GoĹÄ: MAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 22:00 wczoraj jako jedyni w wwie zagrali spektakl. bez względu na jego jakość artystyczną - tu jest wysoka - to był błąd. Kasiu Sz. i inni - trzymam za Was kciuki, ale to posunięcie było głupie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: ? Re: le madame :((((( IP: *.acn.waw.pl 03.04.05, 22:43 A Ty sie dziwisz? Sa ludzie, którzy zawsze tak będą postępować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kika Re: le madame :((((( IP: *.aster.pl 03.04.05, 22:45 A widzów mieli? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: le madame :((((( IP: *.acn.waw.pl 03.04.05, 22:50 To juz nie będzie plucia jasiu_n. Tylko fakty - mędrcu z Ursynowa. tylko repertuar z wczoraj: „Noce Szeherezady” „Kobieta jest polem uprawnym, na które masz wchodzić, kiedy tylko zapragniesz” - od tej mądrości Proroka zaczyna się przedstawienie… Gwałt, miłość, walka, romans, przemoc… Szeherezada opowiada również nam swoją ostatnią baśń po spędzeniu tysiąca nocy w więzieniu swego władcy… [wyk. Aleksandra Bożek, reż. Natalia Babińska, spektakl również grany w Teatrze Dramatycznym] więcej: www.e-teatr.pl/artykuly/6443.html www.e-teatr.pl/artykuly/7230.html 1.04 godz. 19.00 2.04 godz. 19.00 3.04 godz. 18.00 spektakl grany na górze „Nienawidzę” "Dość już mam tego chamstwa na ulicach i w sklepach / i w urzędach tej całej hołoty / tych baranów w kolejkach, tej kretyńskiej roboty, / więcej z siebie nie robię idioty" teatralną wersję „Dnia Świra” Marka Koterskiego w wykonaniu Marcina Kwaśnego… więcej: www.e-teatr.pl/artykuly/8641.html 1.04 godz. 19.00 2.04 godz. 19.00 spektakl grany na dole Życzymy wszystkiego dobrego i dalszych sukcesów. Kto nie szanuje innych - niech nie sądzi, że będa szanować jego. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: le madame :((((( 04.04.05, 00:14 Toś sobie znalazł adresata swego posta. Pytanie,czy ten repertuar został wcielony w życie. Jeśli tak, faktycznie jest to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iskierka Re: le madame :((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 00:59 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iskierka Re: le madame :((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 01:03 A ja dziś przyszłam specjalnie dla Aleksandry Bożek i niestety jej nie miałam okazji zobaczyć a tyle dobrego już miłama okazję usłyszeć. Szkoda. Kawiarnię Le Madame mieli zamknąć o 22.00. Ciekawe czy nadal odwołają kolejne spetakle w tym tygodniu. Do kiedy jest żałoba? Czy ktoś wie? Czy już wiadomo kiedy pogrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: le madame :((((( IP: *.acn.waw.pl 04.04.05, 15:31 A zawsze elokwentna Szustow nagle i uparcie milczy. No, Kasiu odważna i bezkompromisowa gdy tylko nic nie grozi, a można sobie pogadać - a gdzie Ty teraz jesteś? Jaki mamy repertuarek na dzień pogrzebu? Manifka może jakaś, może jakiś skandalik, coś co zbulwersuje mieszczuchów? No? czekamy, czekamy, Droga Zawsze Odważna Szu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NEOspasmin kopanie zalobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 16:09 to jest dopiero skur..wysynstwo to co robisz endymione. Zaslaniajac sie zaloba szczujesz ludzi. Zadajac od innych przestrzegania zaloby sam robisz cos co jest od niej najdalsze. Jesli to co napisales ma cokolwiek wspolnego z zalem,zaloba to chyba zatracilem poczucie przyzwoitosci.Jesli jednak mam racje to prosze nie pojawiaj sie juz na tym forum.Bo jeden mazut wystarczy. A co do meritum to grali w sobote, zaczynajac o 19. I nie byl to czas zaloby tylko normalnego funkcjonowania tego miasta. Klubow,teatrow,kin. lazarowicz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: kopanie zalobne IP: *.acn.waw.pl 04.04.05, 16:16 Wiesz co, lazarowicz - - nie bede oceniac tego, co tu wypisujesz. I nie zniknę z forum, bo sie Tobie nie podobam. A proszę - nic nie mów o poczuciu przyzwoitości, tylko sobie uważnie przeczytaj swój post. Ale bardzo uważnie. Jesteś bardzo inteligentny, dramaturg i w ogóle literat - więc znajdź kilka logicznych błędów w swojej wypowiedzi zanim nazwiesz kogoś sk...synem. Jeśli sobota to był czas normalnego funkcjonowania tego miasta - to chyba żyjesz w moskwewideo. W sobotę nie działało nic. Więc proszę Cię - zanim coś napiszesz - zluzuj na chwilę. I potem pisz. I nie będę więcej zajmować się ta sprawą, bo wciąż się czuję jakby mnie potraciła szambiarka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szustoff Re: kopanie zalobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 17:13 endimione, z Panem nie ma dialogu a na poziom postdramatycznosci nie chce mi sie wchodzic... do pogrzebu wszytkie bardziej rozrywkowe akcje w lemadame zostaly odwolane niedzielny "noce" byly odwolane [iskierka szykuj sie na maj] w tym tyg nie ma 7 spektakli, bad girls night, koncertu po pogrzebie klub rusza normalnym trybem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chotkos Re: kopanie zalobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:25 Papierz powiedzial. "jestem szczesliwy, Wy tez teraz badzcie" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NEOspasmin koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.04.05, 19:02 Podtrzymuje :najgorszej klasy obrzydlistwem jest to co robisz. Podjudzanie przeciwko komus majac za argument zalobe. Reszta malo istotna/nieistotna. m. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kto Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 12:33 nie chodzi o judzenie. jest cos dziecinnego w dzialaniu szustow. ja to co napisal ktos tam, kiedy wyzlosliwial sie na szustow czytam jako ironie. jako gorycz. bo jest cos dziecinnego w calym tym le madam. taki skandal na miare tego kraju. jak kraj, tacy skandalisci. Z jednej strony Rodzina Radia Maryja, z drugiej Le Madame. Jedno i drugie srodowisko: hermetyczne, glosno krzycace, manifestujace... A mnie sie zdaje, ze lepiej byloby dla Le Madame gdyby mniej w tym co robi Kasia, bylo wlasnie manifestacji... Czytamy o jakichs wystepach ludzi z Londynu, nazwy sa w ogole nam obce, nic nie mowia, ale sprzedawane sa w atmosferze niezwyklej ekstrawagancji, wyzwolenia i naplucia w twarz prostaczkom- polaczkom. Mniej ekscesu Kasiu, wiecej humanitaryzmu. Tyle ode mnie. Wiecej otwartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 13:00 I zgoda z kto. Nie chcę judzić, tylko po prostu domagam się (a mam do tego prawo jako człowiek), żeby ktoś, kto nawet nie podziela poglądów innych - nie robił tego tak ostentacyjnie. I przy okazji straszył jakimś okropnym językiem o postdramatyczności. Szu kilka razy pokazała, na co ją stać. Juz sie tu zadeklarowała z tęsknotą za Adolfem z wąsikiem, więc i nic dziwnego, że idzie dalej w zaparte. To nie jest dziecinne. To jest ohydne po prostu. I jesli Neo bierze ja w obronę - to już jego sprawa. Ale to dziwne, dramaturg, starszy człowiek - i coś takiego nagle. Z Neo już nie będę polemizować - bo mi szkoda pykania w klawiturę - każdy może sobie to przeczytać - i wysnuć wnioski dla siebie. Tylko jedno pytanie do Szu - niedawno w GW domagała się poszanowania dla siebie i swojej działalności. Czy ten szacunek ma działać tylko w jedna stronę? A dlaczego szu i jej koledzy nie byli w stanie zdobyć się na szacunek dla Wielkiego Człowieka, i smutku ludzi, którzy czekali na najgorszą wioadomość? No, dlaczego? Szu postdramatyczna, czy Ty sie kiedyś wstydzisz za coś czy jesteś z towarzystwa miedzianego czółka? kto - masz rację. Tu są albo mohery z LPR-u albo tacy wyzwoleni od lemadamowców. I jednych i drugich nia ma co żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kto Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 13:29 mnie nie chodzi o to zeby tu prowokowac kolejny spor. chodzi o to, ze taka ostantacja w wypadku Le Madame jest niepotrzebna. i tak jak Radio Maryja uwaza ze jest od nas wszystkich lepsze ( co w ostatecznosci prowokuje wrogosc obu stron i Radia Maryja i jego przeciwnikow) tak otoczka Le Madame gdzies nam ciagle sugeruje "ej wiesniaki z Polski, zobaczcie co to znaczy sztuka z zachodu; ej ciemniaki, tu my, wyzwoleni: geje, lesby i drakkłiny). Nieprawdaz? Nie zdaje sie wam, ze ma to cos z prowincjonalnosci myslenia? Jedni i drudzy chca pokazac nam gdzie jest prawdziwe zycie, jak bardzo my jestesmy ciemni, zacofani, a oni nas oswieca. Tu "Bóg" w przebraniu Ojca Redaktora, tu "Zachod, kultura i awangarda" w przebraniu drakkłin. A fajnie byłoby gdyby Le Madame stało się miejscem dyskusji na temat inności, na temat sztuki europejskiej, na temat płci etc. skoro ma takie aspiracje, skoro faktycznie chce cos zmienic w swiadomosci Polakow. Bez tej glupiej otoczki skandalu. I wtedy nie byloby dyskusji na temat tego, ze chcieli grac kiedy Papiez umieral. Bo po prostu sami wiedzieliby co jest w danej sytuacji wazne a co nie. A najwazniejszy jest czlowiek. I nie mozna mu bez szacunku wobec niego przekazywac niby jakichs "lepszych" tresci. A przynajmniej nie bedzie to skuteczne. Bo znow wywola wrogosc. Na szokowanie przez Le Madame, odpowiedz wiec bedzie "pie..ne pedaly".Tak donikad sie nie zajdzie. Nie chodzi mi przekreslanie wszystkiego co jest awangardowe. Chodzi o to, ze Polska jest bardzo hermetycznym krajem. I nie nauczyla sie przez lata akceptacji innosci. I to jest wyzwanie dla Le Madame. Wlasnie z ta etykieta jaka temu klubowi zostala przylepiona, ma szanse robic to samo, ale madrzej. I to jest w rekach Pani Szustow. (Nie obrazaj sie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 13:36 kto! - brawo!!! Dokładnie tak samo myślę. Zgadzam się z Tobą w 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lena stain Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:35 powróciłam. wsiadajcie Madonny, Madonny do bryk szejścio konnych szejścio konnych. całuję Cię Endimonie, jak zwykle, gdzie chcesz. tak jak dwa lata temu w sopocie. Skarbie nie masz co się martwić Twojego fanatyzmu nie przebije nikt. i naprawdę kwiatuszku, mieszanie w takie sprawy Jana Pawła II... Bój się Boga, do czegoś Ty w swoim nieopamiętaniu zaszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 13:42 No to gratu że wróciłaś. W Sopocie? A nie pamietam,żeby mnie ktoś całował. A może?... :-) Po pijaku wtedy? :-) To się nie liczy. Sprawy pomiędzy panem B. a mną silwuple mnie zostaw, dobrze? A jesli zdrowy rozsądek nazywasz fanatyzmem to znów Cię całuję i pozdrawlaju - bez prazdnika. I co ma do całej sprawy Białoszewski? I tam nie ma "szjściokonnnych" tylko sześciokonnych jak idzie o ścisłość. Pomyliło Ci się z "kochaj albo rzuć" chyba. Lena, zluzuj se, bo Cie ponosi! Znów Cię całuję w co zechcesz. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: debniki Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.fortisbank.com.pl 07.04.05, 14:14 Fajnie, ze niektorzy zaczelli myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: serse Re: koncze bo to nie czas na to cos zaczal IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 20:23 za to szkoda, ze ich tak malo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szustoff kto - to... IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.04.05, 22:44 KTO, czytasz tylko o lemadame co pisza gazety... a szkoda wiesz o warszatach dla dzieciakow na pradze ktore rusza w lato? o debatach na temat "performatywnosci plci"? prmocjach ksiazek naukowych? warsztatach Sugiery na temat teatrun postdramtycznego? kabaratach studentow AT? spotkaniach Gnosis i prof Prokopiuka? pewnie o nich nie wiesz bo o tym sie mniej pisze Lena, czy Ty sie ze mna wybierasz na tropicane we wtorek???? nie wiem czy sa jeszcze bilety dzis spoznilam sie na "harvard set"... a moze jutro na Beuysa razem? odezwij sie madame, bo mnie oslabia ta pogoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: kto - to... IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 23:13 Ale Ty daj spokój z tą jakąś tam performatywnością płci i warsztatach tej oszołomki Sugiery z której się jej właśni studenci śmieją! To jest bełkot po prostu! My nie o tym! My nie żądamy od Ciebie tego pseudonaukowego bełkotu tylko minimum poszanowania innych! Na tym polega demokracja i szacunek, którego żądasz dla siebie i swoich kumli! Już o dobrym wychowaniu nie wspominając! Co Ty z tą płcią ciągle! Obsesja jakś! Jak katolickie klechy z Radia Ma-ryja!Czy naprawdę wszystko Ci się wokół d... kręci?! To głupie po prostu! chyba że hormonki tak grają!To juz staruszek Freud na łozu śmierci odwołał część swoich teorii! A Jung to jeszcze potwierdził! Szu - Ty po prostu obnosisz tu wczorajsza modę intelektualną z Zachodu i mówisz, że to najnowsze łachy od Armaniego! Zmiłuj się nad sobą przynajmniej! O nas już nie mówiąc! I nie o tym była mowa w tym wątku tylko postępowaniu Twojego ansztaltu wobec ważnego wydarzenia rozgrywającego się na naszych oczach! Kiedy Ty sie ockniesz wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
suka_off Re: kto - to... 07.04.05, 23:44 Ale odstawiacie tu wiochę! Zgadzam się z KTO. Witkowski nie lubi określenia gay bo to mu się "...źle kojarzy", tylko ciota. la madam to nie sztuka tylko pozerstwo zakompleksionych ciot... od takie mam skojarzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gościuffa endimone- Ty jacku zembrzuski jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:02 dobrze, że z Ciebie jacku zembrzuski nikt się nie smieje. buahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kto Re: endimone- Ty jacku zembrzuski jeden IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 03:17 kochani. ja nie stawiam sie po zadnej stronie. tylko po stronie wlasnej, ludzkiej. kasiu, nic nie wiem o tym co piszesz- odstrasza mnie otoczka. sadze ze ty ja tworzysz, jako p.r. mam racje? odstarsza mnie wizyta u was, kiedy moi rowiesnicy pija czysta wode (ktos mnie uswiadomil, ze dlatego ze sa na prochach). odstarsza mnie dark room. to jest glupie kasiu. to jest samoizolacja z waszej strony. a moja znajmosc gejow mowi, ze najwiekszy ich bol to to ze polska ich nie akceptuje i nie rozumie. i to jest strasznie smutne... ten brak dialogu. kaSiu, glupi skandal na jakim zaistnieliscie w warszawie ma krotkie nogi. ale ty sama o tym wiesz. czuje z tego co piszesz, ze wiesz. zrozum - nikt nie wie o akcjach ktore opisujesz. a wiadomosc o tym ze gracie mimo faktu ze Wojtyla nie zyje, jakos kupujemy... to jest wlasnie kiedys dobry, a dzis fatalny wasz p.r. to, ze kojarzycie sie z glupim skandalem. czas na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: endimone- Ty jacku zembrzuski jeden IP: *.acn.waw.pl 08.04.05, 22:53 Ja - endimione - Jacek Zembrzuski? Hmmm.. A co na to Zembrzuski? I o czym Wy znowu? Jak zwykle poszło bokiem. mam nadzieję, że postdramatyczna szu kiedyś zmądrzeje. Bo to co zrobiła wraz ze swoinmi kolegami - nie będzie zapomniane. I kiedyś ktoś to wypomni. Szustoff - my apmięć mamy dobrą! A baj de łej performatywna szu - skoro taka mądra jesteś - kiedy wystawiono po raz pierwszy "Iudicium Paridis"? Jako kończąca WoT powinnaś to wyśpiewać obudzona o trzeciej nad ranem... Ale nie mam złudzeń. A do kto - ja też sie nie stawiam po żadnej stronie. tylko po ludzkiej. Chamskie prowokowanie Le madame zrobi mniejszościom taką przysłgę jak parę lat temu Warlikowski. Po premierze "Hamleta" i "Oczyszczonych" można było słyszeć komentarze: pedryli na latarnie. Jak tak chcecie sobie robić - sami ściągacie na siebie niechęć ludzi. I potem się nie dziwcie, że was nie lubią. I nie wiem po co to robicie, zastanów się nad tym mądra, najmądrzejsza - z całej wiochy pod nazwą Polska:-) - szu. A z leną stein gadać mi sie nie chce. Oszołomstwo jest męczące. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kto Re: endimone- Ty jacku zembrzuski jeden IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 23:43 Endimone - nie prowokuj. Robisz to samo co Twoje kolezanki... Opluwasz. A sama/sam wiesz, ze to ani czas, ani miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lena stain Endimone i Kto- Wy Jacek Zembrzuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 01:39 pardom Gościufffa. (Jeżeli popęłniłam błąd w pisowni Twego nika to przepraszam, ale litera f mi się mieni w oczach. Od zawsze tak mam) Nie tylko Endiomone to Zembrzuski. Kto nim również. :) Ubustwiam cytat z mojej paryskiej dostojnej dyplomatki. Cyt. Kościół ma Rydzyka, a stołeczny teatr Zembrzuskiego. Cechuje ich ten sam nastrój, gnojowo-nawozowy. ______________ Chotkos odezwij się do mnie i do Szu. Jutro będę ją wkońcu ściskać na pogadance Benedicta o Churchill. Caryl ma się zjawić, więc może wszystkie zjemy razem obiad. Zadzwoń koło 15.00, chcę byś zamienił z nią parę słów. I jak już pozwoliłam sobie na prywatny wkręt to pociągnę, bo nie mam siły odpisać. Książka o Mullerze 15funtów. Och bo bym zapomniała. Wyjaśniam: Dark room, to ciemny pokój. wiem, że znajomość języków, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: Endimone i Kto- Wy Jacek Zembrzuski IP: *.acn.waw.pl 09.04.05, 11:32 Jak teatr ma Rydzyka-Zembrzuskiego - tak ma i swoją Samoobronę: czyi lenę sztztajn i szu. Ta sama pogarda dla innych, to samo niedouczenie. "Ubóstwiam" piszę się przez Ó, pardon, piszemy pardon, a nie pardom, "w końcu" piszemy rozłącznie, a darkroom to nie jest ciemny pokój, tylko "ciemnia" (również fotograficznym celowm a nie tylko promiskuitycznym służąca). Masz leniusiu paryską dyplomatkę dorstojną - a w śrdku co? No właśnie takie kwiatki. Typowy lepperyzm: Andrew ma buty od Armaniego, takąż marynarkę, opalny na Mulata jakby z Karaibów wrócił - a oborą czuć od niego na 2 km. Taki jest też i ten wielki świat w Waszym wydaniu: jest równie obskurancki co świat Rydzyka. I tak samo nie liczy się z innymi. I tyleście warte - światowe leny, co wykorzystują publiczne forum do umawiania się na prywatne pogaduszki - żeby pokazać jakie są światowe. To jest drobnomieszczańskie leniusiu. Wielki świat Capowic Dolnych wita Was w swych niskich progach. To, co naopisałaś o Zembrzuskim - pokazuje jedno: kto nie ma argumentów - przechodzi do inwektyw. Żal mi tego waszego całego wyzwolenia. Jest podszyte ohydnym drobnoburżujstwem z małego miasteczka. I pokazuje, że myślenie jednak niektórych boli strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NEOspasmin koniec zaloby. powrot do bagienka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.04.05, 11:22 1.Scena le ma jest uznanym miejscem kultury w warszawie.Kultury nie tylko kultury mniejszosci seksualnych.To uznanie to nie tylko ocena moja ale rozwiez stolecznych urzednikow od kultury.Ale rowniez ludzi ktorzy chca tam realizowac swoje projekty.Ale rowniez widowni. Jeslibys przejzala ich program to sama moglabys wysnuc takie wnioski. 2.Jest najenergiczniej prowadzona scena w Polsce.Nigdzie nie ma tylu wydarzen teatralnych co tu.Zrobila to,bez dofinansowania ze strony panstwa czy magistratu jedna osoba.Osoba w wieku w ktorym inni poswiecaja czas samym sobie np.przykladajac sie do studiow. Zrobila cos czego lacznie nie robia setki managerow kultury ktorych utrzymuje moje miasto. To jest dopiero policzek dla wszystkich tych "wlasciwie myslacych"a nie klimaty queers.Boo pokazuje ze tak na prawde da sie zrobic duzo duzo wiecej niz ktokolwiek z nich. To nie sa peany na temat p.Szustow.To jest ukazanie jej dokonan. I jest to zupelnie poza kwestiami o jej preferencje seksualne czy estetyczne.Robi dobry teatr. 3.teraz bedzie "humanitaryzm".Prosba abys ty Ktosiu choc raz wybrala sie tam zobaczyc co graja.Ocenic przedstawienie a nie oceniac szum medialny. 4.teraz bedzie o gejach i lesbach.Le ma jest klubem wg.hasla klubu'whatever". To znaczy to jest twoje miejsce niealeznie od preferencji seksualnych,i to jest wlasnie wychodzenie z getta.Nie dzielenie klubow na te dla pedalow i dla "normalsow".Tu prosba do ciebie Ktosiu-opowiedz jak ty sobie wyobrazasz cele i formy dialogu 'polsko-pedalskiego".Pisze to w cudzyslowiu bo takie przez ciebie ustawienie sprawy brzmi jak dialog miedzy polakami a warszawiakami albo miedzy polakami a katolikami,czyli w zalozeniu ma ze cioty nie moga byc Polakami. 5.Skandal i prowokacja.Jest od dawnien dawna metoda na zaistnienie w swiadomosci spolecznej.metoda w obszarze sztuki bardzo uprawniona. Stosowana przez artystow ktorzy juz prze3z naszych dziadkow byli uwazani za klasykow. W tym przypadku nie osmielilbym sie go nazwac glupim.Co najwyzej jego odbiorcow.Tych ktorym z calego zjawiska le madame utrwalil sie jedynie on. 6.Wszystko to co powyzej zmierza do wykazania ze le ma nalezy sie conajmniej szacunek.i tego wlasnie sie od ciebie Ktosiu spodziewam. 7.W pisaniu o plugastwie zachowania endimione uzylem slowa "judzic". Poradz mi prosze czy stosujac to slowo nie odkurzylem jakichs dawnych,acz traktowanych w polskim jezyku jako norma stereotypow antysemickich? To znaczy nie w warstwie sensu ale w tej plytszej- zrodloslowu. pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: koniec zaloby. powrot do bagienka IP: *.acn.waw.pl 09.04.05, 11:40 Ale Neo - weź se na wstrzymanie! Nikt nie napada tu gejów i lesbijki, tylko mowa jest o tym, że w każdej sytuacji trzeba się jakoś zachować! To jest nadinterpretacja jakś!A to co się stało jest naruszeniem dobrych obyczajów, które powinny obowiązywać wszystkich. Możesz moje postępowanie nazywać "plugawe i judzące". Wolno Ci. Ja twoje pisanie, jakąś straszliwą babską histerię nazywam zachowaniem kogoś niespełna rozumu. Zamiast pisac te wielkie elaboraty - napisz kolejną sztukę, bo coś się wypalasz na tym forum. Naprawdę. I tak nikt nie wystawi, ale szkoda ogólna mniejsza będzie. Pisac dużo piszesz - tylko nieuważnie czytasz. Albo bez zrozumienia. A z hasłem "whatever" w pełni zgoda, tylko niech to będzie jak z Owsiakiem: róbta co chceta, byle nie w tej bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NEospasmin zly adres IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.04.05, 11:46 to nie byla odpowiedz tobie, endimione.Byla do Ktosia.Dla tego co piszesz mam tylko pogarde.Niewymagajaca slow. Dzis jest ona bardziej dozwolona niz jeszcze wczoraj. m Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: zly adres IP: *.acn.waw.pl 09.04.05, 17:06 No i sobie miej. Jeśli już rozmawiamy o wzajemnych uczuciach - ja mam wobec Ciebie zwykłe współczucie. I tyle. Niezrealizowani artyści to b. nieszczęśliwe jednostki. I niech moc (twórcza! :-) ) będzie wreszcie z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NEOspasmin pozytywne pewnie i dla ciebie,Ktosiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:57 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2647676.html to link do notki w GW na temat dyskusji w Le Madame. Nie wiem czy byly tam jakies dragqueen ale nawet jesli nie to chyba nie bylby to dla ciebie powod do zarzucenia niereprezentatywnosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kto Re: pozytywne pewnie i dla ciebie,Ktosiu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 18:58 cieszy mnie to. tyle ze zorganizowano to po naszych rozmowach, zauwaz. no i tworca le mademe jest legierski a nie szustow, jak z twoich rozwazan wynikalo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NEOspasmin konia kuja.... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.04.05, 21:56 Po czyich rozmowach?moich i twoich? Jest takie stare przyslowie 'konia kuja zaba noge podstawia". Teatrem,czyli tym co nas interesuje na tym forum zajmuje sie pani Szustow. I to do niej miales pretensje w zwiazku z dzialalnoscia Le ma. m. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kto Re: konia kuja.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 23:40 NIe szkoda Ci zycia na to forum? Pytam powaznie... Jesli chcesz, mozemy przejsc na prywatne mejle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misiek Re: konia kuja.... IP: *.acn.waw.pl 11.04.05, 23:48 nie szkoda mu... nie ma gdzie - to tu sie wyzywa... :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NEospasmin Misiek ma racje... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.04.05, 00:26 ...wiec nie ,dziekuje.Jeszcze sie troche powyzywam. m. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~xxx madame bitch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 02:06 Jesteście żałośni, dokładnie pokazujecie na publicznym forum (przypominam >Kultura>Teatr) co za ludzie związani są z "madame". Dlaczego nazwaliście się "madame"? Nie lepiej "bitch"? to lepiej pasuje do tego: www.spam.art.pl/index.php?section=artfull ktoś tam napisał "Moralista potępia energię, której mu brak..." Wam po prostu brakuje klasy. Imprezki jak w NRD - skim erotyku - to nazywacie sztuką? Warszawka, a w butach słoma i na nogach potargane rajtki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NEOspasmin stroje IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.04.05, 06:17 sloma to raczej do moherowych beretow pasuje.czyz nie? m Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cycolin Re: stroje IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 09:54 do nieudanych dramaturgów tez Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adrian L. Re: stroje IP: *.ghnet.pl 12.04.05, 14:41 Ludzie - zachowujecie się (w większości) jak banda pomyleńców. Ja jestem gejem i równocześnie katolikiem, i strasznie mnie denerwuje po pierwsze oszołomstwo środowisk typu leMadame, po drugie oszołomstwo środowisk typu o. Rydzyk. A niestety w polsce mamy prawie wyłącznie te dwa typy umysłowości. Endimione ma, jak zazwyczaj, rację. Co można w tej sytuacji zrobić? Ja proponuję napuścić na siebie zgraję progresywnych postdramatycznych postmodernistów na zgraję dewotek w beretach - niech się nawzajem pozagryzają, to może Polska choć troche normalniejsza się zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NEOspasmin jaja kobyly IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.04.05, 19:03 tak za moich czasow skracalo sie wypowiedz "ja jako byly utrwalacz Wladzy Ludowej....". To wlasnie mi sie najbardziej podobalo w twym wpisie: pisza tu ludzie w imieniu uczciwych Polakow,w imieniu katolikow,ludzi "normalnych",teatrofilow, czasem we wlasnym imieniu(to m.in. ja)ty jestes pierwszym ktory pisze z pozycji geja- katolika. "I z tej pozycji proponuje...." Chapeau bas! Musze przyznac ze reszta twej wypowiedzi nie pozostala mi w pamieci.Moze to dlatego ze nie znalazlem tam zadnej istotnej tresci? No ,sklamalbym-pozostaje jeszcze fraza: "endimione ma jak zawsze racje". Oboma rekoma sie pod powyzszym pdpisuje. I to wcale nie jest drwina- to ze ma racje zostalo naukowo dowiedzione.Prawem Grishama:gorszy pieniadz wypiera lepszy: tu jego plugastwo zastapilo zalobe. I wlasnie ono dzis tu obowiazuje. Chapeau-bas moherowy geju poraz drugi! m. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: jaja kobyly IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 19:52 Ojej, Neo, ale Ty sie monotonny jakiś robisz... Co, płytę zepsutą w środku masz czy jak? A tak z ciekawości - czy jesteś gdzieś na tych fotkach? Powiedz, pliz bo ciekawe jak wyglądasz. Czasem warto wiedzieć. Na zawsze Twój moherek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jorgus Re: jaja kobyly IP: *.acn.waw.pl 13.04.05, 07:05 To o pieniądzach to wymyślił raczej Kopernik, panie "erudyto". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e-rudyta wymadrzanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 08:54 Prawo to dokladniej nazywa sie prawem Kopernika-Grishama. W bylym II obszarze platniczym jego nazwa zostala ograniczona do drugiego czlonu.Pamietajac ze mozna sie wymadrzac ale nie za bardzo poszedlem za ta tendencja. a co do meritum,jesli takie jest? m Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: wymadrzanki IP: *.acn.waw.pl 13.04.05, 10:54 Słuchajcie, dajcie mu spokój temu biednemu Neo. I tak juz tonie, po co głębiej go jeszcze wpychać? A Ty Neo przyjmij radę ode mnie, czyli od judzącej kanalii. Zanim coś napiszesz (dramat także :-) ) - zastanów sie dobrze. Wziąłeś w obronę kilka kretynek, które niczego nie szanują, teraz sie kompromitujesz dodatkowo. Po co Ci to? Masz 44, stary już jesteś, to już nie wypada. Już pora na rozum. Choc nie wiem, czy nie za późno. A meritum gto było- czy wypadało grać w LeMa, gdy papież umierał. Porządni ludzie nie byli tym zachwyceni (nie wiadomo, czemu :-) A Neo twierdzi, że nic sie nie stało, a ja jestem sk...syn, że wypomniałem to naszym ciotkom rewolucji, co z kiecki sztandar sobie zrobiły, a ze świeczki w dupie - jego drzewce. (Qrna, znowu mi ocenzurują pewnie, ale może lepiej nie? - moderatorze stuknij sobie w link odpowiedni, i zobaczysz, czy to śliczny tyłasek, czy stare d... z cellulitis:-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: madame bitch IP: 195.245.217.* 12.04.05, 15:08 Oj, zajrzeliśmy. Bardzo śliczniusie te foteczki. Prosimy o bis. :-) PS. Boże, to speluna jakaś - co za wiocha! Ludzie! I wy to uważacie za europejskość? Jakąś pogiętą jaskiniówę ze świeczką w zadku? Z czym do ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: endimione Re: madame bitch IP: 195.245.217.* 12.04.05, 15:28 I jeszcze krótko - "Szwejka" sobie poczytajcie. Jest tam taka opowieść jak to się zabawiali oficerowie - jeden się rozbierał do goła, właził na stół, wtykał sobie w d... ogon od śledzia "i przedstawiał syrenę". Życzymy dojścia do choćby takiego poziomu postdramatyczności. Bye, koleżanki z szerokiego świata. A z Adrianem - pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misiek Re: madame stara bitch IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 17:16 o qrde... ile ona ma lat ta ze swieczka? a starszych tam juz nie maja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdumiany:P Re: madame stara bitch IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:58 czyż jednak cokolwiek innego serwowanego w Le nadawało się do czegokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szustoff "madame stara bitch" ma 2 lata... (-: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 20:01 …2 urodziny – czas na rozliczenia… Le Madame to przestrzeń artystyczna, gdzie spotykają się niepokorni marzyciele, twórcy teatru, muzyki, Le Madame jest galerią dla zaawansowanych jak i najmłodszych artystów, schronieniem dla zagorzałych buntowników wygrywających z wiatrakami… Le Madame z gracją łączy działalność na wysokim poziomie kulturalnym z całonocnymi imprezami weekendowymi, czy spokojną kawiarnią. Szanowni Państwo, W związku drugimi urodzinami Le Madame zrobiliśmy małe podsumowanie. Poniżej wypisaliśmy część różnorodnych zajść, które miały miejsce na Koźlej 12. Przez te dwa lata, od samych swoich narodzin Le Madame była bardzo aktywnym dzieckiem… Poza swoją etatową działalnością klubową [około 80 koncertów, blisko 450 imprez]… …Le Madame współpracuje z 43 teatrami Tylko od stycznia 2005 – początek sceny LeMa – pokazaliśmy łącznie 141 spektakli Grają u nas teatry z innych miast: Fundacja Teatru Starego z Krakowa [„Obrażanie Widzów”], Teatr Polski z Bydgoszczy [„Z twarzą przy ścianie”], Teatr Porywacze Ciał z Poznania [„Vol. 7”], Teatr Rondo ze Słupska [„Satana”, „Matka”] Grają zagraniczne zespoły: „El Bario” [Theatre Ocean Nord , Belgia], „„Description de L’Omme” [Mises En Scene, Francja], „Wotever Club” [Londyn] Prezentujemy spektakle z innych warszawskich teatrów min: „Noce Szeherezady”, „Patty Diphusę” [TRozmaitości], „Białe Noce” [T.Narodowy]. Mamy swoje współprodukcje: „Miss HIV” Udostępniamy przestrzeń młodym niezależnym twórcom, którzy nie mają możliwości pracy w repertuarowych teatrach [Teatr 2 Strefa, Warszawa, Te’art. Kam] Jak i studentom i absolwentom szkół artystycznych [„Goście” monodram Kasi Zielińskiej, egzaminy z Gombrowicza III roku reżyserii Akademia Teatralna, „Trzeba coś z tym zrobić studentów z Wydziału lalkarskiego w Białymstoku] Zapraszamy performerów z Polski i zagranicy: „Grupa Sędzia Główny” [Zielona Góra], Małga Kubiak [Warszawa, Sztokholm, New York], „Bridge Markland” [Berlin], „Aldik„[Berlin], „Wotever Club” [Londyn] Tworzymy modę na teatr Le Madame prowadzi działalność społeczno-polityczną: W 2003 roku urządziliśmy wspólnie z zespołem „Gawęda” wigilijny wieczór opłatkowy. W 2004 roku Le Madame specjalnie z myślą o samotnych mieszkańcach Starówki przyrządziła wieczerzę 24-tego grudnia. Zbieraliśmy pieniądze na schronisko dla bitych kobiet [impreza „make art not violence”] Udostępniamy przestrzeń organizacjom kobiecym, feministycznym, gejowskim, lesbijskim – OŚKA, LadyFest, Lambda, Porozumienie Kobiet Obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Przeciwko Faszyzmowi i Antysemityzmowi ze Stowarzyszenie „Nigdy Więcej” Świętowaliśmy Urodziny Dalajlamy z Polskim Stowarzyszeniem Przyjaciół Tybetu Zebraliśmy 2000pln na wsparcie opozycji na Białorusi [pieniądze przekazane Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka] Organizujemy pikniki rodzinne dla naszych sąsiadów, na których dzieciaki oglądają teatrzyki, a rodzice zapoznają się. W Le Madame pokazaliśmy „Projekt 25 LAT PO...„, który opisywał zmiany w sytuacji irańskich kobiet w 25 lat po rewolucji islamskiej Wspólnie z Ambasadą Izraela, Towarzystwo kultury Żydowskiej BEIT organizowaliśmy dni kultury żydowskiej, Z Komitetem Wolny Kaukaz zorganizowaliśmy wieczór czeczeński. Z Polska Misja Medyczna zorganizowaliśmy wieczór arabski. Z okazji 2 urodzin Le Madame zasadzimy drzewko naprzeciwko klubu. Promujemy zdrowy tryb życia: rusza comiesięczna impreza organizowana wspólnie z „Fundacją VIVA! Akcja dla Zwierząt”, która ma na celu propagowanie wegetarianizmu, w Le Madame odbyła się impreza w ramach „Mistrzostw Europy Kurierów Rowerowych”, „Festiwal dla Przyrody Tatr”, czy „X-TREME ZONE” - przegląd filmów extremalnych. Nikt nie jest obojętny Le Madame. Le Madame pokazuje dziesiątki filmów W każdy wtorek działa kino w Le Madame we współpracy z Mistrzowską Szkołą Reżyserii Filmowej Andrzeja Wajdy, Towarzystwem Inicjatyw Twórczych "ę", Kołem Naukowym Studentów ISNS Uniwersytetu Warszawskiego "Rzeczywistość Społeczna w Filmie”, kanałem filmowym KINOpolska oraz niezależnymi filmowcami, twórcami wizualizacji, projektów audio-wizualnych. W Le Madame magazyn FILM przyznał tegoroczne „kaczki – nagrody filmowe”. Od sierpnia w każdy poniedziałek prezentujemy filmy SOLOPANU. Le Madame Interesują nowe środkami przekazu. Le Madame prowadzi działalność edukacyjną Trzeci rok Wydz. Reżyserii warszawskiej Akademii Teatralnej oraz Stowarzyszenie DRAMA prezentowali swoje egzaminy. Studenci wydziałów aktorskiego, reżyserii, wiedzy o teatrze pracowali przy polsko-niemieckim festiwalu teatralny „postdrama project”, wystawiali kabarety. Prezentujemy twórczość absolwentów z Mistrzowską Szkołą Reżyserii Filmowej Andrzeja Wajdy oraz studentów ISNS UW. Le Madame wspiera edukację młodych. Le Madame wystawiła 49 prac [fotografia, malarstwo, instalacje, komiks] Jedną z głośniejszych była min wystawa Doroty Nieznalskiej [„Implantacja perwersji, Wszechmoc rodzaj: męski” 7.10.2004], po której Młodzież Wszechpolska oficjalnie zrezygnowała w uczestnictwie w „Politykoff'ie” – cyklicznej debacie partyjnych młodzieżówek. Współpracujemy z Narodową Galerią Sztuki ZACHĘTA [finisaż wystawy Warszawa-Moskwa, Moskwa-Warszawa], Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski [obchody 2 urodzin Palmy z Ronda de Gaulle’a - impreza benefisowa na nowe liście] Le Madame udostępnia swoje ściany zarówno znanym twórców jak i początkującym artystom, bez wartościowania, kto lepszy. Le Madame promuje czytanie książek Wydawnictwa naukowe, beletrystyczne, które z nami współpracują: Słowo/obraz/terytoria – Joanna Mizielińska „[de]konstrukcja kobiecości”, Bonowo – Agata Passent, Joanna Szczepkowska - „Goła Baba”, Dom Wydawniczy Tchu – Izabela Filipiak „Księga EM” W Le Madame Kazimiera Szczuka kręci program dla TVN „Wydanie drugie, poprawione” W październiku w jednym z pomieszczeń Le Madame ruszy księgarnia/antykwariat z książkami o tematyce gender-queer-feminizm. Le Madame ufają placówki dyplomatyczne: Instytut Adama Mickiewicza i Instytut Francuski zakończył w Le Madame rok polsko-francuski. Instytut Goethego, Fundacja Współpracy Polsko-Niemickiej częściowo finansuje polsko-niemiecki projekt teatralny „postdrama project” Z Ambasadą Izraela świętowaliśmy Dni Kultury Żydowskiej. Ambasada Niemiec oraz Instytut Goethego otworzyli rok polsko-niemiecki imprezą w Le Madame. Le Madame docenili: Dziennikarze Gazety Wyborczej „wdechą” za najciekawsze miejsce roku 2004 WIK „znak na tak” za kreację i realizację niekonwenconalanych działań artystycznych Newsweek Polska dyplom za najlepszy wystrój roku 2004 Czytelnicy Gazety Wyborczej nagrodzili nas pozytywką za „pozytywne miejsce na mapie Warszawy”. [Plebiscyt zorganizowany przez firmę reklamy zewnętrznej "Clear Channel Poland" oraz Gazetę Wyborczą] Pomimo dwuletniej aktywności Le Madame nadal nie wie, czy dożyje swoich 3 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szu Re: "madame stara bitch" ma 2 lata... (-: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 20:02 Pomimo dwuletniej aktywności Le Madame nadal nie wie, czy dożyje swoich 3 urodzin. Jedynymi, którzy znają odpowiedz na pytania o przyszły los Le Madame są urzędnicy Miasta St. Warszawy, którzy nieustannie milczą… Z poważaniem Katarzyna Szustow art director Le Madame Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kapłan i błazen Re: "madame stara bitch" ma 2 lata... (-: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.05, 14:54 A co się dzieje z waszą stroną internetową? www.lemadame.info/ Odpowiedz Link Zgłoś