Dodaj do ulubionych

Promocja zdrowia w Szp.1

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 20:21
Nie to przesada jak dla mnie....
od początku może choć jestem taka wściekła, że nie mogę się zebrać...

Krawię, lekarz w przychodni mówi że muszę na podtrzymanie ciąży do szpitala na patologię jechać i wypisuje skierowanie, trafiam tam, ale w domu zostaje mała 2 letnia córka mąż w pracy, wiec zaraz po przyjeciu idę do pielęgniarki i pytam jak zalatwić opiekę dla męża ta mnie odsyła do sekretaki, no i wchodzę do pomieszczenia nazwanego przez pielęgniarkę sekretariatem... a tam mnie w pysk wali czarny dym od papierosów, ku... nie ma jak oddechu złapać, smród, palące fajki baby patrzą na mnie z byka, jakbym im przeszkadzała, i nawet żadna się nie kryje z tym że pali BEZ CZELNOŚĆ sekretarka tłumaczy jak zalatwić fomralości i wystwia stosowny dokument - całośc zalatwienia sprawy 5 min. Wychodzę nawdychalam sie dymu aż mnie głowa boli, bo ja nie palę, nie pali mój mąż a dziecko które mam w sobie w 5 miesiącu przez 5 minut wdycha ten okropny smrót. No i wątek owej historii - po załatwieniu tego wsiadam do windy, zjeżdzam do Kafejki po wodę, wracam, i nagle głos pielęgniarki.."Gdzie Pani chodzi, lekarz z USG czeka na Panią, nie było Pani na sali ... gdzie Pani była.. wiec odpowiadam po wodę (którą mam w rękach) a ta naskakuje na mnie - po wodę, na papierosku się było, czuć go od Pani z daleka - co za matka w ciązy palić... i mi ku.... ręce opadly.
Podpowiedzcie gdzie mam złożyć skargę, opisać bo szkoda mi mojej Fasolki która przed przyjściem na świat musi być narażona na bierne palenie i to gdzie..., własnie w SZPIATALUUUUU
WSTYD jak na szpital w czołówkach gazet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wypisana na żądanie trafiam do Latawca - zupełnie coś innego, inna bajak, personel i zapach wiec przyszłe mamusie przed porodem albo wizytą w szpitalu zastanówcie się bo 30 km od Wałbrzycha macie konfort i bez dwóch zdań niech sobie "Jedynka" promuje zdrowie PAPIEROSAMI a my rodzmy zdrowie dzieci w Latawcu.
Obserwuj wątek
    • Gość: s Re: Promocja zdrowia w Szp.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 21:32
      Fakt, fasolki szkoda... Matka analfabetka, mój Boże... :(
    • Gość: ... Re: Promocja zdrowia w Szp.1 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.11.11, 22:44
      To prawda. Na oddziale patologii ciąży panie pracujące na oddziale palą papierosy. Czasem czuć na całym skrzydle. Wiem z doświadczenia.
    • Gość: M.jola Re: Promocja zdrowia w Szp.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 08:05
      Jak dla mnie owy incydent powinien zostać gdzieś zgłoszony wg mnie wg hieratchii - a więc napewno owe osoby mają swoich przełożonych, mają dyrektorów, jest straż miejska, która może ukarać mandatem, są gazety. Jak dla mnie nie powinnaś mamusiu tego tak zostawić, jest przecież ustawa o zakazie palenia w miejscach publicznych, byłam świadkiem jak na przystanku straż wlepiła mandat kobiecie palącej, więc tymbardziej powinno byś to przestrzeganie w słuzbie zdrowia. Kolejny raz wychodzi na kogo płacimy składki i czemu nie ma dla nas miejsca do lekarza.
      • Gość: . Re: Promocja zdrowia w Szp.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 19:23
        Tak, nie ma dla nas miejsca do lekarza bo pani w sekretariacie paliła. I znów wszystkiemu sa winni zydzi, cykliści i lekarze.
    • Gość: zizok Re: Promocja zdrowia w Szp.1 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.11, 21:21
      Eeeee, dajcie spokój...widac, że mamunia z tych z pretensjami o wszystko. Jakby panie pachniały perfumami, to pewnie też by się doczepiła, że waliło od nich, aż nie mogła ustac.
      • Gość: Wiola Re: Promocja zdrowia w Szp.1 IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.11, 20:47
        A ja powiem szczerze, że też niedawo miałam okazję odwiedzić te miejsce, i dla mnie było własnie szokiem widok bab palących fajki, majacych w dupie to że przyszłam po zwolnienie z maleńkim dzieckim bo wychodziłam po porodzie,.... dla mnie oddział do porzadnej kontroli
    • Gość: wch do mamusi a to ciekawe czemu nie powiedziałaś t IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.11, 21:27
      do mamusi a to ciekawe czemu nie powiedziałaś tego w sekretariacie, moim zdaniem jest to nie prawda bo wiele osób tam przychodzi i jak by takie panie złapano na paleniu to by było źle , poza tym są tam czujniki dymu więc jak by był dym to by się alarm włączył więc coś ci się pomyliło .
      • Gość: Fa Re: do mamusi a to ciekawe czemu nie powiedziałaś IP: *.dialog.net.pl 19.12.11, 22:16
        Oddział patologi spie...ł się po całości przez ten rok. W zeszłym roku odszedł na emeryturę stary lekarz... Antonii. Stary i mądry lekarz - profesjonalista z bardzo dużym bagażem doświadczenia. Wiem o tym, że trzymał w garści personel. Szkoda bo prof. Sławomir z piętra niżej nie jest w stanie trzymać fasonu całego szpitala. Pozdrawiam.
      • Gość: do Wch Re: do mamusi a to ciekawe czemu nie powiedziałaś IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 21:01
        proponuję odwiedzić owy sekretariat... i powdychać troszkę dymu z papierosków... podpisuję się pod wypowiedzią mamuśki - byłam i widziałam a raczej czułam
    • Gość: x Re: Promocja zdrowia w Szp.1 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.12.11, 08:54
      Szanowna mamusiu!
      Dla mnie historia z kosmosu...ciężko uwierzyć w to, co piszesz...ale ok. Gdyby mnie się przydarzyła taka historia (a też leżałam tam 2 razy i bardzo cenię sobie ten szpital wraz z personelem!), od razu zwróciłabym paniom uwagę!!! Jak można stać i nie reagować??? A jeszcze z dzieckiem u boku i z drugim w ciąży? A potem wylewać żale na forum. Ludzie nauczcie się mówić innym wprost co myślicie i przede wszystkim, co wam przeszkadza! Przecież ja bym od razu zwróciła uwagę tym kobietom...nie wierzę...
      • Gość: Maja Re: Promocja zdrowia w Szp.1 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.12.11, 12:06
        Czasami pacjentki boją się zwrócić uwagę bo wiadomo,że to się odbije na ich pobycie w szpitalu...Niefajna sytuacja też jest w szpitalu dziecięcym na Batorego gdzie pielęgniarki mają "wspaniałe"słownictwo do dzieci jak i do rodziców...masakra co się dzieje...
    • Gość: ls Re: Promocja zdrowia w Szp.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 16:04
      Jaka fasola taka będzie fasolka. Postarajcie się lekarze, może cud się zdarzy i z fasoli wyrośnie człowiek?
      • Gość: Marta J. Re: Promocja zdrowia w Szp.1 IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.12, 17:03
        A ja miałam właśnie okazję się przekonać o tym co napisała owa "mamusia". Pecha miałam i wylądowałam na patologii bo nie czulam ruchów - niby obserwacja ale byłam 3 dni i powiem tak: w sekretariacie nie palą nie wiem jak nazwać to co się widzi po wejściu tam, czarna chmura dymu i smród .... choć to mało powiedziane, nikt nawet nie czuje się zmieszany że kobieta w ciąży weszła i nie chowa papierosów...
        Na korytarzu czuć smród z papierosów, kiedy się przechodzi koło sekretariatu - wstyd.
        Powiem wam że zgłosiłam fakt do Straży Miejskiej - ponoć mają prawo karać za palenie papierosów w miejscach publicznych a chyba do takich nalezy szpital, obiecali dokonać kontroli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka