Dodaj do ulubionych

le madame :(((((

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 22:00
wczoraj jako jedyni w wwie zagrali spektakl. bez względu na jego jakość
artystyczną - tu jest wysoka - to był błąd. Kasiu Sz. i inni - trzymam za
Was kciuki, ale to posunięcie było głupie...
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: le madame :((((( IP: *.acn.waw.pl 03.04.05, 22:43
      A Ty sie dziwisz? Sa ludzie, którzy zawsze tak będą postępować.
    • Gość: kika Re: le madame :((((( IP: *.aster.pl 03.04.05, 22:45
      A widzów mieli?
      • Gość: endimione Re: le madame :((((( IP: *.acn.waw.pl 03.04.05, 22:50
        To juz nie będzie plucia jasiu_n. Tylko fakty - mędrcu z Ursynowa.
        tylko repertuar z wczoraj:
        „Noce Szeherezady”
        „Kobieta jest polem uprawnym, na które masz wchodzić, kiedy tylko
        zapragniesz” - od tej mądrości Proroka zaczyna się przedstawienie…
        Gwałt, miłość, walka, romans, przemoc… Szeherezada opowiada również nam swoją
        ostatnią baśń po spędzeniu tysiąca nocy w więzieniu swego władcy…
        [wyk. Aleksandra Bożek, reż. Natalia Babińska, spektakl również grany w
        Teatrze Dramatycznym]
        więcej: www.e-teatr.pl/artykuly/6443.html
        www.e-teatr.pl/artykuly/7230.html

1.04 godz. 19.00
        2.04 godz. 19.00
        3.04 godz. 18.00
        spektakl grany na górze
        „Nienawidzę”
        "Dość już mam tego chamstwa na ulicach i w sklepach / i w urzędach tej całej
        hołoty / tych baranów w kolejkach, tej kretyńskiej roboty, / więcej z siebie
        nie robię idioty"
        teatralną wersję „Dnia Świra” Marka Koterskiego w wykonaniu Marcina Kwaśnego…
        więcej: www.e-teatr.pl/artykuly/8641.html

1.04 godz. 19.00
        2.04 godz. 19.00
        spektakl grany na dole
        Życzymy wszystkiego dobrego i dalszych sukcesów. Kto nie szanuje innych - niech
        nie sądzi, że będa szanować jego.
        • jasiek_natolin Re: le madame :((((( 04.04.05, 00:14
          Toś sobie znalazł adresata swego posta.
          Pytanie,czy ten repertuar został wcielony w życie.
          Jeśli tak, faktycznie jest to smutne.
          • Gość: iskierka Re: le madame :((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 00:59
            • Gość: iskierka Re: le madame :((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 01:03
              A ja dziś przyszłam specjalnie dla Aleksandry Bożek i niestety jej nie miałam
              okazji zobaczyć a tyle dobrego już miłama okazję usłyszeć. Szkoda.
              Kawiarnię Le Madame mieli zamknąć o 22.00. Ciekawe czy nadal odwołają kolejne
              spetakle w tym tygodniu.
              Do kiedy jest żałoba? Czy ktoś wie? Czy już wiadomo kiedy pogrzeb?
    • Gość: endimione Re: le madame :((((( IP: *.acn.waw.pl 04.04.05, 15:31
      A zawsze elokwentna Szustow nagle i uparcie milczy. No, Kasiu odważna i
      bezkompromisowa gdy tylko nic nie grozi, a można sobie pogadać - a gdzie Ty
      teraz jesteś? Jaki mamy repertuarek na dzień pogrzebu? Manifka może jakaś, może
      jakiś skandalik, coś co zbulwersuje mieszczuchów? No? czekamy, czekamy, Droga
      Zawsze Odważna Szu...
      • Gość: NEOspasmin kopanie zalobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 16:09
        to jest dopiero skur..wysynstwo to co robisz endymione.
        Zaslaniajac sie zaloba szczujesz ludzi.
        Zadajac od innych przestrzegania zaloby sam robisz cos co jest od niej
        najdalsze.

Jesli to co napisales ma cokolwiek wspolnego z zalem,zaloba to chyba zatracilem
        poczucie przyzwoitosci.Jesli jednak mam racje to prosze nie pojawiaj sie juz na
        tym forum.Bo jeden mazut wystarczy.

A co do meritum to grali w sobote, zaczynajac o 19.
        I nie byl to czas zaloby tylko normalnego funkcjonowania tego miasta.
        Klubow,teatrow,kin.
        lazarowicz
        • Gość: endimione Re: kopanie zalobne IP: *.acn.waw.pl 04.04.05, 16:16
          Wiesz co, lazarowicz - - nie bede oceniac tego, co tu wypisujesz. I nie zniknę z
          forum, bo sie Tobie nie podobam. A proszę - nic nie mów o poczuciu
          przyzwoitości, tylko sobie uważnie przeczytaj swój post. Ale bardzo uważnie.
          Jesteś bardzo inteligentny, dramaturg i w ogóle literat - więc znajdź kilka
          logicznych błędów w swojej wypowiedzi zanim nazwiesz kogoś sk...synem. Jeśli
          sobota to był czas normalnego funkcjonowania tego miasta - to chyba żyjesz w
          moskwewideo. W sobotę nie działało nic. Więc proszę Cię - zanim coś napiszesz -
          zluzuj na chwilę. I potem pisz. I nie będę więcej zajmować się ta sprawą, bo
          wciąż się czuję jakby mnie potraciła szambiarka.
          • Gość: szustoff Re: kopanie zalobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 17:13
            endimione, z Panem nie ma dialogu a na poziom postdramatycznosci nie chce mi
            sie wchodzic...

do pogrzebu wszytkie bardziej rozrywkowe akcje w lemadame zostaly odwolane
            niedzielny "noce" byly odwolane [iskierka szykuj sie na maj]
            w tym tyg nie ma 7 spektakli, bad girls night, koncertu
            po pogrzebie klub rusza normalnym trybem
            • Gość: chotkos Re: kopanie zalobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:25
              Papierz powiedzial.

"jestem szczesliwy, Wy tez teraz badzcie"

• Gość: NEOspasmin koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.04.05, 19:02
            Podtrzymuje :najgorszej klasy obrzydlistwem jest to co robisz.
            Podjudzanie przeciwko komus majac za argument zalobe.
            Reszta malo istotna/nieistotna.
            m.
            • Gość: kto Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 12:33
              nie chodzi o judzenie. jest cos dziecinnego w dzialaniu szustow. ja to co
              napisal ktos tam, kiedy wyzlosliwial sie na szustow czytam jako ironie. jako
              gorycz. bo jest cos dziecinnego w calym tym le madam. taki skandal na miare
              tego kraju. jak kraj, tacy skandalisci. Z jednej strony Rodzina Radia Maryja, z
              drugiej Le Madame. Jedno i drugie srodowisko: hermetyczne, glosno krzycace,
              manifestujace... A mnie sie zdaje, ze lepiej byloby dla Le Madame gdyby mniej w
              tym co robi Kasia, bylo wlasnie manifestacji... Czytamy o jakichs wystepach
              ludzi z Londynu, nazwy sa w ogole nam obce, nic nie mowia, ale sprzedawane sa w
              atmosferze niezwyklej ekstrawagancji, wyzwolenia i naplucia w twarz prostaczkom-
              polaczkom. Mniej ekscesu Kasiu, wiecej humanitaryzmu. Tyle ode mnie. Wiecej
              otwartosci.
              • Gość: endimione Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 13:00
                I zgoda z kto. Nie chcę judzić, tylko po prostu domagam się (a mam do tego prawo
                jako człowiek), żeby ktoś, kto nawet nie podziela poglądów innych - nie robił
                tego tak ostentacyjnie. I przy okazji straszył jakimś okropnym językiem o
                postdramatyczności. Szu kilka razy pokazała, na co ją stać. Juz sie tu
                zadeklarowała z tęsknotą za Adolfem z wąsikiem, więc i nic dziwnego, że idzie
                dalej w zaparte. To nie jest dziecinne. To jest ohydne po prostu. I jesli Neo
                bierze ja w obronę - to już jego sprawa. Ale to dziwne, dramaturg, starszy
                człowiek - i coś takiego nagle. Z Neo już nie będę polemizować - bo mi szkoda
                pykania w klawiturę - każdy może sobie to przeczytać - i wysnuć wnioski dla siebie.
                Tylko jedno pytanie do Szu - niedawno w GW domagała się poszanowania dla siebie
                i swojej działalności. Czy ten szacunek ma działać tylko w jedna stronę? A
                dlaczego szu i jej koledzy nie byli w stanie zdobyć się na szacunek dla
                Wielkiego Człowieka, i smutku ludzi, którzy czekali na najgorszą wioadomość? No,
                dlaczego? Szu postdramatyczna, czy Ty sie kiedyś wstydzisz za coś czy jesteś z
                towarzystwa miedzianego czółka?
                kto - masz rację. Tu są albo mohery z LPR-u albo tacy wyzwoleni od lemadamowców.
                I jednych i drugich nia ma co żałować.
                • Gość: kto Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 13:29
                  mnie nie chodzi o to zeby tu prowokowac kolejny spor. chodzi o to, ze taka
                  ostantacja w wypadku Le Madame jest niepotrzebna. i tak jak Radio Maryja uwaza
                  ze jest od nas wszystkich lepsze ( co w ostatecznosci prowokuje wrogosc obu
                  stron i Radia Maryja i jego przeciwnikow) tak otoczka Le Madame gdzies nam
                  ciagle sugeruje "ej wiesniaki z Polski, zobaczcie co to znaczy sztuka z
                  zachodu; ej ciemniaki, tu my, wyzwoleni: geje, lesby i drakkłiny). Nieprawdaz?
                  Nie zdaje sie wam, ze ma to cos z prowincjonalnosci myslenia? Jedni i drudzy
                  chca pokazac nam gdzie jest prawdziwe zycie, jak bardzo my jestesmy ciemni,
                  zacofani, a oni nas oswieca. Tu "Bóg" w przebraniu Ojca Redaktora, tu "Zachod,
                  kultura i awangarda" w przebraniu drakkłin. A fajnie byłoby gdyby Le Madame
                  stało się miejscem dyskusji na temat inności, na temat sztuki europejskiej, na
                  temat płci etc. skoro ma takie aspiracje, skoro faktycznie chce cos zmienic w
                  swiadomosci Polakow. Bez tej glupiej otoczki skandalu. I wtedy nie byloby
                  dyskusji na temat tego, ze chcieli grac kiedy Papiez umieral. Bo po prostu sami
                  wiedzieliby co jest w danej sytuacji wazne a co nie. A najwazniejszy jest
                  czlowiek. I nie mozna mu bez szacunku wobec niego przekazywac niby
                  jakichs "lepszych" tresci. A przynajmniej nie bedzie to skuteczne. Bo znow
                  wywola wrogosc. Na szokowanie przez Le Madame, odpowiedz wiec
                  bedzie "pie..ne pedaly".Tak donikad sie nie zajdzie. Nie chodzi mi
                  przekreslanie wszystkiego co jest awangardowe. Chodzi o to, ze Polska jest
                  bardzo hermetycznym krajem. I nie nauczyla sie przez lata akceptacji innosci. I
                  to jest wyzwanie dla Le Madame. Wlasnie z ta etykieta jaka temu klubowi zostala
                  przylepiona, ma szanse robic to samo, ale madrzej. I to jest w rekach Pani
                  Szustow. (Nie obrazaj sie :-)))
                  • Gość: endimione Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 13:36
                    kto! - brawo!!! Dokładnie tak samo myślę. Zgadzam się z Tobą w 100 %.
                • Gość: lena stain Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:35
                  powróciłam.

wsiadajcie Madonny, Madonny do bryk szejścio konnych szejścio konnych.

całuję Cię Endimonie, jak zwykle, gdzie chcesz. tak jak dwa lata temu w sopocie.
                  Skarbie nie masz co się martwić Twojego fanatyzmu nie przebije nikt.

i naprawdę kwiatuszku, mieszanie w takie sprawy Jana Pawła II...
                  Bój się Boga, do czegoś Ty w swoim nieopamiętaniu zaszedł.

• Gość: endimione Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 13:42
                    No to gratu że wróciłaś.
                    W Sopocie? A nie pamietam,żeby mnie ktoś całował. A może?... :-) Po pijaku
                    wtedy? :-) To się nie liczy.
                    Sprawy pomiędzy panem B. a mną silwuple mnie zostaw, dobrze?
                    A jesli zdrowy rozsądek nazywasz fanatyzmem to znów Cię całuję i pozdrawlaju -
                    bez prazdnika.
                    I co ma do całej sprawy Białoszewski? I tam nie ma "szjściokonnnych" tylko
                    sześciokonnych jak idzie o ścisłość. Pomyliło Ci się z "kochaj albo rzuć" chyba.
                    Lena, zluzuj se, bo Cie ponosi! Znów Cię całuję w co zechcesz. :-)
                    • Gość: debniki Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.fortisbank.com.pl 07.04.05, 14:14
                      Fajnie, ze niektorzy zaczelli myslec.
                      • Gość: serse Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 20:23
                        za to szkoda, ze ich tak malo jest.
                        • Gość: szustoff kto - to... IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.04.05, 22:44
                          KTO, czytasz tylko o lemadame co pisza gazety...
                          a szkoda
                          wiesz o warszatach dla dzieciakow na pradze ktore rusza w lato?
                          o debatach na temat "performatywnosci plci"?
                          prmocjach ksiazek naukowych?
                          warsztatach Sugiery na temat teatrun postdramtycznego?
                          kabaratach studentow AT?
                          spotkaniach Gnosis i prof Prokopiuka?
                          pewnie o nich nie wiesz bo o tym sie mniej pisze

Lena, czy Ty sie ze mna wybierasz na tropicane we wtorek????
                          nie wiem czy sa jeszcze bilety
                          dzis spoznilam sie na "harvard set"...
                          a moze jutro na Beuysa razem?
                          odezwij sie madame, bo mnie oslabia ta pogoda :)
                          • Gość: endimione Re: kto - to... IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 23:13
                            Ale Ty daj spokój z tą jakąś tam performatywnością płci i warsztatach tej
                            oszołomki Sugiery z której się jej właśni studenci śmieją! To jest bełkot po
                            prostu! My nie o tym! My nie żądamy od Ciebie tego pseudonaukowego bełkotu tylko
                            minimum poszanowania innych! Na tym polega demokracja i szacunek, którego żądasz
                            dla siebie i swoich kumli! Już o dobrym wychowaniu nie wspominając! Co Ty z tą
                            płcią ciągle! Obsesja jakś! Jak katolickie klechy z Radia Ma-ryja!Czy naprawdę
                            wszystko Ci się wokół d... kręci?! To głupie po prostu! chyba że hormonki tak
                            grają!To juz staruszek Freud na łozu śmierci odwołał część swoich teorii! A Jung
                            to jeszcze potwierdził! Szu - Ty po prostu obnosisz tu wczorajsza modę
                            intelektualną z Zachodu i mówisz, że to najnowsze łachy od Armaniego! Zmiłuj się
                            nad sobą przynajmniej! O nas już nie mówiąc! I nie o tym była mowa w tym wątku
                            tylko postępowaniu Twojego ansztaltu wobec ważnego wydarzenia rozgrywającego się
                            na naszych oczach! Kiedy Ty sie ockniesz wreszcie!
                            • suka_off Re: kto - to... 07.04.05, 23:44
                              Ale odstawiacie tu wiochę! Zgadzam się z KTO.
                              Witkowski nie lubi określenia gay bo to mu się "...źle kojarzy", tylko ciota.
                              la madam to nie sztuka tylko pozerstwo zakompleksionych ciot... od takie mam
                              skojarzenie...
                              • Gość: gościuffa endimone- Ty jacku zembrzuski jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:02
                                dobrze, że z Ciebie jacku zembrzuski nikt się nie smieje.
                                buahahahahahahahahahahahaha
                                • Gość: kto Re: endimone- Ty jacku zembrzuski jeden IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 03:17
                                  kochani. ja nie stawiam sie po zadnej stronie. tylko po stronie wlasnej,
                                  ludzkiej.
                                  kasiu, nic nie wiem o tym co piszesz- odstrasza mnie otoczka. sadze ze ty ja
                                  tworzysz, jako p.r. mam racje?
                                  odstarsza mnie wizyta u was, kiedy moi rowiesnicy pija czysta wode (ktos mnie
                                  uswiadomil, ze dlatego ze sa na prochach). odstarsza mnie dark room. to jest
                                  glupie kasiu. to jest samoizolacja z waszej strony. a moja znajmosc gejow mowi,
                                  ze najwiekszy ich bol to to ze polska ich nie akceptuje i nie rozumie. i to
                                  jest strasznie smutne... ten brak dialogu.
                                  kaSiu, glupi skandal na jakim zaistnieliscie w warszawie ma krotkie nogi. ale
                                  ty sama o tym wiesz. czuje z tego co piszesz, ze wiesz.
                                  zrozum - nikt nie wie o akcjach ktore opisujesz. a wiadomosc o tym ze gracie
                                  mimo faktu ze Wojtyla nie zyje, jakos kupujemy... to jest wlasnie kiedys dobry,
                                  a dzis fatalny wasz p.r.
                                  to, ze kojarzycie sie z glupim skandalem. czas na zmiany.
                                  • Gość: endimione Re: endimone- Ty jacku zembrzuski jeden IP: *.acn.waw.pl 08.04.05, 22:53
                                    Ja - endimione - Jacek Zembrzuski? Hmmm.. A co na to Zembrzuski? I o czym Wy
                                    znowu? Jak zwykle poszło bokiem. mam nadzieję, że postdramatyczna szu kiedyś
                                    zmądrzeje. Bo to co zrobiła wraz ze swoinmi kolegami - nie będzie zapomniane. I
                                    kiedyś ktoś to wypomni. Szustoff - my apmięć mamy dobrą!
                                    A baj de łej performatywna szu - skoro taka mądra jesteś - kiedy wystawiono po
                                    raz pierwszy "Iudicium Paridis"? Jako kończąca WoT powinnaś to wyśpiewać
                                    obudzona o trzeciej nad ranem...
                                    Ale nie mam złudzeń.
                                    A do kto - ja też sie nie stawiam po żadnej stronie. tylko po ludzkiej. Chamskie
                                    prowokowanie Le madame zrobi mniejszościom taką przysłgę jak parę lat temu
                                    Warlikowski. Po premierze "Hamleta" i "Oczyszczonych" można było słyszeć
                                    komentarze: pedryli na latarnie. Jak tak chcecie sobie robić - sami ściągacie
                                    na siebie niechęć ludzi. I potem się nie dziwcie, że was nie lubią. I nie wiem
                                    po co to robicie, zastanów się nad tym mądra, najmądrzejsza - z całej wiochy pod
                                    nazwą Polska:-) - szu. A z leną stein gadać mi sie nie chce. Oszołomstwo jest
                                    męczące.
                                    • Gość: kto Re: endimone- Ty jacku zembrzuski jeden IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 23:43
                                      Endimone - nie prowokuj. Robisz to samo co Twoje kolezanki... Opluwasz. A
                                      sama/sam wiesz, ze to ani czas, ani miejsce...
                                      • Gość: lena stain Endimone i Kto- Wy Jacek Zembrzuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 01:39
                                        pardom Gościufffa. (Jeżeli popęłniłam błąd w pisowni Twego nika to przepraszam,
                                        ale litera f mi się mieni w oczach. Od zawsze tak mam)

Nie tylko Endiomone to Zembrzuski.
                                        Kto nim również.
                                        :)

Ubustwiam cytat z mojej paryskiej dostojnej dyplomatki.
                                        Cyt.
                                        Kościół ma Rydzyka, a stołeczny teatr Zembrzuskiego.
                                        Cechuje ich ten sam nastrój, gnojowo-nawozowy.

Zadzwoń koło 15.00, chcę byś zamienił z nią parę słów.
                                        I jak już pozwoliłam sobie na prywatny wkręt to pociągnę, bo nie mam siły
                                        odpisać.
                                        Książka o Mullerze 15funtów.

Och bo bym zapomniała.
                                        Wyjaśniam:
                                        Dark room, to ciemny pokój.
                                        wiem, że znajomość języków, ale...
                                        • Gość: endimione Re: Endimone i Kto- Wy Jacek Zembrzuski IP: *.acn.waw.pl 09.04.05, 11:32
                                          Jak teatr ma Rydzyka-Zembrzuskiego - tak ma i swoją Samoobronę: czyi lenę
                                          sztztajn i szu. Ta sama pogarda dla innych, to samo niedouczenie. "Ubóstwiam"
                                          piszę się przez Ó, pardon, piszemy pardon, a nie pardom, "w końcu" piszemy
                                          rozłącznie, a darkroom to nie jest ciemny pokój, tylko "ciemnia" (również
                                          fotograficznym celowm a nie tylko promiskuitycznym służąca). Masz leniusiu
                                          paryską dyplomatkę dorstojną - a w śrdku co? No właśnie takie kwiatki. Typowy
                                          lepperyzm: Andrew ma buty od Armaniego, takąż marynarkę, opalny na Mulata jakby
                                          z Karaibów wrócił - a oborą czuć od niego na 2 km. Taki jest też i ten wielki
                                          świat w Waszym wydaniu: jest równie obskurancki co świat Rydzyka. I tak samo nie
                                          liczy się z innymi. I tyleście warte - światowe leny, co wykorzystują publiczne
                                          forum do umawiania się na prywatne pogaduszki - żeby pokazać jakie są światowe.
                                          To jest drobnomieszczańskie leniusiu. Wielki świat Capowic Dolnych wita Was w
                                          swych niskich progach.
                                          To, co naopisałaś o Zembrzuskim - pokazuje jedno: kto nie ma argumentów -
                                          przechodzi do inwektyw. Żal mi tego waszego całego wyzwolenia. Jest podszyte
                                          ohydnym drobnoburżujstwem z małego miasteczka. I pokazuje, że myślenie jednak
                                          niektórych boli strasznie.
                                  • Gość: NEOspasmin koniec zaloby. powrot do bagienka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.04.05, 11:22
                                    1.Scena le ma jest uznanym miejscem kultury w warszawie.Kultury nie tylko
                                    kultury mniejszosci seksualnych.To uznanie to nie tylko ocena moja ale rozwiez
                                    stolecznych urzednikow od kultury.Ale rowniez ludzi ktorzy chca tam realizowac
                                    swoje projekty.Ale rowniez widowni.
                                    Jeslibys przejzala ich program to sama moglabys wysnuc takie wnioski.
                                    2.Jest najenergiczniej prowadzona scena w Polsce.Nigdzie nie ma tylu wydarzen
                                    teatralnych co tu.Zrobila to,bez dofinansowania ze strony panstwa czy
                                    magistratu jedna osoba.Osoba w wieku w ktorym inni poswiecaja czas samym sobie
                                    np.przykladajac sie do studiow.
                                    Zrobila cos czego lacznie nie robia setki managerow kultury ktorych utrzymuje
                                    moje miasto.
                                    To jest dopiero policzek dla wszystkich tych "wlasciwie myslacych"a nie klimaty
                                    queers.Boo pokazuje ze tak na prawde da sie zrobic duzo duzo wiecej niz
                                    ktokolwiek z nich.
                                    To nie sa peany na temat p.Szustow.To jest ukazanie jej dokonan.
                                    I jest to zupelnie poza kwestiami o jej preferencje seksualne czy
                                    estetyczne.Robi dobry teatr.
                                    3.teraz bedzie "humanitaryzm".Prosba abys ty Ktosiu choc raz wybrala sie tam
                                    zobaczyc co graja.Ocenic przedstawienie a nie oceniac szum medialny.
                                    4.teraz bedzie o gejach i lesbach.Le ma jest klubem wg.hasla klubu'whatever".
                                    To znaczy to jest twoje miejsce niealeznie od preferencji seksualnych,i to jest
                                    wlasnie wychodzenie z getta.Nie dzielenie klubow na te dla pedalow i
                                    dla "normalsow".Tu prosba do ciebie Ktosiu-opowiedz jak ty sobie wyobrazasz
                                    cele i formy dialogu 'polsko-pedalskiego".Pisze to w cudzyslowiu bo takie przez
                                    ciebie ustawienie sprawy brzmi jak dialog miedzy polakami a warszawiakami albo
                                    miedzy polakami a katolikami,czyli w zalozeniu ma ze cioty nie moga byc
                                    Polakami.
                                    5.Skandal i prowokacja.Jest od dawnien dawna metoda na zaistnienie w
                                    swiadomosci spolecznej.metoda w obszarze sztuki bardzo uprawniona.
                                    Stosowana przez artystow ktorzy juz prze3z naszych dziadkow byli uwazani za
                                    klasykow.
                                    W tym przypadku nie osmielilbym sie go nazwac glupim.Co najwyzej jego
                                    odbiorcow.Tych ktorym z calego zjawiska le madame utrwalil sie jedynie on.
                                    6.Wszystko to co powyzej zmierza do wykazania ze le ma nalezy sie conajmniej
                                    szacunek.i tego wlasnie sie od ciebie Ktosiu spodziewam.
                                    7.W pisaniu o plugastwie zachowania endimione uzylem slowa "judzic".
                                    Poradz mi prosze czy stosujac to slowo nie odkurzylem jakichs dawnych,acz
                                    traktowanych w polskim jezyku jako norma stereotypow antysemickich?
                                    To znaczy nie w warstwie sensu ale w tej plytszej- zrodloslowu.
                                    pozdrawiam
                                    m.
                                    • Gość: endimione Re: koniec zaloby. powrot do bagienka IP: *.acn.waw.pl 09.04.05, 11:40
                                      Ale Neo - weź se na wstrzymanie! Nikt nie napada tu gejów i lesbijki, tylko mowa
                                      jest o tym, że w każdej sytuacji trzeba się jakoś zachować! To jest
                                      nadinterpretacja jakś!A to co się stało jest naruszeniem dobrych obyczajów,
                                      które powinny obowiązywać wszystkich.
                                      Możesz moje postępowanie nazywać "plugawe i judzące". Wolno Ci. Ja twoje
                                      pisanie, jakąś straszliwą babską histerię nazywam zachowaniem kogoś niespełna
                                      rozumu. Zamiast pisac te wielkie elaboraty - napisz kolejną sztukę, bo coś się
                                      wypalasz na tym forum. Naprawdę. I tak nikt nie wystawi, ale szkoda ogólna
                                      mniejsza będzie. Pisac dużo piszesz - tylko nieuważnie czytasz. Albo bez
                                      zrozumienia.
                                      A z hasłem "whatever" w pełni zgoda, tylko niech to będzie jak z Owsiakiem:
                                      róbta co chceta, byle nie w tej bramie.
                                      • Gość: NEospasmin zly adres IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.04.05, 11:46
                                        to nie byla odpowiedz tobie, endimione.Byla do Ktosia.Dla tego co piszesz mam
                                        tylko pogarde.Niewymagajaca slow.
                                        Dzis jest ona bardziej dozwolona niz jeszcze wczoraj.
                                        m
                                        • Gość: endimione Re: zly adres IP: *.acn.waw.pl 09.04.05, 17:06
                                          No i sobie miej. Jeśli już rozmawiamy o wzajemnych uczuciach - ja mam wobec
                                          Ciebie zwykłe współczucie. I tyle. Niezrealizowani artyści to b. nieszczęśliwe
                                          jednostki. I niech moc (twórcza! :-) ) będzie wreszcie z Tobą.
                                  • Gość: NEOspasmin pozytywne pewnie i dla ciebie,Ktosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:57
                                    miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2647676.html
                                    to link do notki w GW na temat dyskusji w Le Madame.
                                    Nie wiem czy byly tam jakies dragqueen ale nawet jesli nie to chyba nie bylby
                                    to dla ciebie powod do zarzucenia niereprezentatywnosci :)
                                    • Gość: kto Re: pozytywne pewnie i dla ciebie,Ktosiu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 18:58
                                      cieszy mnie to. tyle ze zorganizowano to po naszych rozmowach, zauwaz. no i
                                      tworca le mademe jest legierski a nie szustow, jak z twoich rozwazan wynikalo.
                                      pozdrawiam
                                      • Gość: NEOspasmin konia kuja.... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.04.05, 21:56
                                        Po czyich rozmowach?moich i twoich?
                                        Jest takie stare przyslowie 'konia kuja zaba noge podstawia".
                                        Teatrem,czyli tym co nas interesuje na tym forum zajmuje sie pani Szustow.
                                        I to do niej miales pretensje w zwiazku z dzialalnoscia Le ma.
                                        m.
                                        • Gość: kto Re: konia kuja.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 23:40
                                          NIe szkoda Ci zycia na to forum? Pytam powaznie... Jesli chcesz, mozemy przejsc
                                          na prywatne mejle
                                          • Gość: misiek Re: konia kuja.... IP: *.acn.waw.pl 11.04.05, 23:48
                                            nie szkoda mu... nie ma gdzie - to tu sie wyzywa... :)
                                            • Gość: NEospasmin Misiek ma racje... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.04.05, 00:26
                                              ...wiec nie ,dziekuje.Jeszcze sie troche powyzywam.
                                              m.
                                              • Gość: ~xxx madame bitch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 02:06
                                                Jesteście żałośni, dokładnie pokazujecie na publicznym forum (przypominam
                                                >Kultura>Teatr) co za ludzie związani są z "madame". Dlaczego nazwaliście
                                                się "madame"? Nie lepiej "bitch"? to lepiej pasuje do tego:
                                                www.spam.art.pl/index.php?section=artfull
                                                ktoś tam napisał "Moralista potępia energię, której mu brak..."
                                                Wam po prostu brakuje klasy. Imprezki jak w NRD - skim erotyku - to nazywacie
                                                sztuką? Warszawka, a w butach słoma i na nogach potargane rajtki.
                                                • Gość: NEOspasmin stroje IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.04.05, 06:17
                                                  sloma to raczej do moherowych beretow pasuje.czyz nie?
                                                  m
                                                  • Gość: cycolin Re: stroje IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 09:54
                                                    do nieudanych dramaturgów tez
                                                  • Gość: Adrian L. Re: stroje IP: *.ghnet.pl 12.04.05, 14:41
                                                    Ludzie - zachowujecie się (w większości) jak banda pomyleńców. Ja jestem gejem
                                                    i równocześnie katolikiem, i strasznie mnie denerwuje po pierwsze oszołomstwo
                                                    środowisk typu leMadame, po drugie oszołomstwo środowisk typu o. Rydzyk. A
                                                    niestety w polsce mamy prawie wyłącznie te dwa typy umysłowości. Endimione ma,
                                                    jak zazwyczaj, rację. Co można w tej sytuacji zrobić? Ja proponuję napuścić na
                                                    siebie zgraję progresywnych postdramatycznych postmodernistów na zgraję dewotek
                                                    w beretach - niech się nawzajem pozagryzają, to może Polska choć troche
                                                    normalniejsza się zrobi.
                                                  • Gość: NEOspasmin jaja kobyly IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.04.05, 19:03
                                                    tak za moich czasow skracalo sie wypowiedz "ja jako byly utrwalacz Wladzy
                                                    Ludowej....".
                                                    To wlasnie mi sie najbardziej podobalo w twym wpisie: pisza tu ludzie w imieniu
                                                    uczciwych Polakow,w imieniu katolikow,ludzi "normalnych",teatrofilow, czasem we
                                                    wlasnym imieniu(to m.in. ja)ty jestes pierwszym ktory pisze z pozycji geja-
                                                    katolika.

"I z tej pozycji proponuje...."
                                                    Chapeau bas!

Musze przyznac ze reszta twej wypowiedzi nie pozostala mi w pamieci.Moze to
                                                    dlatego ze nie znalazlem tam zadnej istotnej tresci?
                                                    No ,sklamalbym-pozostaje jeszcze fraza: "endimione ma jak zawsze racje".
                                                    Oboma rekoma sie pod powyzszym pdpisuje.
                                                    I to wcale nie jest drwina- to ze ma racje zostalo naukowo dowiedzione.Prawem
                                                    Grishama:gorszy pieniadz wypiera lepszy: tu jego plugastwo zastapilo zalobe.
                                                    I wlasnie ono dzis tu obowiazuje.

Chapeau-bas moherowy geju poraz drugi!
                                                    m.

• Gość: endimione Re: jaja kobyly IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 19:52
                                                    Ojej, Neo, ale Ty sie monotonny jakiś robisz... Co, płytę zepsutą w środku masz
                                                    czy jak? A tak z ciekawości - czy jesteś gdzieś na tych fotkach? Powiedz, pliz
                                                    bo ciekawe jak wyglądasz. Czasem warto wiedzieć.
                                                    Na zawsze Twój moherek :-)
                                                  • Gość: jorgus Re: jaja kobyly IP: *.acn.waw.pl 13.04.05, 07:05
                                                    To o pieniądzach to wymyślił raczej Kopernik, panie "erudyto". Pozdrawiam.
                                                  • Gość: e-rudyta wymadrzanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 08:54
                                                    Prawo to dokladniej nazywa sie prawem Kopernika-Grishama.
                                                    W bylym II obszarze platniczym jego nazwa zostala ograniczona do drugiego
                                                    czlonu.Pamietajac ze mozna sie wymadrzac ale nie za bardzo poszedlem za ta
                                                    tendencja.
                                                    a co do meritum,jesli takie jest?
                                                    m
                                                  • Gość: endimione Re: wymadrzanki IP: *.acn.waw.pl 13.04.05, 10:54
                                                    Słuchajcie, dajcie mu spokój temu biednemu Neo. I tak juz tonie, po co głębiej
                                                    go jeszcze wpychać?
                                                    A Ty Neo przyjmij radę ode mnie, czyli od judzącej kanalii. Zanim coś napiszesz
                                                    (dramat także :-) ) - zastanów sie dobrze. Wziąłeś w obronę kilka kretynek,
                                                    które niczego nie szanują, teraz sie kompromitujesz dodatkowo. Po co Ci to? Masz
                                                    44, stary już jesteś, to już nie wypada. Już pora na rozum. Choc nie wiem, czy
                                                    nie za późno.
                                                    A meritum gto było- czy wypadało grać w LeMa, gdy papież umierał. Porządni
                                                    ludzie nie byli tym zachwyceni (nie wiadomo, czemu :-) A Neo twierdzi, że nic
                                                    sie nie stało, a ja jestem sk...syn, że wypomniałem to naszym ciotkom rewolucji,
                                                    co z kiecki sztandar sobie zrobiły, a ze świeczki w dupie - jego drzewce. (Qrna,
                                                    znowu mi ocenzurują pewnie, ale może lepiej nie? - moderatorze stuknij sobie w
                                                    link odpowiedni, i zobaczysz, czy to śliczny tyłasek, czy stare d... z
                                                    cellulitis:-) )
                                                • Gość: endimione Re: madame bitch IP: 195.245.217.* 12.04.05, 15:08
                                                  Oj, zajrzeliśmy. Bardzo śliczniusie te foteczki. Prosimy o bis.
                                                  :-)
                                                  PS. Boże, to speluna jakaś - co za wiocha! Ludzie! I wy to uważacie za
                                                  europejskość? Jakąś pogiętą jaskiniówę ze świeczką w zadku? Z czym do ludzi!
                                                  • Gość: endimione Re: madame bitch IP: 195.245.217.* 12.04.05, 15:28
                                                    I jeszcze krótko - "Szwejka" sobie poczytajcie. Jest tam taka opowieść jak to
                                                    się zabawiali oficerowie - jeden się rozbierał do goła, właził na stół, wtykał
                                                    sobie w d... ogon od śledzia "i przedstawiał syrenę". Życzymy dojścia do choćby
                                                    takiego poziomu postdramatyczności. Bye, koleżanki z szerokiego świata. A z
                                                    Adrianem - pełna zgoda.
                                                  • Gość: misiek Re: madame stara bitch IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 17:16
                                                    o qrde... ile ona ma lat ta ze swieczka? a starszych tam juz nie maja? ;)
                                                  • Gość: zdumiany:P Re: madame stara bitch IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:58
                                                    czyż jednak cokolwiek innego serwowanego w Le nadawało się do czegokolwiek?
                                                  • Gość: szustoff "madame stara bitch" ma 2 lata... (-: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 20:01

…2 urodziny – czas na rozliczenia…

Le Madame to przestrzeń artystyczna, gdzie spotykają się niepokorni marzyciele,
                                                    twórcy teatru, muzyki, Le Madame jest galerią dla zaawansowanych jak i
                                                    najmłodszych artystów, schronieniem dla zagorzałych buntowników wygrywających z
                                                    wiatrakami…
                                                    Le Madame z gracją łączy działalność na wysokim poziomie kulturalnym z
                                                    całonocnymi imprezami weekendowymi, czy spokojną kawiarnią.

Szanowni Państwo,
                                                    W związku drugimi urodzinami Le Madame zrobiliśmy małe podsumowanie. Poniżej
                                                    wypisaliśmy część różnorodnych zajść, które miały miejsce na Koźlej 12.

Przez te dwa lata, od samych swoich narodzin Le Madame była bardzo aktywnym
                                                    dzieckiem… Poza swoją etatową działalnością klubową [około 80 koncertów, blisko
                                                    450 imprez]…

…Le Madame współpracuje z 43 teatrami
                                                    Tylko od stycznia 2005 – początek sceny LeMa – pokazaliśmy łącznie 141 spektakli
                                                     Grają u nas teatry z innych miast: Fundacja Teatru Starego z Krakowa
                                                    [„Obrażanie Widzów”], Teatr Polski z Bydgoszczy [„Z twarzą przy ścianie”],
                                                    Teatr Porywacze Ciał z Poznania [„Vol. 7”], Teatr Rondo ze Słupska
                                                    [„Satana”, „Matka”]
                                                     Grają zagraniczne zespoły: „El Bario” [Theatre Ocean Nord ,
                                                    Belgia], „„Description de L’Omme” [Mises En Scene, Francja], „Wotever Club”
                                                    [Londyn]
                                                     Prezentujemy spektakle z innych warszawskich teatrów min: „Noce
                                                    Szeherezady”, „Patty Diphusę” [TRozmaitości], „Białe Noce” [T.Narodowy].
                                                     Mamy swoje współprodukcje: „Miss HIV”
                                                     Udostępniamy przestrzeń młodym niezależnym twórcom, którzy nie mają
                                                    możliwości pracy w repertuarowych teatrach [Teatr 2 Strefa, Warszawa, Te’art.
                                                    Kam]
                                                     Jak i studentom i absolwentom szkół artystycznych [„Goście” monodram
                                                    Kasi Zielińskiej, egzaminy z Gombrowicza III roku reżyserii Akademia
                                                    Teatralna, „Trzeba coś z tym zrobić studentów z Wydziału lalkarskiego w
                                                    Białymstoku]
                                                     Zapraszamy performerów z Polski i zagranicy: „Grupa Sędzia Główny”
                                                    [Zielona Góra], Małga Kubiak [Warszawa, Sztokholm, New York], „Bridge Markland”
                                                    [Berlin], „Aldik„[Berlin], „Wotever Club” [Londyn]
                                                     Tworzymy modę na teatr

Le Madame prowadzi działalność społeczno-polityczną:
                                                     W 2003 roku urządziliśmy wspólnie z zespołem „Gawęda” wigilijny wieczór
                                                    opłatkowy.
                                                     W 2004 roku Le Madame specjalnie z myślą o samotnych mieszkańcach
                                                    Starówki przyrządziła wieczerzę 24-tego grudnia.
                                                     Zbieraliśmy pieniądze na schronisko dla bitych kobiet [impreza „make
                                                    art not violence”]
                                                     Udostępniamy przestrzeń organizacjom kobiecym, feministycznym,
                                                    gejowskim, lesbijskim – OŚKA, LadyFest, Lambda, Porozumienie Kobiet
                                                     Obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Przeciwko Faszyzmowi i
                                                    Antysemityzmowi ze Stowarzyszenie „Nigdy Więcej”
                                                     Świętowaliśmy Urodziny Dalajlamy z Polskim Stowarzyszeniem Przyjaciół
                                                    Tybetu
                                                     Zebraliśmy 2000pln na wsparcie opozycji na Białorusi [pieniądze
                                                    przekazane Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka]
                                                     Organizujemy pikniki rodzinne dla naszych sąsiadów, na których
                                                    dzieciaki oglądają teatrzyki, a rodzice zapoznają się.
                                                     W Le Madame pokazaliśmy „Projekt 25 LAT PO...„, który opisywał zmiany w
                                                    sytuacji irańskich kobiet w 25 lat po rewolucji islamskiej
                                                     Wspólnie z Ambasadą Izraela, Towarzystwo kultury Żydowskiej BEIT
                                                    organizowaliśmy dni kultury żydowskiej,
                                                     Z Komitetem Wolny Kaukaz zorganizowaliśmy wieczór czeczeński.
                                                     Z Polska Misja Medyczna zorganizowaliśmy wieczór arabski.
                                                     Z okazji 2 urodzin Le Madame zasadzimy drzewko naprzeciwko klubu.
                                                     Promujemy zdrowy tryb życia: rusza comiesięczna impreza organizowana
                                                    wspólnie z „Fundacją VIVA! Akcja dla Zwierząt”, która ma na celu propagowanie
                                                    wegetarianizmu, w Le Madame odbyła się impreza w ramach „Mistrzostw Europy
                                                    Kurierów Rowerowych”, „Festiwal dla Przyrody Tatr”, czy „X-TREME ZONE” -
                                                    przegląd filmów extremalnych.
                                                     Nikt nie jest obojętny Le Madame.

Le Madame pokazuje dziesiątki filmów
                                                     W każdy wtorek działa kino w Le Madame we współpracy z Mistrzowską
                                                    Szkołą Reżyserii Filmowej Andrzeja Wajdy, Towarzystwem Inicjatyw Twórczych "ę",
                                                    Kołem Naukowym Studentów ISNS Uniwersytetu Warszawskiego "Rzeczywistość
                                                    Społeczna w Filmie”, kanałem filmowym KINOpolska oraz niezależnymi filmowcami,
                                                    twórcami wizualizacji, projektów audio-wizualnych.
                                                     W Le Madame magazyn FILM przyznał tegoroczne „kaczki – nagrody filmowe”.
                                                     Od sierpnia w każdy poniedziałek prezentujemy filmy SOLOPANU.
                                                     Le Madame Interesują nowe środkami przekazu.

Le Madame prowadzi działalność edukacyjną
                                                     Trzeci rok Wydz. Reżyserii warszawskiej Akademii Teatralnej oraz
                                                    Stowarzyszenie DRAMA prezentowali swoje egzaminy. Studenci wydziałów
                                                    aktorskiego, reżyserii, wiedzy o teatrze pracowali przy polsko-niemieckim
                                                    festiwalu teatralny „postdrama project”, wystawiali kabarety.
                                                     Prezentujemy twórczość absolwentów z Mistrzowską Szkołą Reżyserii
                                                    Filmowej Andrzeja Wajdy oraz studentów ISNS UW.
                                                     Le Madame wspiera edukację młodych.

Le Madame wystawiła 49 prac [fotografia, malarstwo, instalacje, komiks]
                                                     Jedną z głośniejszych była min wystawa Doroty Nieznalskiej
                                                    [„Implantacja perwersji, Wszechmoc rodzaj: męski” 7.10.2004], po której
                                                    Młodzież Wszechpolska oficjalnie zrezygnowała w uczestnictwie
                                                    w „Politykoff'ie” – cyklicznej debacie partyjnych młodzieżówek.
                                                     Współpracujemy z Narodową Galerią Sztuki ZACHĘTA [finisaż wystawy
                                                    Warszawa-Moskwa, Moskwa-Warszawa], Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski
                                                    [obchody 2 urodzin Palmy z Ronda de Gaulle’a - impreza benefisowa na nowe
                                                    liście]
                                                     Le Madame udostępnia swoje ściany zarówno znanym twórców jak i
                                                    początkującym artystom, bez wartościowania, kto lepszy.

Le Madame promuje czytanie książek
                                                     Wydawnictwa naukowe, beletrystyczne, które z nami współpracują:
                                                    Słowo/obraz/terytoria – Joanna Mizielińska „[de]konstrukcja kobiecości”,
                                                    Bonowo – Agata Passent, Joanna Szczepkowska - „Goła Baba”, Dom Wydawniczy Tchu –
                                                    Izabela Filipiak „Księga EM”
                                                     W Le Madame Kazimiera Szczuka kręci program dla TVN „Wydanie drugie,
                                                    poprawione”
                                                     W październiku w jednym z pomieszczeń Le Madame ruszy
                                                    księgarnia/antykwariat z książkami o tematyce gender-queer-feminizm.

Le Madame ufają placówki dyplomatyczne:
                                                     Instytut Adama Mickiewicza i Instytut Francuski zakończył w Le Madame
                                                    rok polsko-francuski.
                                                     Instytut Goethego, Fundacja Współpracy Polsko-Niemickiej częściowo
                                                    finansuje polsko-niemiecki projekt teatralny „postdrama project”
                                                     Z Ambasadą Izraela świętowaliśmy Dni Kultury Żydowskiej.
                                                     Ambasada Niemiec oraz Instytut Goethego otworzyli rok polsko-niemiecki
                                                    imprezą w Le Madame.

Le Madame docenili:
                                                     Dziennikarze Gazety Wyborczej „wdechą” za najciekawsze miejsce roku 2004
                                                     WIK „znak na tak” za kreację i realizację niekonwenconalanych działań
                                                    artystycznych
                                                     Newsweek Polska dyplom za najlepszy wystrój roku 2004
                                                     Czytelnicy Gazety Wyborczej nagrodzili nas pozytywką za „pozytywne
                                                    miejsce na mapie Warszawy”. [Plebiscyt zorganizowany przez firmę reklamy
                                                    zewnętrznej "Clear Channel Poland" oraz Gazetę Wyborczą]

Pomimo dwuletniej aktywności Le Madame nadal nie wie, czy dożyje swoich 3
                                                  • Gość: szu Re: "madame stara bitch" ma 2 lata... (-: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 20:02
                                                    Pomimo dwuletniej aktywności Le Madame nadal nie wie, czy dożyje swoich 3
                                                    urodzin.
                                                    Jedynymi, którzy znają odpowiedz na pytania o przyszły los Le Madame są
                                                    urzędnicy Miasta St. Warszawy, którzy nieustannie milczą…

Z poważaniem

Katarzyna Szustow
                                                    art director Le Madame
                                                  • Gość: kapłan i błazen Re: "madame stara bitch" ma 2 lata... (-: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.05, 14:54
                                                    A co się dzieje z waszą stroną internetową?
                                                    www.lemadame.info/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka