Dodaj do ulubionych

No to jedziemy

IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 21:55
Na początek dla przypomnienia:

"Posługiwanie się cytatami S. Lema (Polaka, który żyjąc w socjalizmie dowiódł, że możne mieć wolny umysł - i to nie tylko mentalnie, ale czerpać z tego korzyści materialne - czyli jak być kapitalistą), jako sygnaturką pod socjalistycznymi postami, zakrawa na wspomniany w nich debilizm."
Obserwuj wątek
    • don.kichote Co to za bełkot! 09.09.12, 22:01
      Gość portalu: Taki jeden napisał(a):

> Na początek dla przypomnienia:
      >
      > "Posługiwanie się cytatami S. Lema (Polaka, który żyjąc w socjalizmie dowiódł,
      > że możne mieć wolny umysł - i to nie tylko mentalnie, ale czerpać z tego korzyś
      > ci materialne - czyli jak być kapitalistą), jako sygnaturką pod socjalistycznym
      > i postami, zakrawa na wspomniany w nich debilizm."
      • Gość: Taki jeden Re: Co to za bełkot! IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 22:04
        Walczysz z wiatrakami czy raczej występujesz jako Sancho?

Przyznaję, że nie mogę dociec, co wynika z linku, podanego przez ciebie.
        • Gość: Taki jeden Re: Co to za bełkot! IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 22:14
          Sorry Sancho.
          Nie widziałem, że ty też lubisz pierogi.
          Dla przypomnienia:

"Posługiwanie się cytatami S. Lema (Polaka, który żyjąc w socjalizmie dowiódł, że możne mieć wolny umysł - i to nie tylko mentalnie, ale czerpać z tego korzyści materialne - czyli jak być kapitalistą), jako sygnaturką pod socjalistycznymi postami, zakrawa na wspomniany w nich debilizm. "
      • Gość: pojechał Re: Co to za bełkot! IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 22:15
        dalej nie wiem gdzie socjalistyczne posty?
        • Gość: Taki jeden Re: Co to za bełkot! IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 22:21
          No to poczytaj jeszcze raz zamiast produkować pierogowe posty.
      • sol.77 Re: Co to za bełkot! 10.09.12, 08:02
        No to jedziem - na początek wskaż mi socjalistyczne hasła lub przesłanki , bo chyba coś za mało kumata jestem . Tak nie podoba mi się co jest i będę o tym krzyczeć - takie mi przysługuje prawo / manifestować już nie mogę - według zaborców którzy to wprowadzili odpowiednia ustawę jako swoje zabezpieczenie niczym k u rw a za komuny , zobacz co za paradoks - historia zakręciła koło? / Nie wiem czy dojrzałeś ale nasz kraj jako jeden z nielicznych z pojęcia "demokracja" zrobił se hmm no własnie co ? Danina niczym za komuny a w zamian dziecko jakiegoś tam innowiercy jest skazane i wychodzi na to że "słusznym wyrokiem" na oderwanie o matki , dalej - Ci wszyscy którzy inwestowali swoje oszczędności wyszli na głupków - tak Ci się podoba ? Mnie wcale i podobać nie będzie . Następną sprawą "prawo unijne" tak - piękne prawo nieograniczające - tylko dlaczego wykorzystywane do potrzeb elyty nam panującej? Powoływanie sie na prawo unijne gdy jest w tym interes - ignorowanie tegoż prawa gdy interesu nie ma /ustawa hazardowa , abonament rtv/ gdzie spójność ? Spójność , która powinna być elementarną podstawą każdego szanującego się państwa? Po co kwitniemy w tej całej unii ja pytam ? Na czyje potrzeby tam żeśmy się znaleźli ? Co mamy z tego ? Dotacje ? Hi hi ha ha . Zakłamywanie o kryzysie - gdzie jaki kryzys , biorąc pod uwagę szczodrość pomocy Grecji , gdzie ten kryzys /limuzyny za 5,5 mil , krzyki o zwiększenie limitów na paliwo/ tak kryzys ale dla na narodu , coraz to wymyślniejsze podatki - ha ha od deszczu / postuluję za tym aby w moim regionie wstrzymać dostawy deszczu/ dociskanie pasa - nie STOP zdecydowanie to mi sie nie podoba . Innym może się podobać - mi nie musi i nie będzie . To wszystko , a teraz idź i donieś ,że brakuje pod n/w cytatem autora - którym oczywiście jest Lem .
        baj
    • pozor_vlak Re: No to jedziemy 10.09.12, 08:10
      Gość portalu: Taki jeden napisał(a):

> Na początek dla przypomnienia:
      >
      > "Posługiwanie się cytatami S. Lema (Polaka, który żyjąc w socjalizmie dowiódł,
      > że możne mieć wolny umysł - i to nie tylko mentalnie, ale czerpać z tego korzyś
      > ci materialne - czyli jak być kapitalistą), jako sygnaturką pod socjalistycznym
      > i postami, zakrawa na wspomniany w nich debilizm."

A co ty, ku... wiesz o socjaliźmie?!
    • sol.77 Re: No to jedziemy 10.09.12, 08:29
      Zresztą z najnowszych wieści netowych :
      wiadomosci.onet.pl/forum/kowal-po-pis-zostal-zawarty-przeciwpolakom,2,722664,0,czytaj-najnowsze.html

i jeden z komentarzy oddający rzeczywistość :

jmpodk: Pan Kowal ma słuszność, bo J. Kaczyński i D. Tusk, jak psiagi, gryzą się, warczą na siebie i udają, że walczą o dobro Polski. A naiwny naród słucha to i kibicuje, raz jednemu, raz drugiemu. A co robią ci nieudacznicy i warchoły pod stołem, tego nikt i nic nie wie. Ale od czasu, do czasu wybucha śmierdząca afera i dalej w kółko Macieju. Biedny narodzie, dlaczego jesteś biedny, boś głupi. A dlaczego jesteś głupi, boś biedny - mocium panie !!! A polskojężyczne media robią z nas idiotów, ogłupiają nas i żerują na polskiej naiwności. To samo robią nasi uczeni w piśmie świętym, przewielebni ojcowie, którym cały świat, to trochę za dużo, a pół świata, to trochę za mało. Amen

Więcej nie mam nic do dodania !
      • Gość: dakaż Re: No to jedziemy IP: 87.206.198.* 10.09.12, 18:40
        czy ja wiem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka