiczonka,
          powtarzające słowa i myśli wykładowców. Bon apetit.

• szirin-javaheri Wybacz ale ... 26.11.04, 02:06
            jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie to i na popłuczynach się nauczy.
            Rzeczywiście dzieje się źle na iranistyce w Krakowie. Ale zamiast odradzać czy
            krytykować, można się wziąść do roboty i coś zmienić. Bo w ten sposób to ludzie
            do niczego nigdy nie dojdą. A lizusostwo i bezsensowne zajęcia są chyba na
            każdym kierunku czy uczelni. Tylko w małym środowisku to bardziej kole w oczy.
            • gajomaratan Re: Wybacz ale ... 30.11.04, 11:13
              Dziekuje za cenny komentarz.
              • mrufkaa Re: Wybacz ale ... 22.01.05, 16:56
                Wiecie, ja skonczylam iberystyke we Wroclawiu. Wasze opisy celuja w dziesiatke.
                A jednak bardzo cieplo wspominam tamte studia (skonczylam tez inne). Zgadzam
                sie z Szirin, grunt to postawa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka