ralvik 15.03.05, 17:11 Czy ktoś wie jak wygląda staż w naszym Urzędzie Pracy?? Czy bardzo wykorzystują stażystów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: Urząd Pracy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 15.03.05, 17:41 No to skoro sie dostaleś na staz to musisz miec niezle znajomosci!Ja od kilku miesięcy staram sie o staż,mam wyksztalcenie z renomowanej uczelni,ale dowiaduję sie,ze staży nie ma.Potem okazuje sie,ze osoby,ktore owego wyksztalcenia nie posiadają,natomiast mają znajomości dostają się na staż,i to zwykle nie byle gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeno Re: Urząd Pracy 15.03.05, 21:20 ja dostałam się bez znajomości - nie jest to regułą. Odpowiedz Link Zgłoś
ralvik Re: Urząd Pracy 16.03.05, 10:26 Ja też żadnych znajomości tam nie posiadam,obecnie pisze pracę licencjacką,a na staż dostałem się i już. Zresztą siedzieć na stażu 8 godzin za marne grosze,to żadna rewelka jak dla chłopaka,ale lepsze to niż siedzenie bezczynne w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ralvik Re: Urząd Pracy 16.03.05, 10:28 A o staże należy się dowiadywać w pokoju nr.5 i prędzej czy później zawsze się coś znajdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Urząd Pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 11:01 No wiesz staż wygląda normalnie a wszystko zależy od pracodawcy ale z regułu cie wykorzystuje na maxa (darmowa siła robocza) urzad pracy niema tu nic do powiedzenia oni tylko kaske ci daja i sprawdzają nieraz w firmie gdzie pracujesz no i mósisz prowadzic dzienniczek każdy dzień w nim zapisujesz i co miesiąć meldujesz się na pośredniaku z dzienniczkiem. Pozdrowienia Krzysztof Cegiełko. W razie pytań cegip@wp.pl www.bio.medica.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ralvik Re: Urząd Pracy 16.03.05, 17:18 A po co komu ten dzienniczek? i skąd go wziąźć?? Odpowiedz Link Zgłoś
ralvik Re: Urząd Pracy 16.03.05, 17:14 z tego co wiem od znajomych,którzy są na stażu,to dostaje sie 450 zł Odpowiedz Link Zgłoś