Dodaj do ulubionych

W radiu o autostradach

08.04.10, 14:54
Już w sobotę 10 kwietnia w Studenckim Radiu Żak audycja „Czy masz świadomość?”. Najbliższy temat poświęcony będzie planom budowy autostrady A-1 oraz innych dróg ekspresowych, które mają przecinać nasze województwo.

Słuchając audycji dowiecie się:
- jak mają przebiegać drogi w naszym regionie?
- jakie korzyści niosą za sobą nowe autostrady oraz jakie generują problemy?
- dlaczego ludzie protestują przeciwko nowym drogom?
- jak autostrady oddziałują na środowisko?

Podczas audycji usłyszycie zarówno zwolenników, jak i przeciwników budowy autostrad. Wśród gości planujemy rozmowę z przedstawicielami Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad, organizacji ekologicznych oraz reprezentantów regionów, gdzie planowany był przebieg autostrady A-1.

Zapraszamy do wzięcia udziału w dyskusji oraz podzielenia się z nami swoją opinią.
Dzwońcie: 042 63 13 888 lub piszcie na Gadu – Gadu: 12888. Jak zawsze dla najbardziej aktywnych czekają nagrody!

Audycję poprowadzą Konrad Malec i Jola Osmulska.
Do usłyszenia w sobotę 10 kwietnia o godz. 15.00 w Studenckim Radiu Żak (88,8Mhz, www.zak.lodz.pl)

Audycja powstaje przy współpracy kwartalnika Obywatel.
Więcej informacji oraz podcasty z poprzednich audycji znajdziecie na www.czymaszswiadomosc.pl
Obserwuj wątek
    • d.d.5 Re: W radiu o autostradach 08.04.10, 15:13
      aha.......
      • jedzoslaw Re: W radiu o autostradach 08.04.10, 15:24
        Jakie to województwo, a jeśli łódzkie (nie wiem, chyba "lodz" przeczytałem) to
        niby co mnie i innych spoza Łódzkiego obchodzą Wasze kłopoty z autostradą?
        • airborell Re: W radiu o autostradach 09.04.10, 17:38
          No mnie na przykład interesują, bo ostatnio wracając znad Jezioraka straciłem w
          Łodzi godzinę z hakiem. Ale wolę sobie skyscrapercity poczytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka