Gość: Ktosik
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
27.10.10, 13:42
Witam wszystkich którzy czasem muszą skorzystać z naszych Wałbrzyskich autobusów. Szczerze nie wiem jak zacząć ale spróbuje opisać to co się stało heh. Więc wczoraj jadąc autobusem linii 11 który odjeżdża około godziny 21:03 z placu grunwaldzkiego nagle zrobiło się siwo w autobusie od spalin i chyba było tak cały czas bo ja zauważyłem po 30 sekundach od wejścia heh wracając to od tych spalin w autobusie robiło się nie dobrze, ludzie otwierali małe okienka, szyber dachy bo naprawdę kręciło się w głowie. Widziałem jak kilka osób jadących do pracy prawdopodobnie nagrywało to na telefon a jeden z pasażerów wysiadając poszedł do kierowcy spróbuję przytoczyć rozmowę heh. Gdy ten człowiek zapytał się kierowcy czy ten widzi co się dzieje w autobusie w którym on właśnie wiezie ludzi, kierowca odpowiedział, że tak widzi i zgłaszał to do pogotowia technicznego, pasażer nie dał za wygraną więc zapytał się dalej czy wolno mu wozić ludzi w takich warunkach które raczej zagrażają zdrowiu i chyba życiu pasażerów bo zatrucie spalinami nie jest trudne( uwierzcie było siwo że można było siekierę zawiesić i w głowie się kręciło) kierowca miał załamany głos próbując się tłumaczyć w sumie nie wiem co można pomyśleć bo chłopina dostał na pewno dyspozycje jeździć dalej a ten ze strachu jeździł chociaż mogło mu się nie podobać ale moim zdaniem pomimo możliwości straszenia utratą pracy za odmówienie wykonywania czynności nie powinien kontynuować jazdy takim ,,złomem,,. Nie wiem czy dobrze opisałem sytuację bo i tak nie da się przyblizyc tego co się działo!!!
Panowie którzy siedzą sobie w ,,kanciapie,, następnym razem uwierzcie mi bekniecie za takie decyzje a może nawet i teraz widziałem wszystko było nagrane i rozmowa i sytuacja bo raczej nawet przy kontroli autobusu przez drogówkę dowód zabrany i nie wiem co by było dalej.
Ale tak MPK w Wałbrzychu robi jeszcze reklamy o kasowaniu biletów o swoim taborze który jest tak zajebisty że się rozpada i zagraża bezpieczeństwu.
I żeby nie było, że pisze to konkurencja czy jakiś małolat który się nudzi w domu heh do dyskusji i może zrobienia obiektywnego może reportażu o tej ,,firmie, zaprosiłbym nasze media lub niech się ktoś wypowie bo ja już obiektywny nie jestem.
Pozdrawiam władców autobusów ( czytaj kanar) też są dobrzy i bojących się kierowców którzy narażają zdrowie pasażerów a dodam że moim zdaniem równa się to jeździe na podwójnym gazie ja nie widzę róznicy. Dobra skończyłem heh