niuisa 02.03.09, 16:43 HEJ MAM DO WAS PYTANIE JAKIE Są WEDłUG WAS NAJLEPSZE SZKOŁY JĘZYKOWE gDZIE POLECIACIE SIę ZAPISAć A GDZIE ODRADZACIE. A MOżE SAMI PLANUJECIE ROZPOCZąC NAUKE JAKIEGOś JęZYKA I NIE WIECIE Z JAKIEJ SZKOłY SKORZYSTAć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lema Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 17:20 odradzam EMPIK! jedna pani tak śmierdzi papierochami że lepiej uciekać albo przychodzić z maską bo nie wysiedzisz. Czytaj tez umowe bo kase kroja niesamowitą a jak chcesz zgezygnować to plują na Ciebie mają głęboko w powarzaniu. Dowiedz się tez co w systuacji kiedy jesteś chory albo gdy sa odwołane zajęcia. najlepiej to na jakies lekcje próbne pójśc , polecam Globe, tańszy i lepiej nauczą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.03.09, 17:53 chyba pracujesz w GLOBE tam tez porazka:((((poza tym jesli chodzi o umowy to wlasnie w tych szkolach tak jest,ze jak podpiszesz to masz przerabane bo musisz chodzic czy Ci sie podoba czy nie jesli stwierdzisz,ze to nie to co oczekiwalas to tracisz kase bo nikt Ci jej nie zwroci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: szkoły językowe IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.03.09, 18:01 Ja konczylam kurs w KAM-AN na Podzamczu. Wybralam ta szkole ze wzgledu na lokalizacje (bo sama mieszkam na Podzamczu) i na cene- wtedy byla w miare przystepna. Moja rada- nie wazne do jakiej szkoly sie wybierzesz- jezeli chcesz sie czegos nauczyc sporo czasu musisz poswiecic na nauke w domu i przerobic material ktory byl wylozony na zajeciach. Nie liczy sie szkola- bo to jak opanujesz jezyk zalezy tylko od Ciebie. Dla przykladu: Ja skonczylam tam jeden kurs na dosc niskim poziomie, ale dzieki nauce w domu opanowalam wiecej materialu i po skonczonym kursie potrafilam zalatwic podstawowe rzeczy w bedac w Anglii (chocby otworzenie konta w banku) Odpowiedz Link Zgłoś
niuisa Re: szkoły językowe 02.03.09, 19:04 a ja słyszałam właśnie że empik jest dobry bo ma prestiż i fajnych lektorów własnie, kurcze nie wiem przejde sie jutro i wam napisze jak było bo wiem ze mają drugą lokalizacje na Piaskowej Górze koło biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: szkoły językowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.09, 19:21 jak empik to strzez sie Milany!!!!!!! glupia dupa.. nie lubie jej. nie potrafi tlumaczyc. szkoda slow.. Odpowiedz Link Zgłoś
niuisa Re: szkoły językowe 03.03.09, 13:03 ktoś jeszcze ma jakies opinie odnosnie empiku bo byłam dzisiaj i bardzo fajną oferte mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.09, 15:48 Napisz jak maja umowe odnosnie platnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 16:25 Empik liże du.e jak sie przychodzi z kasą, a jak chcesz zrezygnmowac to nawet dopiero się przekonasz jacy to mili są. Oferty oferta a oni i tak traktują Cię jak śmiecia! Ta baba co przyjuję i z Toba gada to hipnotyzuje Cie wzrokiem! Sama jest tępa jak przecinak i nawet nie potrafi poprawnie wypowiedzieć poziomu grupy. Nie polecam! omijac szerokim łukiem, byłam, przekonałam sie nigdy wiecej empiku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niuisa Re: szkoły językowe 03.03.09, 17:34 a kto cie tak niemile potraktował ja miałam miła dziewczyne zupełnie odwrotnie do tego co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lema Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 16:27 Nie pracuję w żadnej z tych firm! muszę mieć certyfikać i tyle! Zgezygnowałam z Empiku bo tam tylko otoczke mają piękną a cała reszta to smród. W globe byłam i bardzo sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuisa1 Re: szkoły językowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.09, 17:31 no formy maja takie ze całość i mozliwosc spłat miesiecznych jutro ide na zajecia probne to wam powiem jakie moje odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.09, 18:20 To tak nie dokladnie to piszesz np chodze miesiac i rezygnuje z takich czy innych powodow jak wtedy to wyglada finansowo czy ponosze jakies konsekwencje czy np zaplacilam za m-c rezygnuje i konic jakis kosztow. Odpowiedz Link Zgłoś
niuisa Re: szkoły językowe 03.03.09, 20:05 jezeli zrezygnuje np po miesiacu musze napisac pisemna rezygnacje uwzgledniajac powod rezygnacji badz moge zamrozic sobie środki i wykorzystac je w pozniejszym terminie do konca tego roku kalendarzowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.09, 18:28 i jeszcze wazne pytanie do jakiej poszlas grupy czy mialas jakis egzamin sprawdzajacy?Czy moglas sprawdzic jakie kwalifikacje ma Twoj nauczyciel.Ja zamierzam wkrotce poslac swoje dzieci i o co pytac w takich szkolach to wiem,z informatora o nauce jezykow bo czesto w takich szkolach nastawieni sa na ilosc,zysk,a nie jakosc,a jak rodzic nie zna jezyka wiec nie jest w stanie sprawdzic czy to jest dobra nauka.Poza tym ucza osoby kompletnie do tego nie przygotowane,ktore dopiero co same gdzies tam zaczely czy to studia czy inne jezykowe szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
niuisa Re: szkoły językowe 03.03.09, 20:04 iec powiem ci czego ja sie dowiedziałam Empik ma lektorów po skaczonych studiach licencjackich tak zaraz po rozmowie z konsultantka- tak miala na plakietce zaprosila mnei na test i z testu wyszedł mi poziom zaawansowany wiec jeszcze jutro po zajeciach w tej grupie lektor stwierdzi czy to ten poziom czy pokieruje mnie do innej grupy z tego co moi znajomi mówili i z tego co ja widziałam to grupy sa praktycznie w zaleznosic jaki poziom jezyka pełne wiec od wrzesni ajuz warto grzac miejsce, po skaczonym kursie certyfikat otrzymuje każdy słuchacz moja kuzynka dostała chodzila przez rok potem do angli wyjechała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dubi bubi Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.03.09, 23:16 a ja chodze do empiku i nie rozumiem o co całe halo bardzo w porzadku lektorzy i grupa juz trzy lata tam chodze i bardzo wiele wyniosłam i zdalam bardzo wysoko mature Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.03.09, 09:35 aaaa tam po co komu jezyki obce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: school world Re: szkoły językowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 14:13 nie polecam School World, ten wątek już był wiele razy także jakby co, proszę szukać w wyszukiwarce: - niewykwalifikowana kadra (ludzie np. po polibudzie uczyli tam języka albo po prawie) - przestarzałe ksiązki i metody - nieprofesjonalizm pod każdym wzgledem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lektorka Re: szkoły językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 14:50 Dzien Dobry, Chciaam wyrazić swoje zdanie jeżeli chodzi o wasze postrzeganie szkol językowych w tym lektorów. Wiekszość z was myśli sobie, żę skoro lektor jest dopiero po licencjacie, to za pewne mało potrafi, jest mało wiarygodny. Otóż prawda jest taka, że osoba po studiach licencjackich to osoba która ma ogromną wiedzę, po jest świezo po studiach, gdzie z językiem miała kontakt na codzien. Jestem zdania, że nie ma róznicy czy lektor jest po studiach licencjackich czy magisterskich, gdyż na tych drugich nie ma się do czynienia z językiem- na studiach jest zaledwie pare przedmiotow, student głownie skupia się na napisaniu pracy magisterskiej-jego wiedza językowa idzie w zapomnienie. Mówię to, gdyż wiem, ze wiekszość z was nie zdaje sobie sprawy z tego faktu. Co do szkól językowych- zgadza się- często uczą ludzie mało wykwalifikowani, gdyż wlasciciele szkól chcac oszczedzic, przyjmą kogoś kto weźmie mniejsza stawke godzinna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: szkoły językowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.09, 15:35 a ja wam powiem ze warto sie pytac o kadre i ich zdolnosci bo powiedzmy sobie szczerze ze lektor bez minimum licencjata to dupa nie lektor ja jestem na II roku anglistyki i mimo iz jeszcze długa droga w kształceniu może z któryms z was sie na kursie spotkam hahahahaha nie no zarcik ale tak czy saik wykształcenei to podstawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: szkoły językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:43 Ludzie, chcecie się uczyć języków obcych a tak bezlitośnie kaleczycie swój ojczysty. Czy wy w ogóle czytacie co piszecie zanim puścicie to w eter???? I jeszcze bezwstydnie podpisujecie się nickami mogącymi sugerować wasze wyższe wykształcenie. WSTYD!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.03.09, 21:15 Zgadzam sie z Toba w 100% bledy takie,ze szok i to maja byc w przyszlosci wykladowcy:(((((To,ze uczy sie obcego jezyka to tym bardziej nasz ojczysty powinien byc w jednym paluszku.....jak Oni ucza gramatyki nie znajc jej dobrze po polsku.I niech tez mi nikt nie pisze,ze osoba po licencjacie jest super wykladowca to jeszcze daleka droga do perfekcji,a poza tym jesli ktos zalicza licencjat na trzy to o czym my mowimy o jakim dobrym poziomie nauczania.Jest kilku anglistow w Walbrzychu co ucza profesjonalnie,ale to sa wykladowcy z ogromnym stazem i doswiadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.03.09, 22:08 masakra kobieto podaj swoje nazwisko to będę pamiętac zeby do ciebie dziecka nie posłac Odpowiedz Link Zgłoś
niuisa Re: szkoły językowe 05.03.09, 13:12 słuchajcie byłam na zajęciach próbnych w empiku i pochwale sie wam że jestem zadowolona z lektorki i że zapisałam sie na zajęcia niedowiarków zapraszam sami sie przekonajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lektorka Re: szkoły językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 13:39 Zapraszam w takim razie na moje zajęcia do szkoły na piaskowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.03.09, 13:46 bardzo ładnie ale o jaki język chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
niuisa Re: szkoły językowe 05.03.09, 13:58 ja sie zapisałam na angielski do empiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.03.09, 15:49 Ja mam wrazenie,ze reklame EMPIKU robi ktos kto tam pracuje.To jest tania reklama hehe Odpowiedz Link Zgłoś
niuisa Re: szkoły językowe 05.03.09, 16:41 ja pracuje w sklepie swoich rodziców w Szczawnie. wiem że ludzie robią tanie reklamy na forum pytają sie jak oceniają pracowników, trochę to nie na miejscu moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka Re: szkoły językowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 17:57 hmm może i ja bym sie gdzieś do jakiejś szkoły zapisała i nauczyła jakiegoś języka egzotycznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franse Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.03.09, 23:43 a ja polecam lingua szkołe bardzo fajna :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 13:15 a empik według mnie już sie wypala zołzy tam pracuja i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 12:34 kazdy wie że empik to kłam, pozorna otoczka uprzejmości i profesjonalizmu, a w rzeczywistości żenada. nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molesta Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 15:19 ja sie ucze prywatnie i sobie chwal a wempik kosi kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: szkoły językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 23:54 Najlepsza szkoła ucząca angielskiego to zmywak w Londynie albo azbestowe pola w USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jiko Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.03.09, 09:20 OMEGA na Piaskowej Górze. Bardzo dobry anglista, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 09:31 Poproszę o bliższe informacje na temat lektorów i nr telefonu do Omegi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sevianek Re: szkoły językowe IP: 62.87.160.* 10.03.09, 22:12 A ja polecam english2go w parku tchnologicznym kolo tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: szkoły językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 00:43 ja chodzilam przez pare lat do empiku i jestem bardzo zadowolona. nauka bez stresu i efektywna. gdyby nie zajecia tam do tej pory nie znalabym jezyka, mimo iz od podstawowki uczylam sie go w szkole. taki poziom nauczania w naszych szkolach ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 16:32 ja również polecam empik zdałam certyfikat FCE chodząc tam 3 lata i teraz nie mam problemu ze znalezieniem pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 19:55 3 lata? to ładną kasę z Ciebie wydoili! a ja plecam program do nauki Tell Me More z Techlandu! Rewelacja! Skonstuowany by mówić a poprzez zabawę człowiek nauczy się sam! i o której godzinie chce bez wychodzenia z domu. Zdałam FCE po pół roku nauki, a koszt to 180 zł wszystkie poziomy w pakiecie! Pozdarwiam i polecam, sami przekonajcie się i ściągnijcie demo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 16:28 moze i wydoili ale teraz moje konto jest pełne a certyfikaty jakie wystawia szkola sa przydatne prawda jest taka ze samemu gó... zrobisz jesli nie asz nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 21:20 mając i nauczyciela można gówn. zrobić, teraz role nauczycieli przejmuja programy i komputery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.03.09, 21:37 może byście się nauczyły najpierw poprawnie wyrażać w języku polskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 15:53 Odezwał się ten co to zawsze pisze poprawnie, zdanie nie ma wielkiej litery, kropki, po prostu wyrwane z kontekstu. Mądrala kj, źdźbło w cudzym oku widzi, a nie widzi belki we własnym - obraz ludzkiej skłonności do zauważania i wyszydzania wad cudzych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: szkoły językowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.03.09, 17:57 moje gratulacje,nauka nie poszła w las Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 18:01 zdarza się czsem zrobić błąd nie trzeba robić takiej afery człowiek uczy sie przez całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: szkoły językowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.09, 15:33 o jaką szkołe wy sie kłócicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: szkoły językowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.09, 17:27 no i co z tymi kursami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raczej nie Re: szkoły językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 17:06 Ja za szkolami jezykowymi nie jestem. Chodzilem do empikui school worda i wiem jak to wyglada.w obydwu szkolach bylo tak: zajecia zaczynaja sie dajmy na to o 16. Jest godzina 16 nie ma wszytskich. Lektor mowi- to czekamy za reszte. I tak mija 15 minut. W tym czasie mozna by bylo cos zrobic, ale nic sie nie robilo. Tylko gadanie o dupie marynie za przeproszeniem. Raz w school wordzie mialem sytuacje ze zaplacilem za caly rok z gory a sie okazalo ze 3 leckji na koniec juz roku nie bylo i kasy nikt mi nie zwrocil. Jak ktos chce sie szybko nauczyc, to radze isc na idywidualne lekcje, bo skzoly jezykowe to raczej sa dla bezstresowo wychowywanych dzieciakow ktorych rodzice placa a oni i tak olewaja wszytsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: szkoły językowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.09, 22:46 I co z tą Omegą, poda w końcu ktoś kontakt do tej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mortila Re: szkoły językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 10:41 tak czytam czyta te watki i sie zastanawiam czy na wakacje czegos by nie zaczac jakeigos jezyka nie wiecie gdzie sa kursy wakacyjne i jak to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szkoła językowa Re: szkoły językowe IP: 87.105.201.* 16.04.09, 18:41 Zapraszamy na intensywne kursy wakacyjne j. ang. Więcej informacji: www.english2go.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś