Gość: Alis IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.10.07, 08:29 Czy może ktoś wie co na temat pracy w Irlandii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lis Re: Irlandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:05 co chcesz wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alis Re: Irlandia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.10.07, 11:03 Chciałabym wiedzieć,czy są jakieś naprawdę uczciwe w Wałbrzychu pośrednictwa pracy za granicą. I jakie zawody są najbardziej poszukiwane. No i ta najbardziej dla wszystkich ważna kwestia- zarobki. Jak jest z zakwaterowaniem i w ogóle wszystko. Jeśli wiesz coś na ten temat napisz na forum. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis Re: Irlandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:31 z pośredników nie korzystałem więc nie wiem, pracy jest w bród dla tych którzy chcą pracować, jak masz zabezpieczenie finansowe i dobre papiery mozesz szukac przez agencje ale tam na miejscu: jeśli chcesz żyć normalnie to na miesięczne zakwaterowanie wydasz tygodniówkę będąc na takiej pensji będącej zbliżonej do minimalnej ale to wystarcza żeby sobie pożyć, ale to musisz od razu wybrać jedziesz odkładać albo jedziesz się pobawić zajrzyj na www.dublinek.net - ważna strona, dużo można się dowiedzieć www.daft.ie - tam się szuka mieszkań polecam druknąć sobie troche CV jeszcze w Polsce i jak nie masz kasy żeby siedzieć troche bez pracy to rzucić się do szukania pracy na własną rękę nie zapomnij odwiedzić od razu agencji pracy tam na miejscu - wszystkie ważniejsze są w promieniu kilometra od rzeki Liffey - do fabryki to Kelly Service, Grafton często szuka pracowników na duże kontrakty i można łatwo dostać fajną pracę potem jak już zakotwiczysz polecam ale to w zależności od operatywności i umiejętności języka, lepszą pracę np cos w rodzaju takiego naszego przedstawiciela handlowego - to minimum 25 tys euro rocznie + bonusy p.s. jak ktoś może zweryfikować, to bardzo proszę , moje doświadczenia są sprzed 2 lat, ale z moich znajomych kto ostatnio wyjechał zawsze jakąś prace dostał ale uprzedzam, jak w Polsce trzeba było Cię prowadzić za rączkę tam zginiesz z kretesem, albo wpadniesz w jakies bagno bez umiejętności korzystania z języka angielskiego nawet nie próbuj sie tam wybierać aaa jeszcze jedno, jest takie rzędowe posrednictwo pracy - to znajduje się w każdej dzielnicy wyleciała mi teraz z głowy nazwa, ale też przydatne - komputeryzacja nie trzeba z debilnymi urzędniczkami siedzieć, szukasz ofert na komputerze i możesz korzystać z darmowych połączeń telefonicznych, jedno co ważne tam zawsze są kolejki i najlepiej trzeba być z samego rana przed otwarciem zaraz po przyjezdzie musisz isc do social werfare i zarejestrowac się po PPS numer - to taki NIP ichniejszy - dostaje się go po 7 do 10 dni od zlozenia wniosku, musisz tam przedstwic zaswiadczenie o zamledowaniu - może być z hostelu, nawet jak kupisz tylko jeden nocleg, no i konto bankowe, polecam bank AIB dopisze jeszcze jak mi sie cos przypomni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alis Re: Irlandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:54 Wielkie dzieki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdro Re: Irlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 20:44 zielonairlandia.pl może coś ciekawego dla siebie znajdziesz powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś