buggi Re: uroda Iranek 03.03.05, 14:59 popatrz na mnie hihihihih;) Znam Persa, który twierdzi, ze idealna kobieta to ta o twarzy Iranki, i figurze Polki. Iranki sa w duzej mierze ladne ba! bardzo ladne. Figura tylko pozostawia wiele, a czasem bardzo wiele do zyczenia. Odpowiedz Link
turtle3 Re: uroda Iranek 03.03.05, 15:26 :), to fajnie. wybieram się w tym roku do Iranu i przynajmniej ładne twarze w takim razie zobaczę. figura jest raczej sprawą drugorzędną bo przecież i tak stroje tam noszone raczej jej nie podkreślają. Odpowiedz Link
dariazv Re: uroda Iranek 03.03.05, 21:12 Sa dosc urodziwe to prawda ale przesadnie sie maluja. Nakladaja bardzo ostry makijaz a dotego wiele z nich farbuje sie na okropny blon. I to je niestety szpeci. Odpowiedz Link
turtle3 Re: uroda Iranek 04.03.05, 14:25 to chyba wyraz jakiegoś kompleksu. podobnie azjaci sobie na blond farbują włosy, co wygląda dziwacznie. a tak na marginesie, to czy w Iranie można robić kobietom zdjęcia, czy są jakieś zakazy? Odpowiedz Link
buggi Re: uroda Iranek 04.03.05, 16:47 Nie ma zadnych zakazow robienia kobietom zdjecia. Musisz/powinienies jednak zapytac o zgode. Odpowiedz Link
turtle3 Re: uroda Iranek 04.03.05, 16:54 przy mojej zerowej znajomości farsi będzie totrudne:) Odpowiedz Link
buggi Re: uroda Iranek 04.03.05, 16:54 turtle3 napisał: > to chyba wyraz jakiegoś kompleksu. podobnie azjaci sobie na blond farbują > włosy, co wygląda dziwacznie. a tak na marginesie, to czy w Iranie można robić > kobietom zdjęcia, czy są jakieś zakazy? Kochany,90% spoleczenstwa iranskiego jest sniadej karnacji, ciemnooka i ciemnowlosa. Taka monotonia obrazu jest dla Nich nudna, wiec aby cokolwiek zmienic w swoim wizerunku farbuja wlosy, robia pasemka itd... To zadne kompleksy. Ze wszystkimi kobietami jest podobnie: za chude, chca byc pelniejsze, za grube pragna stac sie chude, z kreconymi wlosami chca miec loki, z lokami prostuja na gwalt wlosy. Brunetki chca byc blondynkami i odwrotnie... Odpowiedz Link
buggi Re: uroda Iranek 04.03.05, 17:07 Podchwytliwie zapytam, dlaczego nie pytasz o urode Iranczyków;) www.tehran24.com/ Odpowiedz Link
turtle3 Re: zobacz tu 05.03.05, 16:47 no ładne te zdjęcia. raczej bardziej konserwatywnie sobie te Iranki wyobrażałem (patrz golfistka) podchywtliwie zapytam Cię: jak myślisz dlaczego pytam o Iranki a nie o Irańczyków? Odpowiedz Link
shirina Re: uroda Iranek 13.03.05, 19:51 Oczywiscie, ze Iranki sa ladne. Dowodem na to moze byc wybrana w sobote we Francji Miss Europy, Niemka pochodzenia iranskiego. Gratulacje!!!!!! Odpowiedz Link
buggi Re: uroda Iranek 13.03.05, 22:49 O tu prosze. www.foolproofed.de/pages/ShermineShahrivar22.html Odpowiedz Link
buggi Re: i tu tez 13.03.05, 22:50 tyle, ze umalowana i tez sliczna www.stern-verlag.de/lifestyle/reise/?id=524230&nv=sb Odpowiedz Link
maniexc Ładne, ładne 04.09.05, 12:49 Oczywiście to kwestia gustów ale mi się podobają. - W jednej nawet się zakochałem - jedno spojrzenie i coś mnie trafiło jak grom. Jeszcze bardziej zbaraniałem jak (po tym jak grupka Japończyków głośno zastanawiała się czy Poland to Holland czy "Porando")podeszła do mnie na tarasie Ali Qapu i zagadnęła po polsku! Krótko mówiąc ta akurat to "tradycyjna" mieszanka - mama Polka, tato Pers). Po wymianie kilku zdań, zniknęła - w towarzystwie chyba narzeczonego w wieku jej matki - tak szybko jak się pojawiła. Od tego czasu nawet jakoś pilniej ucze się perskiego - może któraś skusi się na niegłupiego lahestani. ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link
dory6 Re: Ładne, ładne 05.09.05, 11:42 piekna historia. ciekawy bodziec do nauki perskiego... trzymam kciuki. Odpowiedz Link