kasia15021 21.01.11, 14:35 Bardzo proszę Was o pomoc jaka moge kupic dobra pralke i gdzie na terenie walbrzycha.Miele odpada bo jest zadroga .Nie wiem czy Electrolux jest dobry czy może Bosch?.Proszę o pomoc z góry bardzo diękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 123 do kasia15021 IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 14:53 Jaką chcesz?Ładowaną od góry,wąską? Ja kupiłam zmywarkę Bosch i pralkę od góry ładowaną Indesit ze sklepu internetowego.Z przywózką kosztowało mnie dużo mniej,niż bym kupiła w sklepie.Jestem bardzo zadowolona.Jak do tej pory,ponad 4 lata i nic mi się nie zepsuło. new.portone.pl/kategoria/231/pralki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: do kasia15021 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 15:54 jestem właśnie na etapie poszukiwania pralki i biorę pod uwagę glównie Whirlpool z uwagi na niskie zużycie prądu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: do kasia15021 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.01.11, 16:06 Nie ma to jak poczciwa FRANIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: do An IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 16:28 Tylko nie Whirpool!Jakikolwiek sprzęt tej firmy,to wielka porażka.Może mniejsze sprzęty są w porządku,ale te wielkogabarytowe-jedno wielkie g...o.Chłodziarko-zamrażarka no Frost wysiadła po 3 tygodniach.Przywieźli w ramach reklamacji inną,nową.Niestety,musiałam reklamować znowu.Po 3 reklamacji oddali mi pieniądze za ten "niewypał".Z podobnym problemem borykała się moja synowa,ale z pralką. Nigdy więcej żadnego sprzętu tej firmy nie kupię,a nawet nie chcę za darmo,bo jeszcze musiała bym komuś zapłacić za wywiezienie na złomowisko. Decyzja należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia15021 Re: do kasia 21.01.11, 16:33 chyba ładowana od góry bo mam mała łazienke a w kuchni też sie nie zmieści . A co myslicie o electroluksie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: do kasia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.11, 16:58 Siemens !! polecam 8 lat i żadnej naprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kkk Re: do kasia IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.01.11, 22:41 Kasiu znajdziesz mnie na GG pod numerem 4850045 - jestem sprzedawcą AGD , jeśli chcesz spróbuje Ci pomóc , spróbujemy coś dobrać w sklepie w którym pracuje , jeśli nie będzie Ci odpowiadało , poszukamy gdzie indziej. Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 20:16 Wszystko możliwe, że Whirpool się pogorszył. Sugerowałam się tym że większość sprzętu w domu mam właśnie tej firmy i nigdy nie miałam takich problemów - pralkę mam już ok 10 lat i nigdy się nie psuła a chcę ją wymienić tylko dlatego że jest już stara :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: jaką kupić pralkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 22:42 Tylko Amica. Zero problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raz tu raz tam Re: jaką kupić pralkę? IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 23:39 Ma ten sam dylemat zaczynam pomału się urządzać, o Whirpolu słyszałem same negatywy,też chciałem kupić Whirpola ze względu na małe zużycie prądu (6 zmysł) tak samo o Amice, że tam się komuś pralka nawet zapaliła, warto poczytać chyba fora internetowe, ja znalazłem taką stronkę: www.ranking-pralek.pl/ jak-wybrac-pralke.wieszwszystko.com/ranking.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: jaką kupić pralkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 01:35 Mam Amicę od 5 lat, mają moi rodzice i teściowa. Jak dotąd nigdy nikomu pralki te nie sprawiły problemu, więc mogę polecić z czystym sumieniem zadowolonej użytkowniczki :). Poprzednio miałam whirpoola, ale padł był szybko, a naprawa była nieopłacalna (jakieś wiązki + silnik + elektronika). Odpowiedz Link Zgłoś
kasia15021 Re: jaką kupić pralkę? 24.01.11, 12:48 Dziękuje wszystkim za dobre rady. Mam mętlik w głowie czy to ma być Amica Wirpool/jedni chwala inni narzekają sąsiad ma 4 lata -bez awarii/ ,Elektrolux,AEG-Elektrolux,Siemens.Ludzie pomocy bo mi głowa już pęka a ja potrzebuję taka co dobrze pierze ,dobrze płucze/dziecko atopowe zapalenie skory/ ładowana od dóry ,elektrooszczędna i wytrzymała chociaż 10 lat -może być droższa ,ale nie miele/zadroga/.Proszę o pomoc piszcie kochani w czym pierzecie i gdzie kupiliście/sklepy stacjonarne czy internetowe?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: jaką kupić pralkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 12:57 ja już zdecydowałam - czytając opinie na różnych forach, ostatecznie wybrałam LG F1222ND (tylko że ja potrzebuję ładowanej od frontu) i dokonam zakupu w sklepie internetowym - kupowałam tam już parę innych urządzeń min. zmywarkę i nigdy nie miałam problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia15021 Re: jaką kupić pralkę? 24.01.11, 13:03 Dzięki An!,Ja nie stety potrzebuję od góry ładowana-malutka łazienka-poprzednią pralkę którą miałam była też od frontu ale w lazience nie można było się ruszyć-był to Polar miałam go 12 lat ale nie polecam bo ciagle się nadawał do roboty. Ja się jeszcze wstrzymam może coś znajdę . Odpowiedz Link Zgłoś
kasia15021 Re An 02.02.11, 15:17 Napewno masz już w domu droga Aniu pralkę napisz czy jesteś zadowolona i czy na forach nie przesadzali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolf Re: jaką kupić pralkę? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.01.11, 13:02 Elektrolux albo siemens bo to są pralki robione w Niemczech reszta jak Bosch są robione w Polsce i że tak powiem dużo reklamacji jest Odpowiedz Link Zgłoś
kasia15021 Re: Wolf-a 24.01.11, 13:06 napewno te praleczki sa robione w Niemczech -czytałam dziś że elektroluxy sa robione w polsce w Oławie a Siemens to nie wiem dobrze by było zeby w niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Wolf-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 13:33 ja też szukałam malej pralki i głównie dlatego LG - 44 cm głębokości przy pojemności 6 kg ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frania Re: Wolf-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 16:04 Ja jestem mała, ale pojemna. I ładowana od góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizir Re: jaką kupić pralkę? IP: *.play-internet.pl 24.01.11, 19:46 polecam pralke Privleg-Quelle.Mozna ja dostac na naszym rynku,choc dosc ciezko.Ale ta jakosc,bezawaryjnosc oraz funkcjonalnosc palce lizac. polecam jeszcze marke Cylinda-cos podobnego ale dostac ja graniczy z cudem Odpowiedz Link Zgłoś
kasia15021 Re: jaką kupić pralkę? 24.01.11, 20:20 Może jakiś specjalista/spec /sie odezwie,ktos ze serwisów oświeci mnie.Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: jaką kupić pralkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 21:21 Polecamm BOSH-a, mam 11 lat i zero awarii, jest droższy o jakieś 200, 300 zeta, ale naprawdę warto zainwestować, zmywarkę też mam tej firmy i odpukać bez zarzutu. Pozdrawiam i udanego zakupu... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia15021 Re: jaką kupić pralkę? 25.01.11, 19:08 którą polecacie: 1.LG F1222ND czy 2. Hotppoint AQ7D 29 UE U/ co myslicie o tej firmie bo w naszych sklepach podobnież ją bardzo polecaja że takie ochy i achy-poprostu suuuper? Wygląda super ale nie chodzi przecież o wygląd! tylko o pranie!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: jaką kupić pralkę? IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 19:01 Ja mam indesit ładowaną od góry kilka ładnych lat i jestem bardzo zadowolona. Zajmuje mało miejsca ale jest dośc pojemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik sklepu Re: jaką kupić pralkę? IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 01:38 pracuję w sklepie agd rtv nie w wałbrzychu. więc nie zrobię sobie reklamy ani naszej sieci, ogólnie bosch może być ale z czarnym napisem są robione w Niemczech, Mastercook robi dość dobre pralki, indesit i whirpool podupadły, potem amica no i potem potem nic, i na końcu beko :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia15021 Re: pracownik sklepu 28.01.11, 10:29 dziekuje za podpowiedz.Slyszałam że kierujac sie zakupem pralki bosch powinno sie zwrocic uwage na nnazwe WAE-jest dobra a o jaki napis chodzi? A co z eletroluxami afg lg, Odpowiedz Link Zgłoś
kasia15021 Re: jaką kupić pralkę? 04.02.11, 12:11 Witam ponownie -zadreczę tu Was wszystkich swoimi problemami,ale niestety muszę bo prania coraz więcej a ja biedna nie mam w czym prać-a piorę dużo /parę razy w tygodniu./Znalazłam pare praleczek może ktoś mi pomoże bo w domu nie mam na kogo liczyć-chłop wogóle nie zna się na tych sprawach. 1.Bosch WLM 24440PL-47 glęboka 5,5 KG 1200 AAB 2. Hotpoint AQSF 29 U/EU/- 47 głębokości /slim/ 6KG, KL.AAB 3. Hotpiont AQSD 29 U /EU//B 47 gł. nie wiem czym one się różnią oprócz ceny/100zł/ 6kg kl.AAB 4.Electrolux 136540W -ładowana od góry/1300/A+,A ,B 6kg/ BARDZO PROSZĘ O POMOC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: jaką kupić pralkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 14:01 Kasia, nie truj dupy. tu masz link do specjalistycznego forum, tam dowiesz się wszystkiego, a nawet możesz popytać fachowców: pralki/agd Jak cię coś boli to szukasz na forum piekarze, czy lekarze? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia15021 Re: do asd -jaką kupić pralkę? 05.02.11, 02:39 Muszę Ci powiedzieć-zdradzić tajemnicę,że jak coś mnie boli to szukam na forum hydraulik!! I trochę szacunku by się przydało,a te specjalistyczne forum to znalazłam bez Twojej pomocy-pa Odpowiedz Link Zgłoś