Gość: jadzia IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.09, 13:01 Prosze o podpowiedzi ile sie teraz daje w kopercie na prezent ślubny. Zaznaczam ze jestem chrzestna, ale tez sama wychowuje dzieci i nie jest mi łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: wesele IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.05.09, 13:26 wydaje mi sie, ze chrzesna powinna dac minimum 1000zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:18 Na te czasy max 500 zł !!! Szczególnie że nie jest ci łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:45 Tyle ,na ile cię stać .Jeśli masz taką sytuację to nikt ,ale to nikt nie ma prawa oczekiwać od ciebie więcej niż mozesz!. Wesela i śluby czesto są plebiscytami prezentów.To bez sensu .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: wesele IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 07:18 Serdecznie dziekuje za wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wesele IP: *.e-wro.net.pl 23.05.09, 23:42 No na ile stać, przy czym trzeba wziąć pod uwagę ile państwo młodzi wydają na osobę na wesele, wypada dać tyle żeby się zwróciło (co prawda jeśli para młoda widziwia np. robi wesele na pokaz i wydaje bóg wie ile, to nie zobowiązuje gości, że muszą tyle dać w kopercie), ale trzeba wziąć pod uwagę, że młoda para średnio musi wydać jak na wałbrzych ok 130 zł na wesele za menu (+ alkohol napoje+orkiestra) co daje średnio kolo 150-160 zł za osobę, więc wypadało by włożyć do kopery min te 150-200 zł od osoby, aby młodej parze zwrócił się chociaż koszt :) (jeżeli są poprawiny + ok 30 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Re: wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 23:50 nie masz sie co martwić .Jak dasz stówę ,to na pewno jakiś bogaty wujek da 1000 zł.więc sie wyrówna Odpowiedz Link Zgłoś