Gość: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 07:55 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HA! 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... IP: *.elk.mm.pl 19.02.10, 16:50 "Autor widmo" to film antyamerykański - CIA robi w nim za główny szwarccharakter" no tak, i to jest z pewośćią wazny powód dla którego warto obejrzeć film- dla światowego lewactwa i tow.Szczerby:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teoria dziejów juz wszytko jasne! Aresztowanie Polańskiego to... IP: *.chello.pl 19.02.10, 17:06 ...fragment akcji promocyjnej filmu! czy to nie dziwne ze reżysera aresztowano tuz przed ukończeniem obrazu.. Teraz sukces i chwała , potem ułaskawienie w USA a do kin pójdą tłumy zobaczyć film kryminalisty który pyszczy na amerykańskie narzędzia aparatu sprawiedliwości :P Chwała Polańskiemu! Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: juz wszytko jasne! Aresztowanie Polańskiego t 19.02.10, 17:21 A pedofilia pójdzie w zapomnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Gloryfikacja pedofila ciąg dalszy... 19.02.10, 17:27 ... powinno się bojkotować filmy gwałciciela dzieci, a nie pisać o nim na pierwszej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Gloryfikacja pedofila ciąg dalszy... 19.02.10, 17:54 glos_europy , koniecznie zmień nick na głos_z_dupy, poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Re: Gloryfikacja pedofila ciąg dalszy... 19.02.10, 21:12 Co do dupy, to wyjątkowym zainteresowaniem dziecięcej dupy wykazał się właśnie Romuś- pedofil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Gloryfikacja pedofila ciąg dalszy... IP: *.chello.pl 20.02.10, 00:16 Amerykańscy psychiatrzy w 1978 roku po 30 dniach obserwacji orzekli, że nie jest pedofilem. Jesteś od nich mądrzejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witus Pewnie puka swoje dziecie, wiec i madrosc posiadl IP: *.62-188.cust.bluewin.ch 20.02.10, 23:48 glos... to najgorszy element. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: Gloryfikacja pedofila ciąg dalszy... IP: *.chello.pl 20.02.10, 23:33 Powinno się bojkotować kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... 19.02.10, 16:52 Żona jest z CIA. A wracając do filmu - w książce głębsze psychologii brakuje. To raczej zwykły akcjo-kryminał polityczny. Nic specjalnego Odpowiedz Link Zgłoś
twurcapunktu 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... 19.02.10, 16:55 Beznadziejny tekst, beznadziejna recenzja filmowa. Odradzam czytanie - zmarnowany czas. Musisz sie jeszcze wiele nauczyc - zwlaszcza pisania recenzji bez ujawniania tresci filmu. Skad Oni Was biora??? Nie wiedzialem, ze tak latwo zostac dziennikarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Auto IP: *.elpos.net 19.02.10, 17:03 Chyba nie pojde na ten film. Moglbym go nie zrozumiec. W koncu ten film zrobil artysta, a ja biedny maly zuczek, moglbym tego artysty nie zrozumiec. Bo przeciez artysta, to jest ktos, kto stoi ponad takim malym zuczkiem jak ja, ktos kogo obowiazuje inne, boskie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Jak czytam w recenzji powieści/filmu, że na po- 19.02.10, 17:05 czątku ktoś zginął w tajemniczych okolicznościch to chce mi się automatycznie rzygać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13nastka A ja nie dam zarobić gwałcicielowi dziewczynek IP: *.spray.net.pl 19.02.10, 17:07 Czekam na film w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman parafrazując Kisielewskiego 19.02.10, 17:08 kiepska to sztuka, która nie może dojść do ludzkiej świadomości bez zmasowanej i narzucającej się reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... IP: *.elpos.net 19.02.10, 17:11 Rozumiem, ze redakcje bardzo boli slynny juz komentarz redaktora Gadomskiego i teraz kasuje posty luzno do niego nawiazujace. w sumie to sie nie dziwie, mnie tez bolalaby taka glupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlasna opinia 1 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... IP: 217.33.23.* 19.02.10, 17:15 Oczywiscie recenzent musi napisac, ze film jest najwspanialszym dzielem wspolczesnej kinomatografii, ale zapomina o najwazniejszym powodzie: SWIATEK FILMOWY CHCE TERAZ UDOWODNIC, ZE POLANSKI JEST TAK WSPANIALYM REZYSEREM, ZE NIE MOZE TRAFIC DO WIEZIENIA TO BYLABY PO PROSTU ZA DUZA STRATA. Dlatego na pewno otrzyma tez "cos wygra w Berlinie" Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: 1 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autor 19.02.10, 17:59 wlasna opinia napisał(a): POLANSKI JEST TAK WSPANIALYM REZYSEREM, ZE NIE MOZE TRAFIC DO WIEZIENIA TO BYLABY PO PROSTU ZA DUZA STRATA. -------------------- Fakt, jest i byłaby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi Matko jedyna... IP: *.aster.pl 19.02.10, 17:21 Tyle wpisów i praktycznie sami idioci. Na dodatek w przytłaczającej większości piszący nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Ja znam tylko jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 17:26 jeden powód jest oczywisty zaczyna brakować kasy na adwokatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 17:26 Jak "trzeba", to znaczy kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Powód nr 1 IP: 144.36.120.* 19.02.10, 17:27 dostalismy kase za promocje filmu i napisanie artykulu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Powód nr 1 IP: 94.75.121.* 19.02.10, 17:43 No właśnie! Od dwóch dni wszystkie komercyjne media na siłę wciskają nam ten film. Prawdopodobnie polski dystrybutor boi sie bojkotu filmu w kinach stąd wzmożone działania promocyjne. Ja nie idę, nie dam zarobić przestępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogukarp Re: Powód nr 1 IP: *.bialystok.vectranet.pl 20.02.10, 23:19 jest coś takiego jak domniemanie niewinności, idiotko Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 jako ojciec 2 córek dlamnie to zbrodniarz i czapa 19.02.10, 17:38 mu się nalezy a w Polsce bohater narodowy,żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociekliwy Re: jako ojciec 2 córek dlamnie to zbrodniarz i c IP: *.chello.pl 20.02.10, 00:19 Zbrodniarz to sprawca wielu zbrodni (morderstw), on nikogo nie zabił, póki co go nie osądzono, a ofiara odstąpiła od ścigania. Poczekajmy na sąd. Dzieci też wychowasz w takiej nienawiści, że innym się należy czapa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witus Tak, bo to Polak-Katolik IP: *.62-188.cust.bluewin.ch 20.02.10, 23:51 z pokolenia Dżej Pi Tu. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Twoje córki też straciły dziewictwo jako 12 latki? 21.02.10, 01:14 I nie poinformowały, o tym fakcie organów ścigania, w nadziei, że trafi się ktoś bogatszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.10, 17:56 zdradzacie fabułę przed premierą!!! a na film oczywiście pójdę, umieram z ciekawości. Polański jest wielki, zawsze był Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Polscy ghost writerzy 19.02.10, 17:57 W Polsce ghost writerzy piszą prace licencjackie, magisterskie, doktorskie. Przygotowują habilitacje i publikują artykuły za stetryczałych nierobów z tytułem profesorskim. Z tego żyją. Tak więc muszę obejrzeć ten film :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Polański wielkim reżyserem jest i to najważniejszy 19.02.10, 18:03 powód, by iść do kina i samemu móc ocenić jego najnowszy film, a buractwo, które tu pluje dobrze,że nie idzie, bo i tak nic by nie zrozumiało, ogladajcie sobie awatary i inne pierduty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... IP: 205.189.194.* 19.02.10, 17:59 Mieszkam od 20 kilku lat poza krajem, nie znam tych panow mowiacych o filmie, zaskakuje mnie przasnosc i dosadnosc ktore brzmia jak zjechana plyta. Moze za duzo oczekuje ale polszczyzna w takim wykonaniu byla, pamietam, przy butce z piwem, teraz bruk siegnal idealu. Odpowiedz Link Zgłoś
wicur 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... 19.02.10, 18:13 Roman Polanski jako czlowiek i Roman Polanski jako rezyser. Ja chce obejrzec film rezysera i nie interesuje mnie zycie prywatne tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... 19.02.10, 19:51 15 powodów by darować sobie gniota. Wybiórcza, postaraj sie bardziej by ulubieńca zboczusia bronić. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.jester nad swoim wdziękiem losera IP: *.cht-bng-014.adsl.virginmedia.net 19.02.10, 20:46 może Pan za to popracować, Panie Jacku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas911 15 powodów, dla których trzeba zobaczyć "Autora... IP: *.215.190.208.getinternet.no 19.02.10, 20:47 mozna tu u was linki dodawac? Najleszpsza strona startowa Odpowiedz Link Zgłoś
uniwr Looser :) 19.02.10, 20:59 Jak już ktoś chce w tekście wypaść "światowo", lepiej żeby sobie jednak wcześniej sprawdził pisownię. Bo chciał wyglądać bardzo mądrze, a tak wygląda... wręcz odwrotnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narciarz2 Szesnasty powod. IP: *.dsl1-field.roc.ny.frontiernet.net 20.02.10, 04:16 Polska nie ma szczescia do tlumaczy, skoro "Dirty dancing" przetlumaczono na "Wirujacy seks", zas "Ghost writer" na "Autor widmo". Poprawne tlumaczenie byloby "Niewidzialny autor", bo taki jest sens angielskiego okreslenia. Mnie juz nic nie dziwi, odkad plscy fizycy przetlumaczyli "flavor quantum number" na "liczbę zapachową". Takie tlumaczenia swiadcza o kipeskiej znajomosci obu językow, zarowno angielskiego jak tez polskiego. Swiadcza takze o braku smaku językowego i braku poczucia humoru. Kiepskie tlumaczenie tytulu jest szesnastym powodem, tym razem aby aby obejrzec film w angielskiej wersji językowej w celu unikniecia zapachu zascianka przy tlumaczeniach dialogow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Szesnasty powod. IP: *.net-serwis.pl 20.02.10, 10:58 narciarz, to tłumaczenie jest autorstwa Polańskiego Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Szesnasty powod. 21.02.10, 15:55 Gość portalu: narciarz2 napisał(a): > Mnie juz nic nie dziwi, odkad plscy fizycy przetlumaczyli "flavor > quantum number" na "liczbę zapachową". Tak się składa, że "flavor quantum umber" znaczy dokładnie "liczba zapachowa". Jest to określenie z zakresu fizyki cząstek elementarnych, które po polsku określa się dokładnie w taki sposób. Gdyby przetłumaczono to inaczej, byłby to błąd merytoryczny. A jak Twoim zdaniem powinno się przetłumaczyć "flavor quantum number"? Odpowiedz Link Zgłoś