Dodaj do ulubionych

Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 10:29
W sieci znalazłem takie o to zdjęcie:
Tekst linka
Nasuwa się skojarzenie filmowe: Trzy kolory „Rudy”. Może ktoś napisze do niego scenariusz? Zabawa może być fajna!
Obserwuj wątek
    • Gość: Dana Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 10:37
      Te stare, zniszczone słupy i tak za rok będą wyglądały tak samo. Malowanie nic nie da. Dobrze, że trawy na zielono jeszcze nie malują - ostatnio słonko przygrzało i trawa troszkę przyschła ;)
    • chocholitan Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy 14.07.11, 10:48
      A dlaczego ci to przeszkadza ?
      Zleceniodawca nie pasi ?
      Jak potrafisz misiu to załatw , żeby właściciel latarni dokończył tą konserwację.
      • Gość: Olgierd Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 10:55
        Przeszkadza mi to dlatego, że jest to robione szybko i niedokładnie. Niech zrobi połowę , ale porządnie . Bo teraz to żadna konserwacja i wygląda jak w PRL. I uważaj: w przeciwieństwie do innych nie stawiam mu zarzutu, że malował nie swoje tylko , że zrobił to niechlujnie.
        • chocholitan Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy 14.07.11, 11:07
          To akurat do doktora zarzuty. Ot niechlujna, partacka robota wałbrzyskich pracowników .
          Wiadomo, kto wiedział jak się maluje -robi to w Niemczech.
    • Gość: wiki Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 11:24
      Kto nam to zrobił?To jest przykład zmarnowanych pieniędzy Kto teraz to wszystko poprawi po takiej partackiej robocie? Czy już za to zapłacono? Ile kosztuje szara farba i dlaczego jest szara? Trójkolorowym latarniom MÓWIMY ZDECYDOWANE "NIE"
      A nam co nie jest winien? Jak wtedy, co szklankę stłukł... Ja mu mówię, że szklanka cztery złote kosztuje, a on na to – „dobra, dobra...” – i nie zapłacił. ..
      Dzień dobry, cześć i czołem! Pytacie, skąd się wziąłem?! Jestem Wesoły Romek! Mam na przedmieściu domek, a w domku wodę, światło, gaz! Powtarzam zatem jeszcze raz: jestem Wesoły Romek! Mam...
      • Gość: wiki Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 11:29
        Miś! Miś! Świńska rura nie miś! Pińcet złotych! Pińcet złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
      • Gość: trzeźwy Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 11:39
        Gość portalu: wiki napisał(a):
        > Kto nam to zrobił?> Dzień dobry, cześć i czołem! Pytacie, skąd się wziąłem?! Jestem Wesoły Romek!

Wszystko jest śmieszne, gdyby nie to, że dzieje się naprawdę :(
        www.youtube.com/watch?v=hUfk3JPqrbo
        • Gość: wałbrzyszanin Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.16.243.lan.EkoNet.info 14.07.11, 12:19
          Do olgierda, dany, wiki. Po was pozostanie tylko trochę wpisów na internecie. A po nie których farba na słupach. Może i to partactwo. Ale mnie i innym mieszkańcom miasta się podoba że, coś się zmienia. A fuszerę widać na każdym kroku i nie trzeba być magistrem żeby zobaczyć że, dziura w jezdni którą zalepiają jest źle zrobiona. A w przyszłym roku jest większa. Ale przez moment jest dobrze i można jeździć. Więc wolę trochę fuszery , nawet na krótko niż gruszki na wierzbie i nic nie robienie. Tyle.
          • Gość: wyborca Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 12:33
            Drogi wałbrzyszaninie całe życie w tym mieście przeżywamy tak na trochę, ale ja tak już nie chcę. Nie chcę aby moje dzieck po studiach malowały lampy u niemca lub po znajomości i przynalezności szukały pracy, nie chcę czekać kolejnych 60 lat na remont rudery w której mieszkam bo ciągle brakuje pieniędzy na potrzebne rzeczy a trwoni się tysiące i za to nikt nie odpowia. Dlatego będę głosować na młodych i przedsiębiorczych ludzi z poza układów, może ich horyzonty są szersze niż miejscowych.
          • Gość: dyniaa Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 12:34
            to przykre, że osoby z twoim światopoglądem mają taki sam głos wyborczy, jak inteligenci.
            • Gość: dyniaa Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 12:36
              > to przykre, że osoby z twoim światopoglądem mają taki sam głos wyborczy, jak in
              > teligenci.

Oczywiście ten post skierowany był do "wałbrzyszanina"
            • ledwozipie Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy 14.07.11, 12:36
              A mnie się te latarnie podobają bo są cudownym pokazem PRowskich zdolności pełniącego funkcję Prezydenta. Nie ważne co i jak robimy, ważny aby wszyscy widzieli, że robimy. Żenada
          • Gość: Olgierd Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 12:36
            Drogi Wałbrzyszaninie , a ja przestałem się zgadzać z „ bylejactwem” bez względu czy autorem tego jest jeden czy drugi polityk. Za ciężko pracuję i za dużo rabują mnie w podatkach by się na to zgadzać. Przestaje tolerować korki w mieście bo Wodociągi coś remontują w godzinach szczytu jak by nie mogli robić tego w weekendy. Zaczynają w piątek kończą w niedzielę. Nie zgadzam się z robieniem czegoś po łebkach ( drogo!) tylko po to by się komuś na chwile zrobiło miło i wybrał autora (jednego czy drugiego) swojego chwilowego dobrego samopoczucia na prezydenta! Nie zgadzam się z łataniem dziur masą naprawczą za pomocą kalosza tylko po to by jadąc do centrum było miło, ale wracając było do bani! Tka jak napisałem wcześniej nie mam pretensji ,że maluje i kosi nie swoje tylko dlatego, że robi to byle jak!
            • Gość: Anita Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:05
              Podpisuje się pod tym!
              • Gość: Jarek Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:25
                Ja i moja rodzina też, mamy dosyć tego cyrku. Nie wyjadę bo moja mama ma już swoje lata i przecież jej nie zostawię. Obejrzycie to wierzący w zmiany we władzach.
                www.youtube.com/watch?v=BT1soh5_834
              • Gość: wałbrzyszanin_2 Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:29
                A ja widze ze wam przeszkadza panowie kto to robi a nie ze cos sie robi. Mowisz o remontach w weekend? A moze jakby u ciebie pod domem rombali caly weekend to zmienil bys zdanie? U siebie kolo domu kazecie stawiac znaki zakazu zatrzymywania, poruszania sie 10km/h, ale jak jedziecie kolo innych domow to gaz do dechy. To wy drodzy inteligenci wywalacie opakowania i pety z jadacych aut. A wszystkie przespisy maja byc pod was! tak was widze. I pewnie nie tylko ja. A glupie gadanie ze ktos ci nie wyremontowal kamienicy przez 60 lat to juz szczyt glupoty. Bo pewnie co roku ci cos tam robia, ale ty takich rzeczy nie liczysz. Bo po co? przeciez nawet pojecia nie masz ile co kosztuje. Myslisz ze jak placisz 300zl czynszu to zaraz ci okna plastiki wloza i ociepla dom. Bo ty chcesz. To jest wlasnie wasze myslenie. JA CHCE! i wy tak zrobcie.
                Dzieki takim jak wy to miasto wyglada jak wyglada! bo nie warto pozbierac smieci wokol wlasnego domu bo jest tynk zmurszaly i nikt go nie naprawial 30 lat. Po co lawka przed domem jak nie ma trawy? po co naprawiac drzwi jak okno tez jest zepsute? po co kosic trawe skoro pies sasiada bedzie tam sie zalatwial? i to jest najwiekszy wasz problem, zamiast pilnowac siebie to patrzycie na wszystkich wokol. Nie zrobicie nic, ale za to macie najlepsze rady dla innych. Siedzicie w mieszkaniach komunalnych z 10 letnim samochodem na raty i nie potraficie sami zadbac o siebie i najblizszych a macie najwiecej do powiedzenia. A wasze rady, same zlote mysli. BRAWO BRAWO
            • Gość: jasio niezgódka Re: do olgierda IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 14.07.11, 21:33
              Cieszę się , że się nie zgadzasz, postawa godna poparcia.
              Zrobiłeś tym postem kawał dobrej roboty.
              Niech wiedzą , że są tacy co się nie zgadzają. I nie chowaja głowy w piasek.
              Jeszcze raz dziękuje za post, nabrałem wiary w ludzi.
              • Gość: Olgierd Re: do olgierda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 22:07
                Witaj Wałbrzyszaninie 2 .
                Wreszcie rozsądna polemika. Zgadzam się z Tobą w 80%. Niestety nie zgadzam się z tymi Wodociągami tak do końca. Mają robić (robić muszą bo to się dzieje z siecią to skandal) i robić tak by robota była zrobiona szybko i dokładnie! Jeśli trzeba jechać na trzy zmiany by uniknąć paraliżu miasta na głównych ciągach , a nie 15.30 i do domku. Sam mieszkam w domku i staram się jak mogę by za płotem było ładnie i czysto i szlag mnie trafia jak jakiś właściciel pieska wyprowadza go na skoszony trawnik koło płotu by piesek zrobił kupę. Wymagam dużo od siebie i wymagam tego od innych. Nie neguje , że w tym mieście trzeba zrobić radykalny porządek, ale nie po łebkach jako element kampanii wyborczej , czego ta latarnia jest dowodem i chyba się ze mną zgodzisz?
    • Gość: bronek Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:48
      Te zdjecie z latarnia pomalowana do polowy to kuriozum , ze tez przepuscili to panscy piarowcy , panie szelemej

zdjecie wywoluje usmiech , ale zaraz zastyga w grymasie .......

to sie dzieje na prawde
      ehhh
      • chocholitan Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy 14.07.11, 21:53
        Bronek i co puścił ci ten grymas czy już będziesz tak biegał po mieście?
        • marandres Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy 14.07.11, 22:20
          Czyny spoleczne rozumiem powróciły, cóż taka koalicja. Natomiast "wałbrzysznin" czyni zarzuty osobą których wcale nie zna.
          Niebawem się to zmieni; zdala od miasta powstaną getta dla bezrobotnych, usunięta zostanie bieda z Wałbrzycha, a wraz z nią "odrażajacy, brudni i źli" mieszkańcy.
          Więc spij spokojnie wałbrzyszaninie po przebudzeniu "będzie San Francisco".
          • chocholitan Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy 14.07.11, 22:23
            Ale mam nadzieję , że psy dalej mu będą robiły kupki na trawniczek przed płotem.
            • Gość: wyborca Re: Miś musi być duży! Czyli sprzątamy i malujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 09:51
              Kiedy czytam posty wałbrzyszanina to jak bym słyszał obywatela PRL-u. Płać i czekaj aż przyjdzie twoja kolej. Z czynsz szanowny wałbrzyszaninie płacę nieco więcej niż 300 złotych i nie czekam aż mi coś ktoś zrobi lub da. Dbam o swoje domostwo a oczekuję tylko, że zarządca zrobi to co do niego należy. Płacę za np. sprzątanie podwórka, a jest brudno. Przecież służby odpowiednie są, pościnano drzewa przy dwupasmówce w kierunku Noworudzkiej, ale ich nie zabrano, może czekają na nawałnice które zrobią z nimi porządek. Szlak mnie trafia, że wszystko robione jest na pół gwizdka, aby było i nikt za to nie ponosi odpowiedzialności. Gdzie są ci panowie dyrektorzy, prezesi, kierownicy biorący pęsje za swoją pracę, która powinna polegać przede wszystkim na odpowiedzialności. A jej BRAK i to jest główny problem bytowania w tym mieście partyjniackiego wzajwmnego wsparcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka