Dodaj do ulubionych

Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori szok

IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 19:04
Witam wszystkich macie fajna galerie, teraz jeszcze hotel.
Ale ma pytanie czy macie pomysł na tą zmarginalizowaną dzielnice obok ???
Wiecie jest gorąco zatrzymałem się obok jednego sklepu, celem kupieni picia i czegoś dla dzieciaka. Wysiadam z auta, i moim oczetom ukazuje się sklep z zasłonietymi witrynami blachą. Takie widoki można spotkać w Kabulu. Wchodzę do środka stoi kilku dresów i na zewnątrz zreszta tez, nie wiem co oni reprezentują swym zachowaniem. A te kamienice przeciez z nich tynk się sypie. Jestem tu kilka dni przejazdem. Ale takiego czegoś nie wiedziałem, ta okolica nie zrobi wam promocji waszego miasta. Ale uwierzcie mi musicie coś zrobić z tym, mi wałbrzych tylko kojarzy się z tą okolicą.
Zapraszam do Poznania przekonacie sie co to wielkopolska gospodarność.
Obserwuj wątek
    • Gość: sobięciński żul Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.12, 19:14
      Przejazdem kilka dni? Widać musiał ci się bardzo spodobać nasz piastowski Wałbrzych :)
      Odnośnie witryny z blachy - to zabezpieczenie przeciw świdniczanom, którzy wpadają często do naszej metropolii na promocje w galerii i czasem lubią świsnąć coś w sklepie. Tynk z kamienic specjalnie zbiliśmy, żeby ta swołocz czuła się na gościnnych występach, jak u siebie w domu.
    • Gość: Islamista Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.dynamic.lte.plus.pl 04.05.12, 19:15
      Opcja I:
      wyburzyć i przeorać wraz z mieszkańcamil

Opcja II
      oddzielić or reszty miasta murem i drutem kolczastym. Tych, co bedą usiłowali uciekać zastrzelić

• radcom Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori 04.05.12, 20:08
      Gość portalu: Poznaniak napisał(a):

> Witam wszystkich macie fajna galerie, teraz jeszcze hotel.
      > Ale ma pytanie czy macie pomysł na tą zmarginalizowaną dzielnice obok ???
      > Wiecie jest gorąco zatrzymałem się obok jednego sklepu, celem kupieni picia i
      > czegoś dla dzieciaka. Wysiadam z auta, i moim oczetom ukazuje się sklep z zasło
      > nietymi witrynami blachą. Takie widoki można spotkać w Kabulu. Wchodzę do środk
      > a stoi kilku dresów i na zewnątrz zreszta tez, nie wiem co oni reprezentują sw
      > ym zachowaniem. A te kamienice przeciez z nich tynk się sypie. Jestem tu kilka
      > dni przejazdem. Ale takiego czegoś nie wiedziałem, ta okolica nie zrobi wam pro
      > mocji waszego miasta. Ale uwierzcie mi musicie coś zrobić z tym, mi wałbrzych t
      > ylko kojarzy się z tą okolicą.
      > Zapraszam do Poznania przekonacie sie co to wielkopolska gospodarność.

Bywam nawet często. Dawny port przy Szyperskiej posprzątaliście, czy nadal pływają tam śmieci? Kilka ulic w okolicy rynku też nie odbiega wyglądem wiele od "naszego Sobięcina"...

Pozdrawiam, radcom
    • Gość: Szczawno Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.play-internet.pl 04.05.12, 20:41
      tragedia jechalem przez Sobięcin w sobote taki sam widok zobaczylem pelno wydziaranych mlodych kryminalistow.NAPRAWDE TRAGEDIA...
      • Gość: kajtek Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.dynamic.lte.plus.pl 04.05.12, 21:02
        > zobaczylem pelno wydziaranych mlodych kryminalistow.NAPRAWDE TRAGEDIA...

To nie byli kryminaliści. Nie słyszałeś, że w wałbrzychu była kalkomania? To są hobbyści :)
        • Gość: Dzidek Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 21:24
          Przez takich własnie wałbrzych wyrabia sobie markę.
          • Gość: czytajacy do Dzidek IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.12, 21:29
            To jest prowokacja parchów ze Świdnicy, oni u na widzą a u siebie nie widzą , a u nich jeszcze gorzej.
            • Gość: Wałbrzyszanin Re: do Dzidek IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.12, 21:58
              W Świdnicy całą menelską robotę odwala tylko jedna ulica: Okrężna. Ten fragment miasta to gorzej niż cała Praga Południe z Bronxem razem wzięta. Tam skupia się największy element Dolnego Śląska.
      • Gość: szperacz Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.12, 21:19
        Ja proponuje Panu niby z Torunia Świdnickiej pałce wejść na Garbarską do siebie w Świdnicy czy też te ich osiedle zarzecze gdzie ludzie boją sie wychodzić z domu.

Żeby nie było że Świdnica jest perłą hahah

kontakt24.tvn.pl/artykul,strach-krzyk-pasazer-na-gape-nietypowe-zgloszenie,229220.html

kontakt24.tvn.pl/artykul,zawalona-kamienica-w-swidnicy,33680.html

nie takie stare bo z kilku miesięcy ale dobre
        kontakt24.tvn.pl/artykul,smierc-w-radiowozie-brak-przyczyny-smierci,25612.html

kontakt24.tvn.pl/artykul,znowu-okradli-sklepy-oraz-warsztat-samochodowy-na-30-tys,30436.html
        kontakt24.tvn.pl/artykul,zlodzieje-grasuja-mieszkancy-sie-boja,28909.html
        kontakt24.tvn.pl/artykul,atak-na-policjantow-policja-musiala-uzyc-broni-palnej,43191.html

TE ŚWIDNICKIE ULICE AŻ CIĘŻARÓWKI SIĘ ZAPADAJĄ

kontakt24.tvn.pl/temat,ziemia-pochlonela-ciezarowke,25371.html?categoryId=496
        • Gość: Wałbrzyszanin Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.dynamic.lte.plus.pl 04.05.12, 22:03
          Swidnica to swidnica tamto.
          A u nas jak zgwałcił i zamordował dziewczynke to zapomnieliście? Jak flaga sobie dupe podcierali tez?
          Jak porzystanek na placu się zapadł, pociągi się wykolejały....
          Długo by wymieniać.

Debile mieszkają wszędzie jednakowe tyle tylko że nie wszedzie o tym głośno się mówi

Sami się kretyni nakręcacie.
          • Gość: walbrzych do Wałbrzyszanin IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.12, 22:09
            tobie się coś w głowie wykoleiło i zapadło mamy ubaw ze wsi Świdnica
            • Gość: Wałbrzyszanin Re: do Wałbrzyszanin IP: *.dynamic.lte.plus.pl 04.05.12, 22:13
              pomyśl czubie.
              Na tym forum wiele osób nakręca się wzajemnie. Tobie wydaje sie ze komus ze swidnicy wrzucasz a to jest twój krajan
        • Gość: miejscowy Re: Do "poznaniaka'. IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 22:09
          I powiedzcie czy to nie debilizm ?
          Nikt go nie skopał, nie zabrano mu portfela. Nikt nie żebrał. Nikt nie miał uwag , że jego małżonka wygląda jak paszczur, a dzieciaki to pokurcze, a on ma ryj niewyjściowy.
          I co w zamian słyszymy ? Stek insynuacji i wyzwisk.
          Następny " poznaniak " jak się kiedyś zatrzyma to wróci karetką do pyrlandii.

• Gość: Wałbrzyszanin Re: Do "poznaniaka'. IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.12, 22:18
            Co się dziwisz, jak z Poznania do Wałbrzycha jechał przez Świdnicę, to zdążył przesiąknąć nienawiścią do naszego pięknego miasta.
            • Gość: Yossarian Re: Do "poznaniaka'. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.12, 00:02
              Pewnie jestem stary, niekumaty forumowicz, ale nie pojmuję tego ostatniego ataku na świdniczan i Świdnicę. Życie nauczyło mnie m.in. aby osiągnąć sukces należy zjednywać sobie ludzi a nie "produkować wrogów". Jakiś debil ( kilku idiotów) tworzy nimb (pewnie nie wiecie co to słowo znaczy) wojny Wałbrzycha ze Świdnicą. Może ktoś mi wyjaśni o co kaman?
              • Gość: strażnik Re: Do "poznaniaka'. IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 00:07
                Zmoro Yossarian
                Yossarian 05.05.12, 00:02
                Masz dwie minuty opóźnienia.
                • Gość: strażnik Re: Do "poznaniaka'. IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 00:11
                  I wszystko jasne, tak się to zaczęlo.

www.wykop.pl/link/1083007/walbrzych-jak-tolkienowski-mordor/
              • Gość: eurospoko Re: Do "poznaniaka'. IP: *.play-internet.pl 05.05.12, 07:59
                my tylko nie lubimy jak nam świdnickie parchy na miasto najeżdżają
                • Gość: Wałbrzyszanin Koko Koko Wałbrzych spoko ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.12, 08:16
                  :)
                  • Gość: w-ch4life Re: Koko Koko Wałbrzych spoko ! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.12, 08:54
                    podzamcze wspiera sobięcin! Pozdro
                    • Gość: burak Re: Koko Koko Wałbrzych spoko ! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.12, 09:36
                      mieszkałem 12 lat w Świdnicy, tam się urodziłem, potem kilka lat na podzamczu,no i mieszkanie dostałem na Sobiecinie na którym mieszkałem ponad 18 lat, teraz wróciłem na Podzamcze (dżungla Wałbrzycha) ale pomimo( slamsów na dzielnicy cudów) Sobiecin , mieszkało się najlepiej było można liczyć na sąsiadów, ludzie bardziej życzliwi ,na i jest sam bardziej bezpieczniej nisz w dżungli
                      • Gość: Ola ja powiem tak, na ten temat IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.12, 13:02
                        Mam duży kontakt z osobami ze Świdnicy , bywam w Świdnicy , większość świdniczan których znam w 90 % najeżdża na Wałbrzych i mieszkańców, ok ja to traktowałam w miarę luzacko, z dystansem ( bo każdy ma swoje poglądy) Ale Świdnica i władze Świdnicy sporo przesadzają z tym opisem na fecebooku przez ich wiceprezydenta , to pokazali dno tego miasta i ludzi którzy tam mieszkają. Bo mi by było wstyd najeżdżać w taki sposób tam gdzie mnie karmią i utrzymywali przez wieki, bo nie ma co ukrywać Wałbrzych miał kopalnie to cały rejon korzystał w tym Świdnica, teraz Wałbrzych ma strefę i też Świdnica czerpie korzyści , bo mają zakłady dzięki WSSE i mogą tam pracować , u nas w mieście też pracują ( ale nie ważne takie są fakty ).

I jak oni mogą tak najeżdżać na nasze miasto i ludzi ? którzy ich karmią .

Co by się stało jak by pozwalniali wszystkich świdniczan w Wałbrzychu ? kto by ich wykarmił ?

Teraz będąc w Świdnicy widzę tam brudne ulice , sypiące się kamienice , żuli tam też nie brakuje, dziurawe drogi też mają i chodniki .

Więc po co ubliżają nam a u siebie tego nie widzą ? a jeszcze wspomnąć o świdnickim trójkącie bermudzkim i to w centrum miasta.

Ale cóż lepiej dopiąć łatkę Wałbrzychowi i mieszkańcom, więc ja dłużej też nie będę słuchała " Świdnickich opowieści dziwnej treści " a tym bardzie przez ich władze.

Artykuły w mediach same mówi za siebie więc Świdnica powinna z tonować trochę i nie obrażać mieszkańców.

Ja się wcale nie dziwie czemu wałbrzyszanie tak reagują, a jeszcze będzie tak że Ci świdniczanie co tu pracują i się uczą staną się atakiem, za pomówienia, bo z nienawidzić jest prosto, a później odbudować dobre relacje jest trudniej, a zwłaszcza im gdyż oni mają o sobie wysoki mniemanie. Wałbrzyszanie przestali już być obojętni na te oszczerstwa i jasno świdniczanom mówią żeby dali spokój, później będzie tak że wałbrzyszanie przejdą do czynów, bo tak będzie i lepiej żeby uniknąć wojny to lepiej odpuścić, bo tolerancja się kończy.

We Wrocławiu też ludzie skarżą się na świdniczan i są bardziej pilnowani w pracy i więcej się od nich wymaga, a to dlatego że wywyższają się co to nie oni, także wojna może się dopiero zacząć.

• Gość: Wałbrzyszanin Re: Koko Koko Wałbrzych spoko ! IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 13:57
                        ten temat to jakis absurd,komus bardzo zależy na sztucznych wojenkach i przepychankach słownych,mam wielu znajomych w świdnicy i nikt mi nigdy nie powiedział złego słowa na temat naszego miasta,wszędzie sa dzielnice biedy i co z tego
                        • Gość: emeryt Re: Koko Koko Wałbrzych spoko ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.12, 14:00
                          Ale wicka to mają trolla.
                        • Gość: biurwolander Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.play-internet.pl 05.05.12, 18:15
                          Na wojnie i poróżnianiu ludzi najbardziej zależy kaście rządzącej i nietykalnej a do niej zalicza się byle biurwa z pensją państwową.
                          • Gość: ...... Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 19:49
                            Naród skłócony to naród manipulowalny. Ludzie a co to za różnica gdzie kto mieszka i czym się zajmuje. Ważne że jest miłym, grzecznym i porządnym człowiekiem i uśmiech sie do przechodnia na ulicy. Bo człowiek uśmiechnięty to milszy świat.
                            • Gość: Poznaniak Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.play-internet.pl 05.05.12, 21:18
                              Właśnie znalazłem chwile przed lotem pasażerskim i niestety po weekendzie. Mój wpis na wasze forum nie jest żadną prowokacją. Chciałem się podzielić moja opina na temat waszego miasta. Myślałem że władze waszego miasta rąbią coś w celu zresocjalizowania tej młodzieży i ogólnie. Mam nadzieje że do kolejnych moich odwiedzin coś się tam zmieni. Wyhamujcie z tą zawiścią.
                              I jeszcze raz zapraszam do Poznania.
                              • Gość: miejscowy Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 21:33
                                Pakuj się. Uważaj żeby ryja ci nie obstukali na twoim Dębcu, Wildzie lub Jeżycach.
                                Wpis na poznańskim forum :

"Po Jeżycach nawet w dzień strach czasem chodzic.
                                Zreszta okolice starówki wyglądaja podobnie.
                                Wszedzie żul na żulu ,pijactwo ,smród i chamskie zaczepki ,ze nie wspomne o skretyniałych małolatach!"
                                • Gość: Yossarian Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.12, 22:40
                                  Każde miasto ma swe "zakazane" rewiry gdzie w większości mieszka patologia i gdzie spacer o zmierzchu jest sportem ekstremalnym. Znam dokładnie i Wrocław i Wałbrzych. Wszędzie są takie miejsca. Tylko, że mimo, że Wrocek jest większy i to znacznie- takich miejsc jest mniej niż w Wałbrzychu
                                  • Gość: miejscowy Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 22:43
                                    Oczywiście Yossarian byłeś we wszystkich miejscach Wrocka i znasz je dokladnie.
                                    Kiedy ty przestaniesz na forum klepać farmazony ?

• Gość: Yossarian Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.12, 22:49
                                      Jeśli się mieszkało tam 19 lat to dlaczego miał bym nie znać miasta- nie kumam. A Ty mógłbyś prezentować swe przemyślenia pod nie zmienianym ciągle nickiem. Widać jednak wstydzisz się siebie- żałosne
                                      • Gość: miejscowy Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 23:01
                                        > Jeśli się mieszkało tam 19 lat

Wierzę ci na słowo.
                                        Dlaczego cię wyrzucili ?
                                        • Gość: kosmonauta Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 23:02
                                          Najwidoczniej na tym świecie są jeszcze ludzie dla których czymś dziwnym są, zasłonięte blachą okna sklepów i ludzie marginesu dookoła.
                                        • Gość: Yossarian Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.12, 23:06
                                          Sorry- nie zniżę się do poziomu Twego imbecylizmu i nie odpowiem Ci na chore pytanie!
                                          • Gość: trurl Re: Wojna urzedników z petentami IP: *.play-internet.pl 05.05.12, 23:42
                                            Josarian, co tam kwila w yntelygenckim Tok FM?
                                            • Gość: ... Ogólnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 00:32
                                              Jeśli jesteście ze Świdnicy, Poznania czy z innego Kokolandu i wkqrwia was ten bełkot wałbrzyskich przygłupów to znaczy, że niczym nie różnicie się od tutejszych idiotów a Amerykanie maja rację , że nie wpuszczają do siebie bez wizy niepoczytalnych imbecyli z Polski.
                                              • Gość: karetkowy popieram ..... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.12, 02:35
                                                A Ty Yossarian dlaczego sie z prowadziłeś do Wałbrzycha skoro we Wrocku czy Świdnicy jest lepiej ? dlaczego świdniczanie tutaj pracują i się uczą skoro tutaj jest tak źle ?
                                                problem kwi w stereotypach, kiedyś Wałbrzych był ponury, "brzydki" zniszczony za sprawą przemysłu którego w Świdnicy brakuje i brakowało, Wałbrzych w dużej mierze został zniszczony przez przemysł i wojnę, natomiast Świdnica nie została dotknięta ani przez wojnę ani przez przemysł, fakty są teraz takie że to Wałbrzych jest górą, był miastem wojewódzkim, jest drugim co do wielkości miastem w województwie i tym samym wyprzedza Świdnicę ho ho ho i jeszcze trochę, i takie są fakty na stan obecny.

Mając do czynienia z Pogotowiem Ratunkowym w Wałbrzychu i Świdnicy oraz we Wrocławiu, Wałbrzych pod względem patologi się niczym nie różni od Świdnicy czy Wrocławia.

Ba, nawet powiem że w Świdnicy jest gorzej jak na takie małe miasto .

W Świdnica jest dużo mniejsza od Wałbrzycha i jak w Świdnicy wyremontują parę domków i ulic jest to widoczne. A w Wałbrzychu jak to samo zrobią, jest to mało widoczne bo Wałbrzych jest wielkim miastem. Wrocław to inna sprawa tam po prostu więcej się robi, ale też widać gołym okiem patologie i obskurne domy i ulice, także Wałbrzych może być w mirę dumny bo nie jest tak źle, gorzej bym się martwił na miejscu Świdnicy, z racji tego że Świdnica jest mniejszym miastem, ma taką historie, a obecny stan miasta jest okropnie fatalny w porównaniu z Wałbrzychem to widać po gabarytach miast, po historii miast, po zniszczeniach przemysłowych, oraz jest to widoczne i porównywalne w obecnym stanie miast.

Obecnie do Wałbrzycha przyjechało sporo osób i tutaj pracują i żyją i jest im dobrze, to są osoby z innych miast a nawet innych państw, takich osób w Wałbrzychu jest multum, są to osoby z Wrocławia, Bydgoszczy, Gdańska, Suwałk, Krakowa oraz Rosji, Czech, Indii, Grecji, Holendrzy, takich osób znam sporo i każdy z nich jest zadowolony z Wałbrzycha, niektórzy przyjechali w latach starszych, a niektórzy w latach 2000, 2005,2010. Są to osoby które pracują w różnych zawodach i żadna z nich nie narzeka na Wałbrzych, a wręcz przeciwnie są zadowoleni z Wałbrzycha. Pracując w Pogotowiu Ratunkowym oraz w Szpitalach, w tych wymienionych miastach, śmiało mogę powiedzieć, że Wałbrzych nie jest najgorszym miastem, dodając opinie kolegów z innych miast, z którymi się pracuje i pracowało.

Także wałbrzyszanie mogą być dumni z miasta, a kto nie był w Wałbrzychu opiera się o stereotypy, ale wjeżdżając do Wałbrzycha zmieniają zdanie na temat miasta.

Wałbrzyszanie jak się wezmą do roboty, zaczną więcej dbać o miasto, to Wałbrzych będzie jeszcze bardziej atrakcyjniejszy. Trochę jeszcze więcej powinniście żądać od władz miasta i województwa bo wam się to należy, najważniejsze jest się nie bać wytykać władzy ich błędów, bo władza jest dla ludzi a nie ludzie dla władzy, także bież cię wałbrzyszanie się w garść i żądajcie od władzy i nie tylko miasta ale też województwa, nie ma co się bać wyrażać swoich opinii, jeżeli coś się nie podoba.

To samo z tymi wandalami czy resztą co niszczą miasto, nie możecie się ich bać ani przechodzić obojętnie, musicie więcej reagować , na niszczenia, na okradanie, a wtedy miasto będzie jeszcze lepsze.
                                                • Gość: Wałbrzyszanin Re: popieram ..... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.12, 09:02
                                                  Porównywanie Wałbrzycha do Poznania to szczyt bezczelności. Niech się pajac porówna do San Francisco lub Paryża, to się wtedy okaże, jaki ten Poznań piękny i bogaty. Widać w tym Poznaniu jest już tak beznadziejnie, że trzeba się ratować takimi właśnie porównaniami. To świadczy źle nie o nas, ale tylko o samych mieszkańcach Poznania. Wstyd.
                                                  • Gość: Kosmonauta Re:ja nie popieram ..... IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 12:24
                                                    On porównał sobięcin z kabulem a nie z Poznaniem ;D he he
                                                    Jaśnie pan nie jest przyzwyczajony do patologicznej kultury mieszkanców.
            • Gość: Franek Kimono Re: Do "poznaniaka'. IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 17:17
              hahaha dobre
    • Gość: krzyś Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 16:01
      sklep zabity blachami... to to nic a jaki syf na zapleczu szczury karaluchy dostawcy jak wchodza na zaplecze to napodłogach walają sie kiełbasy trzeba tylko kopać nogą i popychać dalej pani gosia właścicielka płaci za reszte sklepów obok czynsze bo boi się konkurencji ale nie długo to potrwa otwierają biedronke na palestynie w końcu będzie spokój dość niestrawności GOSIA WYJAZD NA REJA
      • Gość: Maciek Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.05.12, 17:04
        Co biedronke na palestynie powariowali czy co ?? Przecież tam mieszka sama patologia i co gorsza wychowują tam jej następcy. Te dresy przejmą pałeczke, bo co jeden z drugim nie ma co robić do pracy nie pójdzie bo nigdze go nie chcą, bedzie kradł jeden z drugim.
        • sol.77 Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori 06.05.12, 17:30
          Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Co biedronke na palestynie powariowali czy co ?? Przecież tam mieszka sama pato
          > logia i co gorsza wychowują tam jej następcy. Te dresy przejmą pałeczke, bo co
          > jeden z drugim nie ma co robić do pracy nie pójdzie bo nigdze go nie chcą, bedz
          > ie kradł jeden z drugim.

Maciek nie świruj - nie kradnie ten co nie potrafi.
        • Gość: Gienek Do Macka IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 18:04
          Ty ale co poradzimy tym "dresom" oni sami obrali taki kierunek, ktoś traci a inny się bogaci. Chłopaki szacuneczek życzę wam życia jakie sami sobie zaplanowaliście. Trzymajcie tak dalej jestem z wami.
    • brown-szesze Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori 07.05.12, 09:59
      Te, Poznaniak, zadbaj sobie przy pomocy tej Twojej wielkopolskiej gospodarności o te luksusowe slumsy sto metrów od Starego Browaru: maps.google.pl/maps?q=starego+browaru+w+poznaniu&hl=pl&ie=UTF8&ll=52.400611,16.929018&spn=0.002641,0.004823&fb=1&gl=pl&hq=starego+browaru&hnear=0x470444d2ece10ab7:0xa4ea31980334bfd1,Pozna%C5%84&cid=0,0,5681227078412346154&t=h&z=18&layer=c&cbll=52.400611,16.929018&panoid=tBn4TuB8LP3-m5JQO7S8xw&cbp=12,178.68,,0,0
      • Gość: Miler Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 16:53
        Sobięcin+Dres=Margines
    • Gość: żulmen Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.play-internet.pl 11.05.12, 17:05
      przygłup nie poznaniak
      spie...j pało do lania
      • Gość: db Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 22:52
        Raz jest poznaniakiem raz wrocławianinem lecz cały czas to ten sam buraczany łeb.
        • Gość: wrocławianin Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 23:08
          Debilu osmarkany, wrocławianinem byłem ja.
          Z posrań.cem poznaniakiem nie mam nic wspólnego.
          • Gość: Uganda Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.12, 23:12
            W Świdnicy jest gorzej jak w Ugandzie, jestem z Ugandy i byłem w Świdnicy tragedia to u nas w Ugandzie lepiej.
            • Gość: Wałbrzyszanka Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 21:07
              Pytam się was czy w tej dzielnicy kiedyś coś się zmieni ? Z racji tego że dojeżdzam do pracy 18 i muszę przechodzić prze tą ohydną dzielnice do pracy. Zróbcie coś z tymi mętami nie wiem wywieźcie ich gdzieś czy zresocalizujcie. Jak dojeżdzałam 2 to w autobusie smierdzi jak by ci ludzie tam nie wiedzieli co to woda mydło massakra i jeszcze te szczyle, ludzie zróbcie coś tam nie wiem zmiencie ich nawyki czy cos. Serdecznie życzę im zmian na lepsze.
              • Gość: jsj-do poznaniaka Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.12, 08:27
                te poznaniak ja bylem kilka razy w poznaniu i w roznych jego czesciach,wiec nie pie...ze u was jest miodzio,gdzieniegdzie jest wiekszy syf jak w kabulu tluku z ziemniaka
    • Gość: obserwator Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 15:13
      przede wszystkim chyba oglądali miejsce na galerie to o co biega jesli włascicielom pasowało , widocznie uznali palestyne za dodatkową atrakcje koło galerii taki ala skansen historyczno budowlany z potencjałem na turystyczny hotel,a hotel to też wybudowali bez gustu poprostu szkoda że jeszcze bliżej nie stoi przy galeriij,coś mi się zdaje że to wszystko musiały ogarniac wybitnie myslace jednostki,oby tak dalej to będzie zczego się pohihrac
      • Gość: Mieszkaniec nory Cały Wałbrzych jest taki. IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 22:11
        Przecież całe to miasto jest takie zasrane. Na każdej dzielnicy pod sklepami bandy oszołomów , jak przechodzi obcy to patrzą jak by mu mordę obić . Miasto z kompletnym brakiem kultury. Wizerunek miasta tragiczny, niebezpiecznie po zmroku i budynki oraz podwórka tragiczne. Wszystko można zobaczyć w filmie pt."Sztuczki" nakręconym w Wałbrzychu. I wcale nie chodzi tylko o palestyne .
        • Gość: były mieszkaniec Re: Cały Wałbrzych jest taki. IP: *.internetia.net.pl 09.07.12, 22:24
          To wszystko prawda. Niestety. Od jakiegoś czasu nie mieszkam w W-chu ale często tu wpadam i stwierdzam tylko tyle, że nic się nie zmienia. A teraz możecie po mnie jeździć. Wisi mi to :)
          • Gość: mieszkaniec Re: Cały Wałbrzych jest taki. IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 17:06
            Nic na to nie poradzimy, jeśli nawet policja jest bez radna. Jeżeli w naszym kraju mozna krasc w majestacie prawa, to robić burdy i pić alkochol na ulicach to już jest normalnosc, do której wszyscy przywykliśmy.
    • Gość: kasia Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.12, 14:15
      Niedługo bedzie pięknie
      • Gość: gosc Re: Zmarginalizowan Dzielnica Obok Galeri Victori IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.08.12, 15:31
        Edyta, Marta, a teraz Poznaniak to ta sama osoba, więc zostawcie trolika w spokoju i jego marną prowokację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka