Dodaj do ulubionych

Podwyzka alimentow

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.09.10, 08:54
witam chcialabym zlozyc wnosek do Sadu o podwyzszenie alimentow na 9 l corke .Ex maz placi 250 zl przez 9 lat nigdy nie podwyzszalam tej kwotya koszty utrzymania dziecka rosna... dodam ze ex pracuje w niemczech ma firme legalnie czy mam szanse na podwyzke?
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Podwyzka alimentow IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.09.10, 09:59
      jak najbardziej.Dziwię się że tak dlugo zwlekalaś.Ja składam co roku o podwyżke alimentow i dostaje bez problemu.Zbieraj wszystkie kwitki,paragony itp.przedstaw to w sądzie.Jeśli corka twoja uczęszcza na jakieś dodatkowe zajęcia to weź zaświadczenie i ile kosztują cię takie zajęcia.Nie popuszczaj draniowi niech buli
      • Gość: pikpok Re: Podwyzka alimentow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 10:09
        czemu zakladasz ze dran? Moze puscila go kantem, moze nie potrafila byc dobra zona i musial ja zostawic? Bo tego ze sad nei przyznaje opieki nad dzieckiem ojcu nie musze ci cwaniaro tlumaczyc :/
        • Gość: JHJohn Re: Podwyzka alimentow IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.09.10, 10:29
          dobrze mówisz, cwane alimenciary co już z dwudziestego wujka dzieciakowi do domu przyprowadziły ale jak alimenty to jeb do byłego męża co ma pewnie nową smukłą żoneczke i ułożył sobie życie hyhyhyhy
          • Gość: marta Re: Podwyzka alimentow IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.09.10, 10:55
            nie wnikam w ich uklady.Kazdy ponosi odpowiedzialnośc za wlasne czyny a tym bardziej gdy chodzi o dziecko.ono nie jest niczemu winne.
            • Gość: mnm Re: Podwyzka alimentow IP: *.sattom.pl 17.09.10, 11:47
              "Nie popuszczaj draniowi" to kto napisał??
              Momentalnie włączył ci się syndrom wściekłej pochwy i nie zaprzeczaj.
            • Gość: pikpok Re: Podwyzka alimentow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 12:15
              Nie chce zaczynac kolejnej zazartej dyskusji o "alimenciarzach" i "wrednych matkach". Dziecku alimenty sie naleza jak psu kosc, to nie ulega watpliwosciom. Tylko ze na jego utrzymanie skladac sie musi oprocz ojca rowniez opiekujaca sie dzieckiem matka. Gnebienie "bylego" podwyzkami alimentów z czystej podlosci to czyste skur....synstwo. A to, niestety, bardzo czesta domena samotnych matek.
              Owszem, uwazam ze 250 zl na 9 letnia corke to smiech na sali. Oczywiscie, jesli ojciec dziecka nei przyklada sie do utrzymania dziecka w dodatkowy sposob.
              Natomiast w Twoim przypadku gnebienie ojca dziecka corocznymi podwyzkami alimentow i niemalymi zapewne kosztami rozpraw to jawna podlosc i zlosliwosc. I blagam, tylko bez wyswiechtanego sloganu "dla dobra dziecka", bo samotne matki tym sie zaslaniaja czyniac wlasna, prywatna krucjate przeciwko ex.
              • Gość: ingo Re: Podwyzka alimentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 12:42
                słuszna uwaga pikpoik
      • Gość: do marty Re: Podwyzka alimentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 06:50
        Miał rację, że od Ciebie odszedł.
        W pewnych sytuacjach lepiej płacić alimenty niż żyć z "trucizną"
    • Gość: ja tylko czekam Re: Podwyzka alimentow IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.09.10, 13:00
      ja tylko czekam aż była humana wyskoczyy z czymś mam pare kwitów jak sie sku...ła i kase na papugie niech zacznie to sie impreza rozkręci a pozatym chłopy uważajcie na te lalunie głównie rozwodniczki bo tylko czychają zeby was z kasy wyjebać.... dla dobra dziecka yhhyhyhyhyhyhyhyhy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka