Dodaj do ulubionych

Radio Gold FM a Trujka

IP: *.chello.pl 30.06.04, 20:46
Ze zgrozą uświadamiam sobie, że radio Gold FM jest radiem ambitniejszym w
godzinach 6-16 niż Trujka. Tu i tu gadają o niczym, tu i tu co godzina serwis
ubożychny serwis informacyjny. Tu i tu relacje z Portugalii. Ale Gold w
dodatku informuje o korkach, o nowościach kinowych, opowiada historię jednego
hitu (hity są na poziomie), oraz kalendarium muzyczne.

A na głowę bije Trujkę muzyką - repertuar złożony ze złotych przebojów, ale
obok żelaznego jądra, regularnie odświeżany. Slamsiarsko-dyskotekowa sieczka
lansoana do granic wytrzymałości moich uszu przez Trujkę w ogóle się do
repertuaru taniego komercyjnego radyjka nie umywa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dawid Re: Radio Gold FM a Trujka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 22:08
      :> Trójka 4Ever
    • Gość: kartka Re: Radio Gold FM a Trujka IP: 158.75.34.* 30.06.04, 22:12
      Gold FM nie da się słuchać dłużej niż dwa dni pod rząd. Sorry. Korki na ulicach? Proponuje jeszcze co 30 min. informować, gdzie w mieście najkrótsze kolejki do mięsnego (zawsze gdzieś się znajdą i zawsze któraś będzie najkrótsza); taki jest poziom intelektualny tej sieci.
      • Gość: Pluszak Re: Radio Gold FM a Trujka IP: *.chello.pl 03.07.04, 14:28
        Ja wiem. Ale skoro prawie każde radio zdecydowanie więcej czasu poświęca na
        granie niz na gadanie, to ja wolę, żeby mi porządnie grało niż żeby madrze
        gadało.

A informacje o korkach są 100 razy ambitniejsze niż konkurs sms "Pozdrowienia z
        wakacji".

A jakoś radiowe forum dyskusyjne "panie Kubo" - też specjalnie ambitne nie
        jest :)
    • Gość: tekisk Re: Radio Gold FM a Trujka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.07.04, 21:20
      A ja wolę , żeby mi mądrze gadało i mądrze grało .
      • Gość: Pluszak Re: Radio Gold FM a Trujka IP: *.chello.pl 04.07.04, 13:12
        Na taką harmonię możesz liczyć tylko w Radio Maryja :)
        • Gość: kartka Re: Radio Gold FM a Trujka IP: 158.75.34.* 06.07.04, 08:44
          ani Gold, ani Trójka. nie da rady. jak się nie ma nic do powiedzenia, to się nie gada zwłaszcza w radiu (dot. Golda-a). jak się jest radiem publicznym, to sie nie udaje (nieudolnie) komercyjnego (dot. Trójki)
          :-)
          • Gość: Pluszak Re: Radio Gold FM a Trujka IP: *.chello.pl 06.07.04, 21:22
            Ja się zgadzam, że w Gold całe to ich gadanie nie wiąże się w żadnen sposób z
            tym, że oni cokolwiek mają do powiedzenia. W Trujce jeszcze aż tak tragicznie
            nie jest. Natomiast już wolę posłuchać banalnej historyjki o jakimś złotym
            hicie, niż żałosnego "60sekund na minutę", ja również wokę konkurs
            sms "zamawiamy piosenkę" od konkursu sms "pozdroweinia z wakacji".

Ale takie wybory to - mniejsza część czasu antenowego. A większość to wybór
            pomiędzy agresywnym szczekaniem - gdzieniegdzie przetykanym miauczeniem (no, z
            domieszką hitów jakichś boysbandów wszech czasów)- a utworami na poziomie, w
            rodzaju Layli, Brothers in Arms itp. Mając taki wybór - dotyczące 80% tego, co
            leci z głośnika - to naprawdę, gdybym tylko mógł swobodnie sterować radiem, to
            bym się ani pół sekundy nie wahał (albo wybrałbym najpiękniejszą muzykę -
            ciszę :)
            • Gość: kartka Re: Radio Gold FM a Trujka IP: 158.75.34.* 07.07.04, 09:12
              święte słowa :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka