IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 21:40
Czy nie odnosicie wrażenia, ktoś, kto obsługuje światła sygnalizacyjne koło
Cersanitu bawi się z kierowcami. Ja przejeżdzam przez te światła codziennie w
kierunku Toyoty i często jest tak, że podjeżdżam włączają się czerwone,nikt
nie przejeżdża z parkingu do fabryki i za chwile włącza zielone. Temu komuś
naprawdę się nudzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Światła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 00:14
      rzadko przejeżdżam tam dęty i często mam zielone.
    • Gość: @ Re: Światła IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.02.10, 00:18
      tak moj stary sie bawi :)
    • Gość: Kierowca Re: Światła IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.02.10, 13:15
      Nie ma to jak chlop ze wsi jedzie przez takie skrzyzowanie !!! Celowo jest to
      tak zrobione i nikt sie tym nie bawi. Czujka wykrywa zblizający sie pojazd z
      daleka i włacza czerwone, co powoduje ze kierowca (wiesniak tez) zwalnia, a jak
      sie juz wystarczajaco zblizy do skrzyzowania to czujka włacza zielone, zeby nie
      tzreba bylo calkiem zatrzymywac pojazdu, a dzieki takiemu rozwiazaniu, przejazd
      przez skrzyzowanie jest bezpieczniejszy, bo kierowcy zwalniaja przed przejazdem.
      W wielu miastach Polski juz taka sygnalizacja dziala od dawna.
      • Gość: Kierowca Re: Światła IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.02.10, 13:19
        Najlepsze wiesniaki to są głąby, co chca wyjechac z Auchan w lewo i stają na
        swiatlach metr przed linia zatrzymania i czekaja do osranej smierci az sie
        wlaczy zielone, a ono sie nie wlacza, bo czujka nie widzi pojazdu, wiec nie
        puszcza tego pasa do ruchu. Juz 3 razy podjezdzalem z boku i pokazywalem
        tępakom, ze musi podjechac do linii zatrzymania bo czujka go nie widzi i
        powoduje przez to potężny korek.
        • Gość: Być Re: Światła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 13:46
          otóz , jak ich nazwałes WIESNIAKi (osoby ze wsi i ni eobrażaj ludzi którzy sa mądrzejsi od mieszczuchów) wiedza gdzie się zatrzymać.

To tubylcy tak robią a szczególnie niedzielni kierowcy, cwaniaki z sianem w głowie zamiast mózgu i gó...arze w autach tatusia

następnym razem zerknij na numery.
          • Gość: Kierowca Re: Światła IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.02.10, 14:41
            Oni sami siebie obrazają. Widziałaś na jakiejs WSI sygnalizacje swietlną, że nie
            wspomne o syg. z czujkami ??? Ja nie widzialem, ale jak widze tak zachowujących
            sie kierowców to tylko mysle o takim ze jest ze wsi i raz na jakis dlugi czas
            odwiedza miasto. Nie pisz ze sa mądrzejsi od mieszczuchow, bo jak widac, nie do
            konca masz racje, a poza tym, madrosc ma sie w wielu roznych dziedzinach i nie
            mozna jej uogolniac.
            • Gość: Być Re: Światła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 15:50
              Zważ kwestię że spora część ludzi ze wsi bardziej sie stara w wiekszości dziedzinach zycia społecznego i zawodowego i sa z tego tytułu lepsi od wiekszości mieszczuchów.

Oczywiście ni enależy tu traktowac wszystkich po jednej linii ale tak czesto sie zdarza.

Daleko nie trzeba szukać - studia ; ludzie ze wsi bardzo czesto mają dużo lepsze oceny niż ludzie z miasta bo tym pierwszym zależy , a ci drudzy mysla że im sie należy.
              END

• Gość: fan kina Re: Światła IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.10, 16:08
                Gość portalu: Być napisał(a):

> ludzie ze wsi bardzo czesto mają dużo lepsze oceny niż ludzie z
                > miasta

Heheh, naoglądałeś się "Daleko od szosy" :)
                • Gość: Być Re: Światła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 21:40
                  znam życie z racji wykonywanego zawodu
      • Gość: kawał chama Re: Światła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 14:52
        > Nie ma to jak chlop ze wsi jedzie przez takie skrzyzowanie !!! Celowo jest to
        > tak zrobione i nikt sie tym nie bawi. Czujka wykrywa zblizający sie pojazd z
        > daleka i włacza czerwone, co powoduje ze kierowca (wiesniak tez) zwalnia, a jak
        > sie juz wystarczajaco zblizy do skrzyzowania to czujka włacza zielone, zeby nie
        > tzreba bylo calkiem zatrzymywac pojazdu, a dzieki takiemu rozwiazaniu, przejazd
        > przez skrzyzowanie jest bezpieczniejszy, bo kierowcy zwalniaja przed przejazdem
        > .

Koło cersanitu nie ma takiej czujki. światła się zmieniają wtedy, gdy ktoś
        wyjeżdża z zakładu lub z parkingu. Po prostu auto musi najechać na czujnik
        umieszczony w asfalcie, a takie czujniki są tylko od strony cersanitu i
        parkingu, na pasach wyjazdowych. Innej możliwości nie ma.
        P.S. Wieśniactwo to nie miejsce zamieszkania, ale stan umysłu...
      • Gość: Wujek Re: Do kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 18:49
        To w takim bądź razie za kazdym razem powinna ta czujka wykrywać nadjeżdżający samochód. To dlaczego nieraz nie włączają się czerwone tylko cały czas świeci się zielone???
        > sie juz wystarczajaco zblizy do skrzyzowania to czujka włacza zielone, zeby nie
        > tzreba bylo calkiem zatrzymywac pojazdu, a dzieki takiemu rozwiazaniu, przejazd
        > przez skrzyzowanie jest bezpieczniejszy, bo kierowcy zwalniaja przed przejazdem
        > .
        A nie prawda bo podjeżdża sie pod światła dalej jest czerwone,(nie zawsze, nieraz jest jak pisałeś) nikt nie jedzie z bocznych dróg i po chwili włącza się zielone.
        • Gość: kijop Re: Do kierowcy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.02.10, 18:52
          Może np. śnieg inicjuje czujkę?
        • Gość: kawał chama Re: Do kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 21:23
          Nie ma żadnej czujki skierowanej na ulicę uczniowską. Są miejsca na bocznych
          drogach na które trzeba najechać, żeby się czerwone na uczniowskiej włączyło.
          Jak pisałem innej możliwości nie ma, także zdalnego sterowania tym światłem.
          Może gdzieś była awaria, może jak ktoś pisał śnieg włączył czujkę. Tego nie
          wiem. A może po prostu auto z bocznej drogi wyjeżdżało tak, że go nie
          zauważyłeś? Mi się tam to często zdarzało, zwłaszcza jak jechałem z górki, a
          ktoś wyjeżdżał z cersanitu w prawo.
          • Gość: kijop Re: Do kierowcy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.02.10, 18:15
            U mnie w robocie jest brama na taką czujkę indukcyjną zatopioną w asfalcie.
            Jeśli leży 5 cm śniegu, brama się nie zamyka. Więc przy Cersanicie jest podobna
            sytuacja - czujki na bocznej drodze są zainicjowane przez cały czas i automatyka
            świateł otwiera ruch na uczniowskiej na przewidziany w programie czas, a
            następnie puszcza ruch poprzeczny, bo czujnik zgłasza, że coś czeka na światłach
            (śnieg).
            • Gość: kawał chama Re: Do kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 19:17
              Ta na cersanicie ma jakieś 2x3m - myślę, że przy takiej masie te parę
              centymetrów śniegu nie robi na niej wrażenia. Zresztą w ciągu kilku ubiegłych
              tygodni jeździłem po niej często i nie zauważyłem jakichś problemów z działaniem.
              Wydaje mi się że wszystko było ok, najprawdopodobniej autor wątku nie zauważył
              auta, które wyjeżdżało z którejś bocznej drogi.
    • Gość: roman Re: Światła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.10, 23:44
      Nie mam takiego wrażenia, wydaje mi się,że te światła działają
      prawidłowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka