Dodaj do ulubionych

zaświadczenie z PUP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 15:53
Muszę załatwić zaświadczenie dla małżonki do pracy że jestem bezrobotny i
wykazać przychody z ostatnich trzech miesięcy. Czy takie zaświadczenie dostanę
od "ręki" czy muszę się jakoś przygotować (jakieś dodatkowe wnioski, znaczki
skarbowe, bombonierka?????). Wybieram się do PUP w przyszłym tygodniu i
chciałbym się przygotować coby się nie zdenerwować na miejscu :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Patrycja Re: zaświadczenie z PUP IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.07.09, 15:58
      Zaświadczenie,że należysz do grona bezrobotnych dostaniesz od
      ręki,natomiast jeśli chodzi o przychody to nie wiem czy nie powinien
      tego wystawić przypadkiem US.Zależy czy jesteś na zasiłku czy
      nie.Jeżeli na zasiłku to wystawi Ci to PUP,a jeśli nie to chyba z
      wnioskiem na Uczniowską.Pozdrawiam!
      • Gość: /?/ Re: zaświadczenie z PUP IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.09, 21:54
        zawsze jak biore zaswiadczenie to pani w up pyta do czego mi ono potrzebne a czy
        to jakas roznica do czego ja to potrzebuje,po co im takie informacje
        • ewa10-0 do /?/ 10.07.09, 22:37
          Takie informacje,do czego potrzebuje się zaświadczenie w PUP,jest potrzebne
          dlatego,bo oni mają już gotowe druki i wystawiają na nazwisko i konkretną
          instytucję,np.inne do MOPS-u,zaś inne do US i.t.d
          .Mniej czasu wtedy potrzebują do pisania.Stukną tylko w klawisz i już jest
          zaświadczenie gotowe.
          • Gość: kaka Re: do Ewa10-0 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.07.09, 22:48
            Nie chciałabyś przyjść mądralo do naszej instytucji troszeczkę
            popracaowac za te marne 680zł na staż bo widzę ze masz najwięcej do
            powiedzenia na temat PUP zobaczysz jak fajnie sie pracuje z takimi
            mądralami jak Ty!!!
            • ewa10-0 do kaka 11.07.09, 20:28
              Czego się durnoto czepiasz mnie?Odpowiedziałam tylko gościowi,który pyta do
              czego są potrzebne informacje,gdy prosi się o jakieś zaświadczenie.Czy to nie
              jest prawda?Przecież to jest dobra sprawa,bo nie trzeba czekać długo,aż taka
              nieudacznica jak ty,wyklepie może jeszcze z błędami zaświadczenie jakie komuś
              potrzeba.
              Jeżeli nie umiesz czytać normalnie postów,to ja bym ci nie dała nawet te 680
              zł.za staż,tylko wysłała do szkoły,alko na korepetycję.
              Nie zapominaj,że dzięki takim ludziom jak ja,masz staż,a potem może i
              pracę.Uważaj,bo możesz tak samo być takim nierobem jak ja,czego ci życzę.Podpisz
              się cwaniaro normalnym nickiem,a nie ukrywaj się pod jakimś tam nickiem
              "kaka".Oj,chyba dobrze trafiłaś z tym nickiem,to oznacza,co masz w swoim
              malutkim móżdżku.
              Ja do was do pracy nie muszę się przyjmować,bo ja pracuję za granicą,jeżdżę co 3
              miesiące.Jeżeli kiedyś będziesz potrzebowała pomocy w znalezieniu pracy,jak
              dostaniesz kopa z PUP,daj mi znać,może ci pomogę.
              Ucz się języków obcych,to ci się przyda ,jak będziesz chciała jechać do zmiany
              pampersów starszym,schorowanym osobom.
              • Gość: -ł do ewa10-0 IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.09, 22:27
                z tymi zaswiadczeniami to jakas bzdura ja potrzebowalam kiedys co miesiac
                zaswiadczenie i raz mowilam ze do mopsu raz ze do sadu albo do lokalowki i
                zawsze dostawalam takie same zaswiadczenia a takie pytanie przy wszystkich jest
                upokarzajace jak ktos musi mowic ze potrzebuje do opieki spolecznej
                • ewa10-0 do -ł 14.07.09, 22:45
                  Masz rację,że to upokarza,kiedy się pytają do czego to jest potrzebne,tym
                  bardziej,że większość bierze do MOPS-u.Ja dostawałam każde inne
                  zaświadczenie,ponieważ pobierałam do sądu,a drugi raz do US.Może w chwili
                  obecnej robią na "jedno kopyto"wszystkie,to po co zadają te pytania?
                  Jest jeszcze jedna sprawa-nikt nie powinien się wstydzić tego,że potrzebuje
                  pomocy z MOPS-u.Powinien się wstydzić rząd,że doprowadził kraj do takiej
                  sytuacji jaka jest w tej chwili.
    • Gość: bezrobotny Re: zaświadczenie z PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 18:53
      dzięki wszystkim za odpowiedzi. zaświadczenie wydane bez problemu, nikt nie
      pytał po co i dla kogo, kontakt miły i to by było na tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka