Dodaj do ulubionych

Na forum...o Wałbrzychu

IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 25.02.05, 21:48
Witam!
Kilka tygodni temu zacząłem ciekawy wątek o Wałbrzychu na największym polskim forum o architekturze. Zobaczcie co inni sądzą o Wałbrzychu:
skyscrapercity.com/showthread.php?p=2911089&page=1&pp=20
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • pressforum Re: Na forum...o Wałbrzychu 25.02.05, 22:55
      siewzruszylem czytajac opinie o walbrzychu i ogladajac fotki. moim zdaniem kazdy
      ma taki wlabrzych na jaki zasluzyl i widzi go takim jakim chce widziec.
      • Gość: onka Re: Na forum...o Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 23:17
        Nie ma się co ekscytować - obiektywnie sądząc Wałbrzych piękny nie jest i nie bardzo chce być. Są urocze zakątki (co było widać m.in. na zdjęciach) ale jest to miasto zaniedbane, zeszpecone paskudnymi marketami i targowiskami, zapomniane i nielubiane ... chyba nawet przez nas samych - jego mieszkańców.
        • Gość: lenka Re: Na forum...o Wałbrzychu IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 25.02.05, 23:39
          Ciekawe to forum które podałes. Hmm, Wałbrzych..? Parę lat nie mieszkałam tu,
          i trudno mi sie było znów przyzwyczaić, ale staram się polubić to miasto, i
          chyba mi się udaje (taki regionalizm mi ise "włącza";)- skoro tu jestem to
          lepiej polubic niz narzekać. Mimo tych szarych kamienic, szarych zasp na
          ulicy , nawet teraz szarego nieba ...niedługo wiosna i można będzie wsiąść na
          rowerek i wówczas dopiero doceniam że tu mieszkam.
          • Gość: E.N.Y. Re: Na forum...o Wałbrzychu IP: *.nyc.rr.com 26.02.05, 02:41
            Zbieram wszystko o Walbrzychu. Kilka zdiec jest bardzo udanch i te sobie
            zachowalam.Walbrzych jest na nich piekny. Jezdzilam troche po swiecie ,wiele
            miast w Europie i nie tylko widzialam . Blokowiska sa wszedzie ,te walbrzyskie
            wcale nie takie brzydkie .Rynek walbrzyski jest teraz sliczny . Ja pamietam go
            jeszcze jak byl zeszpecony jakimis plytkami i tragiczna fontanna w ksztalcie
            prostokatnego basenu, szarymi kamiennicami.pozdrawiam.
            • Gość: bosman Re: Na forum...o Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 08:26
              Powracam po prau miesiącach z przyjemnościa na formu Wałbrzycha. Wydaje mi się,
              że trzeba sobie jasno powiedzieć, że Wałbrzych bardziej przyciąga po paru
              latach nieobecności w nim, niż wówczas jak mieszka się w nim. Pewnie to jest
              uzasadnione jakąś wrażliwością, sentymentem, konfrontacją z innymi (jak później
              się okazuje) wcale nie ładniejszymi miastami. Ja sam jestem ofiarą
              powiedzenia "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". Mam brata w N.Y. i nawet
              ostatnio przesłałem mu parę zdjęć z Wałbrzycha: Rusinów, dawny budynek IV
              Liceum (tam teraz jest prawdopodbnie gimnazjum), Piaskową Górę i Gedymina. Z
              jakiś powodów nie może zjechać do kraju więc te zdjęcia myślę, że dużo dają. Ja
              mam od d czasu do czasu (tak mniej wiecej raz w roku) możliwosć odwiedzenia
              Wałbrzycha. To mało. Wałbrzych jest kochany i mieszka w nim cała masa
              fantastycznych ludzi, którzy - tak jak ja kiedyś - są malkontentami. Pozdrawiam
              wałbrzyszan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka