Dodaj do ulubionych

Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 13:42
Witam wszystkich którzy czasem muszą skorzystać z naszych Wałbrzyskich autobusów. Szczerze nie wiem jak zacząć ale spróbuje opisać to co się stało heh. Więc wczoraj jadąc autobusem linii 11 który odjeżdża około godziny 21:03 z placu grunwaldzkiego nagle zrobiło się siwo w autobusie od spalin i chyba było tak cały czas bo ja zauważyłem po 30 sekundach od wejścia heh wracając to od tych spalin w autobusie robiło się nie dobrze, ludzie otwierali małe okienka, szyber dachy bo naprawdę kręciło się w głowie. Widziałem jak kilka osób jadących do pracy prawdopodobnie nagrywało to na telefon a jeden z pasażerów wysiadając poszedł do kierowcy spróbuję przytoczyć rozmowę heh. Gdy ten człowiek zapytał się kierowcy czy ten widzi co się dzieje w autobusie w którym on właśnie wiezie ludzi, kierowca odpowiedział, że tak widzi i zgłaszał to do pogotowia technicznego, pasażer nie dał za wygraną więc zapytał się dalej czy wolno mu wozić ludzi w takich warunkach które raczej zagrażają zdrowiu i chyba życiu pasażerów bo zatrucie spalinami nie jest trudne( uwierzcie było siwo że można było siekierę zawiesić i w głowie się kręciło) kierowca miał załamany głos próbując się tłumaczyć w sumie nie wiem co można pomyśleć bo chłopina dostał na pewno dyspozycje jeździć dalej a ten ze strachu jeździł chociaż mogło mu się nie podobać ale moim zdaniem pomimo możliwości straszenia utratą pracy za odmówienie wykonywania czynności nie powinien kontynuować jazdy takim ,,złomem,,. Nie wiem czy dobrze opisałem sytuację bo i tak nie da się przyblizyc tego co się działo!!!
Panowie którzy siedzą sobie w ,,kanciapie,, następnym razem uwierzcie mi bekniecie za takie decyzje a może nawet i teraz widziałem wszystko było nagrane i rozmowa i sytuacja bo raczej nawet przy kontroli autobusu przez drogówkę dowód zabrany i nie wiem co by było dalej.
Ale tak MPK w Wałbrzychu robi jeszcze reklamy o kasowaniu biletów o swoim taborze który jest tak zajebisty że się rozpada i zagraża bezpieczeństwu.
I żeby nie było, że pisze to konkurencja czy jakiś małolat który się nudzi w domu heh do dyskusji i może zrobienia obiektywnego może reportażu o tej ,,firmie, zaprosiłbym nasze media lub niech się ktoś wypowie bo ja już obiektywny nie jestem.
Pozdrawiam władców autobusów ( czytaj kanar) też są dobrzy i bojących się kierowców którzy narażają zdrowie pasażerów a dodam że moim zdaniem równa się to jeździe na podwójnym gazie ja nie widzę róznicy. Dobra skończyłem heh
Obserwuj wątek
    • Gość: izzy_ofender Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 14:26
      Jechałem już autobusem z podobnymi atrakcjami. Może to nawet ten sam tylko na innej linii.
      Jak ma być lepiej skoro kolejne przetargi na wykonawcę usługi transportowej w naszym mieście są unieważniane?

P.S
      coś za dużo "heh" w twojej wypowiedzi:)
      • Gość: Ktosik Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 14:32
        Za dużo ,,heh,, ponieważ ręce opadają a tak na marginesie nie chodziło w tym poście o pisownie czy, że czegoś tam za dużo piszę :) i generalnie trudno było znaleźć słowo którym można ogarniać takie atrakcje bo ramionami mi trudno na forum ruszyć :) Pozdrawiam
        • Gość: Pasażer 57 :) Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 14:49
          Napisz do Głównego Inspekratu Transportu Drogowego w Warszawie
          Główny Inspektorat Transportu Drogowego
          ul. Postępu 21, 02-676 Warszawa
          Sekretariat :
          tel.: 22 22 04 000
          fax: 22 22 04 899

info@gitd.gov.pl

Napisz do nich mejla.
          Ja jak napisałem to przetrzepali ich zle widać zbyt słabo.
          Ostatbnio podesłałem im linka do filmiku jaki jest na YouTube.

Opisz całą sytuację to może porządnie ich przetrzepią.

• Gość: kierowca Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: 94.254.130.* 27.10.10, 18:36
            prawda stoi po stronie autora tego postu,jednak i prawda jest w tym że kierowcy się boją gdyż podpisują oświadczenia że w razie stwierdzenia winy z ich strony-płacą-i jak zarabiając około 2 koła na czysto mam płacić za awarie,odstawiam autobus,rano wsiada drugi i się tłumaczy,nie stety odnośnie przetargu wiemy ze znalazł się przewoznik solidny z wrocka i już jest pewne że on tego przetargu nie wygra,jezeli chodzi o flote to dziennie ulega awarii do 20 procent wystawionych pojazdów a są takie dni że nie ma rezerwy aby wysłać w zastępstwo-przykro mi ale ja jestem tylko kierowcą
            • Gość: Pasażer 57 :) Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 20:01
              jesteś kierowcą i nie boisz się tego pisać ? To masz jaja chłopie albo podpuszczasz nas tutaj
    • Gość: walbrzych wypadek na piaskowej gorze IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.10, 19:38
      Jadąc autobusem linii 2, w kierunku Piaskowej Góry o 7:30 rano, jakiś tydzień temu .
      za Biedronką w pobliżu przystanku chłopiec wypadł z jadącego autobusu, nie wiem czy został wypchnięty czy sam wypadł, ale nie doszło by do tego gdyby drzwi były zamknięte , a drzwi były otwarte i kierowca jechał, jadąc tym autobusem i widząc że autobus ma otwarte drzwi, naszła mnie myśl że może coś się stać i w tym momencie się stało , na szczęście chłopakowi się nic nie stało podniósł się a autobus dojechał na przystanek i tam się dopiero zatrzymał, ale nie wiele by brakowało żeby doszło do tragedii, autobus był pełen ludzi i na przystanku też stało wiele osób , wszyscy to widzieli.
      • Gość: wku...ony Re: wypadek na piaskowej gorze IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 22:07
        Gdzie jest ITD ? Gdzie jest Policja, BA ! Gdzie jest prokurator ??
        • Gość: NIKT na cmentarzu IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.10, 16:14
          na cmentarzu jest
    • Gość: piaskiemwoczy Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 05:12
      Dzwoń na Policję. Ma obowiązek sprawdzić stan autobusu.
      • Gość: dyspozytor nie mpk Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: 188.33.35.* 28.10.10, 12:50
        niestety dopuki w mieście nie bedzie siedziby ITD to tak będzie cały czas,zarówno autobusy jak i busy pozostawiaja bardzo wiele do życzenia,zrobiono jedno dniową akcje walki z przepełnionymi busami i cisza a zobaczcie na 32 co się dzieje,dzień w dzień przepełnione busy i nikt nic nie robi,oczywiście są miejsca stojące ale maks to 11 stojacych w sprinterze a jezdzi po 20-25 osób na stojaco,dlaczego nie wpuszczą tak jak na 31 kilku przewozników-odpowiedz jest prosta gdyż właścicielem 32 jest jeden z Panów Rosiaków
        • Gość: gość Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.10, 14:36
          W d.......byłeś g...... widziałeś a heh wiesz heh o heh tym heh że heh jest heh siedziba heh ITD w heh Wałbrzychu.Sami mądrzy ludzie tu bzdury wypisują wezcie się za robotę a nie bąki zbijacie.Jak autobus wam nie pasuje to polecam TAXI!!!heh heh heh heh tylko tam trzeba płacić a tu za friko dupe się wiezie
          • Gość: Ktosik Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 14:50
            Kolego w dupie to Ty jesteś ;) A za robotę weź się sam, czy tacy debile muszą pisać do każdego postu głupoty czy to o pisowni itp? Odpiszesz na każdy post i co konia sobie zwalisz z zadowolenia, podejrzewam, że tak zresztą miał być to post o czymś innym ale widać elitę wałbrzyską weź jedź do galerii na dolewaną cole z KFC powal też tam
          • Gość: logopeda Re:do gościa IP: 46.112.52.* 29.10.10, 12:37
            zapraszam Ciebie kolego na konsultacje bo widzę że masz jakiś uraz od dzieciństwa w wyniku którego się jąkasz,co jest widoczne w Twojej wypowiedzi gdzie co słowo używasz -heh-prawda jest że zły dotyk boli całe życie
          • Gość: Ari Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: 173.224.217.* 02.11.10, 18:21
            Lepiej kasuj bilet żulu.
        • Gość: MPK to syf Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.10, 15:58
          Kretynie przeciez ITD ma siedzibe na zajezdni MPK więc widzą jakim złomem codziennie ludzie są wożeni. Tylko jakoś nikt sobie z tego nic nie robi. Ale do czasu. Będzie wypadek, będa ofiary to może kogoś za to rozliczą. Na pewno beknie jako pierwszy kierowca.
    • Gość: jolka Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.10, 10:15
      to zapinaj na patykach anie siejesz ferment
    • Gość: złosliwy Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.10, 13:35
      kup sobie samochód
    • Gość: janek Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.10, 22:13
      bzdury piszesz
    • Gość: dobre Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.10, 22:36
      kogo wy tu bronicie a kogo ganicie?
      Autobus niesprawny, zaczadzony spalinami, bez czynnych drzwi, oswietlenia, ogrzewania,bez szyby, nie nadaje sie do przewozu ludzi, to nie wina kierowcy,tylko mechaników warsztatów
      autobusowych a jak awaria wyniknie w czasie jazdy,to kierowca nie ma prawa przewozić osób.
      Dyspozytor ma obowiazek wycofać wóz z ruchu i przekazać do pogotowia technicznego MPK.
      A na miejsce awarii, wysłać autobus zastępczy, do przewozu osób, do końca kursu. Proste?
      Jak jest inaczej, to urzędasy z MPK mają nie równo pod sufitem .
      • Gość: zaczadzony Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 09:01
        Ostatnio o mały włos nie zostałem zaczadzony spalinami w autobusie MPK linia nr 5. Dość ekstremalne wrażenia. Wszystko jest do czasu ale u nas "do czasu" znaczy do momentu kiedy ktoś zginie albo dozna poważnuch obrażeń. Wtedy zrobi się szum, szukanie winnych, nagłe kontrole itp.
        • Gość: kierowca Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 01.11.10, 12:15
          W pełni popieram was pasażerów, ja zawsze odmawiam jazdy takim pojazdem, jednak wiele razy spotkałem sie z awanturami ze strony pasażerów,z pretensjami ze spóxnią się do pracy itd. Poza tym pasażer zawsze zgłasza wszelkie uwagi jak już wysiada z wozu, dojechał na miejsce i dopiero wtedy sie wyżywa na kierowcy,który nie jest dyspozytorem ruchu.Następna grupa to podstępni nagrywacze komórkami,którzy boją się odezwać,a szukają taniej sensacji umieszczając jakieś filmiki na necie.Szanowni pasażerowie,moze zacznijcie w końcu monitować do Prezydenta o zakup pojazdów.Wykończenie MPK wam nic nie da, przyjdzie prywatny przewoźnik, a dopiero wtedy zobaczycie na czym polega waszym zdanie zdrowa konkurecja. Przykładem może być PKS, gdzie jest dworzec,gdzie są rozkłady,do kogo się zwrócić w przypadku wcześniejszych odjazdów czy spóźnień? W moim przypadku jest tak- istnieje zagrożenie zdrowia lub życia pasażera,odmawiam jazdy i często zostaję zaszczuty przez pasażerów,przez to rownież jestem czarną owcą w firmie.
          • Gość: zły Re: do kierowcy IP: 46.112.152.* 01.11.10, 12:59
            Dzisiaj o "mały włos"kierowca autobusu linii nr.5 skasował by mi cały przód mojego samochodu.Ja,jadąc ze Szczawna-Zdroju nie spodziewałem się,że debil,który kierował tym autobusem,bez włączonego kierunkowskazu,nagle wyjechał z zatoczki,włączając się do ruchu.Nie dość,że droga jest w remoncie,jest pełno dziur,to taki pojeb..y dawca organów nie zważa na to,co dzieje się na ulicy.Działo się to wszystko naprzeciwko kina Zorza.Całe szczęście,że hamulce mam sprawne i nie jechałem szybko.Nie tylko trzeba uważać na stan techniczny autobusów,a także stan umysłowy tych pieprzonych "kaskaderów" z WPK.A może przydał by się alkomat,celem sprawdzenia trzeźwości kierowcy?
            • Gość: Adwokat Diabła Re: do kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 15:27
              Trzeba było zadzwonić na policje jak podejrzewałeś, że jest nietrzeźwy, a swoją drogą to w obrębie przystanku powinieneś zachować szczególną ostrożność. A kierowcy się wciskają na siłę bo wiedzą że nawet jak włączą kierunkowskaz to żeby któryś ich wypuścił miną wieki, sami do takiego stanu rzeczy doprowadziliście...
              • Gość: pas Re: do kierowcy IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 15:41
                Ty jesteś poważny człowieku ? Kierowcy zasranym obowiązkiem jest czekać aż go ktoś wpuści. on jest włączającym się do ruchu. Co znaczy ze samo do tego doprowadziliśmy?
                Wam się w głowach poprzewracało chyba. A jak chcesz zeby was kontrolowani na alkomacie to załatwię wam to. Wystarczy, że skrzyknę kilka osób i przez 3 dni będziemy dzwonić, że od kierowcy dziwnie alkoholem zalatuje, ze dziwnie prowadzi autobus itd... Chcesz, żeby przec Ciebie twoi koledzy mieli problemy to Ci to załatwię.
                • embriao Re: do kierowcy 02.11.10, 10:25
                  Artykul 18 PORD-
                  "Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię."
                  • Gość: zły Re: do embriao IP: 46.112.47.* 02.11.10, 14:42
                    "jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię."
                    Jeżeli widzę autobus,albo busa,który sygnalizuje,że chce wyjechać z zatoczki,zatrzymuję się i go puszczam.Ten kaskader niestety,nie miał włączonego kierunkowskazu.Na siłę wcisnął się przed przód mojego samochodu,gdy już byłem w połowie długości autobusu.Dzisiaj już nie mnie,ale innemu kierowcy,który jechał przede mną,zrobił tak samo następny kierowca autobusu,ale wyjeżdżał z zatoki na pierwszym przystanku w Szczawnie-Zdroju.Jak widać,to u nich jest nagminne.A może to był ten sam dupek,który nie wie,po co są kierunkowskazy i kiedy trzeba ich używać?Następnym razem,jak mnie coś takiego spotka,to wyciągnę debila zza kierownicy, obiję mu mordę,a on wtedy niech dzwoni po policję.
                    I tyle w temacie.
                • Gość: Adwokat Diabła Re: do kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 12:10
                  Nie jestem kierowcą MPK więc mi nie zagwarantujesz żadnych kontroli, kolega zacytował Ci przepis, który powinieneś znać będąc kierującym pojazdem samochodowym, jak masz zastrzeżenia do stanu trzeźwości kogokolwiek to jest taki numer telefonu - 997 - tam możesz zgłosić każdego kierującego na drodze, policja ma w takim wypadku obowiązek skontrolować. I proponuję trochę zluzować, bo się do Ciebie człowiek grzecznie zwraca a Ty od razu zaczynasz pyskówkę, ja wiem że to forum ma poziom poniżej wałbrzyskich kopalń ale cóż, to tylko od użytkowników zależy, to samo zachowanie na drodze, nic by Ci się nie stało gdybyś ten autobus wypuścił i przemęczył się za nim do następnego przystanku, zwłaszcza, że obserwując drogę powinieneś zauważyć, że w autobusie zamykają się drzwi, nie bronie kierowcy a wręcz potępiam takie zachowanie gdy wyjeżdża z zatoki bez kierunkowskazu, próbuję jedynie zauważyć, że często wyjeżdżając z zatoki nawet z kierunkowskazem można zaobserwować jak kierowcy wyprzedzają taki autobus nierzadko po podwójnej ciągłej czy powierzchni wyłączonej, zauważcie że autobusem nie jedzie sam kierowca a pasażerowie, którzy równie szybko chcą się dostać do pracy, szkoły czy domu, a nie chcą dokładać wisienki do tortu wałbrzyskich korków, wyobraźcie sobie, ze każdy z tych dajmy na to 50 czy 100 pasażerów przesiądzie się teraz do auta, to jest o 50 aut przed wami więcej a nie jeden autobus...
            • Gość: mająca dość!! Re: do kierowcy IP: *.sattom.pl 05.11.10, 14:57
              Najgorsza jest linia nr 2!! Masakra ona zawsze gdzieś zaginie jadać z paskowej góry, stojąc na konopnickiej i jadać na Sobiecin nigdy nie przyjeżdża na czas. Wszystko wyjeżdża 5, A, C, D, nawet 14 i 11 ale 2 oczywiście nie ma a jedzie po trasie z większością lin a jeszcze zimy nie ma. W dodatku wymagają kasowania biletów, kanary umieją wlepiać mandaty ale ze ludzie muszą jeździć z pijakami, bezdomnymi i złomiarzami to jest wszystko ok, brudne siedzenia na których aż się siedzieć nie chce obklejone rurki brudem,!!! Masakra kiedy ktoś coś z tym zrobi!!! Śmierdzi że wytrzymać nie idzie ale kogo to obchodzi przecież kierowca w kanciapie ma czysto i nie śmierdzi mu!!! Czy ktoś kur...myje te autobusy?? bo na zajezdni w chu... lecą patrząc na wygląd autobusów.
          • Gość: ed Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 13:40
            > W pełni popieram was pasażerów, ja zawsze odmawiam jazdy takim pojazdem, jednak
            > wiele razy spotkałem sie z awanturami ze strony pasażerów,z pretensjami ze spó
            > xnią się do pracy itd. Poza tym pasażer zawsze zgłasza wszelkie uwagi jak już w
            > ysiada z wozu, dojechał na miejsce i dopiero wtedy sie wyżywa na kierowcy,który
            > nie jest dyspozytorem ruchu.Następna grupa to podstępni nagrywacze komórkami,k
            > tórzy boją się odezwać,a szukają taniej sensacji umieszczając jakieś filmiki na
            > necie.Szanowni pasażerowie,moze zacznijcie w końcu monitować do Prezydenta o z
            > akup pojazdów.Wykończenie MPK wam nic nie da, przyjdzie prywatny przewoźnik, a
            > dopiero wtedy zobaczycie na czym polega waszym zdanie zdrowa konkurecja. Przykł
            > adem może być PKS, gdzie jest dworzec,gdzie są rozkłady,do kogo się zwrócić w p
            > rzypadku wcześniejszych odjazdów czy spóźnień? W moim przypadku jest tak- istni
            > eje zagrożenie zdrowia lub życia pasażera,odmawiam jazdy i często zostaję zaszc
            > zuty przez pasażerów,przez to rownież jestem czarną owcą w firmie.

Do prezydenta po autobusy nowe ? Do którego do Komorowskiego czy Kruczkowskiego ?
            Poniosło Ci i to mocno. MPK jest spółką prawa handlowego!! Sama ma się utrzymać na rynku a jak nie to wypad.
            PKS? No sprzedali bo był taki sam burdel jak obecnie jest w MPK. Nowy właściciel wywiesił rozkłady ale ty tego nie zauważyłeś. Autobusy odjazdy mają zgodnie z rozkładam bo Wałbrzych jest miastem, gdzie najczęściej na trasie wypada przerwa. No chyba ze są opóźnienia spowodowane wypadkami itd. Nigdy PKS nie odjechał wcześniej.

Komórkami nagrywanie :) To jest coś co lubię. To nie jest tania sensacja tylko dokumentowanie upadającej firmy, w której pracownicy boją się walczyć o swoje a jedyne co potrafią do obrzucać gównem innych na tym forum, obrzucać tych, którzy mają odwagę i wytykają błędy MPK.
            • Gość: ... Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.11.10, 15:52
              > Do prezydenta po autobusy nowe ?

Dlaczego nie ? We wrocławiu nie jest żadną rewelacją,
              że gmina finansuje wozy ichniejszemu przewoźnikowi.

> MPK jest spółką prawa handlowego!!
              > Sama ma się utrzymać na rynku

Więc się określcie malkontenci, jak to w końcu jest.
              Jak mowa o kasie, to mówi się "że gmina dotuje" MPK :)
              a tu wychodzi z Twojej wypowiedzi jak byk, że gmina po
              prostu płaci za usługę MPK. Tak jak będzie płacić każdemu
              innemu podmiotowi, który będzie świadczył usługi
              przewozowe. Czy DLA też będzie "dotowane" Twoim zdaniem?

> Komórkami nagrywanie :) To jest coś co lubię. To nie jest tania sensacja tylko
              > dokumentowanie upadającej firmy, w której pracownicy boją się walczyć o swoje
              > a jedyne co potrafią do obrzucać gównem innych na tym forum,

Z tego co widzę, to tak naprawdę empekowcy wypowiadają się w miarę kulturalnie
              a gó...m obrzucają częjściej frustraci forumowi.

>> tych, którzy mają odwagę i wytykają błędy MPK.

No to faktycznie odwaga zza monitorka pocwaniakować.
              Powiem Tobie tak. Daj człowieka i zrobimy z niego szmatę.
              Gwarantuję, że gdyby pokierować na Ciebie komórki połowy
              wałbrzyszan, gdy się tego nie spodziewasz - to na bank dałoby
              się coś ciekawego złapać. Zmieniłbyś zdanie na temat
              "komórkami nagrywanie - to coś co lubię". Nie życzę Tobie,
              abyś znalazł się przez jakiegoś przygłupa na youtube, gdy
              pawiasz po imprezie :).
              • Gość: ed Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 16:02
                > Dlaczego nie ? We wrocławiu nie jest żadną rewelacją,
                > że gmina finansuje wozy ichniejszemu przewoźnikowi.

MPK podpisało umowę z Wrocławiem na określoną kwotę a co za tym idzie kupili nowe wozy wiec dowiedz się jak to jest nim coś głupiego znów napiszesz.

> Więc się określcie malkontenci, jak to w końcu jest.
                > Jak mowa o kasie, to mówi się "że gmina dotuje" MPK :)
                > a tu wychodzi z Twojej wypowiedzi jak byk, że gmina po
                > prostu płaci za usługę MPK. Tak jak będzie płacić każdemu
                > innemu podmiotowi, który będzie świadczył usługi
                > przewozowe. Czy DLA też będzie "dotowane" Twoim zdaniem?

przeczytaj specyfikację przetargu ostatniego to sam wyciągniesz wnioski. Do tego policz jaki jest koszt utrzymania jednego wozu to dojdziesz sam do tego że w komunikację idzie spora kasa, która w przypadku MPK Wałbrzych jest marnowana

> Gwarantuję, że gdyby pokierować na Ciebie komórki połowy
                > wałbrzyszan, gdy się tego nie spodziewasz - to na bank dałoby
                > się coś ciekawego złapać. Zmieniłbyś zdanie na temat
                > "komórkami nagrywanie - to coś co lubię". Nie życzę Tobie,
                > abyś znalazł się przez jakiegoś przygłupa na youtube, gdy
                > pawiasz po imprezie :).

już nie raz byłem :)
                • Gość: ... Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.11.10, 16:18
                  >> MPK podpisało umowę z Wrocławiem na określoną kwotę
                  >> a co za tym idzie kupili nowe wozy wiec dowiedz się jak to
                  >> jest nim coś głupiego znów napiszesz.

Nie interesuje mnie, kto, co, gdzie.
                  Efekt. Przewoźnik dostał kasę (nie ważne czy formie "darowizny",
                  pożyczki i czy tak tłustego kontraktu) od gminy, że stać go na zakup
                  nowych wozów. Nie wyskakuj więc z tekstami o podmiocie prawa
                  handlowego, samoutrzymaniu itd. bo bredzisz.

Są takie działki działalności, które muszą istnieć, zawsze są podmiotem
                  prawa handlowego i nigdy nie utrzymają się same (bo nigdzie na ziemi
                  się nie utrzymują), bo stosunek wydatków niezbędnych do świadczenia
                  danych usług, jest zdecydowanie mniejszy od przychodów z tej działalności.
                  Do taki należy komunikacja, służby mundurowe, zieleń miejska, itd.

>> przeczytaj specyfikację przetargu ostatniego to sam wyciągniesz wnioski.

Mam właśnie wnioski z tego.
                  MPK to firma która stoi od zawsze.
                  DLA przedstawiło max full virtual :)
                  Autobusy, które będą mieli (jak wygrają)
                  zajezdnię autobusową, której nie ma :) - jest goły plac! z jakimiś ruinami zabudowań, itd. itd.
                  Stawia się naprzeciw siebie funkcjonującą od lat firmę ze sprzętem, zapleczem, ludźmi oraz wirtualnego twora, który nie ma nic (więc jest tani :). Nie ma wozów, nie ma zaplecza a ludzi będzie miał, jak wywróci konkurenta. Nie wstawiaj więc tekstów o przetargu, bo widać Ty nie znasz jego detali.

>> Do tego policz jaki jest koszt utrzymania jednego wozu to dojdziesz sam do tego że w
                  >> komunikację idzie spora kasa, która w przypadku MPK Wałbrzych jest marnowana

Zawsze i wszędzie będzie szła! Taka to działka! nie rozumiesz tego, że bez względu na to, kto będzie to robił będzie potrzebował podobnej kasy. Tyle, że teraz to kasa w naszym mieście. Gdy ktoś wywróci MPK, ta kasa też będzie szla - nie ma nic darmo - tyle, że będzie szla w prywatne ręce.

>> już nie raz byłem :)

No i co? Fajnie?
                  • Gość: Kierowca Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.146.255.223.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.11.10, 17:40
                    skoro ktoś jest tak wzorowym pasażerem, to dlaczego gdy jedziesz takim pojazdem nie zawiadamia policji,nie przedstawi sie i nie powie na czym rzecz polega,tylko podstepnie cos tam nagrywa a następnie to rozpowszechnia.Zbulwersowany Kolego od alkomatów,my jesteśmy kontrolowani na obecność alkoholu na zajezdni,więc takie straszenie jest tu na nic,poza tym na takiej kontroli na ulicy zawsze bedzie cierpiał pasażer,tego akurat żaden z nas sie nie obawia, chyba jesteś nie poważny,ze rzucasz takie oskarżenia. Jeżeli chodzi o nas to z otwartymi rękami czekamy na takie kontrole,tylko ciekawe jak to bedzie rzutowało na punktualności. Dla twojej wiadomości-po włączeniu kierunkowskazu i oczekiwaniu grzecznie na wyjazd udało mi się włączyć do ruchu po 6minutach,a na następnym przystanku miałem być za 2min,dotarłem po 8,to jedynie przykład jednego przystanku,a na lini jest ich ok.20,Sam wyciągnij wnioski kulturalny kierowco.
                    • Gość: księgowy Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: 94.254.189.* 02.11.10, 10:22
                      podziwiam wypowiedzi niby mierowców MPK,Panowie prawda stoi tu
                      -DLA-jest firma konkurencyjną i każda inna firma jest w stanie obalić miejscowe MPK,ponieważ nigdzie nie ma takiej biurokracji jak u was,po co w czasach istnienia systemów komputerowych potrzebnych jest tylu Dyspozytorów gdy podczas jednego dnia informatyk jest w stanie ułożyć dyspozycję na rok czasu w takiej firmie,po co wam tylu kierowników,pracowników administracyjnych a jeszcze na doczepke macie ZDIK który trzepie budzet miasta dzięki waszej ciężkiej pracy po nocach,nie zapomniałem o waszym Prezesie który otrzymuje ogromne premie i nagrody za wasze wstawanie o 2-3 rano,za prace mechaników ale cóż nie potraficie sie odezwać a na forum wypisujecie bzdury,Panowie obudzcie sie bo nawet jak MPK wygra przetarg to i tak odda kolejne linie w rece czekajacych ala prywatnych przewozników tak jak było z 31,32,3,7 i tak poleca najlepsze linie,zwolnia kilku kierowców a w biurze nadal 5-dyspozytorów
                      • Gość: www.opluj.pl Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.10, 10:30
                        Jak wieść niesie, jeden z tych dymiących na biało Jelczy zużywa dziennie ... 10 litrów oleju silnikowego. Księgowy, ile miesięcznie wydajecie na olej? Czy nie lepiej zrobić remont? Wymienić pierścienie czy co? Jak się to wszystko zsumuje, to może wyjść olbrzymia kwota. A remont to przecież swego rodzaju inwestycja, nie?
                        • Gość: ksiegowy do www opluj pl IP: 46.112.183.* 02.11.10, 18:32
                          masz rację z tym że musimy pokazać że mamy tabor który nalezy wymienić bo jak napiszesz projekt do unii i co pokażesz a tak emisja spalin,wycieki i itd więc dadzą kase na nastepne a DLA z unii nie pociagnie
                    • Gość: ed Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 14:25

> skoro ktoś jest tak wzorowym pasażerem, to dlaczego gdy jedziesz takim pojazdem
                      > nie zawiadamia policji,nie przedstawi sie i nie powie na czym rzecz polega

To zadzwoń. Najpierw usłyszysz proszę czekać a potem dyzurny ci powie zebyś to zgłosił kierowcy albo ze nia ma wolnego patrolu.

Wiec lepiej nagrac i opublikować.
                  • Gość: ed Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 14:22
                    > Nie interesuje mnie, kto, co, gdzie.
                    > Efekt. Przewoźnik dostał kasę (nie ważne czy formie "darowizny",
                    > pożyczki i czy tak tłustego kontraktu) od gminy, że stać go na zakup
                    > nowych wozów. Nie wyskakuj więc z tekstami o podmiocie prawa
                    > handlowego, samoutrzymaniu itd. bo bredzisz.

To niech cie zainteresuje bo jak na chwile obecną to widać, że nie jestes w temacie.
                    MPK Wałbrzych po wygranym przetargu też dostało pieniądze i kupiło nowe wozy.

Z twoich wypowiedzi nic sensownego nie wynika a jako, że jesteś jednym z palantów z MPK to dalsza dyskusja z toba jest bezcelowa.
                    • Gość: gość Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 18:14
                      ed ty wszystkie rozumy pozjadałeś potrafisz tylko ludziom ubliżać ciekawy jestem co z ciebie za koleś i w jakiej firmie tyrasz może się określisz jak taki wszystko wiedzący jesteś.Podejrzewam,że cieniutki z ciebie bolek który nie ma nic do powiedzenia o swoim korycie.
                      • Gość: ed Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 19:15
                        Pilnuj swojej michy. No chyba, że jesteś twardzielem z MPK i chcesz mi pokazać gdzie moje miejsce
                        • Gość: gość Re: Jazda autobusem MPK w Wałbrzychu zgroza!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 09:28
                          Widzę,że adrenalina poszła w górę:) a uszy w dół:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka