Dodaj do ulubionych

Mój wiersz

IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 16:27
Jesienna pora sprzyja wspomnieniom. Wczoraj wieczorem miałam taki jesienny nastrój i napisałam wiersz. Pozwolę sobie go Wam zaprezentować. Oto on:

POWROTY

Nad mokrym niebem
las rozłożył parasol zielony
idę do wspomnień
z suchymi stopami

Na górce, gdzie brzoza

tańczy z wiatrami
ZNALAZŁAŚ dla mnie żywą broszkę
ze słodkimi poziomkami

Wyblakłe trawy z zielnika już nie szumią
bocian z żabą odleciał do Ciepłych Krajów
słowa modlitwy
mieszają się ze łzami
chociaż w Jego sercu
Twoje oczy już nie płaczą

Zapachem maciejki
powrócisz do mnie
Mamo...

Mam nadzieję, że spodobał Wam się mój jesienny wiersz. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: andzia Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 16:41
      Piękny wiersz teessi! Nie wiedziałam że masz taką poetycką duszę :)
    • Gość: lena Re: Mój wiersz IP: 109.169.41.* 23.09.11, 18:35
      Teessi,bardzo mi się podoba Twój wiersz ! Gratuluję i pozdrawiam.
    • Gość: qwerty Re: Mój wiersz IP: *.centertel.pl 23.09.11, 18:44
      Bardzo ladny wiersz tylko chyba jest pare bledow.

> Nad mokrym niebem
      > las rozłożył parasol zielony

Nie powinno byc pod mokrym niebem?

> bocian z żabą odleciał do Ciepłych Krajów

Tego tez nie bardzo rozumiem. Wydaje mi sie, ze predzej ja polknie i strawi zanim tam doleci. Chyba, ze chodzi o jakies latajace zaby?
      • Gość: teessi Re: Mój wiersz IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 18:57
        Dziękuję za wszystkie miłe wpisy. Nawet nie przypuszczałam, że mój wiersz tak bardzo się spodoba :)

Gość portalu: qwerty napisał(a):

> Nie powinno byc pod mokrym niebem?

To taka moja licentia poetica :)

> Tego tez nie bardzo rozumiem. Wydaje mi sie, ze predzej ja polknie i strawi zan
        > im tam doleci. Chyba, ze chodzi o jakies latajace zaby?

Bocian musiał zabrać żabę, żeby mieć co jeść podczas długiego lotu. Tak jak ludzie robią sobie na podróż kanapki.

Pozdrawiam
        • Gość: serdelek Re: Mój wiersz IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 23.09.11, 21:47
          dobry wiersz, polonistyczne doświadczenie z zabarwieniem talentu poetyckiego,które daje mozliwość
          rozmowy z milczeniem i ukazując duszę idącą do wspomnień

• Gość: qwertz Re: Mój wiersz IP: *.centertel.pl 24.09.11, 12:56
          > > Nie powinno byc pod mokrym niebem?
          >
          > To taka moja licentia poetica :)

Rozumiem, ale np. Rynkowski zdecydowal sie na forme 'pod niebem'

Pod niebem jest pięknie dziś,
          Od westchnień i próśb,
          Pod niebem jest szaro od ...
          Od naszych żalów i gróźb.

Pod niebem jest pięknie tak,
          Od życzeń, ich barw,
          Pod niebem ulotnie jest
          Od marzeń jak ptak.

teksty.org/ryszard-rynkowski,nie-budzcie-marzen-ze-snu,tekst-piosenki
          • Gość: serdelek Re: Mój wiersz IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 24.09.11, 13:27
            ..tylko,że Niebo to "boże" to cierpienie i łzy i warto się wzbic,ponad .. "nad mokrym Niebem" Poeta to widzi !
            • Gość: jeloneczka Re: Mój wiersz IP: 213.229.72.* 24.09.11, 14:11
              Ja myślę, że nie warto bić piany o takie błahostki. Poezja powinna skłaniać do różnych interpretacji, przemyśleń, dyskusji. Jeśli Teessi udało się to jednym krótkim słówkiem, świadczy to najlepiej o wysokich walorach artystycznych jej twórczości.
    • Gość: ebee Brawo "teessi"! IP: 65.98.1.* 23.09.11, 22:06
      No no, nasza "teessi" to zdolna dziewczyna. Nie to co ta cała piipa, która potrafi tylko durnoty wypisywać w necie.

Brawo! I tak trzymać!
      • Gość: serdelek Re: Brawo "teessi"! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 23.09.11, 23:05
        wiersz z prawdą.Niebo boże to cierpienie,łzy i warto się wzbic wyżej,ponad .. "nad mokrym Niebem"
        • Gość: rymcycmcy Re: Brawo "teessi"! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 23.09.11, 23:28
          patriota bociek zabrał żabę,bo będzie miał w Ciepłych Krajach tylko "la rana"
          • Gość: serdelek Re: Brawo "teessi"! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 24.09.11, 13:29
            rymcy,zagłodzisz tego bociana ! Lepiej spędzi urlop w Ciepłych Krajach z "las ranas"
    • Gość: Anna Re: Mój wiersz IP: *.hiload.org 24.09.11, 02:41
      Bardzo to miło przeczytać na forum, poza debilnymi wynurzeniami niejakiej Piipi, jakiś mądry wiersz. Serdecznie pozdrawiam autorkę.
    • Gość: ten, który wie Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 22:40
      Gdzie jest SKM ?!
    • Gość: tacowie Re: Mój wiersz IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 25.09.11, 22:50
      W zasadzie nie ma żadnego powodu żeby jej to robić, co robisz. Trzeba być nieprzeciętną gnidą, aby tak postępować.
      • Gość: tacowie Re: Mój wiersz IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 25.09.11, 22:52
        kara coraz bliżej
        • Gość: jeloneczka Re: Mój wiersz IP: 213.229.72.* 26.09.11, 00:23
          A to do kogo? Nie pomyliłeś czasem forów?
    • rymcycymcy Re: Mój wiersz 26.09.11, 09:50
      Tessi chopie ! ...ty się przecież nawet podpisać nie potrafisz, a co dopiero takie artystyczne kawałki :) PS: nie każde kalectwo musi boleć, no nie ? ;)
      • Gość: teessi Re: Mój wiersz IP: *.opera-mini.net 26.09.11, 13:33
        Nie jestem żadnym "chopem", ale rozumiem, że to też taka licentia poetica. Tyle, że Twój post jakoś nie kojarzy mi się z poezją, a wręcz przeciwnie. Nie wiem, skąd u Ciebie tyle zawiści, ale przypuszczam, że w życiu nie napisałbyś takiego wiersza. Bardzo to smutne, że tacy jak Ty potrafią jedynie wyszydzać tych, co maja trochę więcej talentu. Sam sobie odpowiedz, kto tu jest kaleką. Pozdrawiam
        • Gość: aga Re: Mój wiersz IP: 94.76.208.* 26.09.11, 14:28
          Bardzo celna odpowiedź, teessi :) Rymcymcymcy nie zrozumiał wiersza, a że musiał coś napisać to napisał,co potrafił. Bądźmy jednak litościwi dla takich, jak on, bo to nie jego wina,że natura nie obdarzyła go pewnymi cechami. serdecznie pozdrawiam, i gratuluje pięknego wiersza :)))
          • Gość: WD Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 14:46
            wiersz śliczny, w sam raz na jesienną porę. zawistnikami nie ma co się przejmować, tacy w internecie zawsze się znajdą;)
          • rymcycymcy Re: Mój wiersz 26.09.11, 16:09
            Jeśli natura nie obdarzyła jednym, to wynagrodziła gdzie indziej ! ...;) ...sprawdź, nie pożałujesz ;)
            • Gość: aga Re: Mój wiersz IP: 94.76.208.* 26.09.11, 16:20
              Jakoś nie jestem ciekawa ;) Rozumiem że chamskie wpisy, to twój sposób na podryw,ale proponowałabym poszukać sobie bardziej odpowiedniego forum.
        • Gość: qwertz Re: Mój wiersz IP: 31.61.13.* 26.09.11, 16:27
          Moze po tym co pisalas o piipi. Bylo to nieco dziwne i budzi podejrzenia, ze nie jestes ta prawdziwa teessi. Jak mozna nie lubic piipi?
          • Gość: jeloneczka Re: Mój wiersz IP: 213.229.72.* 26.09.11, 16:53
            A co pisała o piipi? Dość uważnie śledzę forum i nie zauważyłam, żeby teessi pisała coś złego na temat piipi.
            • Gość: qwertz Re: Mój wiersz IP: *.centertel.pl 26.09.11, 17:14
              Tamten watek zostal usuniety ze wzgledu na wyjatkowa wulgarnosc. Teessi poparla jego autora piszac, ze piipi narazila sie wielu osobom i zasluguje na takie traktowanie.
              • Gość: jeloneczka Re: Mój wiersz IP: 213.229.72.* 26.09.11, 19:05
                Nie masz dowodów, nie masz racji. Nawet zakładając, że było jak napisałeś, to raczej to świadczy źle o piipi, a nie teessi. Zresztą wszyscy znamy niewyparzony język piipi, więc nie rozumiem, skąd te pretensje do teessi.
                • Gość: qwertz Re: Mój wiersz IP: *.centertel.pl 26.09.11, 19:36
                  ja tylko mowie, ze istnieja watpliwosci co do tozsamosci tej teessi.
                  • Gość: jeloneczka Re: Mój wiersz IP: 213.229.72.* 26.09.11, 19:44
                    Ja myślę, że swoje wątpliwości powinieneś zachować dla siebie. Choćby przez szacunek do autorki za wiersz, którym postanowiła się podzielić z czytelnikami. Chciałabym też przypomnieć, że przedmiotem dyskusji jest właśnie wiersz, a nie sprawy osobiste autorki.
                    • Gość: dfg Re: Mój wiersz IP: *.rivalhost.com 26.09.11, 19:53
                      a własnie, co z pipi ? jakoś długo nie odzywa sie na forum ...
                      • Gość: Anna Re: Mój wiersz IP: *.hiload.org 26.09.11, 20:14
                        No cóż, w momencie gdy w "konkursie" ujawniono jej dane personalne, skończyła się na forum jej kariera trolla internetowego.
                        • Gość: mati Re: Mój wiersz IP: *.pl 26.09.11, 22:27
                          a czemu te wszystkie osoby jelonka, anna, dfg używają zmienionego IP w proxy ? boicie sie pisac ze swojego czy to wszystko pisze jedna reeka ? to znowy sciema, same trole !!!
                          • Gość: i co? Re: Mój wiersz IP: *.tvk3.pl 26.09.11, 22:42
                            a ty gdzie masz swoje IP hipokryto?
                            • Gość: mati Re: Mój wiersz IP: *.net 26.09.11, 22:49
                              tam gdzie ty gadajacy sam ze soba ściemniaczu - trollu ugryz się w tylek
                              • Gość: ebee Re: Mój wiersz IP: 65.98.1.* 27.09.11, 01:54
                                Widzę, że internetowa hołota musiała dobrać się w końcu także do tego wątku. Niech no cię namierzę, pajacu, to długo nie nacieszysz się netem.
                                • Gość: serdelek Re: Mój wiersz IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 27.09.11, 18:25
                                  wskakuj na bambus PAWIANIE!!!!! :-)
                                  • Gość: aga Re: Mój wiersz IP: 176.31.222.* 27.09.11, 20:42
                                    Czy to twoje marzenia? Chłopak chory czy ułomny?
      • a-ai do ebee wpis 23.09.11, 22:06, Anna z 24.09.11 26.09.11, 18:18
        Ja tu czegoś nie rozumiem. Dlaczego Państwo pisząc o jednym internaucie napomykacie tutaj o innym internaucie? I co ma do tego ten drugi internauta?
        • Gość: Anna Re: do ebee wpis 23.09.11, 22:06, Anna z 24.09.1 IP: *.hiload.org 26.09.11, 20:23
          Chodzi Ci o Piipi? Masz rację, lepiej nie wywoływać wilka z lasu...
    • natamarta Re: Mój wiersz 26.09.11, 17:58
      Przestańcie się podniecać. "Powroty" napisała moja bliska znajoma jakieś pięć lat temu chyba to było jeszcze w liceum. Nie wiem skad skopiował to Tesi. Przypuszczam, że wiersz został wydany, albo gdzieś publikowany w necie. Nie dajcie się nabierać trolom. Jak spotkam autorkę to podpowiem żeby poważnie potraktowała tą kradzież, bo chyba można tak to nazywać.
      • Gość: Kto go napisał? Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 18:23
        Wiersz fajny. Kto go napisał?
      • Gość: Do nata Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 18:47
        Czyj to wiersz?
      • Gość: teessi Re: Mój wiersz IP: *.opera-mini.net 26.09.11, 19:01
        A może przestaniesz kłamać, droga Marto? Zazdrościsz, że ktoś napisał wiersz? To napisz proszę lepszy, albo się nie odzywaj. Jak to łatwo rzucać anonimowo oszczerstwa, nie podając żadnych konkretów! To, co Ty napisałaś, mógł sobie napisać każdy. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale za coś takiego grozi sąd. Biorąc pod uwagę, że zalogowałaś się, pisząc swój post, nie byłoby trudne zidentyfikować Twoje dane. Na przyszłość proponuję zatem zastanowić się kilka razy, zanim ponownie napiszesz w internecie oszczerstwo pod czyimś adresem. Pozdrawiam
        • Gość: jeloneczka Re: Mój wiersz IP: 213.229.72.* 26.09.11, 19:11
          Teessi, nie przejmuj się. Skończyli się prawdziwi czytelnicy, to wylazły trolle. Proponuję wszystkim klikać w czerwony koszyk przy tego typu prymitywnych postach, to administracja je skasuje.
          • Gość: teessi Re: Mój wiersz IP: *.opera-mini.net 26.09.11, 20:31
            Masz rację Jeloneczko, ja tylko wciąż nie mogę zrozumieć, skąd w niektórych ludziach jest tyle zawiści. Na szczęście z komentarzy wynika, że większości internautom wiersz się podoba i to właśnie dla nich umieściłam mój wiersz na forum. Pozdrawiam
            • natamarta Re: Mój wiersz 27.09.11, 18:57
              Nie Teesi, nie chodzi tutaj o zawiść. Ten wiersz napisała moja przyjaciółka. Nie wiem dlaczego znalazł się tutaj i po co go skopiowałaś. Postaram się to wyjaśnić, wtedy podam o kogo chodzi. Widziałam też kilka Twoich wpisów na tym forum. Osoba pisząca wiersze nie jest w stanie używać takich epitetów jakich Ty używałaś w stosunku do innej użytkowniczki. To smutne co robisz i trudne do zrozumienia.
              • Gość: aga Re: Mój wiersz IP: 176.31.222.* 27.09.11, 20:46
                Nie rozumie, dlaczego robisz to teessi, ale pod względem zawiści i zazdrości pobiłaś wszystkich na tym wątku. Nie wstyd ci??? Nawet nie potrafisz się przedstawić, anonimowy tchórzu. Daruj sobie takie teksty bo tylko naiwne dziecko by uwierzyło w twoje szkalujące wpisy.
              • Gość: Anna Natamarta IP: *.hiload.org 27.09.11, 21:00
                Natamarto, masz tyle do powiedzenia na temat Teessi, że specjalnie w tym celu założyłaś konto na forum?
                link
      • Gość: aga Re: Mój wiersz IP: 94.76.208.* 26.09.11, 19:15
        natamarta napisała:

> Przestańcie się podniecać. "Powroty" napisała moja bliska znajoma jakieś pięć l
        > at temu chyba to było jeszcze w liceum.

A mój znajomy z liceum dostał nobla z literatury,tylko też nie pamiętam który ;)
      • Gość: Anna do "natamarta" IP: *.hiload.org 26.09.11, 20:19
        Skoro już stosujesz takie zarzuty wobec autorki to może byś się przedstawił z imienia i nazwiska? Masz choć tyle odwagi cywilnej?
        • Gość: POUCZENIE Re: do "natamarta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 20:51
          Kara do trzech lat więzienia grozi prześladowcom, którzy upatrzyli sobie ofiary i nękają je natarczywymi telefonami, sms–ami, wpisami na forach internetowych, czy „wizytami” w domu lub w pracy. Taką samą karę poniesie osoba, która posunie się do tzw. kradzieży cudzej tożsamości. Czyny te zwane stalkingiem od minionego piątku zostały zapisane w kodeksie karnym jako przestępstwa.
          Nową ustawę w marcu br. przegłosowało w sejmie 417 posłów z 419 głosujących. Dotychczas stalking był postrzegany jako co najwyżej wykroczenie. Zgodnie z nowymi przepisami jest on przestępstwem zagrożonym karą do trzech lat więzienia. W przypadku kiedy ofiara stalkingu posunie się do próby samobójczej, sprawca może otrzymać karę 10 lat więzienia.

W kodeksie karnym mianem stalkingu określono dwa rodzaje przestępstw. Po pierwsze jest to nękanie ofiary natarczywymi telefonami, smsami, e-mailami, postami, listami, wpisami na forach internetowych. Jak się bowiem okazuje takie działanie może wywoływać w ofiarach poczucie lęku, zagrożenia, osaczenia, a nawet myśli samobójcze.

Druga odmiana tego przestępstwa to podszywanie się pod ofiarę, wykorzystywanie cudzej tożsamości np. przez zakładanie kont na portalach społecznościowych czy umieszczanie zdjęć w internecie, które mają służyć ośmieszeniu czy wyrządzeniu szkody osobistej lub majątkowej.
          • Gość: jeloneczka Re: do "natamarta" IP: 213.229.72.* 26.09.11, 21:01
            Fajnie, tylko nie na temat. Może zamiast spamować wątek tekstami skopiowanymi z internetu, napiszesz, co zrozumiałeś/łaś z wiersza Teessi (o ile w ogóle coś zrozumiałeś/łaś)?
    • Gość: ---ważne---- Do Administratora strony ! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 26.09.11, 21:17
      Bardzo proszę o zabezpieczenie wątku wraz z logami.
      • Gość: ebee Re: Do Administratora strony ! IP: 65.98.1.* 26.09.11, 21:38
        Widzę, że ktoś tu się dzisiaj strasznie nudzi... Gdybyś rzeczywiście miał jakiś interes do administratora, to byś wiedział, że przyjętą na tym forum formą komunikacji z administracją jest indywidualny kontakt poprzez e-mail, a nie posty na forum. Jest tylko jeden drobny problem - w takim przypadku trzeba ujawnić administratorom własne dane osobowe. Zastanawiające, że prawie wszystkie posty insynuujące "teessi" różne nieładne zachowania zostały wysłane pod różnymi nickami z jednego IP: *.jeleniagora.vectranet.pl.

Myślę, że "teessi" powinna skorzystać z rady i zgłosić stalking na policję. Wtedy skończyłyby się różne dziwne, anonimowe wpisy pod jej adresem.
        • Gość: lucek Re: Do Administratora strony ! IP: *.static.as29550.net 27.09.11, 12:54
          vectra to ip uzytokwnika rymcycymcy gdy sie nie zaloguje. chlopak dwoi sie i troi zeby bronic sowjej laski pipi :DD
          • Gość: qwertz Re: Do Administratora strony ! IP: *.centertel.pl 27.09.11, 17:01
            ale vectra to nie numer ip tylko domena w ktorej jest polowa jeleniej.
            • Gość: Family Re: Do Administratora strony ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 18:18
              Ale, tak debilne teksty pisze TYLKO JEDNA osoba.
              • Gość: serdelek Re: Do Administratora strony ! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 27.09.11, 18:26
                Racja. Jak bym tego trolla jebanego dorwała to bym mu nogi przy jajach obgryzłą!!!! :-)
                • Gość: aga Re: Do Administratora strony ! IP: 176.31.222.* 27.09.11, 20:39
                  To rymcy ma jaja?
                  • rymcycymcy Re: Do Administratora strony ! 27.09.11, 20:59
                    Sprawdź aga ! :) ...i to najlepiej zanim mnie dopadnie ta obgryzaczka ! ;)
                    • rymcycymcy Re: Do Administratora strony ! 27.09.11, 21:01
                      c.d ...bo ona tylko tak mówi o nogach ...a wiadomo jak by się to skończyło ! ;)
                      • Gość: aga Re: Do Administratora strony ! IP: 176.31.222.* 27.09.11, 21:09
                        Już ci pisałam, że nie interesują mnie twoje przymioty, wątpliwej jakości. Zamiast być takim namolnym wybierz się lepiej do burdelu, bo przypuszczam że na inne kobiety cię nie stać. Wbrew twoim przechwałkom na forum.
                        • rymcycymcy Re: Do Administratora strony ! 27.09.11, 21:15
                          Aga daj spok, gdzieś Ty się matematyki uczyła ! :) ...przecież w burdelu trzeba zostawić z tysiaka ! ...a normalne kobiety ...najczęściej flaszka malibu plus zagrycha ! ;)
                          • Gość: aga Re: Do Administratora strony ! IP: 176.31.222.* 27.09.11, 21:20
                            A no właśnie, zapomniałam że ty tyle nie masz. Biedny z ciebie człowiek, rymcycymcy ;)
    • Gość: Ruski Re: Mój wiersz IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.09.11, 00:47
      Ile ty masz lat ?
      Czy ty w zyciu jakis wiersz przeczytalas?
      Ja nie oceniam ciebie a "wiersz" cudzyslow jest w tym przypadku potrzebny .
      • Gość: ebee Re: Mój wiersz IP: 65.98.1.* 27.09.11, 01:50
        Ty naucz się w ogóle pisać, pacanie, bo na razie słabo ci to wychodzi.
      • Gość: Nie wie sz Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 18:31
        Do Ruski - Proszę Ciebie, nie reaguj na to. Tutaj o co innego chodzi, i nie jest to wiersz. Ty nie jesteś zorientowany, a nie ma tego Tobie jak wytłumaczyć. Ty nie możesz tutaj reagować, bo można tutaj się zachować jak słoń w składzie porcelany, jeśli się nie wie, o co tutaj chodzi. Ty tam u Ciebie "ciesz się i wesel się", i nie gniewaj się w tym swoim świecie. Ty jesteś mądry człowiek, to zrozumiesz.
        • Gość: aga Re: Mój wiersz IP: 176.31.222.* 27.09.11, 20:49
          Ja widzę, że nie tylko on zachowuje się tu jak słoń w składzie porcelany. I to jest bardzo smutne.
          • rymcycymcy Re: Mój wiersz 27.09.11, 20:57
            Ty chyba aga Nie wie sz ...kto to jest :) Nie wie sz ...a ja to wyczuwam między literkami ! :)
          • rymcycymcy Re: Mój wiersz 27.09.11, 21:03
            Bardzo smutne jest to co zrobiłeś wieszając tutaj ten wiersz ...a już prawie cię polubiłem :) hmmm ...smutne !
            • Gość: aga Re: Mój wiersz IP: 176.31.222.* 27.09.11, 21:14
              Najbardziej smutny ty tu jesteś bo szkalujesz teessi po różnymi nickami. Myślałeś, że nikt nie rozpozna twoich prymitywnych zagrywek? Bardzo bym chciała napisać taki wiersz ale niestety nie mam takiego talentu.
              • rymcycymcy Re: Mój wiersz 27.09.11, 21:19
                Luzik :) Te moje kolejne nicki to robota wiadomo ...;) i nie bądź taki skromny, dajesz radę ;) ...ja czekam na kolejne wiersze ! Przecież teessi na pewno nie poprzestała na jednym ...prawda ? ...hm ? ;) Ciekawe o czym będzie kolejny ? ...może o krasnoludku, co idzie przez ogródek ? ;))
                • Gość: aga Re: Mój wiersz IP: 176.31.222.* 27.09.11, 21:23
                  Tego to się pytaj teessi choć nie sądzę, żeby ci odpowiedziała. Nie sądzę też, żebyś był zainteresowany jej poezją. Na tym kończę moją dyskusje z tobą bo nie mam w zwyczaju karmić trolli. EOT
              • Gość: Nie wie sz Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 06:35
                Dlaczego chowasz się pod proxy??? Odkrycie tożsamości trwa trochę dłużej, ale nie jest niewykonalne.
                Kara do trzech lat więzienia grozi prześladowcom, którzy upatrzyli sobie ofiary i nękają je natarczywymi telefonami, sms–ami, wpisami na forach internetowych, czy „wizytami” w domu lub w pracy. Taką samą karę poniesie osoba, która posunie się do tzw. kradzieży cudzej tożsamości. Czyny te zwane stalkingiem od minionego piątku zostały zapisane w kodeksie karnym jako przestępstwa.
                Nową ustawę w marcu br. przegłosowało w sejmie 417 posłów z 419 głosujących. Dotychczas stalking był postrzegany jako co najwyżej wykroczenie. Zgodnie z nowymi przepisami jest on przestępstwem zagrożonym karą do trzech lat więzienia. W przypadku kiedy ofiara stalkingu posunie się do próby samobójczej, sprawca może otrzymać karę 10 lat więzienia.

W kodeksie karnym mianem stalkingu określono dwa rodzaje przestępstw. Po pierwsze jest to nękanie ofiary natarczywymi telefonami, smsami, e-mailami, postami, listami, wpisami na forach internetowych. Jak się bowiem okazuje takie działanie może wywoływać w ofiarach poczucie lęku, zagrożenia, osaczenia, a nawet myśli samobójcze.

Druga odmiana tego przestępstwa to podszywanie się pod ofiarę, wykorzystywanie cudzej tożsamości np. przez zakładanie kont na portalach społecznościowych czy umieszczanie zdjęć w internecie, które mają służyć ośmieszeniu czy wyrządzeniu szkody osobistej lub majątkowej.
                • Gość: ebee Re: Mój wiersz IP: 65.98.1.* 28.09.11, 11:47
                  Przestań bredzić z tym stalkingiem. Jeśli ktoś tu kogoś napastuje, to rymcycymcy teessi. Podszywanie się pod różne nicki w tym celu jest karalne, a ponieważ część swoich wpisów umieścił logując się, z identyfikacją nie będzie najmniejszego problemu.
            • Gość: Nie wie sz Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 21:25
              No właśnie... Między literami... Nie chodzi o wie sz... Tu, co by nie napisać, to będzie źle... I niektórzy to rozumieją. Tu, jak się za dużo napisze, to się kogoś skrzywdzi i to chyba mocno, bo tutaj wszystko jest do znalezienia, tylko... po co? Tu, kto mądry, to nie pisze za wiele... Bo tu jest cwaniactwo... A ktoś, kto lubi robić pranie i suszyć, ma w sobie dużo ... nie wiadomo czego, trudno to nazwać...
              • Gość: ebee Re: Mój wiersz IP: 65.98.1.* 27.09.11, 21:38
                Masz rację, ale niektórzy nie przejmują się takimi rzeczami. Kilka osób właśnie napisało tu za dużo. A że skrzywdzili "teessi" bezpodstawnymi oskarżeniami, to już ich nie obchodzi. Anonimowe oczernianie innych w sieci jest bardzo łatwe, żeby czasem nie okazało się, że te osoby (jedna osoba?) bekną za swoje czyny.
            • Gość: Wie sz Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 06:30
              Rymcycymcy, wytłumacz przyjaciółce. Każdy może nazwać się, jak zechce. Ale domenę i IP każdy ma swoje. Ono jest przypisane temu, kto pisze, niezależnie od tego, jak się nazwie.
              • rymcycymcy Re: Mój wiersz 28.09.11, 09:29
                I na takim błędnym przekonaniu bazuje właśnie osoba, która krzywdzi moją przyjaciółkę :) W informatyce nie ma rzeczy niemożliwych. IP można również zmieniać jak się chce, podobnie jak nazwę :) Są od tego programy, które można znaleźć w necie bez najmniejszego problemu ! ...dlatego każdy, kto nie jest zarejestrowanym użytkownikiem może być potencjalnie trollem. Kilka tutejszych "postaci" pisanych cienkimi literkami dość łatwo udaje się powiązać z jedną osobą która, na marginesie, jest autorem połowy wpisów w niniejszym wątku i sporej części na całym forum. Okropne marnowanie energii ...to już jest chyba stan chorobowy :)
                • Gość: ebee Re: Mój wiersz IP: 65.98.1.* 28.09.11, 11:51
                  A to co, kolega rymcycymcy rozmawia już sam ze sobą? Skoro jesteś takim fachowcem, to na pewno wiesz, że założyć kilka kont także jest bardzo łatwo, prawda kolego? Tutaj link do wypowiedzi czytelnika w innym wątku na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/w,79,129221605,129254411,Uwaga_na_trolla_rymcycymcy_vel_natamarta_.html
    • Gość: redek Re: Mój wiersz IP: *.wapgw.era.pl 29.09.11, 14:43
      zgraja zwalczających się troli, ten wierszyk to prowokacja i tyle w temacie
      • Gość: Anna Re: Mój wiersz IP: *.hiload.org 29.09.11, 15:20
        Więc po co dołączyłeś do tego grona "trolli"? Rozumiem, że na temat wiersza nic więcej nie potrafisz napisać?
      • Gość: gość Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 18:46
        Ja też uważam, że to prowokacja, obliczona na to, że ujawni się autor wiersza. Prowokacja tym paskudniejsza, bo podwójna, a nawet potrójna.
        • Gość: czytelnik Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 19:52
          prowokacja dla trolli które własnie się ujawniły
          • Gość: ebee Re: Mój wiersz IP: 65.98.1.* 29.09.11, 20:20
            ...i zleciały jak pszczoły do miodu.
            • Gość: Anna Re: Mój wiersz IP: *.hiload.org 29.09.11, 21:24
              Ja tu widzę tylko dwa trolle, nadające bez przerwy z dwóch adresów IP pod różnymi pseudonimami: jeleniagora.vectranet.pl i neoplus.adsl.tpnet.pl. Ten pierwszy wiadomo kim jest, w przypadku drugiego również domyślam się o kogo chodzi.
              • Gość: Re Re: Mój wiersz IP: *.local 29.09.11, 21:32
                Jest jeszcze jeden troll, nadający z hiload.org, który pisze tutaj pod kilkoma nickami ;-)
                • Gość: czytelnik Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 21:44
                  jakimi nickami ?
        • Gość: ebee Re: Mój wiersz IP: 65.98.1.* 29.09.11, 20:18
          A czemu nie poczwórna, popiątna albo poszóstna? O jakim autorze piszesz? Może ty też uważasz, że wiersz napisał twój znajomy, tylko nie pamiętasz który i kiedy?
      • Gość: do Rymcycymcy i Pi Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 19:24
        Każdy może nazwać się jak zechce, dwie różne osoby mogą nazywać się tak samo, mogą mieć tego samego nicka, ale dalej są to dwie różne osoby. Rymcycymcy też jest zalogowany i nie zalogowany, ale każdy wie, że to są różne osoby, chociaż nazwały się tak samo.
        • Gość: czytelnik Re: Mój wiersz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 19:54
          a co gdy jedna osoba udaje kilka róznych osób ??
      • rymcycymcy Re: Mój wiersz 30.09.11, 00:40
        A tak wogóle, to Wy naprawdę myślicie, że ja robię jakieś innne nicki, że coś tam tworzę i kombinuję żeby coś tam komuś udowodnić ? :) ...że marnuję czas i energię na takie głupoty ? ...:))) Chyba niektórym tutaj tanie seriale zaszkodziły ;) A zatem ....fajne dziewczyny zapraszam na priv-konwersacje na rymcycymcy@wp.pl, a niefajnych kolesi zapraszam ...na drzewo, liście malować na żółto ...wszak jesień tuż, tuż ! ;))
        • Gość: jot Re: Mój wiersz IP: 80.83.125.* 03.10.11, 14:49
          Myślisz, że ktokolwiek ci uwierzy, stary trollu? Znamy cię wystarczająco dobrze na tym forum (na innych również), żeby wiedzieć, że stać cię na wszystko.
          • rymcycymcy Re: Mój wiersz 03.10.11, 22:06
            Klony bardziej w żółcieniach, na kasztanowcach więcej pomarańczowego ...a bukowe bardziej w brązach, a nawet brunatne, dębowe z nutą czerwieni ...:) ...tylko trzymaj się mocno ! ...twardego ;)
            • Gość: lucek Re: Mój wiersz IP: *.static.as29550.net 05.10.11, 13:17
              dużo wiesz o klonach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka