Gość: leszekmiller IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.12, 14:23 Co Wy na ten pomysł "naćpanej hołoty?" www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,15378 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przerażony Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.12, 14:35 Rambacher u paliskrętowców ? Chyba się naćpałem :o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 14:36 jak Rambacher dołączył do Ruchu Palikota, to już nie będzie nic z tego. Gdzie Mateusz już nie był? już widzę te KILKADZIESIĄT TYSIĘCY zebranych podpisów... zbłaźnili się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miasto Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.12, 14:38 No raczej ten parking jest mały przy ulicy kasztanowej, a może plac za Komendą Policji tam gdzie kiedyś było miasteczko rowerowe ? Miasto musi mieć taki jeden przystanek, gdzie będzie wiadomo gdzie wszystkie autobusy i busy będą w jednym miejscu z rozkładami jazdy, wczoraj mnie się pytał jakiś pan, gdzie stają autobusy do Kłodzka, nie mogłem mu odpowiedzieć na to pytanie, to samo raz mnie pytano o przystanek autobusu do kamiennej Góry i też na tą chwile nie wiem gdzie taki przystanek jest, dla mnie to jakiś skandal że nie ma jednego miejsca przystankowego z rozkładami jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: 82.177.21.* 14.06.12, 17:59 Wreszcie konkretnie... nie gada młody o tym ze jest problem PKSu tylko stara sie to rozwiazac... brawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busiarz Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.12, 18:16 Ja po trawce różne rzeczy gadałem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy pomysł? Odgrzewanki IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.12, 18:49 Toż to stary temat i wielu o tym już dawno mówiło: Lubiński : www.youtube.com/watch?v=7lOmHc9UcPU&feature=relmfu Wild: www.youtube.com/watch?v=4z0sbpXrx0U Palikotersów stać tylko na odgrzewane kotlety (ewentualnie na rozdawanie kondomów dzieciom) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takdla PKS Re: Odgrzewanki IP: *.182.11.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.06.12, 18:54 tak odgrzewane ;) a ja idę o zakład, że Palikotom się uda ;) krzykaczki z betonu LSD mówili kiedyś i nic im nie wyszło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tere fere Re: Odgrzewanki IP: 82.177.21.* 14.06.12, 19:17 Przecież to zupelnie nowy pomysl. Lubinski gadal o zajezdni na Wroclawskiej, TYLKO GADAL! WILD gadal o MPK i liniach nocnych oraz placem po drugiej stronie obecnego dworca PKS! a nie o NOWYM PKS w nowym miejscu!!! a tu wreszcie konkret! Dobra lokalizacja, male koszty, gotowa uchwała! Wiec jakie odgrzewanki? Co Ty pi***ysz? Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: Nowy PKS, co Wy na to? 15.06.12, 08:02 Już widzę jak autobusy pomykają Nowym Światem, Pługa, Zajączka by skręcając z Limanowskiego w 1-go Maja, przyp.ierdolić w sklep mięsny. Może prościej zrobić centra przesiadkowe pod każdą biedrą. Będzie jeszcze taniej a i w każdej dzielnicy będą ze dwa. Pomysł godny autora. Iście... Pozdrawiam, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O rany Ale numer 100 lecia IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.12, 21:32 Kto to mówi i o czym hahahaah się chłop rozśmieszył proponuje obejrzeć film i poczytać artykuł. www.youtube.com/watch?v=4z0sbpXrx0U A tu firma w której jest wiceszefem i nie najlepiej się ta firma trzyma a on się wypowiada o naszym MPK i PKS dobre sobie heheh wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/781060,patryk-wild-wiceszef-wroclawskiego-mpk-urywa-sie-z-pracy-do,id,t.html KOLEJNA SPRAWA ŚMIESZNY MIRUŚ LUBIŃSKI SIĘ WYPOWIADA TEN CO ZABRAŁ GRODZKOŚĆ WAŁBRZYCHOWI I W TRAKCIE KAMPANII WYBORCZEJ ŚWIROWAŁ, TEN CO JEST W RADZIE CO NAJMNIEJ OD 2 KADENCJI ALBO OD 3 I NIC NIE ZROBIŁ, TYLKO GRODZKOŚĆ ZABRAŁ. www.youtube.com/watch?v=7lOmHc9UcPU&feature=relmfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermit Re: Ale numer 100 lecia IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.12, 22:08 Czytam kolejny wątek i szlak mnie trafia. Zamiast konkretnie przedstawiać argumenty na temat (w tym przypadku centrum przesiadkowe/dworzec ) kolejne obrzucanie się inwektywami i błotem. Może tak Panie i Panowie coś konstruktywnego na TAK, bez oglądanie się na daną orientację polityczną rozmówcy? Ps. jestem niezaangażowanym politycznie wałbrzyszaninem kto w d...e miał i ma wszelkie partyjki, walki o władzę, platformersów, zielonych, tych od Palikota czy od Zalewskiej. Miejsce takie MUSI powstać by ułatwić wałbrzyszanom i gościom życie. Z drugiej strony- wydawać nasze pieniądze by korzystały z tego prywatne firmy przewozowe - to racjonalne? Nie ma jak za komuny,że był państwowy PKS i PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomista Re: Ale numer 100 lecia IP: *.play-internet.pl 15.06.12, 23:55 Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego szlag trafił państwowy PKS i PKP z czasów komuny. Jak dojdziesz do słusznych wniosków to bedziesz wiedział czemu nie warto budować dworca a publiczna kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermit Re: Ale numer 100 lecia IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.12, 00:20 Zostaw komunę - to historia. Mnie interesują konkretne, mądre pomysły JAK UŁATWIĆ ŻYCIE WAŁBRZYSZANOM i ludziom przyjeżdzającymi do naszego miasta (a także i np. Szczawna) transportem kolejowym i autobusowym. Niewątpliwie jest to problem znacznie istotniejszy niż np. renowacja GDK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonomista Re: Ale numer 100 lecia IP: *.play-internet.pl 16.06.12, 00:47 No przecież sam wywołałeś śp.komunę do tablicy i to w chwalebnym tonie a teraz się wycofujesz. Budowanie z publicznej kasy dworca autobusowego jest takim samym udanym pomysłem jak GDKi i inne pomniki głupoty. Gdyby dworzec był potrzebny to zamiast marketu właściciel wykonałby renowację tego co jest i pobierał abonament od przwozników. Widać klimat tego typu inwestycjom nie służy. Palikocięta niech sobie buduja dworzec, ale jeśli będie on deficytowy to niech sami do niego dopłacają z własnych diet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzych Re: Ale numer 100 lecia IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.12, 02:29 Miasto musi mieć jedno odpowiednie miejsce, dla autokarów i busów z rozkładem jazdy ( aktualnym ), na tą chwile ludzie są zdezorientowani co do postoju autobusów i busów, ja jako Wałbrzyszanin, na tą chwilę nawet nie wiem jak dojechać i czym oraz skąd do Strugi czy Bogaczewic , lub też innych miejscowości i nikt tym się nie zajmuje ani starostwo ani miasto. Terenów w śródmieściu jest dużo, placyk koło Komendy Miejskiej Policji, plac na ulicy Lubelskiej, ogródki działkowe i "park" pomiędzy ulicami Przemysłową i 1 Maja. Ktoś sprzedaje grunty tak jak plac za OSIREM gdzie kiedyś stawały cyrki i obecny plac po PKS. Na placu za OSIREM plac stoi pusty z rozwalonym byłym dworcem i straszy, gdzie jest inwestor ? miał tam coś budować nie buduje, to miasto powinno postawić ultimatum, albo zagospodaruje teren w ciągu tam jakiegoś okresu, albo miasto z powrotem odbierze teren. Tak zrobili w Świdnicy i tam inwestor będzie teraz coś budował, a u nas stoi plac i straszy, to samo z Hotelem Sudety sprzedali to a to stoi i straszy aż się rozsypie, miasto powinno reagować i odbierać takie budowle, w sudetach mogły by powstać biura i mieszkania lub prawdziwy akademik. Teraz Starostwo chce sprzedać kolejny budynek po CKU na podgórzu, na forum się pisze że nie ma prokuratury i sądu okręgowego, bo niby nie ma miejsca, nie ma budynków, a budynków jest od groma ,na Andersa po szkole, na 1 Maja po Ekonomiku, wkrótce na Matejki po Urzędzie Cywilnym, budynek na Kilińskiego, budynek piaskowej po PWSZ i budynki na Gaju po szpitalu oraz ten nieszczęsny budynek po hotelu sudety, więc budynków jest sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Ale numer 100 lecia 16.06.12, 07:00 Ale marzycieli tutaj hihi - "PKS" chcą reanimować,dworzec autobusowy sie marzy z prawdziwego zdarzenia? A żadne takie ... Prezydent /wcześniej/ Kruczkowski /obecnie/ Szełemej wywiązują się z obowiązku "zapewnienia komunikacji zbiorowej" wydając koncesję dla prywatnych przewoźników,którzy w mniejszym lub większym stopniu realizują ten obowiązek.I wychodzi na to,że gmina na tym zarabia /wydanie koncesji z pewnością pokrywa prywatny przewoźnik/a np. taki PKS to musiała utrzymywać czyli dotować .Więc proszę ruszyć głową czy gminie opłaca się "budować dworzec i utrzymywać PKS" czy bardziej opłaca się wydać koncesję/i mieć z tego zysk/ I czy tak naprawdę obchodzi to Szełemeja,ze prywatni przewoźnicy nie realizują np. kursów po 22:00 dla ludzi,którzy pracują w Wałbrzychu a mieszkają np. w Gorcach - ba Szełemeja nawet nie interesują kursy nocne /byłego MPK/ bo to nieopłacalne,a ostatecznie sa taksówki. Wątpię też aby kogokolwiek z "władzy" interesowała sytuacja samych przystanków i tego czy jest jasny rozkład jazdy i czy pasażerowie są zdezorientowani czy też nie. Wszystko w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heca Re: Ale numer 100 lecia IP: *.play-internet.pl 16.06.12, 07:10 a dlaczego Szełemeja mają interesować jakieś buraki z Gorc czy innych pipidów sołtysi niech się wami zajmą i furmankami przywożą Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Ale numer 100 lecia 16.06.12, 07:16 Gość portalu: heca napisał(a): > a dlaczego Szełemeja mają interesować jakieś buraki z Gorc czy innych pipidów > > sołtysi niech się wami zajmą i furmankami przywożą No własnie o tym pisałam - jego nie interesuje nawet to czy wałbrzyszanie w nocy dotrą do domu komunikacją miejską,a co dopiero ktoś tam z jakiejś pipidówy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiegowy Re:ukryte koszta IP: *.play-internet.pl 16.06.12, 10:05 Zdumiewa mnie roszczeniowa argumentacja : "ja jako Wałbrzyszanin, na tą chwilę nawet nie wiem jak dojechać i czym oraz skąd " Z jakiej racji nie-użytkownicy komunikacji publicznej maja się dokładać do infrastruktury uzytkowników jak np. dworzec? Coś tu jest nie halo. I nie pisać mi proszę o solidarności społecznej bo coś takiego to wymysł marksistów który jak wiadomo zle się skończył. Co do punktualności to wystarczy egzekwować zadania starostwa. Próbował ktoś ? Co wam po dworcu skoro i tak nie macie pewności czy busa podstawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzych do Księgowego IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.12, 13:16 Nie ośmieszaj się człowiecze za to są odpowiedzialne osoby, tylko nikt się nie chce przyznać i miejsce na autokary i busy muszą być i czy to ci się podoba czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiegowy Re: do Księgowego IP: *.play-internet.pl 16.06.12, 13:33 Musi być - a jakoś nie ma. Tak samo mówili o socjalizmie że musi być. Kto tu się ośmiesza? Pieniądz jest tu największą siłą, a nie jakiś abstrakcyjny "przymus bycia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: do Księgowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 14:46 Pieniądze to nie wszystko, ... Czy to znaczy że jeżeli Wałbrzych jest bankrutem to należy go zaorać bo już nic się w nim nie opłaca. A co z mieszkańcami? Wygonic, wystrzelac , zagazowac, zagonic do mobruku, co zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiegowy Re: do Księgowego IP: *.play-internet.pl 17.06.12, 13:05 Od "zagospodarowania" mieszkańców to trzymać się najlepiej z daleka.Ludzie doskonale sobie dadzą radę pod warunkiem że nikt im nie przeszkadza urzędami i socjalistyczno -totalniacką pseudotroską o wszystko, będącą w istocie zawoalowanym okradaniem kolejnymi podatkami i fikcyjnymi posadkami urzędowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re:ukryte koszta IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.12, 00:09 Czy jak likwidowali PKS ciężko było postawić wymóg, że firma będzie musiała kontynuować działalność przewozową?. Jeśli tak nie zrobili to dlaczego nikt nie poniósł do tej pory odpowiedzialności?. Teraz już jest po fakcie i najlepszym rozwiązaniem wydaje się być plac naprzeciwko obecnego dworca. Raz, że jest to centrum miasta i można wszędzie się dostać komunikacją miejską, a dwa blisko jest galeria handlowa, a to też ważne jest. Od razu można byłoby tam zrobić przystanek końcowy linii A,C,D. Wiadomo trzeba byłoby kilka milionów wyłożyć, ale lepiej wydać kasę na to niż na jakieś inne pomysły doktorka, w które potem i tak trzeba będzie ładować ciężkie pieniądze, które się nie zwrócą. PKS utrzymywałby się z opłat pobieranych od przewoźników + jakieś niskie podatki za wynajem przestrzeni na jakiś kiosk, kebab czy coś w ten deseń + na pewno też dopłaty z kasy miejskiej, ale porządny dworzec pozwoliłby lepiej skomunikować Wałbrzych z innymi miastami. Trzeba byłoby jeszcze pilnować aby wszystkie firmy korzystające z dworca miały aktualny rozkład jazdy. Tu wystarczy dobra komunikacja ze starostwem, które musiałoby to stale kontrolować. Pomysł przedstawicieli Ruchu Palikota w ogóle do mnie nie przemawia. Przecież dworzec to nie tylko przystanek, ale również jakaś informacja biletowa/zarządca dworca/strażnik, toalety, miejsce postojowe dla autobusów, miejsce zawracania i jakaś chociaż skromna poczekalnia. Oni myślą, że co jest plac to już wystarczy. Ich podejście przypomina mi trochę naszych kochanych busiarzy ( ważne, że bus jeździ i kasa wpada, a reszta jest nieważna ). Niestety chcąc mieć porządny dworzec trzeba zainwestować, a myślę, że to jest akurat przyszłościowa inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re:ukryte koszta 17.06.12, 08:30 Gość portalu: Wałbrzyszanin napisał(a): > Pomysł przedstawicieli Ruchu Palikota w ogóle do mnie nie przemawia. Przecież d > worzec to nie tylko przystanek, ale również jakaś informacja biletowa/zarządca > dworca/strażnik, toalety, miejsce postojowe dla autobusów, miejsce zawracania i > jakaś chociaż skromna poczekalnia. Oni myślą, że co jest plac to już wystarcz > y. Ich podejście przypomina mi trochę naszych kochanych busiarzy ( ważne, że bu > s jeździ i kasa wpada, a reszta jest nieważna ). Niestety chcąc mieć porządny d > worzec trzeba zainwestować, a myślę, że to jest akurat przyszłościowa inwestycj > a. Nikt do tej pory nie przejął się zbytnio tym,że nie ma jasno sprecyzowanych połączeń do ościennych miejscowości.Nikt nie poniósł konsekwencji za wydanie koncesji prywatnym przewoźnikom,co w konsekwencji przyczyniło sie do upadku zarówno PKS jak i MPK /ważne,że do kasy wpłynęła opłata za koncesje i ważne,że sprzedano ziemię,na którym znajdował się niegdyś PKS - ciekawe za ile?/Ważne,że z MPK wyprowadzono /80tys.?/ na kampanię wyborczą PO /Kruczkowskiego?/ Dlaczego nikt nie został za to rozliczony? Kogo obchodzi zwykły mieszkaniec,który musi dostać się do pracy lub przyjechać do lekarza? Kogo interesuje,że nie ma przyzwoitych warunków takie jakie powinny być w cywilizowanym kraju,mieście? Z pewnością nie tych, którzy na same rozmowy tel. wydają kilka tys. miesięcznie. Wszystko w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzych Re:ukryte koszta IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.12, 12:58 Soli 77 przestań się ośmieszać wyczuwam od ciebie Palikocką durnotę, oczywiście pewnie chciałaś powiedzieć że to wina Szelemeja że nie ma PKSu, w ogóle wszystko wina Szelemeja, nawet wina szelemeja że Kruczkowski zbierał na waciki, wina Szelemeja jest to że wiceprezydent Bartolik z PiSu nie dopilnował MPK i niby nic nie wiedział co się dzieje. Może jeszcze winą Szelemeja obarczysz że zamknęli kopalnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re:ukryte koszta 17.06.12, 13:16 Gość portalu: walbrzych napisał(a): > Soli 77 przestań się ośmieszać wyczuwam od ciebie Palikocką durnotę, oczywiście > pewnie chciałaś powiedzieć ........... !!!!!1 Chcieć,a móc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKSiak Re:ukryte koszta IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 19:29 Nie ma PSKu i to jest smutne ale może warto wreszcie zrozumieć, że PKS nie był ani spółką miejską ani państwową. W momencie w którym upadł był spółką prawa handlowego, w 100% prywatną. Syndyk sprzedając masę upadłościową mógł ją sprzedać komu chciał i mimo , że w pierwszej kolejności stawiano wymóg kontynuowania działalności przewozowej to nikt na te warunki nie przystał. Nie wiem co ma władza, jakakolwiek zresztą, wspólnego z tym tematem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiegowy Re:ukryte koszta IP: *.play-internet.pl 17.06.12, 17:48 Zainewstuj wpierw we własny warzywniak , a potem , o ile ci ci wyjdzie, doradzaj w co ma inwestować gmina czy starostwo. Życzenia pobożne to jedno, a realia ekonomiczne to drugie. Im niej urzedników i osób nie majacych doświadczenia o inwestowaniu na wolnym rynku -tym lepiej dla ogółu. Jak to się kończy to widac bo bilansie gminy; 100mln długu + 36mln rocznie na spłaty. To juz lepie sobie radzi z kredytami i remontami przygłupawe malżeństwo z mojej kamienicy, mimo że są pogrązeni na 30 lat. Logika plebsu jest porażająca, cytuję: "Czy jak likwidowali PKS ciężko było postawić wymóg, że firma będzie musiała kon > tynuować działalność przewozową?" Jak zlikwidowany podmiot może prowadzić jakąkolwiek działalność " No comment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re:ukryte koszta IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.12, 23:20 Chodzi o to, że firma, która przejmuje majątek po firmie kontynuuje działalność. Nie rozumiesz, że to było celowe za kilka milionów kupili 2 bardzo dobre lokalizacje praktycznie w centrum miasta?. Tylko to się liczyło aby kupić za grosze i sprzedać za dobry szmal, a nie zajmować się tam jakimiś przewozami. Gdyby to zostało zrobione z głową to na pewno byłby PKS bo na przewozach można zarobić tylko trzeba pomyśleć, a z tym jest gorzej. To jest kompromitacja, aby miasto takie jak Wałbrzych nie miało dworca PKS, a autobusy zatrzymywały się gdzie popadnie. Ktoś przyjedzie z jakiegoś miasta pierwszy raz do Wałbrzycha i przeżyje szok. Wybierz się do Strzegomia (mały nowy dworzec), Głogowa(dworzec + dyskont + mała galeria) i zobacz jak tam wyglądają dworce PKS, i przyrównaj te miasta do Wałbrzycha. Jak widać można tylko trzeba chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiegowy Re:ukryte koszta IP: *.play-internet.pl 17.06.12, 23:32 Nigdzie, w żadnym wolnym kraju, nie ma możliwości prawnej przymuszenia, aby prywatny podmiot miał obowiązek prowadzić dotychczasowy biznes który akurat kupił, w jego pierwotnej formie. To się nazywa swobodą gospodarczą i jest bardzo ważnym wskaznikiem dla inwestorów w danym kraju. Jeśli były by takie warunki o jakich piszesz istniały , onaczałoby to paraliż gospodarczy, albo głupotę inwestora, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie kupił by upadłej firmy. Kierowca przeciez napisał, że upadajacy PKS był już firma prywatną, więc po co te dywagacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKSiak Re:ukryte koszta IP: 78.9.164.* 18.06.12, 13:07 I tu jest właśnie wasz problem. Nie rozumiecie podstawowej rzeczy mimo, że prościej wyjaśnić się nie da. Co się liczyło?? jakie miliony? miasto dało ciała?? Jak kupisz PRYWATNĄ ziemię od PRYWATNEJ upadającej firmy to rozumiem, że miasto powinno ci nakazać sprzedaż np. ziemniaków bo akurat w okolicy nigdzie kupić nie można??? Można krytykować , można się spierać ale podstawowe fakty należy znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ do ksiegowy IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 14:00 księgowy od ciebie stęchlizną ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: do ksiegowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 14:30 Obecny prezydent przejął miasto z całym jego dobrodziejstwem i nie robi nic aby poprawić życie mieszkańczów i tworząc miejsca pracy ( nie wszyscy mogą być przedsiębiorcami). Rządy rozpoczął od tasowan w spółkach i zwalniania ludzi ograniczając dochód rodzin. Inwestuje się w przedsięwzięcia (naperno potrzebne) ale z drugiego planu. Bez kultury można czasowo przeżyć ale bez chleba nie. Idźmy wszyscy na REFERENDUM 24 CZERWCA i wyrzućmy radnych z pracy jak oni bez skrupułów wyrzucają nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: do ksiegowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.12, 14:45 > Bez kultury można czasowo przeżyć ale bez chleba nie. Zryj ciastka. > Idźmy wszyscy na REFERENDUM 24 CZERWCA i wyrzućmy radnych z pracy jak oni bez > skrupułów Mnie nikt nie wyrzucił. Na referendum nie idę ! :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: do ksiegowy IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 19:46 walisz w prezydenta a namawiasz na referendum ws odwołania rady. Jednym słowem dajecie konkretny sygnał, że tak na prawdę chodzi o przeszkodzenie prezydentowi. O ile plucie na samą radę i wytykanie jej błędów może działać ale już odkrycie kart i wskazanie, że chodzi tylko o prezydenturę jest strzałem we własne kolano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.12, 15:03 rambacher farbowany lis i nic nie warty człek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 19:38 Do obowiązków gmin/miast należy zapewnić komunikację zbiorową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłamco Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 19:46 owszem, ale nie o charakterze pksu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto wie Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.12, 20:16 Obowiązki Starostwa Powiatowego jakie są ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synoptyk Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.12, 20:28 I na tym powinniśmy zakończyć temat. Głupi i tak nie pojmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulla Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.06.12, 12:35 A skąd na nowy dworzec pieniążki, miasto takie sobie a markiet markietem pogania ile jeszcze powstanie i kto wziął w "łapkę" by w tym miejscu powstał jeszcze jeden markiet.Co tu si e dzieje ludzie WALBRZYCHA do ws apel idzcie 24 czerwca i odwołajcie tych nieudolnych radnych. Czas nową epokę zacząć innymi ludzmi a nie kundelkami prezydenta.Jesteście od niego niezależni, gdyby od niego zależało jaka miała by być rada to pewno radnymi zostali by sami lekarze.Dość anarchi w naszym mieście, przyjrzyjcie sie jak się "poukładali" jakie posadki mają i jeszcze takie wysokie diety.SPOLECZNIE POWINNI PRACOWAĆ dla dobra tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.06.12, 12:38 A gdzie ten nowy dworzec PKS i skąd na to pieniążki, likwiduje powiat, a powiat pewnie by zrobił dworzec pytanie tylko GDZIE ???? w jakim miejscu. Pomysły prezydenta do D>>>!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.06.12, 12:41 Czy to Kruczkowski jeszcze dostał do kieszonki za miejsce, super tego faceta powinni wszdzić za niegospodarność a on chodzi po Walbrzychu i ludziom smieje się w twarz CO WY NA TO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceppiut Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: 78.9.164.* 18.06.12, 13:13 JA pie..., ale wy jesteście ograniczeni. O kruczkowskim mam pewnie takie samo zdanie jak wy ale odnośnie dworca to zwyczajnie się kompromitujecie. Kto miał wziąść kase do kieszeni? pojmijcie barany wreszcie, że to nie miasto sprzedawało ten grunt tylko syndyk upadającej PRYWATNEJ firmy???? Gdzie tu miasto??? pomyślcie trochę bo takim poziomem bezmózgowia to raczej ludzi na referendum nie zaciągniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop referendum Re: Nowy PKS, co Wy na to? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.12, 17:44 Referendum to gra Rosiaków i Lubińskiego a ludzie to mają być pionkami. Odwołacie rade, a przyjdzie gorsza rada, przyjdzie Lubiński i Rosiaki oraz ich żołnierze i wtedy zniszczą miasto. Rosiaki i Lubiński już na pewno mają podstawione osoby na nowych radnych, dlatego są tacy pewni siebie, ja dlatego nie idę na referendum. Odpowiedz Link Zgłoś