Dodaj do ulubionych

Majster Bieda

IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 21.06.05, 16:16
Doniosłam mailowo mojemu przyjacielowi, że Majster Bieda nie żyje, na co on,
zmartwiony podobnie do mnie, zapytał od razu, a właściwie stwierdził, że to 3
doniosła pewnie. I jakoś tak mi się miło zrobiło, że jednak wierzymy, że coś z
tej 3 będzie.
Choć i smutnie z drugiej strony bardzo. Ja taka Bukowinowo-Bellonowa też...

Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: Majster Bieda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 16:55
      czy możesz przetłumaczyć a w szczególności to:

> na co on,zmartwiony podobnie do mnie....
      • Gość: astat Re: Majster Bieda IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 21.06.05, 17:05
        Proszę bardzo, ale szybko, bo juz wychodzić muszę, przepraszam.
        Wychowani harcersko, w okolicach Myśliwieckiej nota bene:)), jesteśmy
        przywiązani do pewnych upodobań. To raz. Dwa - no po prostu smutno czasem bywa
        jak ktoś odchodzi, kto tkwi w naszych wspomnieniach i wzruszeniach, nie uważasz?
        • imagistyk Re: Majster Bieda 21.06.05, 20:14
          Wszystko byłoby cacy,gdyby "Trujka" nadała całą piosenkę . A puścili tylko kilka fragmentów.Po co katować "target" jakąś tam Wolną Grupą Bukowiny ?
        • Gość: ;) Re: Majster Bieda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 20:16
          dziękuję:-)
          • Gość: astat Re: Majster Bieda IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 22.06.05, 00:19
            Polecam się na przyszłosć:)
            Już jestem, trudno żebym sobie darowała nocne słuchanie:))
            A swoją drogą z 'tych kręgów' bukowinowych i batorowych to też dwaj szefowie
            Pomatonu się wywodzą, mam nadzieję, że nie zdradzam żadnych tajemnic, ale
            zaczynali właśnie od wydawania licealnych śpiewnikow harcersko-bellonowych. Nie
            znam żadnego z nich, nie jestem przekupiona przez nich ani co tam, nie pamiętam
            co mam zastrzegać i z czego się spowiadać:))
            Ciut młodsza jestem a w wieku licealnym to się każdy rok liczy, ale miałam
            przyjemność obracać się w tych starszych kręgach licealnych dzięki mojemu
            mężowi. A śpiewniki mam do dziś.

A mój 20-letni siostrzeniec pierwsze co dziś zrobił, to wyrwał mnie bladym
            świtem ze snu telefonem z okrzykiem 'no nie słyszałaś w 3, że Majster Bieda nie
            żyje?!' On też bukowinowy... Parę osob to przeżyło na swój sposób.
            Przepraszam, że niejasno czasem mi wychodzi ta pisanina, ale chyba szybciej
            myślę niz piszę.
            Pozdrawiam, a.
            • Gość: astat Re: Majster Bieda IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 22.06.05, 02:02
              To jeszcze to, jakby ktoś nie wiedział. Trudno, no tak mam, że jestem wierna
              swoim sympatiom.
              www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040409/WEEKEND/404080002
              • Gość: ianu Re: Majster Bieda IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 23.06.05, 21:26
                > To jeszcze to, jakby ktoś nie wiedział.
                Tego nie wiedziałem (dzięki za informację), choć przypuszczałem, że piosenka nie powstała "z sufitu". Też kiedyś spotkałem podobnego gościa w Gorcach. A piosenka do tego stopnia jest mi bliska, że dokładnie pamiętam gdzie ją pierwszy raz usłyszałem - ze 25 lat temu, Rajd Zaduszkowy, schronisko na Prehybie w Beskidzie Sądeckim.
    • gepe Re: Majster Bieda 24.06.05, 07:15
      Smutno...
      I dziwnie tak jakoś. Tym bardziej, że i Wojtka Bellona już dawno nie ma...
      [']

gepe
      • Gość: astat Re: Majster Bieda IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 27.06.05, 09:35

gepe napisał:
        > Tym bardziej, że i Wojtka Bellona już dawno nie ma...

20 lat. Właśnie wyczytałam na stronie Strefy Piosenki, że w związku z tą
        rocznicą 8 lipca jest w Sopocie koncert poświęcony WB pt. W górach jest wszystko
        co kocham. No i wyjdzie płyta 'ku pamięci'.
        • gepe Re: Majster Bieda 28.06.05, 17:16
          No i oczywiście żadnych transmisji w naszej kochanej TV... Chyba, że coś
          przeoczyłem.
          Kilka dni temu zapuściłem sobie podwójny album, a właściwie kasetę Bukowiny.
          Ech, studenckie lata mi sie przypomniały :)

Pozdrawiam
          gepe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka