Gość: Martas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 20:59 Absolutnie się nie znam , a chiałabym kupić, coś niedrogiego a dobrego. Gdzie? boje sie zeby mnie nie naciągneli na kupę forsy za byle co, co polecacie? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: Aparat cyfrowy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 25.07.05, 21:09 Ile przenaczasz na to pieniędzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Aparat cyfrowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:20 Witam! Jak chcesz kupic dobry aparat to idz do Fotojokera w Kauflandzie...Ja kupilem w grudniu Konice Minolte Dimage G 530 za 1333 zl ale tera widzialem ja za nieco ponad 800 zl... do tego maja dobre i niedrogie karty i akcesoria...Naprawde duzy wybor aparatow i mila i dobrze poinformowana obsluga... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: professional Re: Aparat cyfrowy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.07.05, 21:36 ja polecę Ci za niedrogie pieniądze canona a 95 fajny aparat z pelnym manulaem zreszta zobacz testy na necie Odpowiedz Link Zgłoś
qwe33 Re: Aparat cyfrowy 25.07.05, 21:50 Napisz coś więcej; np.: 1. Ile chcesz no to przeznaczyć pieniędzy? 2. Co chcesz tym aparatem robić? Tzn. czy tylko u "cioci na imieninach" itp. czy też coś ambitniejszego? 3. Czy zamierzasz roboć odbitki papierowe (w jakim formacie?), czy tylko zgrywać fotki na twardziela? Od odpowiedzi na te pytania, uzależnione będzie to, co będziemy Ci radzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Aparat cyfrowy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.07.05, 22:42 Ja kupiłem dobry i niedrogi w hurtowni ALTRA (dużu wybór) www.foto- hurtownia.pl/?n=main&k=3&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martas Re: Aparat cyfrowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:48 Hm... widzicie nawet nie spodziewałam się że tyle opcji trzeba wziąść pod uwagę. Chiałabym kupić cos do 1ooo zł, oczywiscie taki na imieniny do cioci :)i tylko na zgrywanie na kompa. Mam dobrego wysłuzonego Zenita, który robi piękne foty, wygrywały w konkursach, ale on sie nie nadaje na turystyczne fotografowanie, bo jest ciężki , ma mnustwo opcji i musi mieć dobre oświetlenie. Po za tym fotki muszą być ladnie wywołane. Chciałam kupic coś aby łatwo fotografowac , fotki były dobrej jakości , byl nie zadrogi , i nie zaskaplikowany ( żeby rodzice umieli sie nim obsłuzyć) wiem ze wymagań duzo, ale jednak prosze o radę. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
cyryll Re: Aparat cyfrowy 27.07.05, 06:35 Do 1000 zł polecam Canon PowerShot A510. Swietna relacja cena/mozliwosci. Jezeli nie wiesz czego szukasz - szukaj np na foto.recenzja.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martas Re: Aparat cyfrowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:58 Obszernie opisane, tylko zebym ja ci wiedziała co to za kody? i który z nich jest najbardziej korzystny? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex114 Re: Aparat cyfrowy 26.07.05, 22:51 sorka - oczywiscie ceneo tylko do powrównania cen - bo w ogóle - każda postac nikona Odpowiedz Link Zgłoś
qwe33 Re: Aparat cyfrowy 27.07.05, 10:36 Jeżeli ma to być aparat do 1000 zł i do zdjęć "u cioci na imieninach" to szukaj czegoś o matrycy od 2 MG, z zoom-em optycznym 3 x (tj, ok f=35 - 105), z pełną automatyka i kilkoma (2-4) programami tematycznymi. Oddzielna sprawa, to karta pamięci. Czasami - w promocji - wraz z aparatem można kupić kartę 64, 128 a nawet 512 MB, ale to kwestia szczęścia i ewentualnie cierpliwości. W każdym razie, standartowa karta 16 MB jest o wiele wiele za mała! Pamiętaj też, żeby w cenie aparatu było oprzyrządowanie, tzn. kable, oprogramowanie do PC, ładowarka baterii itp. Konkretnej marki Ci nie podam bo w tym zakresie, wybór jest naprawdę szeroki - musisz sam poszukać w necie i poczytać. Ps.1. Podane wyżej parametry aparatu, traktuj jako minimum wymagań! Ps.2. Przy takich parametrach, "zapomnij" o głębi ostrości np, przy portretach w plenerze. Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martas Re: Aparat cyfrowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 11:17 Wspaniale qwe, to są informacje których potrzebowałam. Teraz wiem czego szukać. Piękne dzieki. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwe33 Re: Aparat cyfrowy 27.07.05, 11:42 Zalecałbym Ci jednak, dołożyć pare zł. i kupić coś z wyższej pólki z większymi możliwościami, np.: www.allegro.pl/show_item.php?item=58729315 lub www.allegro.pl/show_item.php?item=57657273 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś