Dodaj do ulubionych

Toronto pozdrawia Walbrzych

IP: 204.50.249.* 02.06.01, 05:20
Urodzony i zakochany w Walbrzychu. Od prawie 20 lat zyje w okolicach Toronto.
Urodzilem sie na Nowym Miescie, wychowalem na Podgorzu. Z sentymentem wspominam
dziecinstwo i mlodosc. Ostatnio bylem w Walbrzychu w 95.
Pozdrowienia dla wszystkich walbrzyszan.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olin Walbrzych pozdrawia Toronto IP: *.satkabel.com.pl 02.06.01, 13:23
      Witaj. Pozdrawiam serdecznie.
      Domyslam sie w takim razie, ze czesto - dziecieciem bedac - miales okazje sie
      bawic w rejonie Mauzoleum?
      • Gość: Z daleka Re: Walbrzych pozdrawia Toronto IP: 204.50.249.* 02.06.01, 18:02
        Tak, masz racje. Znam rejonu mauzoleum. Nie tylko ganialem po ruinach ale
        wyzywalem sie grajac w pilke na dwoch boiskach w rejonie. Pamietam wycieczki po
        lasach, rowerem do Zagorza, basen na Rusinowej. To byly czasy. No i ten nie
        zapomniany widok na cale miasto. Chociaz dymilo potwornie, to jednak bylo cos w
        tym niezapomnianego. No i same Podgorze, ktore w "moich" czasach uchodzilo
        chyba za, co tu duzo mowic, jedna z najgorszych i niebezpiecznych dzielnic. Ale
        nie dla mnie. Dla mnie bedzie zawsze naj....
        Pozdrawiam.
        • Gość: Olin Re: Walbrzych pozdrawia Toronto IP: *.satkabel.com.pl 04.06.01, 18:02
          Teraz wprawdzie kamienice sa w wiekszosci bardziej zniszczone, niz kiedys; jednak
          widoki zostalu te same - z tym, ze juz bez zadymienia. Zrobilo sie naprawde
          czysto i to jest na pewno korzysc, ktora odnielismy dzieki upadkowi walbrzyskiego
          przemyslu.
          A i mnie sie zdarza grac na boiskach w okolicach Nowego Miasta. :) Szkoda tylko,
          ze wlasciwie calkowitemu zniszczeniu ulegl stadion Gornika, chociaz ostatnio
          nawet zajeta sie jego murawa. Ale trybuny - ruina.
    • Gość: 6969 Re: Toronto pozdrawia Walbrzych IP: *.telia.com 03.06.01, 19:26
      Ja wyjechalem z walbrzycha w 1969 a tez do dzisiaj uwazam ,ze przezylem
      najpiekniejszy okres zycia wlasnie tam.Mam juz 50.
      Pozdrawiam Stockholm.
    • Gość: Boss_pl Re: Toronto pozdrawia Walbrzych IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
      Powiedzc mi gdzie sie uczyles...
    • Gość: Aleks Re: Toronto pozdrawia Walbrzych IP: *.proxy.aol.com 12.10.01, 16:52
      Ja wyjechalam z Walbrzycha w 1972. Po dlugiej tulaczce (cztery emigracje)
      zapuscilam korzenie w malym miasteczku - w Pennsylvanii.
      Walbrzych zawsze dla mnie bedzie najpiekniejszy, bo przypomina mi mlodosc,
      radosc, przyjaciol,rodzicow...Byl zawsze przepiekny. Do dzis tesknie.
      Mozecie odwiedzic mnie na http.//www.coffeetalkonline.com
      Serdecznie pozdrawiam...
      • Gość: Adam Re:Do Oli IP: *.wsisiz.edu.pl 17.10.01, 14:01
        Wlasnie odwiedzilem Ciebie pod tym adresem.Masz bardzo mily portal zrobiony
        skromnie ale z gustem no i fajna muzyczka.
        Dziekuje za pejzaz zimowy kawiarenki.
        Pozdrawiam i zycze sukcesow.
    • Gość: Tomek Re: Toronto pozdrawia Walbrzych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 12:38
      Miło czytać teksty z zagranicy, ja mieszkam od 15 lat w Warszawie, ale
      wychowałem się w Sobięcinie i potem na Nowym Mieście. Wałbrzych jest oczywiście
      niepowtarzalny...
      • Gość: Adam Re: Toronto pozdrawia Walbrzych IP: *.wsisiz.edu.pl 19.10.01, 13:37
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Miło czytać teksty z zagranicy, ja mieszkam od 15 lat w Warszawie, ale
        > wychowałem się w Sobięcinie i potem na Nowym Mieście. Wałbrzych jest oczywiście
        >
        > niepowtarzalny...

Czesc Tomek mieszkamy w tym samym miescie ale ja juz dawno odwiedzam ten portal.
        pozdrawiam i zapraszam do czestrzych odwiedzin
        • Gość: Tomek Re: Toronto pozdrawia Walbrzych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 14:30
          Dziękuję Adamie, nie wiedziałem do tej pory, że jest forum wałbrzyskie.
          Ale ponieważ w Warszawie jest dużo wałbrzyszan zaczynam wątek - wałbrzyszanie w
          Warszawie - zapraszam.

Gość portalu: Adam napisał(a):

> Gość portalu: Tomek napisał(a):
          >
          > > Miło czytać teksty z zagranicy, ja mieszkam od 15 lat w Warszawie, ale
          > > wychowałem się w Sobięcinie i potem na Nowym Mieście. Wałbrzych jest oczyw
          > iście
          > >
          > > niepowtarzalny...
          >
          > Czesc Tomek mieszkamy w tym samym miescie ale ja juz dawno odwiedzam ten portal
          > .
          > pozdrawiam i zapraszam do czestrzych odwiedzin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka