Dodaj do ulubionych

Biedaszyby beda likwidowane

16.04.02, 10:04
Biedaszyby w Wałbrzychu będą likwidowane, tak zadecydowały władze miasta. Już
dwóch ciągu najbliższych dwóch tygodni zasypywane będą doły i wycinane drzewa w
rejonie szkoły podstawowej nr 23 w na Nowym Mieście i ulicy Puławskiego na
Starym Zdroju. Biedaszyby w tych miejscach stanowią największe zagrożenie dla
wałbrzyszan. Jednocześnie włodarze miasta będą kierować wnioski do sądu o
ukaranie osób, które nielegalnie wydobywają węgiel. Władze Wałbrzycha proszą
mieszkańców, aby nie pozwalali swoim dzieciom zbliżać się do biedaszybów. Doły
w każdej chwili mogą się osunąć, a rosnące nad nimi drzewa - zawalić. Wszystkie
miejsca, w których bezprawnie kopany jest węgiel są oznaczane taśmami i
odpowiednimi tablicami. Oznaczenia te są jednak systematycznie niszczone.
I.M. Twoje Radio
Obserwuj wątek
    • Gość: Piter Re: Biedaszyby beda likwidowane IP: 217.97.139.* 17.04.02, 16:26
      Trudno być w tj sprawie mądrym, bo bardzo latwo narazić się na
      zarzuty "niewrażliwości spolecznej", a w dzisiejszych czasach brzmi to prawie
      jak obelga. Myślę jednak, że to słuszna decyzja, gdyż niestety biedaszyby mają -
      moim zdaniem - więcej wad niż zalet. Po pierwsze bezpieczeństwo, po drugie
      wstyd, po trzecie dają tylko zludzenia stałej pracy. Niestety, nie mam pomysłu
      co zrobić z tymi ludźmi.
      • Gość: Justyna Re: Biedaszyby beda likwidowane IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.02.03, 18:31
        A co wd Ciebie moją zrobć ojcowie rodzin, którzy często są jedynymi ich
        żywicielami?
        • Gość: B. Re: Biedaszyby beda likwidowane IP: *.cersanit.com.pl 24.02.03, 10:18
          Na pewno nie łamać prawo!

B.
    • sivasec Likwidacja rozpoczeta 15.05.02, 12:53
      W Wałbrzychu rozpoczęła się likwidacja dołów pochodzących z nielegalnego
      wydobycia węgla. Pracownicy Miejskiego Zakładu Usług Komunalnych zasypują
      biedaszyby w dwóch punktach miasta: w okolicach Mauzoleum i przy ulicy
      Pułaskiego. Decyzję o likwidacji biedaszybów podjęły władze miasta. Twierdzą,
      że miejsca po nielegalnym wydobyciu węgla stanowią zagrożenie dla mieszkańców.
    • sivasec Smiertelny wypadek 24.10.02, 13:21
      Mężczyzna, który zginął w sobotę w biedaszybie na Sobięcinie, prawdopodobnie
      został uderzony w głowę kilofem. Nie wiadomo, czy była to bezpośrednia
      przyczyna śmierci. Przypomnijmy, 47-letni Wałbrzyszanin został przysypany
      ziemią, kiedy kopał węgiel w głębokim dole. Prokuratura podejrzewa, że
      uderzenie zamroczyło górnika. Gdyby nie to, być może mężczyzna wydostałby się z
      dołu, zanim przygniotła go ziemia. Policja poszukuje innych górników, którzy w
      tym czasie byli w rejonie miejsca tragedii. Niewykluczone, że prokurator
      postawi im zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci. Grozi za to do pięciu lat
      więzienia.
      • atak.spawacza Biedaszyby najwieksza zdobycz kapitalizmu ! 24.10.02, 15:17
      • embriao Re: Smiertelny wypadek 06.11.02, 02:44
        super przemiany w walbrzychu nam zaserwowal kapytalyzm w walbrzychu. Syf, bieda i bezrobocie, a zarzad miasta nei zrobil nic aby uratowac kopalnie w Walbrzychu gdy byl na to czas, przemysl lekki tez zarznelismy tandeta z tajwanu. Tak sie nazywa tandeta.
      • Gość: Justyna Re: Smiertelny wypadek IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.02.03, 18:42
        To straszne co się dzieje z górnikami. Kiedyś stanowili potęgę a teraz traktuje
        się ich jak śmieci! Harowali przez dlugie lata dla państwa a teraz państwo za
        przeproszeniem się na nich wypięło!
    • Gość: Maja Re: Biedaszyby beda likwidowane IP: 64.71.140.* 08.11.02, 05:27
      Zastanawiałam się co jest gorsze: nowomowa autora przedstawiającego się jako sivasec, a może schematyzm myślenia autora przedstawiającego się jako embriao.
      Można powiedzieć, że problem jest z gatunku jajo czy kura; jednak ja bardziej boję się ludzi takich jak sivasec. To oni są źródłem, z którego roznosi się zaraza servilizmu wobec - zawsze od nas mądrzejszych - WŁADZ MIASTA i potężnych, a nieokreślonych, WŁODARZY.
      Ludzie opanujcie się wreszcie. Kim są te władze? Co to za włodarze? Jaki prokurator? Co za policja? Jakaś inwazja UFO. Obcy nad nami panują? Czy ci ludzie (bo to ludzie mam nadzieję?) nie mają nazwisk? A może to ONI się nas boją?
      Kto tu pisze? O czym? O kim? Kto likwiduje te szyby? Kto zamyka ludzi, którzy nie mają na chleb? Durniów z nas robicie czy co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka