Gość: Janna IP: *.espol.com.pl 14.07.03, 21:38 Mają szanse, bo wyróżniają się na naszym ubogim rynku muzycznym,pozytywnie oczywiście. Zycze im powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szatanista Re: Myslovitz na Europę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.03, 21:54 bez szans. ludziom sie w glowach poprzewracalo. to, ze jest to zespol troche inny od sredniej krajowej to nie znaczy ze na tyle ciekawy aby zaistniec na nasyconym rynku zachodnim. w polsce nie ma nikogo z mejnstrimu z szansa na kariere za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: Myslovitz na Europę IP: 212.214.5.* 15.07.03, 15:54 Gość portalu: szatanista napisał(a): > bez szans. RACJA > > ludziom sie w glowach poprzewracalo. RACJA > > to, ze jest to zespol troche inny od sredniej krajowej to nie > znaczy ze na tyle ciekawy aby zaistniec na nasyconym rynku > zachodnim. > RACJA > w polsce nie ma nikogo z mejnstrimu z szansa na kariere za > granica. TEZ RACJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic SOMETHING LIKE ELVIS I SKALPEL !!! IP: *.lanet.wroc.pl 14.07.03, 22:04 i co, nie mamy popularnych zespolow ? wrrrr SLE na pewno bardziej niz Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neurotyk Re: SOMETHING LIKE ELVIS I SKALPEL !!! IP: 62.87.208.* 15.07.03, 08:44 Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Myslovitz na Europę 14.07.03, 22:05 Ja ich bardzo lubię - grają fajne kawałki. Na pewno im się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapela rockowa ZERO PROCENT Re: Myslovitz na Europę IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 22:53 jestesmy na wielu,wielu koncertach grupy MYSLOVITZ podpatrujemy Waszą grę,od początku naszej działalności wzorujemy się na Was.Przez kolejne lata daje się zauważyć Wasz znakomity rozwój! Zasługujecie na to by Was słuchano nie tylko w Polsce.Można Wam tylko pozazdrościć wspaniałego menadżera.Ciągle trzymamy za Was kciuki!!!P.S. może kiedyś zagramy dla Was-czekamy na zaproszenie. www.zeroprocent.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Myslovitz na Europę IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 05:57 opisując (raczej skromne) sukcesy polskich zespołów na zachodzie autor artykułu nie wspomniał nic o pewnym zamieszaniu,które w świecie metalowym wywołała anglojęzyczna wersja drugiej płyty TSA.zagraniczni krytycy byli przekonani że chodziło tutaj o chwyt marketingowy. nie wierzono że w kraju rządzonym przez komuchów ludzie też potrafią grać rocka. PRZY OKAZJI.CZY ŻYJĄ JESZCZE JACYŚ FANI TSA, KTÓRZY PAMIĘTAJĄ ICH KONCERTY I PŁYTY ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: Myslovitz na Europę IP: 62.177.210.* 15.07.03, 08:55 Nie zyja. Pomarli na SARS. Odpowiedz Link Zgłoś
kr6 Re: Myslovitz na Europę 15.07.03, 09:55 Cześć! Jak można zapomnieć taką kapelę? Ostatnio udało mi się kupić "TSA LIVE" takich zespołów się nie zapomina. Jak chcesz nawiązać korespondencje to na adres: r.podgorski@kghm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Myslovitz na Europę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 12:20 Gość portalu: kapela rockowa ZERO PROCENT napisał(a): > jestesmy na wielu,wielu koncertach kupy MYSLOVITZ > Waszą grę,oleje lata mi to !!!P.S. może kiedyś zagramy dla Was-czekamy na > zaproszenie. www.zeroprocent.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeroth Re: Myslovitz na Europę IP: *.mpi-halle.mpg.de 15.07.03, 10:09 bzdura najbardziej znana polska artystka nie jest wcale gorniak tylko basia trzecielewska ktora swego czasu byla gwiazda swiatowego formatu ( plyta "paris london new yourk" ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasty Re: Myslovitz na Madagaskar!! IP: 212.14.60.* 15.07.03, 10:37 Zalosne dupki.. najpierw sie podrabiali pod britpopowe kapele potem pozazdroscili Smashing Pumpkins a teraz dupek z wielka glowa stara sie byc polskim Morrisonem (Jimem) i wielka gwiazda. pamietacie ich wystepy w "Rowerze Blazeja"? Gdy byli w stanie sprzedac sie kazdemu (i kazdemu sie sprzedawali..) Nigdy, nawet w 1% nie zbliza sie do poziomu KULTU. Na razie niech wystepuja przed nastolatkami z Gorniakowa i Gawlinskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwek Re: Myslovitz na Europę IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.03, 12:06 Jestem w Niemczech na wakacjach. Milo jest uslyszec polska piosenke w zagranicznej stacji. Mam nadzieje ze sie wybija poza granice naszego panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ai a Chocolate Spoon ? IP: *.dialup.warszawa.pl 15.07.03, 12:28 a Chocolate Spoon we Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Myslovitz na Europę IP: *.szczecin.mm.pl 15.07.03, 13:39 Może i można dopatrzyć się w repertuarze Myslovitz wpływów innych kapel, ale czy to grzech?!? Summa summarum wytworzyli swoj własny styl i teraz są wzorem do naśladowania dla innych młodych zespołów. Muzycznie bardzo ale to bardzo przyzwoici... niektóre teksty wcale nie banalne;) Pozostaje nam trzymać kciuki za dalsze powodzenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Flanger Re: Myslovitz na Europę IP: *.adminpan.waw.pl / 10.1.3.* 15.07.03, 13:49 Polskie zespoly zyskuja popularnosc i uznanie krytyki wtedy gdy udaje im sie bezblednie podrobic jakis modny na Zachodzie styl. Ciekawe czy jakis zachodni zespol zdobylby popularnosc w naszym kraju podrabiajac jeden z naszych rodzimych trendow, np. tworczosc biesiadna? Niech zyje Brito-Polo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Myslovitz na Europę IP: 212.214.5.* 15.07.03, 15:52 smieje sie gdy czytam, ze w Polsce ma sie nadzieje na sukces Myslovitza. Jest tyle plyt na zachodzie, kto potrzebuje polskiej muzyki po angielsku? Musieli by miec super piosenek kilka, a raczej nie maja. tylko polonia bedzie nimi zainteresowana + jakies wyjatki, nieliczne. w szwecji, gzie mieszkam, nigdy sie nic polskiego (niestety) nie przebilo i nie przebedzie. i dobrze ... zostawmy polska muzyke polakom! Grechuta, Republika, Perfect, Maanam... i inne nowsze mi nieznane! Przyjezdzam do Was 26.07!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Myslovitz na Europę IP: *.user.ono.com 15.07.03, 16:33 a dlaczego autor nic nie wspomnial o Basce Trzetrzelewskiej.Ona chyba odniosla najwiekszy sukces? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: zapomnieliscie o Basi IP: *.hispeed.ch 15.07.03, 20:37 Vocalist Basia Trzetrzelewska spent a couple of years in the pop band Matt Bianco, an offshoot of Blue Rondo ŕ la Turk, before she launched a solo career in 1987. With the musical assistance of Matt Bianco's Danny White, Basia developed a subtle cocktail jazz-pop which was first showcased on her 1987 debut album, Time and Tide. Supported by the singles "New Day for You" and "Time and Tide," the record became a hit in Europe and America, where the album went platinum. Her second record, 1990's London Warsaw New York, was just as successful, but her third album, 1994's Sweetest Illusion, failed to find an audience. Clear Horizon: The Best of Basia followed in 1998. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic DO DR FLANGERA IP: *.lanet.wroc.pl 15.07.03, 21:37 Polskie zespoly zyskuja popularnosc i uznanie krytyki wtedy gdy udaje im sie bezblednie podrobic jakis modny na Zachodzie styl. Ciekawe czy jakis zachodni zespol zdobylby popularnosc w naszym kraju podrabiajac jeden z naszych rodzimych trendow, np. tworczosc biesiadna? Niech zyje Brito-Polo!!! k... Something Like Elvis co podrobilo ? Vader co podrobili ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Flanger Re: k...do vica IP: *.adminpan.waw.pl / 10.1.3.* 16.07.03, 13:09 Nie mowie tu o zespolach niszowych takich jak SLE czy Vader, a o natretnie lansowanych mainstreamowcach, do ktorych (mimo prob przypinania mu latki alternatywnego) zaliczam tez Myslovitz. WW. zjawisko przypomina mi mode na grunge w Polsce w latach 90-tych. HEY (Grunge straight from Szczecin) tez mial robic kariere za granica, a niegdysiejsi grundzowcy scieli wlosy na Bitelsa i zalozyli zespoly Britpolowe (pamietacie kto spiewal w Dum-Dum?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: Myslovitz na Europę IP: *.szczecin.mm.pl 15.07.03, 22:57 Zaprawdę powiadam wam... ;) Jakiś m-c temu na wymianę młodziezy do mojego miasta przyjechali ludzie z Hiszpanii, Portugalii, Łotwy.. podczas wieczorku z muzyką różną i różniastą zachwycili się właśnie MYSLOVITZ! Różnie można to interpretować... także jako symptom potencjału tkwiącego w muzyce chłopców z Mysłowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Myslovitz na Europę IP: *.dialup.cornell.edu 16.07.03, 04:44 Ja naprawde nie rozumiem dlaczego tak wam zalezy aby polski zespol odnosil sukces za granica. Lubicie Myslovitz to sluchajcie, tak dlugo jak bedziecie kupowac ich plyty tak dluo beda w Polsce nagrywac. To jakis okropny prowincjonalizm ta ciagla potrzeba bycia docenionym "Na Zachodzie". Odpowiedz Link Zgłoś
login_logout Re: Myslovitz na Europę 16.07.03, 20:19 Myslovitz w Europie.Myślę,że należało by odczekać jakiś czas i dopiero potem ocenić to wszystko.Oczywiście,że chciałabym aby im się udało,aby odnieśli jak największy sukces i aby wszystko było jak najlepiej ale Myslovitz to polski zespół i tu w Polsce ma on swoich wiernych jak nie najwierniejszych fanów i to właśnie dla nich powinien grać,koncertowac etc.Sukces europejski sukcesem europejskim ale Polska jest ich "domem". Trochę boje się,że ta cała pogoń za sukcesem w Europie może negatywnie odbić się na "jakości" grania w Polsce i że przez to wszystko możemy stracić to co najdroższe i najcennejsze w muzyce Myslovitz.Nie wiem,być może są to tylko moje subiektywne odczucia dlatego też na razie chciałabym wstrzymać się nad moimi dalszymi rozważaniami na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
login_logout Re: Myslovitz na Europę 16.07.03, 20:23 Napisałam,że się boję ponieważ za każdym razem kiedy czytam na temat kariery Myslovitz na rynku europejskim przypomina mi się wypowiedź Artura Rojka dla stacji MTV Polska,pewne jego słowa...dobra,ciii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miela A Wilki? IP: *.commedia.pl 17.07.03, 00:07 Zapomnieliscie o Wilkach. Przeciez gdy grupa ta 1992 roku wydala swoja plyte, w MTV byl pokazywany teledysk "Son of the blue sky". Nic z tego nie wyniklo, ale tez mieli szanse na miedzynarodowa kariere. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Myslovitz na Europę IP: *.chello.pl 18.07.03, 12:38 artykul napisany wyjatkowo nieporadnie jak juz wspomniano wyzej nie ma nic o Basi, skucesy Edyty sa jakos strasznie umniejszone, plyta Kayah i Bregovicia byla naprawde popularna we Francji i we Wloszech dziwne a jezeli chodzi o Myslovitz coz ja im zycze powowdzenia ale jakos nie bardzo w to wierze w promujacym singlu Rojek spiewa potwornie manierycznie, ze zastanawiam sie, czy ich targetem sa tylko geje :/ poza tym slychac, ze sie meczy z angielskim hmmm dziwne Odpowiedz Link Zgłoś