Gość: Agnieszka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.09, 11:11 Budują w końcu Magnolię! 180 sklepów w Magnolii i 180 sklepów w Victorii! Mega wypas. W końcu nie trzeba będzie jeździć do Wrocławia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wałbrzyszanin Re: Budują Magnolię IP: *.16.243.lan.e-wab.pl 03.07.09, 11:15 Tak oczywiście! żeby pochodzić i popatrzeć bo kupić nic i tak nie kupisz bo Cię nie stać.Za to pochodzisz pomarudzisz i takie to będzie centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek Re: Budują Magnolię IP: *.16.242.lan.e-wab.pl 03.07.09, 12:07 żebyście się nie .....li :) jeżeli liczycie na jakieś markowe sklepy z odzieżą tj. zara ,jack&jones ,bershka , pull and bear stradivarius itp. to się przeliczyliście co najwyżej H&m Odpowiedz Link Zgłoś
jawoor Re: Budują Magnolię 03.07.09, 12:24 dokladnie, ja sie nie moge nadziwic poczynaniom inwestorów, po ciul budujowane sa dwie wielkie galerie handlowe w odleglosci okolo 3 km w zapyziałym miesie takim jak wałbrzych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: Budują Magnolię IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.09, 12:35 no wlasnie dlatego mądrzy ludzie wiedza co robią, a takiej pie... jak ty zostaje język strzępić, eee tzn. klawiaturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRE Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 15:40 to nowe miejsce spędzania wagarów się w tej wiosce buduje fajowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi Re: Budują Magnolię IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.07.09, 09:36 Nie równaj wszystkich do jednego. Druga sprawa jak patrze na galerie wrocławskie to u nas ciuchy droższe. No i juz nie pamiętam kiedy coś w Wałbrzychu kupiłem, nawet gacie były tańsze i porządniejsze we Wrocku. Jeżeli tutaj będzie to samo co tam, to tylko się cieszyć. Naprawdę tego u nas brakuje. I wreszcie kina normalne. A na dzień dzisiejszy.. jadę w weekend z dzieciakami na Ice Age do Wrocławia do Heliosa. Nawt już nie pamiętam jak te nasze wszystkie pseudokina wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mne Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:44 Ciekawe tylko kto tam bedzie kupowal, jak ludzie biedni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TnBd Re: Budują Magnolię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 12:57 Przecież większość ciuchów bedzie w cenie manhatanu, a cały Wałbrzych się tam ubiera hehe. Myślę że mądrzejsi ludzie od nas pomyśleli czy im się to bedzie opłacało budować czy nie. Tak czy siak w Wałbrzychu i okolicach mieszka około 200 tys ludzi więc potencjalnych klientów jest wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Budują Magnolię IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.07.09, 13:14 wielu o tym zapomina ,że W-ch i okolice to było duże województwo dlatego właściwe jest zagospodarowanie i nasycenie terenu pod względem handlowym to również miejsca pracy, niestety ludzie o wąskich horyzontach umysłowych takiej sytuacji nie pojmują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: Budują Magnolię IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.09, 13:31 > Tak czy siak w Wałbrzychu i okolicach mieszka około 200 > tys ludzi duzo więcej, bo 300 - 350 tys, to się nazywa Aglomeracja Gór Sowich myślę że wszystko co mieszka w promieniu godziny samochodem w Polsce i Czechach jest traktowane jako potencjalni klienci galerii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Budują Magnolię IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.09, 15:30 Na takie inwestycje idą grube miliardy. Inwestorami nie są firmy kogucik. Aby takie dwie galerie powstały musiały zostać robione badania marketingowe, ankiety i nie tylko przez jedną firmę. Oprócz skalepow w obu galeriach będą kina, lodowiska, amfiteatry, a tego w Wałbrzychu za mało. Więć przez takie galeriwe taka dzielnica jak Sobięcin stanie się Las Vegas a Śródmieście Cannes. Zamiast się cieszyć że będziemy się ubierać w fajnych sklepach a nie w lumpeksach i chińskich straganach co po niektórzy powinni milczeć a nie piszą bzdury nie podparte ekonomicznym uzasadnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yozi17 Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 16:25 wszyscy biadolą, że bieda i niema kasy na zakupy. ciekawe za co kupiliście kompa i za co opłacacie internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Budują Magnolię IP: *.chello.pl 03.07.09, 19:42 Słuszna uwaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Budują Magnolię IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.07.09, 18:57 Sądząc po ilości kupujących w naszych marketach to nie jesteśmy bardzo biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlot Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 19:56 Las Vegas Canness ha ha ha- ty chyba nie wiesz gdzie buduje sie takie galerie.. W USA czy we Francji to na obrzezach miasta pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: Budują Magnolię IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.09, 16:41 Gość portalu: mlot napisał(a): > Las Vegas Canness ha ha ha- ty chyba nie wiesz gdzie buduje sie > takie galerie.. W USA czy we Francji to na obrzezach miasta pajacu. Widzisz głupi palancie, centrum Wałbrzycha już dawno przeniosło się na Piaskową Górę, tak więc Śródmieście i Sobięcin to, de facto, peryferie Wałbrzycha. Durniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do idiotow Re: Budują Magnolię IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.09, 20:46 komputer mozna kupic uzywany mozna wziasc na raty a internet kosztuje tylko 70 zl z telfonem a ciuchy w galriach takich kosztuja powyzej 100zl za jeden egzeplasz np spodnie a w supermarkecie za 100zl masz spodnie i bluze byl ktos kiedys na 2 manhatanie tam na jednym stoisku spodnie 100zl lub 120zl a co dopiero w takiej galeri nie kazdego stac bedzie chyba ze jak bedziecie dokladac ludzia to beda kupowac tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **maja Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 21:41 w firmowych sklepach są często przeceny ,obniżki ,wyprzedaże .Można ubrać się w miare tanio nawet w firmowym sklepi .np ostatnio kupiłam 2 bluzeczki za 15 zł szt ,dobra jakość ,modny fason .A jakieś 2 mies temu kupiłam na bazarku bluzkę 39 zł ,owszem ładna ,ale do pierwszego prania.Na manhatanie obniżek i wyprzedazy na taką skalę raczej nie uświadczysz,a ciuchy lipne i drogie . Przykrośc będzie jednak taka ,ze nasi rodzimi handlowcy dostaną ostro po kieszeniach ,może zwiększyc się bezrobocie .I z tym problemem nasze władze powinny się uporać ,ale pewnie będzie jak zawsze .......czyli do d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: Budują Magnolię IP: *.16.243.lan.e-wab.pl 04.07.09, 11:43 Zamilcz ciemnoto! i biedoto..chciałoby się rzecz.A co to za ekonomia?Jedna firma buduje market a inne go wynajmują.We wrocławiu cena za metr kwadratowy to około 30euro.Więc kto utrzymuje budynek?Oczywiście wynajmujące firmy. Pare postów niżej ktoś napisał jak w tej chwili wygląda sprawa wrocławskiej magnoli..:)a co do przecen,to chyba nikt przy zdrowych zmysłach na nie nie czeka..:) Jeżeli mi się podoba jakaś rzecz to czy Ja mam czekać aż cena spadnie???Tak naprawdę zostaje tylko sam badziew!Przymierzony tysiąc razy,pozaciągany brudny(czasem prany przez personel) więc nie piej,że budują magnolię i będziesz mieć przeceny bo jeżeli czekasz na przeceny to idz do lumpeksu!Następna jezdzi z dziecmi do kina do wrocławia...I czym tu się chwalić?Że nie masz pomysłu na spędzenie wolnego czasu ze swoimi dziecmi?Że ciągniesz je przez 3 godziny w aucie,następne dwie w kinie i to ma być miłe spędzanie każdej soboty? a może zamiast do kina to z dziećmi do parku,lasu na plac zabaw.Więc zastanów się jeden z drugim co piszecie...burżuazja się znalazła..:)hahahah ależ się ubawiłem..:) pozdrawiam zdrowo myślących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi Re: Budują Magnolię IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.07.09, 12:11 A czym je ciągniesz 3 godziny? Dorożką? Poza tym mało we Wrocławiu można pochodzic z dzieciakami przy okazji po kinie? Zoo, ogród japoński. Po drodze mozna skręcić i wleźć na Ślężę. A na drugi dzień błedne skałki albo do Czech na Adrszpaskie skałki gdzie sobie łódeczką można popłynąć. Jak ktoś nie chce zoo wrocławskiego to do Dwur Kralove nawet jest bliżej niz do wrocka a czysto, przyjemnie i pobiegać za ptakami można (radochę dzieciaki miały). Jakoś taki ograniczony Twój repertuar na weekend. Piaskownica jest na codzień, choc i o to trudno bo w większości to jest wychodek dla psów i kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do zibiego Re: Budują Magnolię IP: *.16.243.lan.e-wab.pl 04.07.09, 12:55 przeczytaj uważnie wszystkie odpowiedzi dotyczące tego postu.po drugie napisałem 3godziny w aucie bo Jestem normalny czyli 1,5 godziny do wrocławia do kina a nie do znaku i tyle samo spowrotem.Jeżeli tobie droga zajmuje mniej to gratuluję wyobrażni;) lub jej braku.A to co napisałeś to szczera prawda..tylko jaki to ma związek z magnolią i kinem???przeciż dosłownie to samo napisałem <ZAMIAST DO KINA> można spędzić czas inaczej.czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Budują Magnolię IP: *.152.146.238.dsl.dynamic.eranet.pl 04.07.09, 18:27 Magnolia??? Jakoś nie widzę,zeby coś budowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Budują Magnolię IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.09, 09:51 Wałbrzyszanin pisze bzdety.Gdera. Zrzędzi. Będzie kolorowo. Im więcej takich obiektów tym lepiej. A czy kogoś stac czy nie stać to jego indywidualna sprawa. Jak cie nie stać to nie rób zakupów. I tyle. A nie wypowiadaj się za kogoś. Dobrze że będą te Galerie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wałbrzyszanina Re: Budują Magnolię IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 05.07.09, 12:26 w dwie strony to będzie tyle, 50 minut do Bielan (autostradą). Co do reszty to przeczytałem co napisałeś, i zaatakowałeś że się jeździ do Wrocławia do kina. Nie uważam się za burżuazję ale także za osobę której stan Wałbrzyskich kin odpowiada i wielką przyjemnością do nich chodzę. I co sobote do kina nie jeżdzę, wolę w teren. A jak raz na kwartał mam oglądnąć seans to tam gdzie za te pieniądze są lepsze warunki techniczne, higieniczne i komfortowe. Co do ciuchów, cen i jakości przecenionych, chyba nie byłeś w Factory Outlet w Futura Park. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hołoty Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 14:11 Jestem menagerem jedenj z firm sieciowych mającej swoją siedzibę także w jednym z wałbrzyskich marketów. Jedno co mogę powiedzieć to tylko tyle,że gdyby to odemnie zależało to nawet jednego sklepu bym tu nie postawił. Ludzie robiący zakupy w naszym sklepie to...nie obrażając 10% normalnych...bezmyślne ogórki! Tak tak,to tylko prawda.Większość z was to brudasy i niechluje.Nie macie szacunku do czyjejś własności ani tym bardziej do innych. Normalne jest kiedy przychodzi nowa dostawa,że panie wpadające do sklepu celowo brudzą bluzkę aby za moment kłócić się ze sprzedawczynią o rabat z tytułu zabrudzenia.Ech szkoda gadać,a złodziejstwo to już w Wałbrzychu normalka! Posiadamy około 40 sklepów w centrach handlowych w całej polsce,ale takiego złodziejstwa i prób wyłudzeń i oszustw niema w żadnym. JESTEŚCIE nr 1. A najlepsze jest to ,że to co jest na półkach w Wałbrzychu to już się wyleżało w innych punktach.Dla przykładu pierwsze dostawy to Warszawa,Poznań,Bydgoszcz,Kraków itp...dalej się przekłada do miast typu Toruń,Wrocław,Katowice itp,a na szarym końcu WAŁBRZYCH itp.Ale jest ich mało.Generalnie chodzi o zamożność ludzi.A jak sami wiecie,Biedota dookoła. Więc zakończcie ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Budują Magnolię IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.07.09, 16:12 Ty jesteś menager?-ty jesteś burak i hołota!Za wypisywanie takich bzdur powinni cię ciemniaku z pracy wywalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu bambrochu Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:12 Koleś "menager" nie zalicza sie do wymienionych prze siebie 10 %...sam jest hołotą ,która ma kompleks mniejszości .Spadaj do Warszawy albo Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mana-pajaca Re: Budują Magnolię IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 17:54 Do managera za dychę - jeśli towar na końcu dociera do Wałbrzycha i jakaś klientka się kłóci o zniżkę, bo ubranie jest brudne to właśnie dlatego, że przyszło do nas po tych warszawskich, poznańskich, krakowskich brudasach. A Ty gamoniu zmień pracę, bo firma z takim śmieciarskim nastawieniem do klienta długo nie poszaleje. Za chwilę będziesz piorącym gacie Warszawian najpierw w Warszawie, Poznaniu, później Wrocławiu, Wałbrzychu, a na końcu w Gostkowie... P.S. Widziałeś kiedyś myślącego ogórka? Fajnie macie w tej Warszawce tępaki - do szkoły po rozum! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesteś słaby Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 18:29 jesteś po prostu najsłabszy i trzymają Cię w najgorszym punkcie zamiast pisać na forum lepiej szukaj pracy bo zaraz Cię wykopią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menadżer Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:21 Piszę po raz ostatni do was wsioki :) tak tak, wsioki! To czy będę mówił prawdę czy nie, tego nikt mi nie zabroni.Co oburzyło się paru cfaniaczków? A w jakim mieście jest najwięcej łapanych złodzieji???W waszym Wałbrzychu! To nie miasto,same dziury,naciągacze pod marketami z auta wysiąść nie można,brud i sami dziwni ludzie.Jak przyjmujesz do pracy to zadowolona,a za dwa miesiące się okazuje,że poza kombinowaniem i nieróbstwem NIC!Żadnych ambicji i ogłady.Wszyscy by chieli zarabiać 10,000zł miesięcznie ale najlepiej jak byśmy kogoś zatrudnili żeby za nich pracował.Tylko Wałbrzych!Przyjeżdżam do tego miasteczka 1 (słownie raz) w miesiącu na trzy dni i mam dość,więc nie dziwię się ,że normalni ludzie uciekli stąd jak najdalej.Mieszkam w Qubusie i jak z niego wychodzę to trafiam jakby do trzeciego świata.Wsiadam do auta i od ręki czuję ,że jestem w wałbrzychu.Poprostu nie moge się włączyć do ruchu:) aż ty miły mieszkańcu wałbrzycha który tak się śmiejesz przejeżdżając koło mnie swoim 20 letnim autem ,że Ja musze czekać a Ty jedziesz.Potem piękna droga przez całą dzielnicę (myślę,że tu powinien byc rajd paryż -dakar) same dziury a i tak jedzie się odcinek kilku kilometrów,godzinami.I te piękne widoki stojących żuli przez całą długość drogi.Dopiero odcinek Szczawna jakoś wygląda,choć gdyby nie mieszkańcy Wałbrzycha to pewnie byłby to uroczy zakątek.Nawet kiedy mam iść coś zjeśc po południu to wybieram lokal w Szczawnie.Bo oczywiście poza mordowniami w wałbrzychu nic niema.Potem Panie z obsługi naszego sklepu mówią,że w tym miesiącu jest dobrze bo tylko 30 kradzieży.Czyli jedna dziennie. Brawo ależ super.A wracając do mnie buraki.Jestem menagerem od 5 lat i wszyscy są zadowoleni z mojej pracy.Zarabiam 25tys zł miesięcznie netto,o ile wiecie co to znaczy.Plus premia,służbowe auto,telefon i co wy na to? I nie chwalę się tym,tylko mówię żebyście wiedzieli ile można zarobić w "normalnym" mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacio Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 22:56 to kupa nie manager, to tzw. TSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi Re: Budują Magnolię IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.07.09, 22:59 Nie pitol, tyle zarobić i tutaj można. Poza tym buractwo przez Ciebie przemawia. I nie chwalisz się.. hehe ;) Jedynie w tym całym bluzganiu pieknie jest ujety Wałbrzych widziany oczami przyjezdnego. I z tym się zgodzę. Jadąc główną ulicą Wałbrzycha to jeden wielki syf i melina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Budują Magnolię IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.07.09, 12:12 No widzisz cwaniaczku,przyjeżdżasz do Wałbrzycha i leczysz swoje kompleksy mam nadzieję,że w Warszawce traktują cię jak wieśniaczka-buraczka,bo niewątpliwie nim jesteś i nic na to nie poradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Budują Magnolię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 13:33 Napisz proszę jeszcze jakim autem się wozisz, aby jeszcze bardziej zrobiło nam się głupio...no chyba że nie chcesz się chwalić. Ups, przecież nie znasz takiego zwrotu jak chwalenie się...Sorry! Tyle kasy to można zarobić nie tylko tam gdzie Ty mieszkasz, trafiła Ci się taka fucha i się w niej sprawdzasz to OK. Ja jestem asystentem menagera i nie chwalę się ile zarabiam a kasę też mam nie małą no ale nie wszyscy muszą mieć takie kompleksy jak Ty. Aha, poćwicz ortografię panie z Wielkiego Świata :) a tak poza tym to niezły offtop się zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slepajula Re: Budują Magnolię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 18:07 pracujesz tu bo tu pasujesz najlepiej w gdzie indziej byś zginął chłopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Budują Magnolię IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.09, 14:25 Widzę, że nastąpiła zmiana wątku, Pan Menadżer z bożej łaski próbuje nas ustawiać. Powiem tylko tyle, naciągaczy wszędzie jest pełno i sama tego nie toleruję (jak jestem spocona, bo jest goraco, to nie mierzę ciuchów, ponieważ uważam to za brak szacunku dla sprzedających). Ale nie pozwolę na obrażanie wszystkich Wałbrzyszan ( chociaż wałbrzyszanka jestem od kilkunastu lat), ponieważ więcej chamstawa (nie ubliżając chamom, czyli chłopom) jest w takich miastach jak Wa-wa, Kraków, etc. Im więcej maja tym są bardziej bezszczelni,a i takiej paniusi lub takiemu pańciowi jak ty menadżerze z bożej łaski słoma z butów wychodzi...wystarczy spojrzeć na twojego posta. Ktoś kto ma troche kultury nie obraża innych, tym bardziej, że z nich żyje, jacy oni by nie byli. Pozdrawiam i jednoczesnie żegnam....proponuję zmianę klimatu na inne miasta. Mam nadzieję, że My Wałbrzyszanie wreszcie znaczniemy o sobie lepiej myśleć, bo tylko wtedy można coś zmienić. I jeszcze jedno, prosze nas nie pouczać co do kultury jazdy, bo ani w Warszawie, ani we Wrocławiu kierowcy nie mają za grosz kultury, wiem to bo miała okazję się przekonać o wielkomiejskiej życzliwości, zatem panie menadżerze...bla,bla,bla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytacz Re: Budują Magnolię IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.09, 21:58 Na Victorii i Magnolii może się nie skończyć :) : www.regionalnatv.pl/?s=category&cid=2&mid=442 Odpowiedz Link Zgłoś