Dodaj do ulubionych

jaką kupić pralkę?

21.01.11, 14:35
Bardzo proszę Was o pomoc jaka moge kupic dobra pralke i gdzie na terenie walbrzycha.Miele odpada bo jest zadroga .Nie wiem czy Electrolux jest dobry czy może Bosch?.Proszę o pomoc z góry bardzo diękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 do kasia15021 IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 14:53
      Jaką chcesz?Ładowaną od góry,wąską?
      Ja kupiłam zmywarkę Bosch i pralkę od góry ładowaną Indesit ze sklepu internetowego.Z przywózką kosztowało mnie dużo mniej,niż bym kupiła w sklepie.Jestem bardzo zadowolona.Jak do tej pory,ponad 4 lata i nic mi się nie zepsuło.

new.portone.pl/kategoria/231/pralki.html
      • Gość: An Re: do kasia15021 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 15:54
        jestem właśnie na etapie poszukiwania pralki i biorę pod uwagę glównie Whirlpool z uwagi na niskie zużycie prądu
        • Gość: Ryszard Re: do kasia15021 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.01.11, 16:06
          Nie ma to jak poczciwa FRANIA
        • Gość: 123 Re: do An IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 16:28
          Tylko nie Whirpool!Jakikolwiek sprzęt tej firmy,to wielka porażka.Może mniejsze sprzęty są w porządku,ale te wielkogabarytowe-jedno wielkie g...o.Chłodziarko-zamrażarka no Frost wysiadła po 3 tygodniach.Przywieźli w ramach reklamacji inną,nową.Niestety,musiałam reklamować znowu.Po 3 reklamacji oddali mi pieniądze za ten "niewypał".Z podobnym problemem borykała się moja synowa,ale z pralką.
          Nigdy więcej żadnego sprzętu tej firmy nie kupię,a nawet nie chcę za darmo,bo jeszcze musiała bym komuś zapłacić za wywiezienie na złomowisko.
          Decyzja należy do Ciebie.
          • kasia15021 Re: do kasia 21.01.11, 16:33
            chyba ładowana od góry bo mam mała łazienke a w kuchni też sie nie zmieści . A co myslicie o electroluksie?
            • Gość: gosc Re: do kasia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.11, 16:58
              Siemens !! polecam 8 lat i żadnej naprawy
              • Gość: lg Re: do kasia IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.11, 19:24
                lg
                • Gość: Kkk Re: do kasia IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.01.11, 22:41
                  Kasiu znajdziesz mnie na GG pod numerem 4850045 - jestem sprzedawcą AGD , jeśli chcesz spróbuje Ci pomóc , spróbujemy coś dobrać w sklepie w którym pracuje , jeśli nie będzie Ci odpowiadało , poszukamy gdzie indziej.

Pozdro !
          • Gość: An ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 20:16
            Wszystko możliwe, że Whirpool się pogorszył. Sugerowałam się tym że większość sprzętu w domu mam właśnie tej firmy i nigdy nie miałam takich problemów - pralkę mam już ok 10 lat i nigdy się nie psuła a chcę ją wymienić tylko dlatego że jest już stara :)
    • Gość: ania Re: jaką kupić pralkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 22:42
      Tylko Amica. Zero problemów.
      • Gość: raz tu raz tam Re: jaką kupić pralkę? IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 23:39
        Ma ten sam dylemat zaczynam pomału się urządzać, o Whirpolu słyszałem same negatywy,też chciałem kupić Whirpola ze względu na małe zużycie prądu (6 zmysł) tak samo o Amice, że tam się komuś pralka nawet zapaliła, warto poczytać chyba fora internetowe, ja znalazłem taką stronkę:

www.ranking-pralek.pl/
        jak-wybrac-pralke.wieszwszystko.com/ranking.php
        • Gość: ania Re: jaką kupić pralkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 01:35
          Mam Amicę od 5 lat, mają moi rodzice i teściowa. Jak dotąd nigdy nikomu pralki te nie sprawiły problemu, więc mogę polecić z czystym sumieniem zadowolonej użytkowniczki :). Poprzednio miałam whirpoola, ale padł był szybko, a naprawa była nieopłacalna (jakieś wiązki + silnik + elektronika).
          • kasia15021 Re: jaką kupić pralkę? 24.01.11, 12:48
            Dziękuje wszystkim za dobre rady. Mam mętlik w głowie czy to ma być Amica Wirpool/jedni chwala inni narzekają sąsiad ma 4 lata -bez awarii/ ,Elektrolux,AEG-Elektrolux,Siemens.Ludzie pomocy bo mi głowa już pęka a ja potrzebuję taka co dobrze pierze ,dobrze płucze/dziecko atopowe zapalenie skory/ ładowana od dóry ,elektrooszczędna i wytrzymała chociaż 10 lat -może być droższa ,ale nie miele/zadroga/.Proszę o pomoc piszcie kochani w czym pierzecie i gdzie kupiliście/sklepy stacjonarne czy internetowe?/
            • Gość: An Re: jaką kupić pralkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 12:57
              ja już zdecydowałam - czytając opinie na różnych forach, ostatecznie wybrałam LG F1222ND (tylko że ja potrzebuję ładowanej od frontu) i dokonam zakupu w sklepie internetowym - kupowałam tam już parę innych urządzeń min. zmywarkę i nigdy nie miałam problemu :)
              • kasia15021 Re: jaką kupić pralkę? 24.01.11, 13:03
                Dzięki An!,Ja nie stety potrzebuję od góry ładowana-malutka łazienka-poprzednią pralkę którą miałam była też od frontu ale w lazience nie można było się ruszyć-był to Polar miałam go 12 lat ale nie polecam bo ciagle się nadawał do roboty. Ja się jeszcze wstrzymam może coś znajdę .
              • kasia15021 Re An 02.02.11, 15:17
                Napewno masz już w domu droga Aniu pralkę napisz czy jesteś zadowolona i czy na forach nie przesadzali.
    • Gość: Wolf Re: jaką kupić pralkę? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.01.11, 13:02
      Elektrolux albo siemens bo to są pralki robione w Niemczech reszta jak Bosch są robione w Polsce i że tak powiem dużo reklamacji jest
      • kasia15021 Re: Wolf-a 24.01.11, 13:06
        napewno te praleczki sa robione w Niemczech -czytałam dziś że elektroluxy sa robione w polsce w Oławie a Siemens to nie wiem dobrze by było zeby w niemczech
        • Gość: An Re: Wolf-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 13:33
          ja też szukałam malej pralki i głównie dlatego LG - 44 cm głębokości przy pojemności 6 kg !
          • Gość: frania Re: Wolf-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 16:04
            Ja jestem mała, ale pojemna. I ładowana od góry :)
    • Gość: wizir Re: jaką kupić pralkę? IP: *.play-internet.pl 24.01.11, 19:46
      polecam pralke Privleg-Quelle.Mozna ja dostac na naszym rynku,choc dosc ciezko.Ale ta jakosc,bezawaryjnosc oraz funkcjonalnosc palce lizac. polecam jeszcze marke Cylinda-cos podobnego ale dostac ja graniczy z cudem
      • kasia15021 Re: jaką kupić pralkę? 24.01.11, 20:20
        Może jakiś specjalista/spec /sie odezwie,ktos ze serwisów oświeci mnie.Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc.
        • Gość: Martin Re: jaką kupić pralkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 21:21
          Polecamm BOSH-a, mam 11 lat i zero awarii, jest droższy o jakieś 200, 300 zeta, ale naprawdę warto zainwestować, zmywarkę też mam tej firmy i odpukać bez zarzutu.
          Pozdrawiam i udanego zakupu...
          • kasia15021 Re: jaką kupić pralkę? 25.01.11, 19:08
            którą polecacie:
            1.LG F1222ND czy
            2. Hotppoint AQ7D 29 UE U/ co myslicie o tej firmie bo w naszych sklepach podobnież ją bardzo polecaja że takie ochy i achy-poprostu suuuper? Wygląda super ale nie chodzi przecież o wygląd! tylko o pranie!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: . Re: jaką kupić pralkę? IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 19:01
      Ja mam indesit ładowaną od góry kilka ładnych lat i jestem bardzo zadowolona. Zajmuje mało miejsca ale jest dośc pojemna.
    • Gość: pracownik sklepu Re: jaką kupić pralkę? IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 01:38
      pracuję w sklepie agd rtv nie w wałbrzychu. więc nie zrobię sobie reklamy ani naszej sieci, ogólnie bosch może być ale z czarnym napisem są robione w Niemczech, Mastercook robi dość dobre pralki, indesit i whirpool podupadły, potem amica no i potem potem nic, i na końcu beko :D
      • kasia15021 Re: pracownik sklepu 28.01.11, 10:29
        dziekuje za podpowiedz.Slyszałam że kierujac sie zakupem pralki bosch powinno sie zwrocic uwage na nnazwe WAE-jest dobra a o jaki napis chodzi? A co z eletroluxami afg lg,
    • kasia15021 Re: jaką kupić pralkę? 04.02.11, 12:11
      Witam ponownie -zadreczę tu Was wszystkich swoimi problemami,ale niestety muszę bo prania coraz więcej a ja biedna nie mam w czym prać-a piorę dużo /parę razy w tygodniu./Znalazłam pare praleczek może ktoś mi pomoże bo w domu nie mam na kogo liczyć-chłop wogóle nie zna się na tych sprawach.

1.Bosch WLM 24440PL-47 glęboka 5,5 KG 1200 AAB
      2. Hotpoint AQSF 29 U/EU/- 47 głębokości /slim/ 6KG, KL.AAB
      3. Hotpiont AQSD 29 U /EU//B 47 gł. nie wiem czym one się różnią oprócz
      ceny/100zł/ 6kg kl.AAB
      4.Electrolux 136540W -ładowana od góry/1300/A+,A ,B 6kg/

BARDZO PROSZĘ O POMOC
      • Gość: asd Re: jaką kupić pralkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 14:01
        Kasia, nie truj dupy. tu masz link do specjalistycznego forum, tam dowiesz się wszystkiego, a nawet możesz popytać fachowców:
        pralki/agd

Jak cię coś boli to szukasz na forum piekarze, czy lekarze?
        • kasia15021 Re: do asd -jaką kupić pralkę? 05.02.11, 02:39
          Muszę Ci powiedzieć-zdradzić tajemnicę,że jak coś mnie boli to szukam na forum hydraulik!!
          I trochę szacunku by się przydało,a te specjalistyczne forum to znalazłam bez Twojej pomocy-pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka